• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

kızlar selamlar

cuma akşam yediğim eti dışardan burdan güvenilri bir yerden yemiştim. dün sabah mide bulantısıyla uyandım ve kötü bi şekilde istifra ettim, hala sindirememişim.. dün bütün gün mide krampları bulantı halsizlikle geçti..çok çok az yiyebildim..bugün de öyleyim, sabah sadece 1 bardak süt ve 1 muz yiyebildim..şimdi çok şükür daha iyiyim.. işe gelebildim enazından.. et deyince bile tüylerim diken diken oluyor, bir daha da dışardan hiçbişey yemicem ne biçim ülke ya:((bu güya güvenilir türk lokantası..

gecmış olsun cnm o cok kotu oluyo ya mıden yanıyo falan neyse gecmış nasılsa bı daha da gıtmessın oraya

gecmış olsun cnm o cok kotu oluyo ya mıden yanıyo falan neyse gecmış nasılsa bı daha da gıtmessın oraya

çok sağol canım gidebildiğimiz 2 yer vardı, birinde başka tanıdıklar rahatsızlandı..burda da ben rahatsızlandım..başka da bi yer kalmadı:(
neyse artık idare edeceğiz dışarda yemek yok bundan sonra..

Canan Karatay: Kısırlığın sebebi yağ yememek

Elazığ Harput’dan Efendigil ailesinin dört çocuğundan biri. Anne öğretmen, baba avukat... Ancak baba şeker hastası… O yüzden anne her yemek öncesi eşine düzenli olarak insülin iğneleri yapıyor. Sık sık doktor eve gelip gidiyor. Canan hoca bundan etkileniyor olacak ki, doktor olmaya o yaşlarda karar veriyor.

Uzun yurtiçi ve yurtdışı akademik kariyer sonucunda, şu an ağzından her çıkan sözün reçete değeri taşıdığı Kardiyoloji ve İç hastalıkları Uzmanı Profesör Canan Karatay hayatımıza girmiş oluyor.

Canan hocayla çalıştığı hastanede buluştuk. Yakasına taktığı broşu, gözleriyle aynı renk olan kadife ceketiyle çok şıktı. Odasında 1 büyük sürahi bol limonlu su ve öğle yemeğim dediği kurtlu minik bir elma duruyordu. Röportaja hazırlanırken, çay servisi yapan garson bana “çayınıza şeker alır mıydınız” diye sorunca, Canan hocayla göz göze geldik… Hocanın hayır anlamında kocaman açılmış gözlerini görünce, çayımı şekersiz içmeye karar verdim… “Bizim eve şeker alınmaz, şeker tatlı zehirdir” demesiyle de röportaja start vermiş olduk…

“PORTAKALIN SUYUNDA C VİTAMİNİ DEĞİL ŞEKER VAR”

Bu yaşta bu kadar enerjik olmanızı sadece beslenmenize mi borçlusunuz?

Sadece beslenme tarzım değil. Yaşam biçimimden dolayı enerjiğim. Çünkü bol köy tereyağı, zeytinyağı, yumurta ve zeytin yiyorum. Lüzumsuz hiçbir şey yemem, bol kuzu eti, fındık fıstık gibi çiğ kuruyemiş ile beslenirim. Mesela şekerden uzak dururum. Bizim eve şeker alınmaz. Bayramdan bayrama baklava yeriz sadece, yoksa asla şeker kullanmam!

Kek, poğaça, pasta yemiyor musunuz?

Tabii ki yemiyoruz, çünkü onlar besin değil, aldatmaca! Onlar sizin damak tadınızı değiştiriyor ve böylece siz ona bağımlı hale geliyorsunuz.

“YUMURTA KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜR”

İdeal yemek yemek deyince ne anlamalıyız?

Herkese göre değişir. En önemlisi yediğiniz besinin doğal ve gerçek besin olması. Fabrikada üretilen yapay yiyecekler yiyecek değil. Pakete giren fabrika üretimi her şey yapaydır unutmayın! Semt pazarına gidip oradan doğal ürünleri arayıp bulun.

Sabah kahvaltısının olmazsa olmazı nedir?

Sabah kahvaltısı günün en önemli öğünüdür. Kahvaltıda mutlaka bol doğal proteinin vücuda girmesi gerekiyor. İnsan vücudunda yağ ve protein olmazsa, vücut çalışmaz. Ekmek, simit, poğaça yenilmeyecek. Çünkü bu tür hamur işi yiyecekler bağışıklık sisteminizi çökertiyor. Sabahları zeytin, peynir ve yumurta yediğiniz zaman karnınız doyar, sizi tok tutar. Bu kadar grip salgını olmasının sebebi de bağışıklık sisteminin çökmesinden, zayıflamasından kaynaklanıyor. Köy tereyağında 2 yumurta kırın, peynirli ya da pastırmalı yapın yiyin. Unutmayın yumurta kolesterolü yükseltmez, tam tersine düşürür. Birçok hastamın kolesterolleri yumurta yemeye başladıktan sonra normalleşti ve hiç düşürülemeyen trigliseridleri de düştü. Tansiyon ya da kalp hastasıysanız az tuzlu zeytin, değilseniz kristal kaya tuzu ile hazırlanmış zeytin yemenizi öneriyorum. Doğal peyniri ise istediğiniz kadar yiyin diyorum.

Ekmek asla yemeyin diyorsunuz ama pilavı, makarnayı hatta mantıyı bile ekmekle yiyenler var. Onlar nasıl karın doyuracaklar?

Ekmek sadece karın doyuruyor, açlığı bastırıyor ama vücudu beslemiyor! Önemli olan karın doyurmak değil, vücudun ihtiyacı olan gerekli hakiki besinlerin alınmasıdır. Ekmekte de unda da yok bunlar. Un, buğday ve tahılların içindeki gliadinler insan vücudunda alerjiye sebep olabiliyor ve bağırsakları bozabiliyor. Bağırsaklar bozulunca da bağışıklık sistemi tamamen çöküyor. Bağırsak hastalıkları ve alerjik hastalıkların altında yatan en önemli neden, gliadin proteinlerinin bağırsaklarda yaptıkları tahribatlardır. 2002 yılında kabul edilen yeni “Harvard Beslenme Piramidinde” ekmekler en az düzeyde belirtildi. Sağlıklı yağlar, sebzeler ve kırmızı et öne çıkarıldı, egzersiz ile birlikte! Eski beslenme piramidini beslenme uzmanları değil, ABD’ tarım bakanlığı hazırlamıştır.

Zeytinyağı yemenin herhangi bir limit var mı? Salatalarda yemeklerde belli bir ölçü mü kullanmak gerekiyor?

Zeytinyağının hiçbir zararı yoktur, hatta ana sütünün aynısıdır, ana sütüyle ikisinin ögeleri aynıdır. Ana sütü zararlı olabilir mi? Ana sütünde hayvansal kolesterol vardır, zeytinyağında da bitkisel kolesterol. Oran diye bir şey yok asla. Doyuncaya kadar yiyeceksiniz. Ben diyetisyen değilim. Benim anlattıklarım sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam için şifreler, diyet değil anlattıklarım karıştırılmasın sakın. Dünyada 8 milyar insan var, 8 milyar parmak izi var, herkesin vücudu değişiktir. Herkes kendi vücudunu tanıyacak ona göre beslenecek. Açlığı bastırmak vücudun gıda aldığını göstermez. Yapay gıdalarla açlığınızı bastırabilirsiniz ama unutmayın vücut beslenemiyor o zaman ve sonunda hastalanıp çöküyor. Vücut hücreleriniz ihtiyacı olan gıdalarla beslenirse hasta olmazsınız. Güçlü ve dinç olan bir bedeniniz olur.

Karaciğer yağlanması neden olur?

Kısaca her türlü ekmek (tüm unlu mamuller), şeker, şekerli gazlı içecekler ve alkol kullanımı neden olur! Şekerin en tatlı zehir olduğunu, ekmeklerin, şekerli içeceklerin, rafine unların, yani her türlü nişastanın şeker olduğunu, meyve sularının sıvı şeker olduğunu, 5 kitabımda da binlerce bilimsel kaynak vererek senelerden beri açıklıyorum ve konuşmalarımda asıl hastalıkların nedeninin TRANSYAĞLAR ve de ŞEKER olduğunu söylüyorum.

“HER GÜN YÜRÜYÜŞ YAPMADAN SAĞLIKLI OLAMAZSINIZ”

Hamile bir kadın beslenmesinde nelere dikkat etmelidir?

Mevsiminde yetişen ve doğal olan her şey sağlıklıdır, doğal beslenecekler. Karatay Mutfağı isimli kitabımda detaylıca anlatıyorum, oradan faydalanabilirler. Mesela Çin’de doktorlar hamile kadınlara günde 10 yumurta veriyorlar. Çünkü yumurtanın sarısında kolin aminoasidi var, kolin beynin ve sinir sisteminin gelişmesi için çok önemli. Yumurtayı yasaklarsanız bunları da yasaklamış olursunuz.

Sağlıklı yaşam için illaki diyet olması gerekiyor mu?

Sağlıklı beslenmenizi ve sağlıklı yaşama felsefesini öneriyorum, diyet demiyorum. Ama ne yerseniz yiyin her gün yürüyüş yapmadan sağlıklı yaşam olmaz. Sokakta yürünecek, ışık altında kapalı mekânlarda değil, yağmur çamur demeden açık havada yürünecek, yazın da mutlaka denizde yüzülecek. Her gün en az 2-2,5 litre su içilecek...

“KIŞIN TEREYAĞLI MERCİMEK VE KELLE PAÇA ÇORBA YİYİN”

Özellikle de kış aylarında grip, nezle kol geziyor. Vücut direncimizi nasıl artıracağız?

Birincisi D vitamini vücudumuzda yeterli olacak. İkincisi hiçbir şekilde şeker, tatlı yenilmeyecek. Üçüncüsü her türlü paketlenmiş yiyeceklerden uzak durulacak. Dördüncüsü bütün tahılların unluları mutfağımıza sokmayacağız, çünkü tahıllarda bulunan gliadin proteinlerin bağırsak florasını bozarak bağışıklık sistemimizi çökerttiği ve sık hastalanmamıza neden olduğu gösterilmiştir. Beşincisi dinlenmemiz uyumamız çok önemli vücut direnci için. Ancak günlük uyku kişiye göre değişir belirli bir saat dilimi yok. Altıncısı sağlıklı hayvan kaynaklı köy tereyağı, köy yumurtası ve ayrıca sızma zeytinyağı olmazsa olmaz olacak. Omega-3 de direnci artırır. Kış aylarındayız şu an kelle paça ve mercimek çorbalarını tereyağlı olarak yiyebilirler, sadece vücut dirençleri değil enerjileri de artar böylece.

Bütün bu beslenme düzeni spor yapılmadığı takdirde eksik kalıyor ama değil mi?

Tabii! Hepsi bir arada olacak. Tek başına beslenme düzeni diye bir şey yok. Bu dediklerim hayat boyu devam edecek sadece kış ayları için değil. Eğer hayat boyu bu beslenme alışkanlığınız olursa hastalanmazsınız ki, insan vücudunda dört binden fazla mikrop var, biz onlarla beraber yaşıyoruz, mikrop geldi bizi hasta etti demek yanlış. Vücudun direnci düşünce mikroplar saldırıyor. Vücudunuz sağlıklıysa mikroplarla mücadele edebilir. Bütün kitaplarımda bunun altını çizerek anlattım.

Şeker mi, kolesterol mü daha tehlikeli?

Kesinlikle şeker! Kolesterol bir hastalık değildir, kolesterol yaşam için gerekli bir kimyasal formüldür. Bu nedenle her vücutta üretilir. Rafine olmuş şeker dışarıda üretilerek vücuda giren zararlı bir kimyasaldır. Ama bütün hastalıkların temelinde şeker ve trans yağlar vardır. Yani margarin, bozuk yağlar, kızartmada meydana gelen yağlar çok tehlikeli. Hücrelerimizi mahvediyor. Gazlı ve früktoz şurubu içeren içecekler grubu da son derece tehlikeli. Her türlü sıvı (çay, kahve vb) şekersiz olduğu sürece faydalıdır.

Çamaşır ve ev temizliğinde deterjan kullanmak sağlığımıza zararlı mı?

Temizlik için de doğal ürün kullanın. Ev temizliği yaparken mesela arapsabunu kullanın, çamaşır makineniz için de bitkisel kaynaklı doğal sabun kullanabilirsiniz.

“MEYVENİN SUYUNU İÇMEYİN”

Etrafımızda herkes gribe yakalanmışken kışın biz kendimizi nasıl koruyacağız?

İyi beslenme, iyi bir uyku ve sık sık el yıkama ile korunabilirsiniz. Ayrıca kalabalık ortamlardan da uzak durmaya çalışın. Açık havada bol bol yürüyüş yapın. Beslenirken sadece kış sebzeleri tüketin mesela lahana, kereviz, turp, pırasa, havuç vb. Unutmayın turp yerseniz, turp gibi olursunuz! Meyve olarak günde 1 küçük Anamur muzu, nar (ama suyunu değil tanesini), portakal veya mandalina yiyebilirsiniz. Meyvenin suyu yıllarca sağlıklı diye için denildi. Taze sıkılmış da olsa meyvenin suyu sırf şekerdir ve onu içince C vitamini almış olmazsınız. Hücrelerimiz C vitaminini ve meyve şekerini kullanmak için aynı enzime ihtiyaç duyar. C vitamininin ve glikozun formülü birbirine çok yakındır. Meyvenin suyunu içince vücuda çok fazla şeker girmiş oluyor. Yüksek miktardaki şeker oranı, enzimi kullanarak tüketiyor. C vitaminine kullanacak enzim kalmıyor, suda eridiği için idrarla vücuttan atılıyor!

Gripten korunmak için her sabah taze sıkılmış portakal suyu içmek yanlış o zaman…

Tabii yanlış. Portakalın suyunda şeker miktarı çok olduğu için o enzimi şeker kullanıyor ve C vitamini vücuttan fayda sağlamadan çıkıp gidiyor. Çocuklara portakalın kendisini yemeyi alıştırın. Portakaldaki esas C vitamini, dışındaki beyaz kısmındadır. Portakalı sıkınca, en değerli kısmını atıyorsunuz. Çocuklara havuç yedirin. Benim oğlum küçükken eline havuç verirdim onu yerdi, ağzına hiç plastik sürmemiştir. Emzik de hiç kullanmadı mesela. Bilmediği şeyi aramaz çocuk. Anneler rahata kaçıyor ama!

“AZ YAĞLI SALATANIN VÜCUDA FAYDASI YOK”
Ne yiyerek C vitaminini alacağız?

Lahana, pırasa ve soğan, kuzu eti ve salatalarda yeteri kadar C vitamini var. Salatanıza bol zeytinyağı koyacaksınız ki faydalı olsun, az yağlı yediğiniz salatanızın vücudunuza besin olarak pek faydası olmuyor. Meyve bütün olarak ve mevsiminde yenmeli. Sebzeler de bol yağ ile yenilmezse, vücut, sebzelerden aldığımızı düşündüğümüz yararlı A ve C vitaminlerini ememiyor, bunu yapılan çalışmalar kanıtladı. Maalesef yıllarca az yağlı yiyin diyerek vücutlarımızı en gerekli vitaminlerden yoksun bıraktılar.

Çalışan kadınların düzenli beslenmesi çok zor ama… İş temposunda acıkınca mide bastırıp geçiştiriliyor öğünler…

Mide bastırmak en tehlikeli tabirdir. Mideni, seni ve beynini aldatır ve vücudunuzun tüm hormonal dengesini alt üst eder. Yarım saat erken kalkıp kahvaltı yapın dinç olun, gün boyu enerjik olun. Çalışan hanımlar için pratik bir uygulama önerebilirim, 9-10 tane kayısı kıvamında yumurta haşlayın buzdolabına dizin, sabahları ayaküstü içine biraz tereyağı koyun ve 2 tane yiyin. Çalışıyorum diye kahvaltıyı geçiştirmeyin sakın. Ben 50 yıldır çalışıyorum kocama da çocuğuma da baktım, çalışmayı bahane etmesinler.

Eşiniz de sizin gibi sağlıklı besleniyor mu? Ayak uyduruyor mu size?

Eşim de benim gibi büyümüş ve sağlıklı yaşamı felsefe edinmiş biri. İkimizin de annesi bu konuda çok bilinçliydi. Çocuğumuzu da öyle büyüttük. Çocuğunuza ne verirseniz çocuk o olur. Früktoz karaciğeri yağlandıran bir eleman! Asitli içeceklerde de früktoz şurubu var. Çocuklarınızı yanlış alıştırıyorsunuz sonra çocuk istiyor ama diyorsunuz. Sen vermezsen 2 yasındaki çocuk gazlı içeceği nereden bilsin? Farkında bile olmaz, zehir diye görür!

Süt sevmeyenlere ne önerirsiniz… Süt içmek şart mı?

Beyaz peynir, doğal ev yoğurdu ve ayran sütten daha iyi. Ben hayatımda hiç süt içmemişimdir mesela, yoğurt ya da ayran daha faydalıdır, fermentasyona uğradığı için...

Peki ya balık… Sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezi diyebilir miyiz?

Evet, ama yağda kızartma balık değil! Hamsiyi una bulayıp yağda kızartıyorsanız kanserojen oluyor, buğulama, ızgara ya da fırında yiyeceksiniz. İnsan vücudu okyanus gibidir, bir kere denge bozulmaya görsün…

“TRANSYAĞLAR KALP KRİZİ İÇİN BÜYÜK RİSK”

Şeker hastalığından kurtulma şansı var mı?

Şeker hastalığı sağlıklı yaşam biçimiyle düzelebiliyor. Şeker hastalığı genetik değildir insanların yanlış yeme biçimiyle yarattığı bir felaketten başka bir şey değildir. Kitaplarımdaki önerileri uygularsanız, kan şekeri değerleriniz geriler ya da şeker hastalığına yakalanmazsınız. Benim babamda, nenemde, amcamda şeker vardı, genetik olsa bende de olması gerekirdi. Ayrıca hareket etmek şart! Bol bol yiyip hareketsiz oturuyorsanız, olmaz! Bakın benim öğle yemeğim işte 1 küçük kurtlu Amasya elması. Mesela sabah iyi kahvaltı yaptım öğle yemeğim bu küçük elma, aksam da 18.00’de aksam yemeğimi yiyeceğim. Ekmek, patates, pilav yok. Her gün 2-2,5 litre su içilecek. İnsan vücudunda hücrelerin yüzde 90’ı sudur. İbni-Sina diyor ki kuruluktan ve soğuktan korkun! Günümüzde kısırlıkta ciddi bir artış var neden, çünkü vücuda sağlıklı yağ girmiyor. Ancak onun yerine zararlı olan trans yağ giriyor. Bu nedenle, korkmadan doğal köy tereyağı, doğal sızma zeytinyağı ve omega-3 tüketin diyorum.

“KALORİ HESABI YAPMAK ÇOK YANLIŞ”

40-50 yaşından sonra neler takviye amaçlı yenilip içilmeli?

D vitamini çok önemli. Ayrıca kelle paça ve doğal yoğurt yemeye özen göstersinler. Yoğurdunuzu evde yapacaksınız. Yapay ürünler yiyince, tonlarca trans yağ ve katkı maddeleri yani zararlı kimyasallar vücuda giriyor. Bu maddeleri vücudumuz kullanmaya programlanmadığı için hücrelerimiz bozuluyor ve hastalanıyoruz. Kronik ve dejeneratif hastalıkların ve kalp hastalıkların asıl nedeni trans yağlardır! Çiğ köfte, içli köfte de yenebilir ama doğal olacak, acının zararı yok. Doğal sirkeyle yapılmış lahana, havuç, pancar turşusu çok önemli. İbn-i Sina diyor ki; 2 öğün önemlidir 3. öğün hastalıktır. Yaş ilerledikçe yürüyüşünüz de ona paralel olarak artacak. Milattan önce 5.yy’da yaşayan Hipokrat diyor ki uzun yol yürüyen uzun yaşar. Arabaya binmeyelim mümkün olduğunca yürüyelim. Asansör kullanmayın merdiven kulanın, her gün mutlaka 20 dakika yürüyün, koşmak gerekli değil, zararlı olduğu bile gösterildi özellikle şişmanlarda. Kalori almaktan korkmayın. Aldığınız yiyeceklerin kalitesi önemli miktarı değil. Sağlıklı ve yeterli derece kalori vücuda girecek. Mercimekte fasulyede işlenmemiş doğal karbonhidrat var. Ekmeklerin içine mısır şurubu koyuyorlar, bağımlılık yapıyor endüstri bunu biliyor sizi bağlamış oluyor. Eğer kilo vermek istiyorsanız ekmeği keseceksiniz hayatınızdan. Londra’dan tanınmış kardiyolog Dr. Kareem de, kalp krizinin nedeninin yağlar olmadığını 2013 yılında bildirmiştir. Fransa’da Prof Philip 2012’de lipoprotein denilen yağların kalp krizi yapmadığını trans yağların kalp krizi yaptığını söyledi.

Canan hocam, teşekkür ederim bu bilgi dolu söyleşi için…
Söyleşimizi Yunus ile bitirelim, Yunus derki, Behey yunus sana söyleme derler canım. Ya ben öleyim mi söylemeyince…

Röportaj: Gökçe Bayraktar Yıldırım
Canan Karatay: Kısırlığın sebebi yağ yememek
17 Ocak 2014 Cuma 01:03 STAR

merhaba kizlar..
2 gündür gelemiyorum..simdi burdayim ama
önce iki gün yediklerimi yazip,sonrada gecmise bakayim...

cuma
sabah 11:30-12
2 yumurta
bol yesillik
biraz peynir
1 c.b kadar findik
3 zeytin

aksam

1 tabak kuru fasulye,
4 kasik pilav
(aslinda 3 kasik olacakti..eve geldigimde aclik bastirinca isitirken 1 kasik yedim..tabagada 3 kasik koydum o ilk kasigi unutup,karnim doyunca aklim basima geldi:5:)

yarim tabak cger kavurma
bol yesillik

suyu hatirlamiyorum
spor
40 dk tempolu yürüyüs..tempolu alisveris:9:
cuma cocuklari mc donalds a götürdük..ben sade kahve ictim,ne patates yedim,nede hamburgerlere baktim:32:

cumartesi

sabah
1 yumurta,1 muz
yesillik
6 zeytin
1 c.b.findik

aksam
3 icli köfte
firinda pismis sogan ve domates
tursu
1 tabak bugday corbasi

su
2 den fazladir
spor
15 dk bisiklet

62 ye inmezsem haftaya banafa erik demeyin kilodu delik deyin:18:
:9::9:
ay canimsin ya..

Bugun guzel biraz kacamakli bir kahvalti yapiyim didim hazir kilo vermisken ama kocacigim kilo verdigin belli oluyor pek datli oldun diyence cok mutlu oldum ve dedimki bunlari yemegini keyfi 10 dakkalik ama kocacigim guzel sozleri paha bicilmez dideim diyetime daha buyuk motiveyle devam ediyirum
canimsin hazir kilo vermisken kacamakli kahvalti ne demek anlamadim:19:
kilo vermek bizi heveslendirsin,kacamak yapmaya yönlendirmesin..yoksa verdiklerimizi almamiz uzun sürmez:51:
Tabi bunlari duymamin sebebi nezamandir giyemedigim kotumu ve uzerine siyah bir badi giymem edacigimin dedigi gibi kivrimlarima bakmaktan kendimi alamiyorum
bak ne güzel..dahada vereceksin ama kacamak yapmazsan:34:

randevumu iptal için gec kaldım.diyetisyenime gittim.beni tebrik etti.en zor zamanında bile artı olarak gelmediğim için.dedim ona bu hafta bana öyle bir liste verki en az 2 vereyin ne olursa olsun uyup gelecegim dedim.
Bir tebrikte benden doktorcugum..süper gidiyorsun:16:
ohhh çok şükürr veremezsin diye öyle korkmuştumkii tbrler tatlım az olsun öz olsun dimii:54:
tabiki canim gitsinde az az gitsin..:32:
haftaya o 7li rakamları görmek istiyorummmm.
sabah:
2bardak su
1bardak yarım yağlı süt
1 kivi
yarım yeşil elma
4 y büyüklüğünde peynir yğ

ara 2 fincan yeşil ç

öğle
salata
yk lor peyniri
2 yk keten tohumu

ara:3gün kurusu
1fincan yeşil çay

akşam:5yk sebzeyem.
1kepce corba
1yk çörek otu

ara:1 kivi 1 mandalina

3lt su
Afiyet olsun canim:46:
Canım silmiştim ama sweet alıntılamıs ordan bakabilirsin ben çok duygusal bırıyım hemen herşeyi de kafama takıyorum sorun evden çıkamamam :) bizde önce anneden izin alınır sonrada baba izin kağıdı verir son söz babada :40: e.arkadaşımla görüşmem çok sorun oluyor sürekli yalan uydurmakta ıstemıyorum yüz yüze görüşmeden ben nasıl tanıcam ki karşımdaki insanı.

Ben normalde evden rahat çıkardım ne zamankı biriyle görüşmeye başladım huylandılar :) haklısın doktorcum dün kardeşimde aynısını söyledi, çok tepki verince şüphelendi gibi babam annem neysede babamdan korkarm
Canimsin annenle konus bence bu durumu..kizarak degil,bize anlattigin gibi anlat..annenede kizma sakin..ben simdiden kizlarimin genclik zamaninda ne yaparim,nasil davranirimi hesapliyorum..emin olki senin göremediklerini görüyor,seni düsünüyor..
e bir anne icin cocugundan degerli bisey varmi..

tepkileri kontrol et,babaya kadar gitmesin olay:34:

Kızlar baya çaba sarfettim ama 400gr az çıktım tartıdan şüpheleniyorum bir de omega 3 almadığım için de olabilir, tartıda yağ su kas oranını ölçüyor ama nasıl bir ölçüm anlamadım fakat su oranım kas oranım geçen haftadan fazla görünüyor sporla kas artmış su artmış olabilir ama memnunum ben 400gr bile olsa 2 margarin gitti vücudumdan böyle düşünüyorum :) hedefime 5 kilodan az kaldı
2 margarin olayini cok sevdim canim..ne kadardarda dogru söylemissin:16:
bugünlerde beyler baktılarki bayanlara bi haller oluyor :9:bizde düzelttik sayılır.içimdeki kırgınlık gecmedi ama çaktırmayacagım.seviyourm ben bu adamı.hatta aşığım.:9:kıyamıyorum ben üzüldüm o üzülmesin.
güzel olmus..hep mutlu kalin insallah:16:
erik gözüm üzerinde.bu hafta vermede gör.:20:
ayferi senin saglikli kollarina birakiyorum doktorcugum..eti senin,kemigide senin
:9:
Kzlar gazete okuyodum mutluluk icin oneriler diye.ispanak gibi koyu yesil yaprakli sebzeler oneriliyo
ispanagi cok severim:56:
Valla 5 takimin lahana diyeti dehset seyler ortaya cikarmis malesef bu hafta birinci onlardan ikinci onlardan uvuncu onlardan çıkacak . Ve birincide onlar olacak ne diyelim basarilari daim olur inşallah lahana ters trpmez sonrasinda
canim lahanayla verilen kilo hic bir zaman kalici degil:34:
Kizlar bu hafta sole bi yol izlicem gun icinde surekli ne yediysem aninda sizinle paylasicam aksam da zaten toplu paylasirim. Amacim anindA hata yAparsam diger gune degil diger ogune telafi yapmak.nasil fikir
iyi fikir:13:
karataycılar gelinn erik hem muz hem yumurta yemiş:9::9::9:
ispiyoncu
:60::60::60:
Kahvlti raporum
Sekersz cay yarim cy brd kadr kuru yemis.

1 yumurtali bol maydanozlu omlet
10 organik yesilzeytn. Hic tuzu yoktu.
1 domates. Kibrit kutusundan kucuk peynir dilimi yedim

canim kuruyemisi 1 cay bardagi ye,yumurtayi 2 tane ye,kibrit kutusunu unut ve doyana kadar ye peyniri..
hesap yapmadan yiyeceksin karatay yapacaksan,yoksa acikirsin ve senin yaptigin karatay olmaz:34:

Masallah bunlarin tamamini yesem sindirm problemimvar ogle yemegi falan yememem gerekir
canim onlarin tamamini yiyceksinki öglen yemeyesin zaten..en az 5 saat acikmiyorsun,hatta aksam yemegine kadar acikmiyorsun..zaten doyana kadar yemedeki amacta acikmamak ve 2 ögün yemek:34:
Canim karataya baaslamis gibi bir havan var :9: ama az yeme bak benim hatam karatayla figer diyetleri karistirmakti oglwnleri doymadan kalktim aksam uzeri acikip kacamak yaptim :14: tamamen karatayca dusunmek lazimmis bunu iki haftada anladim haa oglenleri isyerin menusununde etkisi var misal bugun un corbasi pirinc pilavi kurufasulye vardi sadece bolca kurufasulye yedim gecen hafta yine kurufasulye yesemde sadece 5 yk yiyordum sonra gozum saga sola kayiyor:52: sahsen bigun deli gibi iskender yemek istedim de allahtan aksilik oldu misafir geldi :30:
canim ne güzel kuruyula doymussun..salata da yeseydin,yogurt varsa yogurtta yeseydin..
iskenderi pidesiz yiyebilirsin..üzerine bol tereyagi ohh süper olur:56:
Sabahtan beri iji ziyaretci bu hafta pek izlenmedik :9:
öylemi,hic dikkat etmedim:51:
Az once bi arkdas revani yapmis getirmis 1 dilim de bana ikram etti normlde tatliyi gormemek icin ortami terk edetdim arkadasa durumumu anlattim anlayisla karsiladi yemedim ortamdan da kacmadim
ne güzel canim..arjkadasin anlayisliymis.:46:
Kaptancim cici cici bi kucuk beden elbiseler al :16:
canimsin mutfak alisverisine cikmistim..haftada 1 yapiyorum mutfak alisverisimi,cuma veya cumartesiye denk geliyor genelde..biraz daha vereyim,sonra cici alisverisine cikacagim:12:
Bi gun isyerinde altima kacircam :9:
:60::60:
kaptancım haftaya ben kendimi affettricem hepinize :38:
2 haftadir aliyorsun cani9m..haftaya artik ver lütfen:20:
Canim bende lahanacilardanin kesinliklw mucize ben kur yapmiyorum ama lahanayi cok severim bir duduklu bulgurlu zeytinyagli bol acili yaptim harika oldu bana gore yemek yapamadimmi evde onu istip yedim bu hafta bir koca tabak hem muthis tok tutuyor sanki bagirsaklarida calistiriyor benim iki gun asiri kacamaklarima ragmen 900 gr vermemin en buyuk etkisi aci,lahana,spor canim buzlugu lahanayla doldurabilirim yaz icin. tavsiye ederim deniyin bence
canim verdiklerini ayni hizla almazsin insallah:26:

İyi gezmeler canim k.v cok kacirma canimm
aksam yemegimi yiyip gittim..icli köfte vardi onlardada..benki tam bir icliköfte hastasiyim..1 oturusta 10dan fazla yedigimi bilirim..israrlara ragmen leptinime zarar gelmesin diye 1 lokma bile yemedim..sadece sivi tükettim:34:
Bugunku menum ac karnina 3 gunkurusu 1 tatli ks cork otu
Kahvlti sekrsz cy.yarim cy brd dn accik fazla kuruyemis. 1 domates.kibrt kutusndn az peynir.
10 tuzsuz orgnk yesl zytn.maydanozlu 1 ymrtli omlet

Ara cok az skrli turk kahvsi.1 kupa kirz spli form cy
OGle cig ispankli domatesli salata 1 tabk
1 kase yogrt
ARA 2 form cy.1 tarcnli ysil cy.1 kuru hurma 2 gunkurusu

Aksm 1 tabk haslanmis sarimdkli yagsiz brokoli+ karnibahr
1 kase yogrt

1 yas hurma
3 lt su
canim karatay yapacaksan sabah dolu dolu ye,aksama kadar acikmazsin zaten..aksamda ayni sekilde doyana kadar ye ve agzina mühürü vur..yatana kadar sadece sivi tüket..:34:
Ben de bugünkü menümü yazayım
Kahvaltı: yumurtasız klasik karatay kahvaltısı ( közlenmiş biber ve 4 kuru kayısı ile)

Akşam: 1 avuç kuş başı et + salata

Akşam yemeği biraz geç oldu yemekten önce 1 çatal ucuyla tahin helvası tattım :( ama sadece tattım gerçekten.. Komşum kreş yollamıştı aZcık da onun tadına baktım of ya evde çok zor kızlar valla helal olsun evde nefsini tutabilenlere..
Akşam 3 saat alışveriş yaptım hiç durmadan yürüdüm canım çıktı çok yorgunum şuanda
canimsin bana az geldi ögünlerin ama sen acikmadiysan elbetteki sorun yok..yumurtasiz karatay kahvaltisini anlamadim acikcasi..ve kres ne :44:
Buda benim menum ;

Sabah(06:30)
1 yumurtali bir muzlu karatay kahvaltisi gecmiste yazmistim

Ogle(12:00)
1 porsiyon etli kurufasulye bol acili

Aksam (19:00)
1 kase yogurt
1/2 porsiyon et sote yagsiz etti tereyagiyla yaptim

Vee malesef ne dokundu bilmiyorum ama saat 20:30 gibi istifar ettim basim agriyordu sanirim o mideme vurdu

Bugunde dunden beri cok ugusugum inşallah hastalik gelmiyordur
gecmisolsun canim..daha önce yemekten kurt cikan sizin is yeriydi yanlis hatirlamiyorsam..o yüzden ilk aklima gelen kuru oldu:26:
Ee kizlar jala uyuyor musunuz kahve yapmistim oysaki :

:68: :68::68:
ben uyuyordum o satte:33:
Evett kizlar dun aksam tartildim 63.8 geldim ne yani sabahtan aksama 300gr mi verdim :26:

Yok yok bi pazartesi bi cuma bundan sonra arada tarti yok :(

Bide kacamak yaptim gelmezse kimse yaparim tabi nescafe ictim ; (
cumaya dönüsün muhtesem olacak o zaman:51:
Geçen geceden beri çok kötüydüm migrenim tuttu. Resmen hayat duruyor :(
gecmisolsun canim..biberiye cayi iyi geliyor diye biliyorum..yagiylada masaj yaparsan aliyormus agriyi:16:
MENÜM
Aç karnına1 tatlı kaş çörek otu

KAHVALTI
1 lop yum
1 çay bar ceviz
1 fincan hibisküs
2 dilim peynir
8 zeytin
1 portakal

ÖĞLE :
yarım kalburabastı:17::17::18::18:

şimdi bunu açıklayayım hemen dün annemi arkadaşına götürmüştüm oda kalbura bastı yapmış dediki seninkiler gibi olmadı ne olur tadına bak söyle şeker yemiyorum desemde ikna edemedim ben yoğurtla yaparım o sütle yapmış o yüzden yumuşak olmuş ağızda dağılmamış :18::18: ama şunu itiraf edeyim yapay şeker uzun zamandır yemediğim için bir tülü yutamadım inanın garip geldi:25:

AKŞAM:
1 por. barbunya
salata

SPOR
1 saat koşu bandında yürüyüş 20 dk twist 100 mekik 20 squat

SIVI:
2.5 lt limonlu tarçınlı su
2 fincan yeşilçay
1 ad şekersiz türk kahvesi
1 fincan siyah çay
2 fincan hibisküs
takviye olarak omega 3
afiyet olsun canim..o kadarcik kalburabastidan bisey olmaz bence:54:
tatlım tut ama zararlı besinlere karşı tut sağlıklı besinlerden yemeyi ihmal etme ne olur başka topicten bir arkadaşımızın yetersiz beslenme sonucu heryeri morarmış du kopyalayayım sana:

aldım kızlar sonuclarımı 5 tup kan vermıstım baya detaylı arastırdılar cook şükür korktugum gıbı tehlıkelı bısey yokmus
kansızlık b12 eksıklıgı ve vıtamınsızlıgım cookmus.ondan vucudum morarmıs doktor sonucu söyledıkten sonra
ıtıraf ettım 1.5 aydır sıkı dıyet yaptım 10kılo verdım dedım otetıklemıstır cook vıtamınsız kansız kalmısın dedı doktorda
okadar hızlı kılo verme yavas yavas vermek daha saglıklı hemde vucuduna zarar vermemıs olursun dedı
ılaçlar kılo yapmaz ınsallah yapmaz dedı ama korkuyorumda
bıde takvıye olarak omega 3 aldım dırencımi gerı kazanıyım dıye bakalım hayırlısı ınsallah
spora agırlık verıp kılo vermeye devam etmeyı planlıyorum kılo vereyım dıye dogru duzgun meyve bıle yemıyodum
enaz 2lıtre falanda bıtkı cayı demekkı tum vıtamın ve kan depolarım bosalmıs
daha dıkkatlı olarak yola devam ınsallah

Gördüğün gibi tatlım kilo vereceğiz derken sağlığımızdan olmayalım aman dikkat et:16:
off yaa..sagliktan önemlisi varmi..zaten saglik icin zayiflamiyormuyuz..eee sagligimizdan olduktan sonra ne ise yarayacak zayif olmamiz..etrafimizin aaa ne kadar zayiflamisin demesimi bizi mutlu edecek,saglikli olmakmi:19:
Geçmiş olsun canim cok zordur bilirim

Nasip degil canim irade diyrlim benimde yarin sabah arkadaş kahvaltiya gelecek karatay yapcam oda yapcam mecbur :9:

Iyi gezmeler canim :38: bugun iyoyim midem eror verdi galiba aksam baska aciklamasi yok neymis bakim senin sucun:20:

Valla canım ben hala tatli ve cikolatadan cok korkuyorum yaklasirsam yada baslarsam diye hic bulasmiyorumsen tecrubeli bir karatayci olarak onu yakmissindir umarim. Ayrica benim bu hafta kacamak luksum yok

Sagol canim :38:

Kuruyemisler cig degilse duramazsin tatlim cog kuruyemis oyle cok yedirmiyor kendini cunku cignemeside zor . Ayrica yok oyle cikolata basladigin noktaya geri donduruyor seni yersin tmm karatay yapmiyacagim demisdin yersinde iki uc haftada bir yersin surekli aklinda olmamali once erteleme gercekten zayiflamak iste erteledigin icin hep kacamak hayaliyle yasiyorsun bugunden yarin kacamak yaparim kesin diyorsun kendin icin yaparsin iyiyide kotuyude en buyuk iyiligi yap kendine kararli ol kotulugu degil

Inanmıyorum ya çıldırmış olmalilar bi kerede bizim eski gruba birisi gelmişti ben kusarak yirmi kg verdim gruba girersem olurmu diye disleri dokuluyo vs vs ne kadar sagliksiz olay basit ustunu az altini cok calistir az ye hareketi cok yap yani insanlar mutsuzsa boyle kotu yonteer buluyorlar bence
bencede bu hafta kacamak lüksün yok,gözler üzerinde:63:

bu yöntemle zayiflayanlari cok duydum canim..sonramide artik herseyi cikariyormus..:19:
Kizlar ya hafta sonu evde olmak cisssss lar acisindn ne kotu bisey.ne kadar tok olsam da aklimhep dolaba gitti .uzak durdum tabi tek ciss im kuru hurma oldu.onu da yememem gerektgini yeni ogrndm
canim tam olarak doymadigindan aklin hep cislarda kaliyor..ögünlerini doyana kadar yersen aklin hic cislara gitmez:34:
Bugnku menm ac krnina 3 gunkurusu 1 tatli ks corek otu yarim brdk ilik su
Kahvlti sekersz cy.yarim cy brd dan az fazla kuruyms
1 domates ve 1 ymrtli maydanozlu omlet
10 orgnk yesil zeytin kibrt kutusi kadsr peynr

OGLe 3 parmk pilic kofte kucuk kucuk 1.5 ymk ks makrna

İkindi az sekrli turk kahvesi 1 cy brd tarcnli sut. Yaninda 1 kuru hurma
Aksam 4 ymk ks bulgr pilavi .bol salata 1 kase yogrt.4 ymk ks kurufasulye

2.5 lt su 45 dk spor
karatay yapacaksan olmamis canim..makarna siritmis,kuruyemis az olmus..yumurtanin digeri nerde hic bilmiyorum,sekerli kahve ne alaka:45:

yok karatay yapmiyorum dersen afiyet olsun canim,sorun yok
DÜNKİ MENÜM
SABAH
5 ZEYTIN
PEYNIR SALATALIK DOMATES
2 DILIM EKMEK

ARA
FORMA BISKUVİ 5 ADET BU EN INCELERDEN

ÖĞLE
2 PARCA GÖGUS IZGARA
2 DILIM EKMEEK
1 FINCAN ZENCEFİLLİ LİMONLU CAY
(SEKERPARE VARDI TABAGIMDA YEMEDIM )

ARA
2 HURMA
2 TAM CEVİZ
1 KUTU SÜT

AKSAM
1 PORSIYON MEZGİT TAVA
BOL YESIL SALATA
2 DILIM EKMEK

ARA
yarIM KÜÇÜK AYVA
1 KÜÇÜK PORTAKAL
1 KASE YOGURTLA KARISTIRDIM

2 LT SU
ZENCEFIL LIMON CAY
NORMAL SIYAH CAY

YARIN AKŞAM DİYETISYEN RANDEVUM VAR VE HALA ADET OLAMADIM LEKE LEKE GELIYO BAKALIM NASIL CIKICAM TARTIDA

afiyet olsun sekerim..haberlerini bekliyorum diyetisyenden sonra ugrarsin artik:54:

kızlar selamlar

cuma akşam yediğim eti dışardan burdan güvenilri bir yerden yemiştim. dün sabah mide bulantısıyla uyandım ve kötü bi şekilde istifra ettim, hala sindirememişim.. dün bütün gün mide krampları bulantı halsizlikle geçti..çok çok az yiyebildim..bugün de öyleyim, sabah sadece 1 bardak süt ve 1 muz yiyebildim..şimdi çok şükür daha iyiyim.. işe gelebildim enazından.. et deyince bile tüylerim diken diken oluyor, bir daha da dışardan hiçbişey yemicem ne biçim ülke ya:((bu güya güvenilir türk lokantası..
cok gecmisolsun canim benim..:14:

canim etini al vede yap artik,izgara isterse canin al bi elektrikli izgara,saglikla yap ye:16:
Gunaydin kizlar dun oglanin sinavi vardi aksamda misafir geldi giremedim bugunde ankarada hava okadar guzelki parka goturem cocuklari
iyi gezmeler canim benim:16:

cok sükür gecmisi bitirdim:52:

blu canim karatay icin gönderdigin yazi cok faydali olmus..tesekkür ederim:16:

yemek hazirlamaya gidiyorum kizlar,cocuklari dus yaptiracagim..aksam gelmeye calisirim..kendinize zayif bakin:9:
görüsürüz:3:

Bugun ve dun dengesiz oldu haftaici telafi ederim

gecmişe şöyle bir göz gezdirdim.kızlar ben şifayı kaptım.grip oldum ama ayakta geciriyorum.haftasonu ben yatarsam bizim ev göçer.
bluecum cok üzüldüm.bende uzun süre yurtdısında aynı sıkıntıyı yaşadım.seni cok iyi anlıyorum güvenilir temiz nezih bir yer burda bile cok zor canım.
şulecim sanada gecmiş olsun.
erikcim bide sne mii hastaydın?sanada gecmiş olsun

Duzensiz beslendim ama 4 kn yuruyusumu yaptim hemde yuksek tempoda:)

kaptancım tek tek herkesi yanıtlamışssın bravo valla

bluecum paylaştığın yazıyı beğendim canım ve bugun salataya yağ katarken kocam şaşırdı aşkım sen salatayı yağsız yapardın diyetimi bıraktın dedi :60: yoo bundan sonra bol zeytin yağlı dedim çok sevindi:16:

ahsencim maalesef makarna olmamış ve karataya uygun gitmiyor pek galiba zaten kızlar anlatmış ben başaracağına inanıyorum canım:16:

kaptancım o yediğin 4 kşk pılav bulgur dimi :13:

kızlar bana gelirsek bende ki mide sıkıntısı bitmedi kaptancım kurudan mı bilmem dün annemlerdede yiyemedim bugünde kahvaltıyla duruyorum maalesef karnım acıkıyor sesler geliyor ama içim almıyor nane limon içtim ama işe yaramadı midemi üşüttüm galiba

hepinizi çok öpüyorum :38:

menum
sabah
1 dılım peynır
5 zeytın
salatalık
domates
cay
2dılım ekmek

ara
3 dıyet bıskuvı
zencefil limon cay

öğle
pırasa yemegı
2 dılım ekmek

ara
2 adet hurma
6 badem
1 kutu sut

aksam (arkadastaydık pastalara boreklere elımı bılem surmedım:) )
bezelye yemegı 3 kasık
1 dılım ekemek
2 kasık yogrutlu kerevız salatası
2 kasık havuzlu laha salatası
2 kasık sehrıye salatası
bol çay

gecmişe şöyle bir göz gezdirdim.kızlar ben şifayı kaptım.grip oldum ama ayakta geciriyorum.haftasonu ben yatarsam bizim ev göçer.
bluecum cok üzüldüm.bende uzun süre yurtdısında aynı sıkıntıyı yaşadım.seni cok iyi anlıyorum güvenilir temiz nezih bir yer burda bile cok zor canım.
şulecim sanada gecmiş olsun.
erikcim bide sne mii hastaydın?sanada gecmiş olsun

tatlım gecmıs olsun

aksam yemegimi yiyip gittim..icli köfte vardi onlardada..benki tam bir icliköfte hastasiyim..1 oturusta 10dan fazla yedigimi bilirim..israrlara ragmen leptinime zarar gelmesin diye 1 lokma bile yemedim..sadece sivi tükettim:34:

canim karatay yapacaksan sabah dolu dolu ye,aksama kadar acikmazsin zaten..aksamda ayni sekilde doyana kadar ye ve agzina mühürü vur..yatana kadar sadece sivi tüket..:34:

canimsin bana az geldi ögünlerin ama sen acikmadiysan elbetteki sorun yok..yumurtasiz karatay kahvaltisini anlamadim acikcasi..ve kres ne :44:

gecmisolsun canim..daha önce yemekten kurt cikan sizin is yeriydi yanlis hatirlamiyorsam..o yüzden ilk aklima gelen kuru oldu:26:

ben uyuyordum o satte:33:

cumaya dönüsün muhtesem olacak o zaman:51:

gecmisolsun canim..biberiye cayi iyi geliyor diye biliyorum..yagiylada masaj yaparsan aliyormus agriyi:16:

afiyet olsun canim..o kadarcik kalburabastidan bisey olmaz bence:54:

off yaa..sagliktan önemlisi varmi..zaten saglik icin zayiflamiyormuyuz..eee sagligimizdan olduktan sonra ne ise yarayacak zayif olmamiz..etrafimizin aaa ne kadar zayiflamisin demesimi bizi mutlu edecek,saglikli olmakmi:19:

bencede bu hafta kacamak lüksün yok,gözler üzerinde:63:

bu yöntemle zayiflayanlari cok duydum canim..sonramide artik herseyi cikariyormus..:19:

canim tam olarak doymadigindan aklin hep cislarda kaliyor..ögünlerini doyana kadar yersen aklin hic cislara gitmez:34:

karatay yapacaksan olmamis canim..makarna siritmis,kuruyemis az olmus..yumurtanin digeri nerde hic bilmiyorum,sekerli kahve ne alaka:45:

yok karatay yapmiyorum dersen afiyet olsun canim,sorun yok

afiyet olsun sekerim..haberlerini bekliyorum diyetisyenden sonra ugrarsin artik:54:

cok gecmisolsun canim benim..:14:

canim etini al vede yap artik,izgara isterse canin al bi elektrikli izgara,saglikla yap ye:16:

iyi gezmeler canim benim:16:
bugun bıraz korkuyorum tartıya cıkmaya tatlım 3 gundur kahverengı leke var hala sokulemedım umarım fazla cıkmam :(

Gunaydinlarr bol yagyakmali bir hafta olsun hepimiz icin insaallah

menum
sabah
1 dılım peynır
5 zeytın
salatalık
domates
cay
2dılım ekmek

ara
3 dıyet bıskuvı
zencefil limon cay

öğle
pırasa yemegı
2 dılım ekmek

ara
2 adet hurma
6 badem
1 kutu sut

aksam (arkadastaydık pastalara boreklere elımı bılem surmedım:) )
bezelye yemegı 3 kasık
1 dılım ekemek
2 kasık yogrutlu kerevız salatası
2 kasık havuzlu laha salatası
2 kasık sehrıye salatası
bol çay
İradeni alkisliyorim benim daha basaramadigim bi durum neyazikki

Duzensiz beslendim ama 4 kn yuruyusumu yaptim hemde yuksek tempoda:)

Dilekcim yanlis anlama bak hepimiz birbirimizin iyiligini istiyoruz tamamen sahsi fikrim

Duzensiz beslendim ama yuruyus yaptim diyorsun bunu senden cok sık mi duyuyoruz bana mi ogle geliyor

Zira sen beslenme aliskanligini duzeltmeyip sporu ektisiyle haftada 1 kg veriyorsun ve hafta ici dikkat ederek ama hafta sonunu kendine tatil ilan edip duzenini bozuyorsun boyun kacti hatırlamıyorum ama senin kgda biri ki diyetede yeni basladik daha hızlı kilo vermesi gerekir cunku sporun cok . Ama spor senin hafta sonu aldigin kotu yaglari harcamiyor once vucudundaki suyu atiyor cunku yagin ustune yag eklerden once kolayi atmayi secer .lahanayida cok tüketip bi sekilde dengeliyorsun ama hafta sonu tatil poskolojisinden cikman lazim yoksa ideal kilona ulasinca tekrar ayni yanlislar sana kg aldiracak daha once yasadigim icin söylüyorum ayni yanlisa ben dustum sen dusme

Cikolatayi yeyip 6, 6 da 40 dk kosu bandi ustune slim in 6 ustune twister ve pilates karin egzersizi yaptigimi bilirim ve ne oldu ideale ulasinca yemsye devam spora ara sinuc yine byrdayim iste

Back