- 29 Haziran 2012
- 8.307
- 5.138
- 398
Mehir ne ?Evli bayanlar bir sorum olacak.
Mehir ne istediğiniz/ ne istenir? Yani bunun bir standardı yok mu?
Benimki sordu mehir olarak ne istiyorsun diye adam evlenmekle kafayı bozdu.![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Mehir ne ?Evli bayanlar bir sorum olacak.
Benimki sordu mehir olarak ne istiyorsun diye adam evlenmekle kafayı bozdu.![]()
Evli bayanlar bir sorum olacak.
selamlar..yemegimi yaptim,cocuklari okula paketledim,etrafimi temizleyip sporumu yapayim
cumaya kadar 66 yi görmeliyim![]()
bluecum sen iş yerinde tek bayanmısın.sanki bizimkiler seni tanıyorlar.
yarınn denıorum ozaman karatayı kötü yanı en sewmem yumurta:) omlet olabılırr
ben 3 kilo altın istedim.eşim bir afalladı sonra kabul etti.nikahımız kıyıldıktan sonra cebine bir not bıraktım.ve 3 kilo altını hibe ettim.mehir bayana bir nevi maddi güvence bosanma olursa minimum bir süre(net olarak o süreyi hatırlamıyorum) onu gecindirebilecek kadar olması lazım.bayanlar tipik hac vs istiyor.bence onlar zaten erkeğin durumu oldugunda yapması gerekenler.ben şöyle düşündüm.çok şükür bir mesleğim var.o günleri rabbim yaşatmasın ayrıldıgımkişiden bi beklentim olmaz.cok isteyim bakalım ne tepki vercek hem hibe ettiğimde boşa gitmeyecek 3 kilo altın vermiş sevabına girdim hemde eşime.nikahı arkadas kıymıstı eşide benim arkadasımdı mehri duyunca gözleri fal taşı gibi olmustu
![]()
Valla ben hala nasil oluyor anlamis degilim yedim ve 1, 6 verdim bu hafta oruc etkiledi galiba napsin vucut 11 saat ac depolama yapiyor misal suan senfoni var midemdeevet canım ama diplomat olarak tek bayanım..bir de sözleşmeli personelimiz var konsoloslukta, vize işleriyle ilgileniyor, onu görmüş olabilirler ablanlar buraya geldiyse.. ben siyasi taraftayım vatandaşlar beni görmüyorlar..
yumurtayı çeşit çeşit yapabilirsin,menemen kıymalı peynirli vs.. sana kalmış.. olmazsa 1 gün yumurta 1 gün muz ye, öyle de yapabilirsin..
(kızlar muz demişken dün bi muz aldım, işaret parmağım kadar, kabukları zar gibi, öyle güzel ki diğer muzlara muz demek bu muza haksızlıko derece güzel..)
acıkmaktan da korkma ben de o korkuyla başladım 6 saat acıkmadım ilk gün deli gibi temizlik yaptım vs hala acıkmamıştım..
bugün hala acıkmadım düşünsene, 9da kahvaltı yaptım şuanda saat 4 ve açlık hissetmedim hala..kaçamak yapmadıkça öğünlerin arası açılıyor, açlık hissim daha geç geliyor..
ne zaman açlık hissedersem o zaman 1-2 ceviz aldım yanıma bir de 2 kuru kayısı aldım, onları atıştırıcam..
aç kalmamak gerekiyor karatayda, açlık hissettiğin an zaten leptin kesiliyor, direnirsen bu sefer bi sonraki öğün yağ oalrak depolanıyor vücut korumaya alıyor kendini..öğün saatine kadar kuruyemiş atıştırıyoruz o yüzden.. ama bence sen ilk zamanlar 3 öğünle başla, kahvaltını 11 civarı yaparsan zaten 2 öğün yetecek göreceksin ama erken kalkıyorsan 3 öğün yap, sonra yavaş yavaş 2,5 sonra 2 ye inersin..
doyana kadar ye korkma:) en tuhafı burası oluyor,insan bu şekilde zayıflayabileceğine inanamıyor:)
bence karatay başlıklarına bak kknın, bana çok yol gösterici oldu
Gozun aydin canim cumaya kadat odeminde gider rahatlardsin. Sule de oldumu avana geciknistiregl oldum:18:hormonlarımın beni süründürmesinden belliydi.
Canim bixede bu guvence degil soylenmeli hak istenirse demisti en az kac olcak dedim gulduler 100 gr diye tmm o olsun dedim sanmıyorum etkilemezacaba şart mı mehir? bize de hoca kendi aranızda anlaştığınız mehir dedi geçti, biz bişey belirlememiştik, ben de bişey istemedim o sırada, sormadı yani hoca.. nikahın geçerliliğini etkiler mi acaba?
ben hac ziyareti istedim canım..
genelde 10 cumhuriyet altını
5 burma ilezik falan duydugum..
ben 3 kilo altın istedim.eşim bir afalladı sonra kabul etti.nikahımız kıyıldıktan sonra cebine bir not bıraktım.ve 3 kilo altını hibe ettim.mehir bayana bir nevi maddi güvence bosanma olursa minimum bir süre(net olarak o süreyi hatırlamıyorum) onu gecindirebilecek kadar olması lazım.bayanlar tipik hac vs istiyor.bence onlar zaten erkeğin durumu oldugunda yapması gerekenler.ben şöyle düşündüm.çok şükür bir mesleğim var.o günleri rabbim yaşatmasın ayrıldıgımkişiden bi beklentim olmaz.cok isteyim bakalım ne tepki vercek hem hibe ettiğimde boşa gitmeyecek 3 kilo altın vermiş sevabına girdim hemde eşime.nikahı arkadas kıymıstı eşide benim arkadasımdı mehri duyunca gözleri fal taşı gibi olmustu
![]()
hükmü vacip diyor yani şart.ama eğer diyor mehirden bahsedilmemişse takılan altınlar mehir olur.acaba şart mı mehir? bize de hoca kendi aranızda anlaştığınız mehir dedi geçti, biz bişey belirlememiştik, ben de bişey istemedim o sırada, sormadı yani hoca.. nikahın geçerliliğini etkiler mi acaba?
walla ben talak hakkınıda istemedim beni istemeyen kocayı hakla hukukla elimde tutmak istemem.En az 100 gr altinmis canim bebde evlenirken ogrendim bide bosol deme jakkinin biri kafininmis ikisi erkegin boylece her iki tarafta istemedikce kimse kimseyi dini nikahta bile bosayamaz o hakkida veriyorum demisti komsumuz kiymisti nikahimizi
En az 100 gr altinmis canim bebde evlenirken ogrendim bide bosol deme jakkinin biri kafininmis ikisi erkegin boylece her iki tarafta istemedikce kimse kimseyi dini nikahta bile bosayamaz o hakkida veriyorum demisti komsumuz kiymisti nikahimizi
benim eşim koç burcu.çok mantıklıdır adamı gözünden tanır,benden ona maddi anlamda zarar gelmeyecegini anladıgına eminim.öyle çokta tereddüt etmedi.Bu da çok iyiymiş. 3 kilo altın desem böyle bakar bana![]()
benim eşim koç burcu.çok mantıklıdır adamı gözünden tanır,benden ona maddi anlamda zarar gelmeyecegini anladıgına eminim.öyle çokta tereddüt etmedi.
şöyle bir baktımda anladıgım kadarıyla 2 çeşitmiş mehir biri evlilik hediyesi gibi biride bosanma durumunda maddi güvence gibi.biri nikah olunca hemen veriliyormus biride bosanma zamanı 4 ay 10 gün gecindirecek kadar olmalıymıs.günümüzde nafaka felan var zaten cokta düşünmemek içinden ne gelirse istemek lazım.şimdi olsa bana hatıra kalacak birşey isterdim.yükte hafif fiyatta ağır nesilden nesile gececek.hani hep derlerya anneannemin yüzüğü.![]()
Yine ilgimi çeken bir konumehirin kelime anlamını eda senin sayende öğrendim
ben ağırlığımca altın isticem
![]()
şaka bir yana bizimkiler çok zorlamasınlarda bizimkini ben hiçbir şey istemiyorum zaten öyle altın takmayı falan sevmem evlilil yüzüğüm birde kolyem olsun yeter :)
Bende senin gibi düşünüyorum. Ama ailemi kestiremiyorum.