Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

MERHABA KIZLAR
NASILSINIZ BUGÜN İNŞALLAH

BEN SABAH KALTIM VE TEMİZLİĞE GİRİŞDİM VE SONRA KOŞTURA KOŞTURA SPORA YETİŞDİM BERNUŞLARIN SEANSINAhihoyyyt OHH NE RAHATLADIM KIZLAR

ÇOK GÜZEL TER ATTIM HOCAMIZ HARİKAYDIkaydirigubbakcemile5


SABAH
07:00 1 BARDAK SU VE İLAÇLARIM
09:00 3 TANE GÜN KURUSU

ÖĞLEN
12:00 AVUÇ İÇİ KADAR GÖZLEME

KIZLAR NE KADAR SU İÇTİĞİMİ HATIRLAMIYORUM :uhm:AMA 2,5 LİTRE Yİ GEÇMİŞTİR KESİN
ŞİMDİ BİR PARÇA BÖREK YEMEYİ DÜŞÜNÜYORUMa.s
 
merhabalar hanımlar nasılsınız?ben iyiyim şükür...dün sabah 8:30 itibariyle bilgisayar kursuna başlamış bulunmaktayım.bu sabahta kalktım erkenden.çok zorlanıyorum ama erken kalkmaya alışmam lazım.
yediklerimide yazayım:
sabah:
kursa gitmeden bir iki lokma ekmek ve peynir (acele) yedim.çıktım.

öğle:
kurstan eve gelirken bir simit aldım.öğlen onu yedim.bu haftada şu kuşhan diyetine yakın birşeyler yapayım dedim.

akşam:
(az önce)
bir kase çorba
bir dilim kpkli ekmek
boll salata
küçük tabakla azcıcık makarna.
dahada bu saatten sonra bir şey yemiyorum zaten.
birde,kursa gidip gelirken hızlı hızlı yürüyorum.sabahta spor olmuş oluyo.gelirkende öğlen sporu a.s

böyle işte kızlar bende bi atraksiyon yuk yaniii.şimdide naapacam bilin benneyaptımki gidip ders çalışıcam senağlama
öpüyorum sizi.kendinize iyi bakın emi??
hoşçakalın. :a015:
 
merhaba kızlar,
bugün şu meşhur lahana diyetine başlayayım dedim.
ben kim o kadar gaz yapan birşeyden bütün gün içmek kim??
Sanki kendimi bilmez gibi, bir deneyeyim dedim.
sabahtan beri 2 tabak içtim lahan çorbasından 1 tane de portakal yedim.
Ama şu anda içmediğim bitki çayı kalmadı valla rahatlayayım diye.
rezene, papatya ve ıhlamur.
2 lt.ye yakında su içtim.

Akşam ama kesinlikle içmeyeceğim, hatta birşey yiyemem herhalde.

Öptüm hepinizi.
 
selam kızlar ben yine geç girdim farkındayım ama annemdeydim yemeğe çağırmıştı kızlar sormayın feci hastayım burnum şarıl şarıl akıyor burnumu silmekten yara oldu bide şu her ay gelen ziyaretçi geldi anlayacağınız her yer şarıl şarıl neyse canlarım sabah 1 puaça öğle 1 top kek akşamda bulgur pilavı ve fasulye ama az çünkü gaz yapıyor
 


bilgisayar kursu heee hadi hayırlı olsun :)) bilgisayar zevklidir yaaa :)
ahh ahhhhhh ders çalışmakkk benneyaptımki benimde haftaya vizelerim başlıyo. bugün tam ders çalışmasamda en azından kitap açmayı başardım gerisi gelir inşallah delikafadulden
sanada kolay gelsin canım.. bu arada tablona baktımda kilon epey bi düşmüş senin adına çok çoook sevindim :)) bende yerimde sayma haftalarımdaydım. artık yarışırık yine hihoyyyt
 

geçmiş olsun canım yaaaa. lahana gaz konusunda sorunlu bir bitki. artık daha dikkatli olursun :)
 
Anti Selülit Diyeti
Anti Selülit Diyeti

1600 kalorili toplam enerjinin % 25 yağ, % 17 protein ve % 58 Kompleks Karbonhidrat içerir.

Toksin Atıcı Kahvaltı: 450 kalori

1 su bardağı greyfurt suyu, 1 yemek kaşığı lor peyniri, 1 avuç içi kadar tuzsuz taze badem ve 1 ince dilim çok tahıllı kızarmış ekmek ve 1 su bardağı Fark Etmeden Diyetin Detoks Çayı

Fark Etmeden Diyetin Detoks Çayı Tarifi: 1 kupa sıcak kaynamış suya 1 dilim limon, 1 baş parmağı büyüklüğünde kuru zencefil, 1 dal veya rulo tarçın demletilir ve şekersiz kahvaltı sonrasında içilir.

Yağ Yakıcı Ara Öğün: 60 kalori

1 yemek kaşığı taze yaban mersini veya ¼ adet mango veya 1 küçük boy ekşi elma veya 6 adet taze çilek

Düşük Yağ İçerikli Öğle: 475 Kalori

1 avuç içi kadar ızgara tavuk veya hindi veya mevsim balığı
1 ince dilim çok tahıllı kızarmış ekmek
1 kase Fark Etmeden Diyetin Selülit Önleyici Salatası

Fark Etmeden Diyetin Selülit Önleyici Salatası Tarifi: 1 orta boy tatlı kırmızı biber, ½ orta boy kabuklu havuç, 1 kase iyice yıkanmış ve ince ince doğranmış taze ıspanak, 2 orta boy dilimlenmiş taze domates ve 2 yemek kaşığı ince ince doğranmış taze rezeneyi harmanlayın üzerine 1 yemek kaşığı keten tohumu ve 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ekleyerek servis edin.

Tok Tutucu Ara Öğün: 60 kalori

4 adet kuru kayısı, 2 adet kuru incir ve 5 tam taze ceviz

Akşam: 450 Kalori

1 küçük tabak taze bezelye veya ıspanak veya kereviz veya taze fasulye veya kabak yemeği
1 ince dilim çok tahıllı kızarmış ekmek
1 kase Fark Etmeden Diyetin Selülit Önleyici salatası

Yatarken: 110 kalori

1 su bardağı yağsız ılık süte ½ dal veya rolu tarçın ekleyip içilecek.
Bu kategoride listelenecek kayıt bulunamamıştır.


MAİL GELMİŞTİ DE KIZLAR,ORADAN EKLİYİM DEDİM..
İLGİLENEN OLURSA DİYE..a.s.
 
Sağlıklı Beslenmede Pratik 10 Öneri
Düzenli fiziksel aktivite:
Hareketsiz yaşamdan, günde 45 dakika yapılacak olan herhangi bir fiziksel aktivite ile inme riskini azaltıp, kalp sağlığını koruma sağlarsınız. Düzenli fiziksel aktivite ile zinde kalır, eklem, kas, kemik gelişimi ve devamlılığını sağlar, kas kitlesini ve gücünü arttırır, kilonuzu kontrol etmenize yardımcı olur, insilüne bağımlı olmayan şeker hastalığı, kolon kanseri ve kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riskinizi azaltır, kan basıncını kontrol eder, depresyonu önler, psikolojik olarak rahatlamanızı sağlarsınız. Yürüyüş, yüzme, tenis oynamak, kano kullanmak, basketbol oynamak, dans etmek düzenli olarak yapılabilecek en kolay egzersizlerdir. Öneri 3 km’yi 30 dakikada tamamlayacak şekilde egzersiz hızınızı ayarlamak en ideali. Fiziksel aktivite yaparken her 15-20 dakikada bir en az 1 su bardağı su içmeli ve fiziksel aktivite boyunca burundan nefes alıp verilmelidir. Böylece vücut kompozisyonunuzda kas kitleniz korunu ve yağ kitlenizde daha kolay azalma sağlayabilirsiniz.
Daha fazla sebze ve meyve tüketin ve sebzeleri çeşitlendirin:
Günümüzde sağlıklı beslenme kılavuzlarında günde 5 porsiyon sebze ve meyve tüketin mesajı hala geçerli olarak önemini korumaktadır. Haftada en az 3 kere koyu yeşil yapraklı, haftada en az 2 kere sarı-turuncu renkli, haftada 3 kere kuru baklagillerle değiştirerek, haftada 3 kerede nişastalı sebzeler ekleyerek sebzeleri tüketmek kronik hastalıklar ve kansere karşı koruyucu etki göstermektedir. Çünkü farklı sebze ve meyveler farklı miktarlarda vitamin ve mineral içerirler. Sebze-meyvelerde antioksidan ve proantioksidan etki gösteren yaşlanmayı önleyen, kanser ve kardiyovasküler hastalıklardan koruyan fitokimyasal maddeler bulunur. Bunlar havuçta b-karoten, karpuz, domates ve kuşburnunda laykopen, buğdayda ksantofil, kırmızı lahana, kırmızı pancar ve kırmızı turpta antosoyanin gibi… Bu nedenle sebze ve meyvelerde çeşitliliğe özen gösterilmelidir. Meyveleri kabuklu, meyve sularını taze sıkılmış (saf meyve suyu) olarak diyette tüketirseniz vitaminlerini korumuş olursunuz.
Çeşitli besin gruplarını bir arada tüketmeye özen gösterin:
Bireyler sağlıklı beslendiklerine inanmak istiyorlarsa daha fazla koyu yeşil, sarı renkte sebze, kuru baklagil, taze meyve, rafine edilmemiş tahıllar, az yağlı süt-peynir ve yoğurdu gün içerisinde beraberce tüketmelerinin sağlığı koruyucu olduğunu, besinlerin birbiri ile etkileşimlerinin biyoyararlılığı arttırdığı her zaman hatırlamalı ve bilimsel olmayan beslenme bilgileri ile kafalarının karıştırılmasına izin vermemelidirler.
Öğünlerinizde tam taneli tahılları tercih edin:
Sağlıklı beslenme ilkelerinde önemsenen beslenme önerisi beyaz ekmek, patates ve pirincin yerine tam taneli buğday unundan yapılan ekmek, çavdar ekmeği, kepekli pirinç, kepekli makarna tüketimidir. Çünkü rafine edilmiş tahıl ürünleri tüketildikten sonra hızla kana karışıp daha kısa sürede kan şekerinin düşmesine ve açlık duygusunun artmasına neden olmaktadır. Bireyin düzenli fiziksel aktivite yapmadığı düşünülürse rafine ürünleri sürekli tüketmesi ileride şeker hastalığına riskini de arttırmaktadır. Tam taneli tahıllar vitamin, mineral ve yararlı bitkisel kimyasallar açısından da zengindir ve bu besin maddelerinin şeker hastalığı, bazı kanser türleri, kalp hastalıklarından koruyucu etkisi bulunmaktadır.
Günlük beslenmenizde tükettiğiniz yağı çeşitlendiriniz:

Sağlıklı bir beslenme planında alınan enerjinin %25-30’unun yağlardan gelmesi gerekiyor. Çünkü yağlar, yağda eriyen vitaminlerin kullanılabilmesi, tokluk hissi vermesi, hormonların yapılabilmesi için, enerji kaynağı olarak ve yemeklerimize lezzet vermesi için almamız gereken besin öğesidirler. Fakat kalp damar hastalığından korunmak için, daha doğrusu sağlıklı beslenmek için, günlük enerjinin %7’si kadar doymuş yağlardan, %15-20 kadarının tekli doymamış yağ asitlerinden (oleik asit içeren zeytinyağı ve fındık yağı), %10’undan azının da çoklu doymamış yağ asitleri içeren ayçiçek yağı, pamuk yağı, soya yağı ve mısır özü vb. yağlardan alınması gerekir.


Kalori ihtiyacına uygun yeterli besin öğesi almaya özen gösterin:

Dengesiz besin öğesi alımı da insan hayatında metabolizmanın yavaşlamasına ya da durmasına neden olabiliyor. Bu nedenle bireylerin yaşlarına göre daha çok dikkat etmeleri gereken vitamin ve minerallerin bulunduğunu unutmayalım. Eğer siz çok fazla besinle kalori alıyor ve yaşınıza uygun besin öğelerini uyguladığınız beslenme ile karşılayamıyorsanız ya kronik bir hastalığa ya da şişmanlığa zemin hazırlamaktasınız denilmektedir. Bu nedenle aşağıdaki bilgilerime kulak verin…

Erişkin bireyler: Kalsiyum, potasyum, diyet posası, magnezyum, A-C-E vitaminlerine,
Çocuklar ve gençler: Kalsiyum, potasyum, diyet posası, çinko, magnezyum ve E vitaminine,
Hamile, emzirme döneminde ve yaşlılar: B12 vitamini, magnezyum, demir, folik asit, E ve D vitaminlerine dikkat etmelidirler.
Güvenli şeker alkol ve tuz alın:
Yüksek miktarda şeker alımı hem besin öğesi içermemesi hem de gereğinden fazla kalori alınmasına neden olarak, vücudun yağlanmasına ve kan yağlarının da yükselmesine neden olabilmektedir. Bu nedenle mümkün olduğunca az şeker içeren besinleri tercih etmeliyiz.

Her birey iyotlu tuz satın almaları konularında bilgilendirilmelidir. Dörtte bir tatlı kaşığı iyotlu tuz kullamı günlük iyot gereksiniminin yarısından fazlasını sağlar. Eğer yüksek miktarda tuz alınırsa idrarda kalsiyum atılımı olur. Eğer güvenli tuz alırsanız kemiklerden kalsiyum kaybıda azalır. Kemiklerden kalsiyum kaybının artması kemik erimesi (osteoporoz) ve kemik kırılmalarına neden olabilmektedir.

Aşırı alkol alımı siroz, hipertansiyon, sindirim sistemi kanserleri, kazalar, şiddet ve ölümle sonuçlanmaktadır. Alkolde de öneriler aslında farklı bir boyut kazandı. Eğer birey hiç alkol kullanmamışsa bireye alkol tüketin önerisi daha zararlı olmaktadır. Eğer düzenli kullanıyorsa kadınlar günde 1, erkekler günde 2 alkol eş değeri alkol tüketimimin geçmemeleri önerilmektedir. Bunun yanısıra genç yaşta başlayıp uzun vadede orta düzeyde alkol alımı varsa beyin hücreleri ölmekte, siroz ve hafıza kaybı görülmektedir.

1 su bardağı normal bira 144 kalori
1 su abrdağı light bira 108 kalori
1 kadeh beyz şarap 100 kalori
1 kadeh kırmızı şarap 105 kalori
1 kadeh tatlı şarap 141 kalori
1 duble viski, cin, rum, votka, rakı 96 kalori
Besinlerin gücünü hissedin:
Proteinler diyet için önemli bir besin öğesidir. Ancak aşırı tüketimi yağlanmaya ve romatizmal hastalıkların oluşmasına neden olmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü diyetin çoğunun bitkisel (kuru baklagil, tahıl, kuru yemiş vb&#8230 az kısmının ise hayvansal (et çeşitleri, süt ürünleri, yumurta vb&#8230 protein kaynaklarından gelmesi gerektiğini bildirmektedir. Çünkü her gün fazla kırmızı et tüketimi rektum ve kolon kanserine zemin oluşturmakta… Bu nedenle et tüketimini haftanın belirli günlerine göre ayırmak en sağlıklısı. Haftanın 2 günü yağsız kırmızı et, bir günü hindi eti, bir günü tavuk eti, üç günü balık tüketmenin sağlığa en olumlu katkıyı sağlayacaktır. Bitkisel proteinden zengin beslenenler; inme ve kalp hastalıkları, tip II şeker hastalığı, ağız, yemek borusu, akciğer, mide ve kolon kanseri görülmemektedir.
Besin değerini korumak için dikkatli olun:

Sebze ve meyveleri ezilmeden, parçalanmadan serin yerde saklayabilir, sebzeleri önce yıkayıp, pişirileceği zaman doğramak ve bekletmeden hazırlanmalıdır. Sebzeleri kendi suyunda ve kısa sürede pişirip, yenilecek kadar hazırlanmalıdır. Meyveleri yenilmeye yakın kesip, hemen tüketmek en sağlıklısıdır. Etleri temiz kaplarda veya poşetlerde kuşbaşı, kıyma veya parça etler olarak bir pişirimlik hazırlayıp derin dondurucu da saklanmalıdır. Yiyecekleri hazırlarken az suda pişirmeli, pişirme suyu atılmamalıdır.

BESİNİN SAĞLIKLI HAZIRLAMA SÜRESİ( 1 kg sebze/ dakika)
BESİN ADI KAYNAMA BUHAR DÜDÜKLÜ
Taze fasulye 20-40 25-43 5-10
Havuç 15-25 15-20 2-3
Karnabahar 15-30 25-30 3-5
Patlıcan 10-15 12-30 1
Bezelye 10-20 10-20 5-10
Ispanak 5-10 5-10 1
Kabak 5-15 15-20 1
Su:
Yaşamak için önemlidir. Metabolik sürecin sağlıklı devam etmesi için her gün 10 bardak su içmelisiniz: Günde en az 2- 2.5 litre su içmeyi alışkanlık haline getiriniz. Gün içinde içtiğiniz suyun ısısı veya alınma zamanı hiç önemli değildir. Ancak unutulmamalıdır ki, yapılan araştırma sonuçlarına göre, vücutta yağ yakımının sağlanması için kadınlar 11, erkeklerin 15 su bardağı su içmesi gerekmektedir.
İdeal vücut su oranları; metabolizmayı tetikler, hücrelerin kendini yenilemesini sağlar, yaşlanmaya karşı etki gösterir. Kanın akışkanlığını sağlar, böylelikle kalp ve damarların yükünü azaltır. Omurga dahil bütün organlar bundan faydalanır; su oranının bel fıtığına karşı bile büyük katkısı olduğu düşünülmektedir. Ayrıca cildin dolgun, pürüzsüz ve genç kalmasını sağlamaktadır.


GÜZEL BİLGİLER..a.s.
 
Tiroid ve Kilo Yönetimi
Tiroid ve Kilo Yönetimi

Tiroid bezi boynumuzun önünde bulunan kelebek seklinde bir iç salgı bezidir. Tiroid bezinin görevi tiroid hormonlarını üretmek, depolamak ve gerektiğinde kana vermek ve böylece metabolizmamızı kontrol altında tutmaktır. Tiroid bezinden salgılanan hormonlar T3 ve T4 hormonlarıdır. Tiroid bezinden salgılanan tiroid hormonlarının kanda değerinin az veya çok olması durumunda bazı tiroid hastalıkları oluşmaktadır; hipertiroid ve hipotiroid kişinin sağlık ve yaşam kalitesi üzerinde önemli etkileri olan hastalıklardır.

Hipotiroid: Tiroit bezinin yeterli hormon üretememesine bağlı olarak kanda çok az bulunması durumuna hipotiroidi veya hipotiroidizm denir. Bu hastalığın kadınlarda görülme oranı erkeklere nazaran çok dahafazladır. Beslenme ile ilgili görülen en önemli tepkisi yavaşlayan metabolizma ile kilo artışıdır. Hipotiroid kendi içerisinde, Hashimato tip hipotiroidi, edinsel hipotiroidizm, kalıtsal hipotiroidizm, geçici hipotiroidizm, subklinik hipotiroidizm, santral hipotiroidizm, tiroid hormon direnci olarak farklı kısımlara ayrılır. Oldukça çeşitli olaylar tiroid bezi yetersizliğine neden olabilir. Ama en sık görüleni Hashimoto hastalığı veya tiroiditi denen durumdur. Tiroid bezinin otoimmün (autoimmune) kökenli hastalıklarından biridir. Hashimoto hastalığında vücut tiroid bezini yabancı bir varlık gibi görerek ortadan kaldırmaya çalışır. Hashimoto tiroiditinde de tiroid bezini harap etmeye yönelik anti- TPO, anti- TG antikorları gelişmiştir.
Hipotiroidinin en belirgin bulguları nelerdir?
Halsizlik, yorgunluk, kabızlık, eklem ağrıları, adale krampları ve deride kuruluk, saçlarda dökülme, yüz ve özellikle göz kapaklarında şişme, hareketlerde yavaşlama sayılabilir. İştahları azalır ama iştah azalmasına rağmen ağırlıkları artar ve kilo problemi gelişebilir. Yiyeceklere dikkat edilmesine ve spor yapılmasına rağmen hem vücut ağırlığında hem de kolesterol düzeylerinde artma gerçekleşebilir.

Hipertiroid: Tiroit bezinin gereğinden fazla çalışmasına bağlı olarak tiroit hormonlarının fazla miktarda üretilip kana salınması sonucu ortaya çıkar. En önemli tepkilerinden biri metabolik hızın artması ile kilo kaybı görülmesidir.
Tiroid ile vücut ağırlığı arasındaki ilişki nedir?

Çok uzun yıllardır, tiroid hastalığı ile, vücut ağırlığı ve metabolizma arasında bir ilişkinin olduğu bilinmektedir. Tiroid hormonları, insanlarda ve hayvanlarda metabolizmayı düzenlemektedir. Metabolizma hızı, belirli bir zaman diliminde(son öğünün ardından 12-16 saat sonrasında) metabolik olayların sürdürülmesi ve çeşitli organların fonksiyonlarının devamlılığı için vücut tarafından kullanılan oksijenin hesaplanması ile tanımlanabilmektedir. Eğer bu ölçüm ve değerlendirme, dinlenme sırasında yapılıyor ise bazal metabolizma hızı olarak adlandırılır. Bazal metabolizma hızının değerlendirilmesi, eski zamanlardan beri tiroid hastalarında tiroid bezinin fonksiyonunun takibi için kullanılmaktadır. Tiroid bezi yavaş çalışan bireylerin bazal metabolizma hızları düşük iken, hızlı çalışanlarda bazal metabolizma hızı da yüksek olarak bulunmuştur. Ancak bazal metabolizma hızının ölçülmesi ve hesaplanmasındaki zorluklardan dolayı, son zamanlarda temelde bazal metabolizma hızı ile tiroid fonksiyonları ilişkilendirilememektedir. Yapılan çalışmaların sonuçlarına göre, tiroid fonksiyonundan bağımsız olarak bazal metabolizma hızının birçok faktörün de etkisi altında olduğu bilinmektedir.
Bazal metabolizma hızı ile vücut ağırlığı arasındaki ilişki nedir?

Bazal metabolizma hızındaki değişiklikler, gün içerisindeki enerji dengesi üzerine etkilidir. Enerji dengesi, bireyin besinlerden sağladığı, vücuda aldığı kalori ile vücudun harcadığı kalori arasındaki fark ile hesaplanabilir. Birçok çalışma sonucuna göre, tiroid hormonlarındaki değişiklik, bazal metabolizma hızını etkileyerek, enerji dengesinde değişikliklere bağlı olarak bireyin kilo yönetiminde başarısını etkileyen bir faktör olarak belirtilmiştir. Ancak, tiroid ile kilo yönetimi arasındaki ilişki bu kadar basit olmayıp, daha karmaşık faktörleri içermektedir. Örneğin, tiroid hormonu dışında bir çok hormon, protein ve diğer kimyasallar, vücudun enerji harcaması, besin alımı ve vücut ağırlığı üzerinde etkilidir. Sonuç olarak, sadece tiroid fonksiyonundaki bozukluğun tek başına vücut ağırlığı üzerinde nasıl bir etki oluşturduğunu tahmin etmek ve değerlendirmek oldukça güç olmaktadır.
Hipertiroidizm ve vücut ağırlığı arasındaki ilişki nedir?

Tiroid bezinin gereksinim duyulandan fazla çalışması, bireyin bazal metabolizma hızını arttırarak, ağırlığının sabit tutulabilmesi için, vücut tarafından ihtiyaç duyulan enerji miktarını da arttırmaktadır. Eğer birey, artan enerji gereksinimini karşılayacak şekilde beslenemez ise, hipertiroidi kilo kaybı ile sonuçlanmaktadır. Bu bireyler, genellikle çok fazla yiyerek ancak kilo kaybını önleyebilirler. İştahımız, metabolizmamız ve aktivitemiz oldukça karmaşık bir sistemin etkisi altındadır. Tiroid hormonu ise bu karmaşık sistem içerisinde etkili olan faktörlerden yalnızca bir tanesidir.Tiroid hormonu için gerçekleştirilen ilaç tedavisi uygun dozlarda ayarlanamaz ise de birey kilo kaybı durumuna geçebilmektedir.
Tiroid ilaçları obezite tedavisinde çözüm olabilir mi?

Tiroid ilaçları tedavisinin sadece obezite tedavisi amaçlı kullanımı uygun değildir. Tiroid ilaçları bırakıldığında, bireyin kilo kazanımı kaçınılmaz olacaktır.
Hipotiroidizm ile kilo kazanımı arasındaki ilişki nedir?

Hipotiroidi döneminde tiroid hormonları dışardan verilmelidir. . TSH düzeylerinin toparlanması 6- 8 haftayı bulduğundan 6- 8 hafta sonra TSH bakılarak hekim tarafından doz ayarlaması yapılır. Bu süreç içerisinde kilo takibinde de dalgalanmalar beklenebilir. Hipotiroidi olan bireyde tiroid bezinin fonksiyonunun yetersizliğine bağlı olarak bazal metabolizma hızının düşmesi, genellikle kilo alımı ile sonuçlanmaktadır. Kilo alımı, hipotiroidisi ciddi olan bireylerde daha belirgin gözlenmektedir.

Hipotirodi ve Beslenme Önerileri:

1. Hipotiroidi olan bireyler genel olarak sağlıklı bir diyet tüketmelidirler. Diyetin makronutrient ve mikronutrient içerikleri bir beslenme uzmanı tarafından kişinin yaşam tarzına, fiziksel ve biyokimyasal analizlerine göre özel olarak hazırlanması gerekmektedir.
2. Hindistan cevizi, balık ve keten tohumu tiroid hastalarının beslenmesinde yer alması gereken besinlerdir.
3. Derisiz tavuk, hindi, yağsız kırmızı et tüketimi de yine sağlıklı beslenme çerçevesinde vücudun protein, demir ve diğer vitamin ihtiyacının karşılanması için önem taşımaktadır. Kişinin yaşına, aktivitesine, gereksinimine uygun oranlarda günlük beslenme planı içinde bulunmalıdır.
4. Günlük beslenme düzeninde tam tahıl ürünleri ve kurubaklagillerin tüketimi kesinlikle ihmal edilmemelidir.
5. Hipotiroidi hastalarında sıklıkla karşılaşılan bir sorun da bireylerde görülen ödemdir. Bunun için bu kişilerde sıvı tüketimi arttırılmalı, tuz tüketimi ve kullanılacak tuzun türü açısından hekime danışılmalıdır.
6. Yapılan çalışmalarda hipotroidi olan bireylerin % 30’unda kansızlık gelişebileceği görülmüştür. Bu nedenle kişilerin günlük beslenmesinde demir alımına özen göstermesi gerekmektedir. Kırmızı et, yumurta, kuru meyveler, yeşil yapraklı sebzeler günlük beslenmede mutlaka yer almalıdır.
7. Sıklıkla hipotiroidi ile birlikte görülen kolesterol problemine bağlı olarak kolesterolden fakir, posa içeriği yüksek bir diyet örneği tercih edilir.
8. Kabızlık, yüksek posalı diyet tercihini destekler, fakat yüksek posa dışardan alınan tiroid hormonlarının emilimini engelleyebilir.
9. Ağır hipotiroidilerde görülen sarımsı deri rengi, karoten alımı azaltarak engellenebilir.
10. Hipotrioidi durumunda kemik mineral yoğunluğunun takibi de önem kazanmaktadır. Düzenli kemik taramaları yapılmalı ve diyet tedavisi sağlıklı beslenme kriterlerine uygun miktarda kalsiyum kaynaklarını da içermelidir.


BİRAZ UZUN OLDU AMA İNŞALLAH BENİ DÖVMEZLER..:çok üzgünüm:
 
GÜNAYDIN ARKADAŞLAR...
DÜNKİ YEDİKLERİMİ YAZAYIM ÖNCELİKLE...
SABAH TEMİZLİK YAPTIM...
12 GİBİ 1 KASE PUDİNG YEDİM...
2 LT SU İÇMİŞTİM O SAATE KADAR...

ÖĞLEN SPORUMA GİTTİM,BOL BOL TERLEDİK..MUHTEŞEMDİ CİDDEN...
1 LT SU...

AKŞAM:
YARIM LT SU,
4 ADET KÖFTELİ PATATES YEMEĞİ,
VE SALATA..

YARIM LT SU...
4 ADET KLAYISI...

BUGÜN SABAH:
1 LT SU,
1 ADET KARA SİMİT,
1 DİLİM PEYNİR,
1 KIR.BİBER,
VE 1 KUPA YEŞİLÇAY..
1 LT SU...

ARKADAŞLAR...BEN AKŞAMA GİRERİM HERALDE ARTIK...
HASTANEYE GİDİCEM...
YARIN BABANNEM AMELİYAT OLUCAK..ONU BİR GÖREYİM...
İNŞALLAH İYİ GEÇER BAKALIM...
KENDİNİZE İYİ BAKIN...YÜZÜNÜZ HEP GÜLSÜN...a.s.
 
SELAM BACULAR
valla sormayın molalim yerin kırk kat dibinde,yazılarınıza bakamıyorum siteye bile girmiyorum.hastayım elim kolum kalkmıyor.bide kayınvalidemde rahim kanseri şüphesi var tek böbrekte tümör onca şeyin üstüne çok acı oldu bugün tam sonuç belli olacak dualarınızı esirgemeyin ne olur.

nam ablacım paylaşımda bulunamıyorum kiloda aldım .ister izinli yazın isterseniz çıkarın gruba başka girmek isteyenler olursa ben yer tutmayayım.hepinizi seviyorum .kendnize ve sevdiklerinize iyi bakın
 

evet başladık canım kursa.bakalım noolcek.bi yandan da işte kpssssssss (
canım sende verirsin kiloları artık eve döndün nasılsa...yarışmaya gelince needen olmasın :)))
ne yedim içtim yazıp kaçacam:
sabah bir dilimden az kpkli ekmek
bie-iki çatal b.peynir
öğle:
şimdi salata ile yanında ne yiycem henüz karar vermedim.yazarım sonra.
öptüm hepinizi.
hoşçakalın..
 

HASTALIK BU NEDEMEK ÇIKARIN:mymeka:ŞÖYLE SENİ BİR PATAKLAYAYIM AKLIN BAŞINA GELSİN:mymeka:

İSTEDİĞİN KADAR İZİNLİSİN, AMA LÜTFEN GELİŞMELERDEN BİZLERİ HABERDAR ET TATLIM
GEÇMİŞ OLSUN ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM:Saruboceq:
 

canım çok geçmiş olsun,
inşallh iyi geçer ameliyatı.
Dualarım sizinle...
Bu arada verdiğin bilgier için de teşekkürler.



canım inşallah kötü birşy çıkmaz.
dualarımla sizinle...
bi haberdar et mutlaka.
aynı zamanda sensiz bir takım düşünemiyorum canım ben.
Bizi bırakma lütfen....



canım geçmiş olsun.
İkisinin aynı zamana gelmesi çok kötü oluyor, halsizlik çok oluyor.
Kendine dikkat et, bol bol su iç, gribe iyi geliyormuş sıvı alımı neden bilmiyorum ama geçen gün gazetede okudum.
 
merhaba kızlar,
ben belki yarın giremem cuma kesin giremeyeceğim çünkü günübirlik eskişehir'e gidip gelicem.
Nolur dualarınızı eksik etmeyin benden eskişehirde sınava gireceğim.
Artık bu son olsun istiyorum.
kilomu aynı yazn lütfen nam ablacım.

bugün yediklerime gelince de
sabah dışarı çıktım işlerim vardı,
evde de ne peynir kalmış ne ekmek
mecbur dışarıya çıktım, bir tane puaça yedim.
Hava bugün burada çok güzel mont bile giymedim, 1 saat yürüdüm
Eve gelince de 1 tane nescafe içtim.
Bu arada dışada 1 lt. su içtim.
Şimdi de bir tane portakal yedim.

Akşam yemeğinde de yağsız tavuk göğsü yiyeceğim.

Öpüyorum hepinizi....
 
MERHABA ARKADAŞLAR...NASILSINIZ...
ÖĞLEN HASTANEYE GİTTİM GELDİM 1 LT SU İÇTİM..OLDUMU 3,5 LT..AMA BEN DAHA DEVAM EDERİM YANİ...ÖĞLEN 1 ADET ELMA YEDİM..

İYİ DİLEKLERİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR..İNŞALLAH İYİ GEÇİCEK..:Saruboceq:

AKŞAM YEMEĞİM:
4 ADET KÖFTE,
2 KAŞIK PİLAV,
1 KAŞIK YOĞURT,

YARIM LT SU..

VE AYIPTIR SÖYLEMESİ,BU ARALAR AZITTIM AMA DOBBLE MAGNUM YEDİM..

AMA BU KADAR DAHA BİRŞEY YEMEK YOK...SU VE BİTKİ ÇAYI HARİÇ...delikafadulden
 
GEÇMİŞ OLSUN CANIM YA..
KAYINANNENEDE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİZİ İLETİRSİN..ALLAH ŞİFA VERSİN..
VEEEE GİTMEK DİYE BİRŞEY YOKklava:YERİM SENİ BAK HA..İYİLEŞİNCE GELİCEKSİN TEKRAR..KENDİNİ BIRAKMA TATLIM..BİZLER BURALARDAYIZ,İSTEDİĞİN ZAMAN DERTLEŞİRİZ..a.s.

İYİ YOLCULUKLAR TATLIM SANA...:teytey:
ALLAH ZİHİN AÇIKLIĞI VERSİN..:Saruboceq:İNŞALLAH HERŞEY GÖNLÜNCE OLUR...a.s.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…