Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

evet oyle
ertesi gun 12ye kadar bildirmediysen soru isareti.
ben yapicam bugunkunu bakarim senin duruma da

Ben cumartesiden itibaren liste yapıp baştan aldım ama , -1 leri herkes kendisi kontrol ederse rahat olur benim açımdan, gözüme bariz batanları dünden itibaren bakıyorum.

Günaydın kızlar. Bu sabah ketozise girmiş olmayı planlıyordum ama gitmemişim. Ya bir yerlerde bir hata yaptım, yada vücudum alıştığı için süre gittikçe uzuyor. Neyse, beslenmeme dikkat ettiğim sürece sorun yok.

Sabah (09.00)
20 gr kadar çiğ badem yedim.

Dün akşam biraz az geldi heralde yemek, aç hissettim sabah.

Nerden anlıyorum girip girmedigini

Bu mu test ? Lab da çalışırken bir sürü vardı alaydım keşke az

Nasıl bir diyet biraz bahseder misin bende yağ yakmak istiyorum yeme düzeni nasıl if gibi mi
Hemen anlatayım. Normalde, hareket düzeyime, boy, kilo, yaş endekslerine göre almam gereken kalori 1700-1800 civarı. Ben kilo vermek için günlük ortalama 500 kalori açık oluşturmaya çalıştığım için 1200-1300 kalorilik beslenme planları oluşturuyorum. Bu 1200 kalorinin %70 ini yağlardan, %25 ini proteinden, %5 ini de karbonhidrattan alıyorum. Bunu hesaplamak için uygulamalar var, ben fatsecret kullanıyorum. Gelelim kurallara,
1. Vücut enerjiyi karbonhidrattan sağlıyor, vücuda yeterli karbonhidratı vermediğinde bir kaç gün içinde depoları tüketerek yağ yakımına başlıyor enerji sağlamak için. Bu süreç biraz halsiz geçebiliyor. Yaklaşık 48-72 saat sonunda yağ yakımı sonucu keton cisimcikleri oluşuyor. Dediğim gibi, bu da ölçülebiliyor.
2.ketonları vücuttan atmak ve yağ yakımına yardımcı olmak amacıyla en az 2 lt su içilmeli.
3.bu diyette kırmızı meyveler hariç meyveler yasak (ahududu, böğürtlen, çilek vb. Sınırlı ölçüde serbest). Yasak olmasının nedeni şeker miktarı.
4.bu diyette pilav, makarna, bulgur, yulaf, tüm ekmekler, yani basit ve complex bütün karbonhidratlar yasak. %5lik karbonhidratı sebzelerden, kuruyemişlerden alıyoruz. Mesela, 40 gr soyulmuş salatalık ta 0.86 gr karb. var. Bunun 0.3 gr lif, lifler sindirilmeden atıldığı için ve sindirim dostu olduğu için onu saymıyoruz. Yediğimiz salatalık tan toplam 0.56 gr karb almış oluyoruz.
5. kaliteli yağ yiyoruz. Zeytinyağı, tereyağı, kuyruk yağı, kaymak, hindistan cevizi yağı, kuruyemişler gibi.

Ben en fazla 15 gr karb, 80 gr kadar protein, 100 gr kadar da yağ yiyorum. Tartı sabit olsa bile incelmeni herkes fark ediyor

Ne işe yarıyor yağ yakımını mı kontrol ediyor
Benim aldığım stribler 10 parametreli, ben her şeyi kontrol ediyorum ketozise girdiğinde, yani vücut yağ yakmaya başladığında keton cisimcikleri atılıyor idrarla, belli bir değerden fazlası idrarda olması gerekenden daha fazla keton olduğunu gösteriyor. Bu da görmeyi istediğim şey zaten

Nasıl bir diyet biraz bahseder misin bende yağ yakmak istiyorum yeme düzeni nasıl if gibi mi
Ama şunu da söylemem lazım,
Biz minareleri bakliyat ve karbonhidrattan alıyoruz çoğunlukla. Bunları tamamen kesince mineral kaybı çok oluyor, bu da halsizlik, baş dönmesi, ciltte kuruluk gibi etkilere neden oluyor. Ben hergün bir maden suyu içmeye çalışıyordum, ama hiç sevmem kendilerini. Magnezyum hap aldım, birkaç gündür onu kullanıyorum.
Bir de yine karbonhidratsızlık kabızlığa neden oluyor, onun içinde probiyotik aldım, onu kullanacağım ihtiyaç duyunca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…