- 5 Aralık 2015
- 5.122
- 11.797
Diyetisyenim olur Musun?Hemen anlatayım. Normalde, hareket düzeyime, boy, kilo, yaş endekslerine göre almam gereken kalori 1700-1800 civarı. Ben kilo vermek için günlük ortalama 500 kalori açık oluşturmaya çalıştığım için 1200-1300 kalorilik beslenme planları oluşturuyorum. Bu 1200 kalorinin %70 ini yağlardan, %25 ini proteinden, %5 ini de karbonhidrattan alıyorum. Bunu hesaplamak için uygulamalar var, ben fatsecret kullanıyorum. Gelelim kurallara,
1. Vücut enerjiyi karbonhidrattan sağlıyor, vücuda yeterli karbonhidratı vermediğinde bir kaç gün içinde depoları tüketerek yağ yakımına başlıyor enerji sağlamak için. Bu süreç biraz halsiz geçebiliyor. Yaklaşık 48-72 saat sonunda yağ yakımı sonucu keton cisimcikleri oluşuyor. Dediğim gibi, bu da ölçülebiliyor.
2.ketonları vücuttan atmak ve yağ yakımına yardımcı olmak amacıyla en az 2 lt su içilmeli.
3.bu diyette kırmızı meyveler hariç meyveler yasak (ahududu, böğürtlen, çilek vb. Sınırlı ölçüde serbest). Yasak olmasının nedeni şeker miktarı.
4.bu diyette pilav, makarna, bulgur, yulaf, tüm ekmekler, yani basit ve complex bütün karbonhidratlar yasak. %5lik karbonhidratı sebzelerden, kuruyemişlerden alıyoruz. Mesela, 40 gr soyulmuş salatalık ta 0.86 gr karb. var. Bunun 0.3 gr lif, lifler sindirilmeden atıldığı için ve sindirim dostu olduğu için onu saymıyoruz. Yediğimiz salatalık tan toplam 0.56 gr karb almış oluyoruz.
5. kaliteli yağ yiyoruz. Zeytinyağı, tereyağı, kuyruk yağı, kaymak, hindistan cevizi yağı, kuruyemişler gibi.
Ben en fazla 15 gr karb, 80 gr kadar protein, 100 gr kadar da yağ yiyorum. Tartı sabit olsa bile incelmeni herkes fark ediyor
ÇılgınsınDiyetisyenim olur Musun?
Sağlık sektöründe mi çalışıyorsunuz yoksa kişisel ilginiz olduğu için mi bu kadar bilgi sahibisinizHemen anlatayım. Normalde, hareket düzeyime, boy, kilo, yaş endekslerine göre almam gereken kalori 1700-1800 civarı. Ben kilo vermek için günlük ortalama 500 kalori açık oluşturmaya çalıştığım için 1200-1300 kalorilik beslenme planları oluşturuyorum. Bu 1200 kalorinin %70 ini yağlardan, %25 ini proteinden, %5 ini de karbonhidrattan alıyorum. Bunu hesaplamak için uygulamalar var, ben fatsecret kullanıyorum. Gelelim kurallara,
1. Vücut enerjiyi karbonhidrattan sağlıyor, vücuda yeterli karbonhidratı vermediğinde bir kaç gün içinde depoları tüketerek yağ yakımına başlıyor enerji sağlamak için. Bu süreç biraz halsiz geçebiliyor. Yaklaşık 48-72 saat sonunda yağ yakımı sonucu keton cisimcikleri oluşuyor. Dediğim gibi, bu da ölçülebiliyor.
2.ketonları vücuttan atmak ve yağ yakımına yardımcı olmak amacıyla en az 2 lt su içilmeli.
3.bu diyette kırmızı meyveler hariç meyveler yasak (ahududu, böğürtlen, çilek vb. Sınırlı ölçüde serbest). Yasak olmasının nedeni şeker miktarı.
4.bu diyette pilav, makarna, bulgur, yulaf, tüm ekmekler, yani basit ve complex bütün karbonhidratlar yasak. %5lik karbonhidratı sebzelerden, kuruyemişlerden alıyoruz. Mesela, 40 gr soyulmuş salatalık ta 0.86 gr karb. var. Bunun 0.3 gr lif, lifler sindirilmeden atıldığı için ve sindirim dostu olduğu için onu saymıyoruz. Yediğimiz salatalık tan toplam 0.56 gr karb almış oluyoruz.
5. kaliteli yağ yiyoruz. Zeytinyağı, tereyağı, kuyruk yağı, kaymak, hindistan cevizi yağı, kuruyemişler gibi.
Ben en fazla 15 gr karb, 80 gr kadar protein, 100 gr kadar da yağ yiyorum. Tartı sabit olsa bile incelmeni herkes fark ediyor
Kuzum sen mühendis misiinHemen anlatayım. Normalde, hareket düzeyime, boy, kilo, yaş endekslerine göre almam gereken kalori 1700-1800 civarı. Ben kilo vermek için günlük ortalama 500 kalori açık oluşturmaya çalıştığım için 1200-1300 kalorilik beslenme planları oluşturuyorum. Bu 1200 kalorinin %70 ini yağlardan, %25 ini proteinden, %5 ini de karbonhidrattan alıyorum. Bunu hesaplamak için uygulamalar var, ben fatsecret kullanıyorum. Gelelim kurallara,
Peki öğün saatlerinde bı sinirlama var miHemen anlatayım. Normalde, hareket düzeyime, boy, kilo, yaş endekslerine göre almam gereken kalori 1700-1800 civarı. Ben kilo vermek için günlük ortalama 500 kalori açık oluşturmaya çalıştığım için 1200-1300 kalorilik beslenme planları oluşturuyorum. Bu 1200 kalorinin %70 ini yağlardan, %25 ini proteinden, %5 ini de karbonhidrattan alıyorum. Bunu hesaplamak için uygulamalar var, ben fatsecret kullanıyorum. Gelelim kurallara,
Bir şey aklıma düşmüşse, tarihine kadar araştırırım canım.Sağlık sektöründe mi çalışıyorsunuz yoksa kişisel ilginiz olduğu için mi bu kadar bilgi sahibisiniz
Evet mühendisimKuzum sen mühendis misiin
Hey maşallah yahu
Yok. Ama bende tiroid problemi olduğu için metabolizmam size göre daha uyuşuk. Tam randıman için if ile yapıyorum. Bir de yağ çok kalorili olduğu için 3 öğüne bölününce menüler baya azalıyor, 2 öğün dolu dolu yemek işime geliyor.Peki öğün saatlerinde bı sinirlama var mi
Cumaya hiiiç birşeycik kalmazBoğazlarım ağrıyarak uyandım ,Regl ağrısı da eklenince tek isteğim battaniye ve sıcak su torbama sarılıp yatmak.Sıcak çikolata da fena olmazdı
Bu sabah 400 Gr fazla çıktı kilom regl etkisidir muhtemelen.Umarım cumaya düzelir.
Evet kuzucum ilaçsız ve ameliyatsız tam tamına 40 kilo 2 sene önce başlamıştım maceraya çok şükür herşey yoluna girdiherderdedeva profil bilgilerine gözüm çarptı.Sonra inanamadım bir daha baktım gerçekten 40 kilo mu verdin hey maşallah ilaçsız ameliyatsız sadece diyetle mi ?
Ben mühendisten anlarııımEvet mühendisim
canim sen bildirilmemise ? iyiye +, eksi icin suphelendigine ! koy madem
bana daha cok 2 lahmacunla kabak tatlisi etkisi gibi geldiBoğazlarım ağrıyarak uyandım ,Regl ağrısı da eklenince tek isteğim battaniye ve sıcak su torbama sarılıp yatmak.Sıcak çikolata da fena olmazdı
Bu sabah 400 Gr fazla çıktı kilom regl etkisidir muhtemelen.Umarım cumaya düzelir.
valla sen bu menulerini paylasmamaya devam edersen haftaya da yapacaksın muhtemelenValla kafam o kadar karışık ki arkadaş izinli iş desen kaynıyor ben kafama göre tablo yaptım sonunda @Furha63 ile görüşüp paylaşırım ne çıkacak bilmiyorum. Kaçıyor gb algılanacak diye birşey de diyemedim haftaya ben tablo yapayım diyecektim arkadaşım dönmüşş olacaktı ama başladım bir kere
valla sen bu menulerini paylasmamaya devam edersen haftaya da yapacaksın muhtemelen
kiz kacamak 0 puan. menu paylasmamak yani ?= -1Kimse menü kaçamağı yapmasın beni -1 lerle uğraştırmayın