Yöresel Tarif 3.Hafta Pınar Labneli İftar Sofraları Yarışması Oylama

Yöresel Yemekler

En başarılı bulduğunuz ''Pınar Labneli İftar Sofrası '' hangisidir?

• Ankete Katılan
    446
  • Anket Kapalı .
hiç denemedim :)
açarım herhalde yaaa :KK70:
ailem üstlendiği için o işleri
Yani yapsan yaparsin bende yapan oldugu icin yapmiyorum annem kvdem ikiside borek baklava pilav yapar gibi yapiyolar😃 gecen gittim kayinvalidem bir tepsi su böreği yapmis dondurmus vermis dedim anne ne gerek vardi 🤣🤣

2 sene dikiş kursuna,3-5 ayda mefruşata gittim sertifika falan aldım.. hızlı zamanlarım her güne bir etek dikerdim. Evlendim evde kendime anama , bacıma, teyzeme, neneme ,kuzenlere, kaynana görümce 🤣

Sonra çocuk olunca bıraktım.. malum pis iş ya.. iğneler düşüyor yere çok.. bayadır sadece tadilat işte.. paça maça falan..
Bende ilk ogrendigimde bir heves herkese diktim hatta abiye dikiyordum kisiye ozel bi yandan calisiyorum falan tabi biktim yoruldum simdi hiic elimi surmuyorum sadeve dedigin gibi paca falan lazim oldugunda :)

inanırım :)
o yokken banyo yapmak yasaktı
kapının dışına kağıt sıkıştırıyomuş işe giderken bakalım dışarıya çıkıyo muyum :KK70:
gelen telefona bakmam bile yasaktı :KK70:
Yok artık senin kurallar daha sıkıymis benim karşımda 3 tane üniversite öğrencisi var tabi bende o zaman 18 lik bir citirdim ödü kopuyordu :KK70: ...

Bir gün tartıştık çocuğumu alıp kaynanaya gittim sebep de dışarı çıkalım Canim sıkılıyor diyorum hayır uykum var diyor... ama hep yapiyordu bunu

O uyurken aldım çocuğu gittim kaynanaya gezmeye ..aradı yıktı ortalığı nasıl gidersin habersiz diye geldi annesinin evine bağırdı çağırdı ben eve gidiyorum sende arkamdan geleceksin dedi çıktı gittti :KK70: şimdi gülüyor um bi hallerine :KK70:

Yani yapsan yaparsin bende yapan oldugu icin yapmiyorum annem kvdem ikiside borek baklava pilav yapar gibi yapiyolar😃 gecen gittim kayinvalidem bir tepsi su böreği yapmis dondurmus vermis dedim anne ne gerek vardi 🤣🤣
Bunlar kültür gelecek nesillere aktarmamız lazım:)
Bizde babaanne,anneanne olacağız:)

inanırım :)
o yokken banyo yapmak yasaktı
kapının dışına kağıt sıkıştırıyomuş işe giderken bakalım dışarıya çıkıyo muyum :KK70:
gelen telefona bakmam bile yasaktı :KK70:
Say say bitmez :KK70:Evlendiğimde cep numaramı ertesi gün değiştirdi.1.5 yıl hiç kimseye veremedim:KK70:
Şimdi olmayan yok:KK70:

2 sene dikiş kursuna,3-5 ayda mefruşata gittim sertifika falan aldım.. hızlı zamanlarım her güne bir etek dikerdim. Evlendim evde kendime anama , bacıma, teyzeme, neneme ,kuzenlere, kaynana görümce 🤣

Sonra çocuk olunca bıraktım.. malum pis iş ya.. iğneler düşüyor yere çok.. bayadır sadece tadilat işte.. paça maça falan..
teee yıllar önce ebru gündeş elbisesi modaydı.boyundan bağlamalı :)
küçük yoktu galiba daha.kesimi yaptım,ortalığı topladım kendime kahve yaptım geldim,dikişe başlıcam.sen makasın üstüne bas :)
alttan girdi üstten çıktı :KK70:
öyle kaldı ayağım arada.kıza dedim koş komşuyu çağır.heryer kan revan :)
gitti güzelim elbise,bağladım ayağıma kanama dursun diye,en çok ona üzülmüştüm kumaş güzeldi:KK70:

Bende ilk ogrendigimde bir heves herkese diktim hatta abiye dikiyordum kisiye ozel bi yandan calisiyorum falan tabi biktim yoruldum simdi hiic elimi surmuyorum sadeve dedigin gibi paca falan lazim oldugunda :)
Bende abiye diktim kendime.. elbise diktim mesela nakış öğrenince üstüne nakış yapardım hotkutür olurdu 😊 kendim kalıbın sağını solunu değişip yeni model uydururdum.. en son kaban kestim de işte astarlayamadan kaldı işte..

Bunlar kültür gelecek nesillere aktarmamız lazım:)
Bizde babaanne,anneanne olacağız:)
Ben simdi yapmiyorum ama ufaklik buyusun yapicam kizim olursada annanesi babannesi ogretsin isterim sonra ben yaparim karsi degilim ama cok girismiyorum onlarla beraber kolayima geliyo :)

teee yıllar önce ebru gündeş elbisesi modaydı.boyundan bağlamalı :)
küçük yoktu galiba daha.kesimi yaptım,ortalığı topladım kendime kahve yaptım geldim,dikişe başlıcam.sen makasın üstüne bas :)
alttan girdi üstten çıktı :KK70:
öyle kaldı ayağım arada.kıza dedim koş komşuyu çağır.heryer kan revan :)
gitti güzelim elbise,bağladım ayağıma kanama dursun diye,en çok ona üzülmüştüm kumaş güzeldi:KK70:
Bu hikayeyi hatırlıyor gibiyim.. işte bende bi sebeplerden bıraktım dikişi.. belki bi kursa giderim de orda diker evde yapmam var öle planlarım.. aslında mefruşat istiyorum tekrardan 😊 ne modeller çıkmıştır şimdiye...

X