3. Doğum ve annemin davranışları

Yazık bari çocuğa baksalarmış onada mı bakamıyorlar soğuktan morarmış miniğin elleri çok üzülüyor insan işte çok mu zor bişey destek olmak, sahip çıkmak
Aklinsira ablamal beni bu sekilde cezalandirmaya calisiyor hep biz gidip evine bakmoyorz temizlemiyoruz die o hasta olmus alt kat komsusu yemek getirmis bz gitmemisiz herseyi oladar abartiyorki surekli bizi yonlemdormeye calisti hayatimoz boyunca itiraz ettigimizde agaza alinmayacak seyler duyduk ama zaten yalnizfik ablamla sadece birnirimize destegiz

Sizin anlattıklarınızda kendi annemi gördüm. Kendi doğumum aklıma geldi. Yaşadığım tüm saçmalıklar yanında kimse olmadığı İçin. O zaman doğum şaşkınlığında anlamamışım bile, yalnızca yapmışım işini gücümü. sonra sonra insanların kızlarının doğumlarında ne kadar ilgili olduğunu görerek, kendi halimi hatırlayarak anlamaya başladım o zamanki halimi.

Kimisi annelerin bu kadar eleştirildiğine şok olmuş, ben de annelerin bu kadar gözü kapalı savunulmasına. Her anne bir olmuyor. İnsanlar kendi annelerinin iyi olmasıyla karşılaştırıyorlar.

kimisi anneyi bakıcı gibi görenlere kızıyor. Ama aslında bizim gibi çocuklar annelerinden en az şey bekleyenler. Bir doğumda yanımda olsa, 10 gün kalsa, belki bir yemek yapsa, ya da bir güzel söz söylese çok mutlu olacak kimseler.

Anneyi, kayınvalideyi bakıcı gibi görmeyi ben de kesinlikle uygun görmem mesela. O büyütmüş, görevini yapmış, tekrar baş sarmak zorunda değil. Ya da anne olarak bütün hayatını çocuğa endekslemek de hatalı bence.

ama annelik de doğurdum, büyüttüm, okuttum, artık işim bitti denilecek bir şey değil. Evlatlık da öyle. Manevi olarak destek olmak, her zamanında değil, zor zamanında yanında olmak gerek. Zorunluluk değil bu, sevgiden dolayı.

ve zamanla azalıyor o sevgi gerçekten karşılığı olmayınca, yapacak bir şey yok. Annem için pek çok evladın yapacağından çok daha fazlasını yaptım. Kariyerimi bırakmak zorunda kaldım, sonra sağlığım bozuldu, bir daha da denemedim. Ve tabi ki bir teşekkürünü görmedim. Yapmamalıydım belki, şu anda daha farklı kararlar verebilirdim ama diğer iki kardeşim de benim yaşadıklarımı yaşasınlar istemedim. O yüzden kimse zorunda değiller demesin. İyi günde olduğu gibi, Zor zamanlarımız İçin de varız.

ama şu var ki, daha güçlü insanlar olarak çıktık sonuçta. Kendimize yetiyoruz, çocuklarımıza yetiyoruz. Nasıl olacak derken, 3 aylık büyütmüşsünüz bile bebeğinizi. Zoru atlattınız, bundan sonra her şey daha kolay olacak inşallah. Çocuklar iyileştirici zaten. İnsan kendinde eksik kalan şefkati, çocuklarından gördüğü sevgiyle iyileştirebiliyor.

Ya arkadaşım, karnın burnunda da niye cam ve dolap siliyorsun??? Bildiğin ajitasyon yapmışsın annene. E huyunu da biliyorsun madem daha ne eziyet ediyorsun hem kendine hem annene. İşin de varmış. Tut bir yardımcı. Huyunu suyunu bildiğin kadından gereğinden fazla beklentiye girmişsin.

Ilkönce belirtmek isterimki anneme acitasyon yapmam bisi bisi soz konusu bile olamaz arayipta aglayip sizlayan bi insan degilim ki oglum dün bozuk para yuttu taksi cagirip hastaneye goturdum aramadim bile onlari.. 2.cisi calismiyorum ben onu nerden cikardiniz acaba benim kesemin hesabini siz mi tutuyorsunuz 3sene oncesinden bahsediyorum kadin tutacak durumum.olsa tutardim ozamab emin ol sevgili kardesim 2canli halimle o 2cinida sokakta bulmadim ben

Iki canli halimle niye cam dolap.siliyormusum keydimden oyle yesillik olsum diye aklimi yedim cunki ben ne guzel konusuyirsun sen ordan öyle ama bos konusuyorsun bitek sen biliyorsun kadin tutmak hiiiiccc aklima gelmemisti saol

İlk önce özür dileyeyim. Seni konu sahibi zannettim. Bankacıyım demişti. Ama yine de geri kalan söylediklerim doğru. Niye cam dolap siliyorsun ki eğer mecalin yoksa. Bırak pislik götürsün evi. Canından daha mı kıymetli? Ne söylerim ne yaparım. Zor durumda yaşayacak kadar yapılsa yeter. Annene laf atmışsın olmamış. Riskli gebelik miydi?
Ayrıca çocuğum para yutsa ben de hastaneye götürürüm. Belki sonra haber veririm. Doğru olanı yapmışsın bence.
Sakin ol. Elin kadınıyım ben. Bu kadar sinirlenmene gerek yok.

Emin misin anneniz olduğuna üvey anne olsa yine o kadar büyüttüm der içi gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…