3.cocuk ve kurtaj

Bi yerde okumustum once yaninzdaki cocugu oldurun sinra digerini doğurun diye sizin karariniz hicbir cocuk kolay yetismez terapi alarak dogurabilirsiniz ve buyutebilirsinz ama once guzel korunun

Bacim nasil bi baktin hamileymissin leylekler getirip kapina mi birakmis? Olay gerceklesirken evde mi yoktun? iyi gene bi baktiginda 4u 5i 6yi birakmamis leylekler

Adetime göre 6 hafta olması laİm ama ultrasonda 4 hafta gözüküyor doktor 10 gün sonra gel bidaha bakalım arada iyi düşün dedi
ya kıyma benimki 7 haftalık di eşim dedi kalbi carpmiyorsa kürtaj olsun ben ağladım kıyamadım hemde kızdım.korunmayi kabul etmiyosun ben niye kiyacakmisim bebeme sonra razilasdi şuanda üç aylık onu daha çok seviyorum her kes bakamiycan kürtaj ol dedi ama ben bebeğime kıyamadım günaha da giremem. Allah yardım ediyo yalnız başıma bakiyorum üç bebeme

Benim 1 oğlum var ve biliyorum ki bir çocuğum daha olursa maddi değil ama manevi anlamda yetişemeyip kafayı yiyeceğim . Bu yüzden ilaç + kondom kullanıyoruz . Geri çekilme bir yöntem değil . Msjları okudum aldırın bence diyecektim ama siz bebeği aldırsanız da yine kafayı yiyeceksiniz en iyisi doğurun ve yanınıza bir yardımcı alın başka yolu yok

Bacim nasil bi baktin hamileymissin leylekler getirip kapina mi birakmis? Olay gerceklesirken evde mi yoktun? iyi gene bi baktiginda 4u 5i 6yi birakmamis leylekler
Kızımı emiziriyodum o ay adet oldum ama az oldum sen deme yerleşme kanaması imiş bı kaç gün sonra bakdim yediklerim.dokunuyo doktora söyledim gel bakalım deid gitdimki ohoo 7 haftalık korunmuş güya

Olan olmuş artık, üzülmeyin.
Bu çocuğu doğursanız da doğurmasanız da sonrası için mutlaka modern yöntemlerle korunun.
Yasal süreyi bilmiyorum açıkçası ama daha vakit varsa biraz daha düşünün. Yaşınız genç, maddi durumunuz da var sanırım. Psikolojiyi asla küçümsemem, ruh sağlığının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ancak sizin bu kadar istememe sebebiniz gerçekten istemediğiniz için mi yoksa plansız gebe kaldığınız ve ikinci çocuğunuz küçük olduğu için mi ? Ona emin olamadım. Bu soruyu iyice düşünün.
Soğuk davranırsam demişsiniz, doğarsa bağrınıza basarsınız bence. Hele büyürse, nasıl zamanında öyle düşündüm dersiniz. Böyle yazınca da etkilemiş oluyorum galiba. Aslında etkilemek istemiyorum, çünkü anne değilim. Çevremde benzer durumu yaşayanlar vardı, oradan yola çıkarak yorumlamaya çalıştım.

Ben uzun süren tüp bebek tedavileri sonucu hamileyim, üçüncü de olsa asla aldırmayı düşünmezdim. Ama bu çok şahsi bi karar, benim hem tüp bebek gibi bi geçmişim var hem maddi sıkıntım yok. Allah yardımcınız olsun.

Bende hiç anlamıyorum şu kazayla hamile nasıl kalınıyor tanıdıgim biri var iki çocuğuna da yanlışlıkla hamile kaldısekiz senedir evliyim iki çocuğum var çok şükür eşimle artık çocuk istemediğimize karar verdik baglattim tüplerimi bitti bu kadar zor olmamalı önlem.almak annemde 3 tane aldırmış hala konusu açılınca kizarim anneme o kadar mı cahildiniz diye

Sevgili konu sahibi ,

Sorunuzun cevabını burada aramayın.
Aldırmayın diyen üyelerin hiç biri bebeğinize mama , bez almayacak , hastalandığında basında bekleyip ilgilenmeyecek. Kısacası bebeğinize siz bakacaksınız.
Bu sizin eşinizle birlikte vermeniz gereken bir karar .

Benimde iki kızım var Geçen yıl bende prezervatif ile kaldım 3. Bebeğime bende çok ağladım çünkü asla düşünmüyordum başka çocuk. Ama dini açıdan korktum 6.aya kadar çok kötüydüm hep nasıl olcak diye düşündüm. Doğum yaklaştıkça hep korktum. Doğdu Şuan 5.5 aylık oldu. Zor evet gerçekten. Bile bile asla yapmazdım keyfime düşkünüm. İşlerim aksıyor. Ev işi yetişmiyor. Esimle dönüşümlü yemek yapıyoruz şükür karnimiz doyuyor ama zaman geçiyor. Sizede aldirin aldırmayın diyemem. Korunma işini artık çift taraflı yapıyoruz.

Allah bagislasin, saglikli omurleri olsun. Bence kendinizden ornek vermeyin, bakis aciniz dogru degil. Iki cocuk sahibi olan bir kadin olarak rastgele davranmissiniz. Benimde bir cocugum var. Tek seferde gebe kaldim. Buradakiler gibi "korunurken" olmadi. Korunmayi ihmal ettik. Su an bebegim 10 aylik, bir daha korunmasiz iliski yasamaktansa kukuma beton attiririm.

Benimde üç tane bebeğim kucağımda yemek yapıyorum secaddeminnuzerinde namaz kılıyorum sabahdan akşama kadar bir elime biseylwr yapiyorum

Tabiki aldırmayın buda bir imtihan bakın benim 2. Bebeğim ilk çocuğum 7 aylıkken hamile kalmışım aldırmayı hiç düşünmedim ama zaten yaşamayacak ya yiyecek ekmeği suyu yokya kendisi düştü. Siz Allah'a bırakın çok günah isteyerek kürtaj malasef

İyi düşünün geri dönüşü yok daha sonrasında pişmanlık kalıyor geriye. Bu kararı verecek olan sizsiniz. Psikologa gidin bence . Kürtaj olunca daha cok psikolojiniz bozulabilir..

Yaşlar çok küçük
Hepiniz yıpranırsınız ama hayırlısı

Sizi çok iyi anlıyorum ve katılıyorum ben de tüp bebek sürecindeyim. Kimseye bişey demek istemiyorum ama kimi bulamaz kimi bilemez der annem, sanırım en doğru yorum bu oldu bu konuya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…