3.cocuk ve kurtaj

kazara hamile kalma ülkemizde bir mazeret. Ben inanmıyorum bu kadar çok insanın kaza ile hamile kaldığına. İnsanlar çevreden utandıklarından, iş yerindeki yöneticilerden çekindiklerinden, yargılanmaktan korktuklarından kaza diyorlar bence. Eskiden çalıştığım işyerinde isteyerek hamile kalan yoktu resmen.
Ya şöyle oluyor aman bir şey olmaz herhalde diye pre takmıyorsunuz üşenip sonra oluyor 😀 hoş ben doğurdum 2. Yi böyle

Kaza diye ifade etmiyorum ama çok bilinçli de değil kısmet nasip gibi
Ama bu riski göze alamayacaksam aman aman der ona göre korunurum doğru

Çok çocuk doğurmak bir beceri değil

Doğurup doğurup diğer çocuklara bağırmak kızmak dövmek hele büyük bir sorun (90lı yılların çocuklarını. Kaderi böyleydi , annem doğurup doğurup işten bunalıp bizi dövüyordu )

Madem kaldıramıcaksın aldır doğurma
Anneysen insansın kabul hataların olabilir ama şefkat göstermen gerekiyor

Neyse annemle olan sorunlarım

Sırf bu yüzden aldırmayı düşünüyorum maddiyati falan hiç düşünmüyorum zaten ya piskolojim dahada kötü olur ve çocuklarıma kötü davranir iyi yetistiremessem
Bunu kimseyle paylaşmayın bence
Kocanızdan başka kimse bilmesin
Etkileniyor gibisiniz çünkü

Aldırmayın diyenlere bakmayın siz. Doğurup büyütecek olan sizsiniz. İnsanlar hep konuşur bu bitmez. Millet sadece doğur der ama nasıl büyüyecek, maddi manevi sağlıklı olacak mı kimse bununla ilgilenmez. Rızkıyla gelmeyecek diyen hanımlar olmuş onları dinlemek daha iyi. Allah zaten sağlıklı iki evlat vermiş. Bir dahakine daha iyi tedbir alırsınız.

Olan olmuş,eksi ve atisiyla ne yapabileceğimize bakmalıyız.cocuk büyütmek çok zor evet...ama kürtaj o daha da zor😟!!!Eğer psikolojik olarak etkilenmem diyorsanız, yaşadığınız sıkıntıda bunu yaptım bu oldu demiyecekseniz-ki bende bu aşırı var-karar sizin.

Devletin uyguladikları her bünyeye iyi gelmiyor. Sizde ağrı ve aşırı kanama yapmadı mi?
Spiral dışında da birçok yöntem var 3 aylık iğne kullanıyorum kilo yapması bile gözümde olmadı. Bana göre içlerindeki bir tık iyi ve güvenilir bulduğum.. 3.dozdan sonra regl tamamiyle bitiyor. Yumurtlama yok, rahim kanseri riski de..

Keşke ertesi gün hapı falan alsaydınız.
Ama olan olmuş artık.
Ben aldırın ya da aldırmayın diyemem.
Fakat şöyle düşünün üçüne de güzel bir şekilde bakarım derseniz doğurun.
Ama yok benim tahammülüm yok dersinizde karar sizin.
İlk şoku bir atlatın öyle karar verin.
Panik halinden bir uzaklaşın.

Tek çocuklu birinin vereceği olağan cevabı veriyorum: Bakabileceğin kadar çocuk yap..

Her yerde de aynısını söylüyorum dünyanın her türlü hali var yalnız başına kalmak zorunda kaldığında kaç çocukla hayatını idame edebilirsin önce bunu düşün sonra karar ver..

Ne yaparsınız bilinmez de kendinizi toplamanız şart evde iki tane küçük size muhtaç. Ağlamanın da pek faydası yok gibi. Olacağına varır, bi duşa falan girip kendinize gelin çocuğa da size de günah bu kadar hırpalamayın kendinizi.

Spiral dışında da birçok yöntem var 3 aylık iğne kullanıyorum kilo yapması bile gözümde olmadı. Bana göre içlerindeki bir tık iyi ve güvenilir bulduğum.. 3.dozdan sonra regl tamamiyle bitiyor. Yumurtlama yok, rahim kanseri riski de..
İgneleri de biliyorum. Cesaret edemiyorum biraz araştırmıştım. Kilo yapıyorsa hiç düşünmem. Belki sizin kilonuz azdır ama ben ideal kilomdayim. Almak istemem. Regl nasıl bitiyor peki? Sağlıklı mı yani bu durum bir araştırayım. Regl ortadan kaldıran baska bir yöntem vardı. İsmini anımsayamadım. Bu yöntem ile farklı mi ikisi? Spiral arkadaşıma çok ağrı yaptı cesaret edemedim. En son eşimi kisirlastiracağım 🤣

İgneleri de biliyorum. Cesaret edemiyorum biraz araştırmıştım. Kilo yapıyorsa hiç düşünmem. Belki sizin kilonuz azdır ama ben ideal kilomdayim. Almak istemem. Regl nasıl bitiyor peki? Sağlıklı mı yani bu durum bir araştırayım. Regl ortadan kaldıran baska bir yöntem vardı. İsmini anımsayamadım. Bu yöntem ile farklı mi ikisi? Spiral arkadaşıma çok ağrı yaptı cesaret edemedim. En son eşimi kisirlastiracağım 🤣
aaa regl olunmuyor muymuş artık?valla bilmiyordum.regl olmak sağlık açısından gerekli değil mi ayrıca?ben de bir araştırayım bunu.

Son düzenleme:
Bir yorumda aldirmasam doğunca ona karşı iyi olmayacağım gibi birşey yazmışsınız. Annesiniz siz psikolojik destek alın daha iyi olmak için. Ve maddi olarak sorun değil demişsiniz öyle ise bakıcı tutun yanınıza, daha rahat olmaz mi. İyice düşünün bu karar ilerde pişmanlık olmasın. Mutluluklar ve iyi kararlar diliyorum ♥️

Sizi çok iyi anlıyorum ve katılıyorum ben de tüp bebek sürecindeyim. Kimseye bişey demek istemiyorum ama kimi bulamaz kimi bilemez der annem, sanırım en doğru yorum bu oldu bu konuya..
çok doğru söylemiş anneniz. insan bu süreçte çok kafaya takmasa bile ister istemez yıpranıyor. kkya girip bakıyorum her gün illa bir konuda ya "kocamla boşanma sürecindeydik aklı başına geldi sandım bir sonraki ay hamile kaldım" ya "vallahi billahi korunurken oldu" vs vs görünce insanın bozulmayan morali bozuluyor :halay:

İlk altı ay beş kilo kadar alınıyor sonrasında kilo azalıyor alınan kilo dan fazlası gidiyor. kullanıyorum uzun zamandır hiç adet olmadım başladığımdan beri. En kesin korunma yöntemi olduğu için kafam çok rahat

Başta aldırmak istedikleri çocuğu doğurduktan sonra iyi ki aldırmamışım diyen çok kadın tanıdım. Hayatta her ne yaşıyorsak o anda göremesek bile bir sebebi var. Ayrıca hepimiz yetişkiniz yaşadığımız herşeyin sorumlusu sadece biziz. Hatalarımızın da sorumluluğunu almak zorundayız. Kolay olan ile doğru olan arasında bir seçim yapmanız gerekecek. Bu hayatta her canlının yaşama hakkı olduğuna inanıyorum...

Ben bu yaşıma kadar 50 kg'ı geçmedim 4 yıldır kullanıyorum 60 gördüm 🤣 ilk kez diyet yaptım akşamları yemek yemiyorum ekmek kahvaltı dışında yok. Rutin oluşturursanız sorun yaratmaz..

Regl 3.doza kadar gecikmeli bir şekilde ya da leke şeklinde oldu. Sonrasında bildiğiniz menopozlu kadının belirti göstermeyen hali😜 Her ay ağrı derdim yok, ped alma derdim yok..

Bu konuyu ben de çok araştırmıştım iğne kararıma kadar hap kullandım. Spiral hiç düşünmedim.. Rahim kanserinden koruduğunu da öğrenince buna başladım. Hatta bu iğneyi veterinerler süt versin, üremesin diye ineklere vuruyorlarmış bunu duyunca bir gülme de gelmişti🤭

Ben bu yaşıma kadar 50 kg'ı geçmedim 4 yıldır kullanıyorum 60 gördüm 🤣 ilk kez diyet yaptım akşamları yemek yemiyorum ekmek kahvaltı dışında yok. Rutin oluşturursanız sorun yaratmaz..

Regl 3.doza kadar gecikmeli bir şekilde ya da leke şeklinde oldu. Sonrasında bildiğiniz menopozlu kadının belirti göstermeyen hali😜 Her ay ağrı derdim yok, ped alma derdim yok..

Bu konuyu ben de çok araştırmıştım iğne kararıma kadar hap kullandım. Spiral hiç düşünmedim.. Rahim kanserinden koruduğunu da öğrenince buna başladım. Hatta bu iğneyi veterinerler süt versin, üremesin diye ineklere vuruyorlarmış bunu duyunca bir gülme de gelmişti🤭
ped üreticileri beğenmedim atmasın bu yoruma satışlarımız azalacak diye? :KK45:

X