3.cocuk ve kurtaj

Söyledi kıskanıyormuş kocamız ve çocuğumuz olmasını. Gece hayatını sevmememiz ve tek eşli olmamız ütopikmiş
Eyvah ki eyvah,bu nasıl bir düşünce yapısı böyle,sağlıklı bir insan nasıl düşünür bunu.
Gece hayatın bayılırım mesela gündüzü sevmem,beyimde gündüzcü napsam boşasam mı beyimi şimdi:))

Kesinlikle öyle ben burda dogurupta bı paylasim yapsam bakamıyorum çocuklarıma yetişemiyorum diye bu seferde dogurmasaydin günahına girmeseydin derler buseferde ...
doğurmasaydın demekle aldır demek aynı şey mi? gücü olmayan korunacak, yanlışıkla bile hamile kalmayacak bu kadar basit. sonuçta şu an o bebek canlı mı canlı, bitti. aldırınca bir cana kıyıldığı gerçeği de değişmiyor.

Nasıl bi kadının coçugunu öldürmesine destek çikarsınız bu kadar kolay mı bu yorumu yapmak !! Allah askına bu vebale nasıl ortak olursunuz hicmi vicdan yapmıyorsunuz sizin yorumlarınızı okuyup ikna olup aldırırsa rahat mı ediceksiniz böyle bi düsünceniz varsa bile kendinize saklayın
Doğmamış ve doğması istenilmeyen hücreler için bu kadar tatava yapacağınıza doğup çok kötü şartlarda yetişen çocuklar için sesinizi çıkarın biraz da. Doğduktan sonra keşke doğmasaydım diyecek çocukların vebaline ortak olur musunuz siz de?

Son düzenleme:
Bu beğenmedim atıp yargılayanlar evlenip çocuk yapmak isteyene de ne yapcan çocuğu bakabilecen mi diye nutuk atıyorlar. Bir karar verir doğuralım mı doğurmayalım mı? :KK70:
Kimin ne yaşadığını kimse bilemez. Mutsuz ediyorsa bu durum sizi, aldırın herkes her rahme düşeni doğurmak istemeyebilir şartlar uymayabilir Allaha sığının. Çok çetrefilli bir durum bu, yıllarca korunmadığı halde gebe kalamayanlar da var bi geri çekilme ile gebe kalan da var. Bu biraz nasip işi o yüzden insanların hayatına bu derece saldırmayın kimin nasıl psikolojide olduğunu bilemiyoruz kararlara biraz saygı duyun bu kadar kırıcı kesin konuşmanın manası yok. Fikrinizi verin kenara çekilin.
Ayy bence de bakıyorsun çocuklu
Peki ben piskolojimi bile bile bu bebeği dogurs sonrada o lohusa piskolojisini kaldıramassam intahar etsem bu haberlere konu olsa ne dersiniz ..ahh ve kardeşim keşke dogurmasaydinda çocuklarını başka ellerde sefil etmeseydin olurdu eminimm...
Yok canım sen de.ne yaptın intihar falan filan.bu ne kadar uç bir örnek.

Tvde %20sini görüyoruz belki olayların
Rızkı var diye diye korunmayı bilmeyip dünyaya getirilip sonra öyle böyle ihmale cinayete tacize uğrayan bir ton çocuk var
Doğurdun yedirdin ee psikolojisi okulu ortamı?? Kimse bunları düşünmüyor tek düşünülen yemek yemesi tamam. Benim çevremdekiler hep tek çocukta kaldı daha iyi bi yaşam sürebilsin diye. Böyle bilinçli bireyler lazım. 4 tane doğurup harika bakan da vardır elbet ama kendine güvenmeyen beton attırsın gerekirse. Yazık günah ya anlık zevkler için kaç tane can harap oluyor
O kadarını da biraz yaratıcı düşünecekti valla.saçma sapan bir üreme sistemi.neden bir yaratıcı insan kadar önemli ve değerli bir canlıyı dediğin gibi birkaç dakikalık xevklere bağlar ki.üstelik bu kadar önemli bir görev için bırakın çalışıp çabalamayı, fellik fellik kaçmak zorunda kalıyoruz.çok saçma.

İlk kızıma 1 sene deneyip çocuk yapamayip 2 kere üniversite köşelerinde saat 4 lerde sıra bekleyerek kavuştum bence bu denli tapki vermeyin bilmeden etmeden Rabbim inşallah şişede en kısa zamanda peş peşe 3 tane versin ozaman anlarsınız o sorumluluğun büyüklüğünü çocuk yokken atıp tutmak çok kolay bilirim çünkü
Allah allah siz sonradan mı bu kadar doğurgan oldunuz ?

O kadarını da biraz yaratıcı düşünecekti valla.saçma sapan bir üreme sistemi.neden bir yaratıcı insan kadar önemli ve değerli bir canlıyı dediğin gibi birkaç dakikalık xevklere bağlar ki.üstelik bu kadar önemli bir görev için bırakın çalışıp çabalamayı, fellik fellik kaçmak zorunda kalıyoruz.çok saçma.
Rabbim'i sorgulamak ben dahil kimseye düşmez
Vardır bir bildiği diyorum
Kimimizi maddiyatla kimimizi çocukla kimimizi eşle sınıyordur belki de
Nasip diye birşey var, mahallenin en güzel kızı kötü bir evlilik yapmışken saygısız diye tabir edilen tipi 4 4lük bi kocayla evlendi mesela herşey nasip kısmet isyan etmemek gerek halimize şükredicez

Ben aylık iğne kullanıyorum .
Reglim düzensizdi iğneyle düzene girdi ve şuan düzenli oluyor , kilo da aldırmadı.
7 yıldır kullanıyorum.
Bir ara 3 aylık iğne kullandım o berbattı .
iğneyi sürekli mi kullandiniz ara verdiniz mi ? Yani çocuk sahibi olmak isterseniz aylık iğneler engel olur mu ? Hiç denediniz mi?

iğneyi sürekli mi kullandiniz ara verdiniz mi ? Yani çocuk sahibi olmak isterseniz aylık iğneler engel olur mu ? Hiç denediniz mi?
7 yıldır hiç ara vermedim . Sadece 1 kez 3 aylık iğne kullandım hemen bıraktım .
Benim var bir tane oğlum .
2.yi düşünmediğim için hiç denemedim.

Her zamanki Ferhan ve hadsiz yorumları.

Bu nasıl bir yorum ya
Herşey bitti yaratıcının işine karışmak kaldı
Pes ferhan
Insan bi durur ya bi fren yapar azıcık düzgün bir şey yazar

O zaman insan denen canlının aklı ne işe yarayacak?

Akıl ve düşünme yetisi verilmiş, ki insan okusun, öğrensin, öğrendikleri üzerine düşünsün, kendisi için en doğru olanı seçsin.

Herkesin inancı da dine bakış açısı da kendisini ilgilendirir, kimseyi dine bakış açısı nedeniyle yargılayamayız ama dini içerikli mesajlar yazmayınız yasaktır, bunu bir kere daha yapmış ve banlanmıştınız, lütfen kurallara dikkat edelim rica ediyorum.

Peki dünya üzerinde açlıktan, yoksulluktan ölen çocuklar için açıklamanız nedir, merak ettim?
Zenginlerin gözü doymadığı ve duyarsız kaldığı için olabilir mi ?! Hadisi şerifte komşusu açken, tok uyuyan bizden değildir buyruluyor. Bizler gereğince yoksulu gözetmiş olsak, aç insan olmazdı. Ayrıca bizler dünya da imtihan edildiğimizi unutmuş durumdayız.. tek sıkıntımız derdimiz yani çocuk fazlalığımı konu sahibi çocuğunu aldırmış olsa herşey süt liman mı olacak mutlu mu olacak. Sizin görüşlerinize göre hayatta olan çocuklarıda öldürmek gerek, açlıktan ölmemeleri için..

X