3.cocuk ve kurtaj

Baska bir doktora görünün. Ben sorunumu 3.doktorla çözebildim. Hormon aldiginiz icin yine baska bir hormon ile tedavi olacaksiniz.

Ertesi gün hapı doğum kontrol hapinin kat kat fazlası hormon içeren bir hap ve doğum kontrol hapı da vücuda hormon verdiği için inme kalp krizi gibi riskler içeriyor. Bir de ertesi gün hapını düşünün, o yüzden avrupa'da tecavüz mağdurlarına tavsiye edilen bir ürünü iki çocuk annesi kadına tavsiye etmeyin bence, kalp krizi inme yaşasa o çocuklar annesiz kalacak. Prezervatif zararsız ve hastalıktan koruyan tek yöntem, inme riski büyük bir risk, kadınlar neden bu riski alıyorlar anlamıyorum.

Durumunuz zor gercekten. Ama aldirmayin derim. Bende bir anneyim ve kurtaj zorunlu durumlar dışında (saglik sorunlari,tecavüz vs gibi)gerçekten cinayet gibi ne acı ki. Büyük çocuğunuz yeni bebek dogana kadar krese baslayabilir. 4yas olacak o zamana kadar devlete de gonderebilirsiniz. Bu sizi biraz rahatlatir. İkinci çocuğunuz da daha da büyümüş olur hamilelik sirasinda. 3. Bebeğin doğumu ve takip eden birkaç ay boyunca size yardımcı olması icin bir yakininizi (anne kv gibi) ayarlarsiniz. Hatta iki kisi ayarlarsanız dönüşümlü daha uzun sure destek alirsiniz. Bir sekilde yoluna koyarsiniz. Sonucta yasi bu kadar yakin 2 bebege bakan guclu9 bir kadin ucuncuyu de basarir. Aldirmayin derim.

Bende çok doğurganim ilk geceden hamile kalan tiplerden ama doğumum çok sancılı zor ve acı içinde geçer herkesin bünyesi farklıdır kendinizle kıyaslamayın belki siz hamile kalınca sizinde dogumunuz çok rahat geçer mesela

Bende kendime bunu söylüyorum istemiyorum ya doguncada hep bı soğuk olursam ozaman napicam ya 3 ne iyi bı hayat veremessem napicam çünkü ben babam için bunu diyorum keşke yapmasaydi diyorum
Bunu gerçekten diliyor musunuz dürüstçe kendinizle başbaşa kalınca sorun içsel konuşmanızı yapın...size bir fırsat verilse şu anda mesela bir hiç olmayı asla dogmamayi yok olmayi ister miydiniz ? Siz olmayınca diğer çocuklarımızda olmayacak eşiniz başkasıyla evlenecek vs ..yani isminiz dahi olmayacak yerdeki bir topraktan daha değersiz bir hiçliğin içinde mi olmak isterdiniz yoksa şu anda bulundunuz ruha sahip olmak mı bunu kendinize dürüstce sorun öyle karar verin kürtaja..cevabinizda duanız olur bu yüzden dikkatli olun...

Gecen yil benimde başıma geldi.3. ye hamile kaldim.ilk bikac gun bende cok agladim.ama bikac gun sonra sakinlestim.doktora gittik kese gorunmedi bir hafta sonra gel dedi.o bir haftada cok dusundum aldirmayi.bir hafta sonra gittigimizde kese bozulmustu.dolayisiyla kurtaj oldum.ama cok vijdan azabi cektim.ben istemedim oyuzden oldu diye.simdilerde de sikca düşünüyorum dogmus olsa su kadarlik olurdu falan diye.yani demem o ki once kendinize biraz zaman taniyin.once bi sakinlesin sonra karar verin derim.

Daha fazla beklemeden aldirmaniz bana en dogru gelen cozum. Her gecen gun aleyhinize isliyor.

Yeter ki doğsun kimse günaha girmesin. Ama o çocuk aç mı sefil mi, sevgisiz ilgisiz ortamda mı büyüyor, anne babanın maddi gücü var mı 3 çocuğa eşit şartlarda bakabilecek mi... bunlar önemli değil. Çocuk yeterli gıdayı alamayıp sağlıksız büyüyebilir, annesi 3 çocuğa yetecek diye yıpranıp çökebilir, diğer çocuklara da yeterli bakımı veremeyebilir, bunlar önemli değil, önemli olan aldırmanın caiz olup olmaması.

Konu sahibi cahil değiliz diyorsunuz ama burada bile kaç defa konusu açıldı. Geri çekilme korunma yöntemi değildir diye. Her zaman risk var, ikinci bebektede korunmamışsınız. Hadi bunu aldırdınız ya 4. kez hamile kalırsanız?

sen kürtaj yaptırmamışmıydın yeme bizi şimdi

Psikoloğa git anacım psikoloğa

3 aylik korunma ignesi ile ayni problemi yasadim. Duzelene kadar bir dunya ilac kullandim. Doktorum esimin korunmasini tavsiye etti. Bunyem kaldirmiyormus. Sizde de ayni durum var muhtemelen.
Deri altı aparatını taktıracaktım hapını denedim aynı hormonlar vardı mahvetti beni adet düzensizliği sinir stres iştah en iyisi hap ve kondom birleştirmek ben öyle korunuyorum yıllardır

O haplardan da size yarayanı bulmak lazım en iyisi bağlatmak ama geri dönüş olmadığından pek tercih edilmiyor genelde 3. Veya 4. Çocuktan sonra pes gayrı diyorlar

Cidden bu üye öyle mi yapmış eğer sırf böyle yapmışsa , hayat bu ya, o kürtaj ona zarar verir ve hamile kalamaz belkide çünkü sonuçta oraya alet değiyor illaki bir zararı oluyor hadi hayırlısı , kötü kalpli bencillerin çocuğu olmasın

Şu yorumun neresine beğenmedim yapıyorlar aklım hayalim almıyor.
Ben de zamanında ‘ne yapacağım istemiyorum hep ağlıyorum hamile kaldım’ konusuna buna benzer bir yorum yaptım aman allahım ne vicdansızlığım kaldı ne caniliğim , kendi çocuklarımdan vurdular. Anlam veremiyorum.böyle yazan birine başka ne denir bilmiyorum.

Yoruma +1000000 bırakıyorum

Evet konu sahibi geri cekilme ile hamile kalmis.. o bir korunma yöntemi zaten degil. Fakat ben
Icimden gelenleri soylemek istedim ben aldiramadim diyer bebeklerime bisey olur diye. Iyi dusunsun kararini versin
Belçika'da yaşıyorsunuz Türkiye'de değil. Yaşam koşulları eşit mi orasıyla buranın? 10 tane de çocuğunuz olsa hepsi aynı imkan ve şartlara sahip olacak. Siz yetmediğiniz zaman devlet girecek devreye. Kendi rahatınız yerinde, tabi ki içinizden gelenleri söylersiniz. Burada ülkenin büyük çoğunluğu asgari ücretle yaşıyor çocuklarına sağlıklı gıda alamıyor. Kreşler okul servisleri okul üniformalarını ödeyebilmek için kredi çekenler var. Belçika'da ödüyor musunuz okul servisi okul üniforma parası?? Kreş ücreti ne kadar ödüyorsunuz? İngilizce öğrensin iyi eğitim alsın diye özel okula binlerce lira ödeniyor. Sizinkiler ücretsiz devlet okulunda en az iki yabancı dil öğreniyorlar ve en kaliteli eğitimi alıyorlar.

İyi kalitede bebek bezi ortalama 135 taneli ekonomik paket 650 TL'den başlıyor. Siz 1 bebek için her ay 650 € bez parası ödediğinizi düşünün, ki bazen yetmiyor. Anne sütü yetersizse ayda iki kutu mama 300 birimden 600 birim yani siz 600€ olarak düşünün.

Ben de 12 sene yaşadım çok iyi biliyorum oraları, sosyal devletin gücünü. Hiç öyle sandığınız gibi değil falan demeyin. Avrupa'da en kolay şey çocuk sahibi olmak. Doğduğu günden okula gidip mezun olup iş bulmasına kadar garanti bir sistem var orada değil mi? Mesleğimi yaptım diyorsunuz, çocuklarınızı rahatça bırakabildiğiniz çok güvenli çok ucuz kreşler vardı değil mi?
Gelin önce Türkiye şartlarında arka arkaya 3 çocuk doğurun ondan sonra akıl verin konu sahibine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…