3.çocuk haberi ve ondan sonrası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben anne olduktan sonra hamileyken 1 sevdiysem bunu binlerle çarp o kadar fark vardı sevgisi inanılmaz
Ben de bundan bahsediyorum niye dar görüşlü oluyorum yahu? Gerçekten sanki bütüüün herkes öyle olmalı falan demişim gibi davranıyorsunuz defalarca kez açıklamama rağmen.
Çocuklara bebeklere ne kadar eziyet eden kadınlar var ve o eziyet edilmiş çocukları evlat edinip kalbinde büyüten nice anneler var. Öğretmen olduğunuz halde nasıl bu kadar dar bakış açınız olabilir dünyadan bir haber bi bakış açısı bu.
Var, ben yok mu diyorum? Ben bütün anneler iyidir çok severler çocuklarını mı dedim? Annelik müthiş histir dedim hem kendiniz beni onaylamışsınız hem de dar görüşlü ilan etmişsiniz. Sizin yaşadığınız o hissi yazdım ben de. Ama bunu bütün anneler öyledir herkes anne olmak zorundadır diye anladıysanız dar görüşlü sizsinizdir belki de.

Bırakmak zorunda değiller ki.bir anne babanın görevi çocuğa bakmaktır, miras bırakmak değil.haa benim hayat görüşüme göre dünya hiç güzel bir yer değil ve ben bir tane bile yapmayacağım ama görev de değil şimdi.karnındakini de aldırıyor gitsin diyen anne babanın bu kadar ince düşünceli olabileceğine inanıyor musunuz şimdi?
biraksin diye demedim ki yanlis anlamissiniz .devir degistiye ornek olarak vermistim

Dünyayı değiştiren neredeyse bütün büyük insanlar da fakir ailelerden gelmiştir ne çelişkiyse.hatta normal ailelerden bile değil, açlıktan kardeşleri falan ölecek kadar fakir ailelerden.yiyecek lokma bulamayacak kadar fakir ailelerden.hayat garip ve çelişkili bir yer.2 kere 2 dört değil ki.fazla rahatlıkla ancak kuduruyor insanlar.ondan sonra lüks arabasıyla elalemi falan öldürüyor.sadece yiyip içip günümüzü gün etmeye de gelmiyoruz ki bu dünyaya.
10000 yıllık insanlık tarihinde kardeşleri açlıktan yoksulluktan ölecek kadar aç olup kendisi nasılsa hiç desteksiz hayatta kalıp, büyüyünce bütün dünyayı olumlu yönde degistirerek tarihe geçmis 10 kişi sayar mısınız?

Nasil bu konuda ailelere hak verilmis sasiriyorum acikcasi.

Neticede iyi kotu cocuklariniza siz bakiyorsunuz, ailelerden bir beklentiniz yok,
bu sekilde konusmaya haklari yok.

ancak genel olarak herkes birbirinin isine karismayi kendine hak gordugu icin bu sekilde konusuyorlar.
Esiniz hakli, sanane dese yuzyuze bakacak haliniz kalmayacak.

Ben cok rahatsiz oluyorum bu tarz sohbetlerden, artik kaniksanmis bir sey oldugu icin de herkese normal geliyor, konuyu kestirip atamiyorsun da. Dinleyip cok yorum yapmadan devam ediyorum sohbete. Sohbet konusu ben isem evet oyle diyorum :) Evet oyle ben boyle yaptim, boyle tercih ediyorum. Evet ben hayatimdan memnunum, ben bu konuyu dert etmiyorum sizin gibi...

Toplum olarak başkalarının hayatına karışmayı, eleştirmeyi, ezmeyi ne çok seviyoruz.
Çok severim gölge etmeyin başka ihsan istemez lafını.
Çocuğunuzu sağlıkla kucağınıza almayı ve mutlu bir birey olarak yetiştirmeyi nasip etsin mevlam.
Ben şahsen 2.ye cesaret edemiyorum ama bu benden kaynaklı ve severek isteyerek yapan insanlara da gıpta ile bakıyorum.
İnsanların sizi üzen yorumları olduğunda sessiz kalmayın ki sizin hakkınızda her şeyi umursamadan söyleyebilme cesaretleri olmasın.
üslubunca cevaplarını verin.
Başkaları kırılır diyerek sizi kırmalarına müsaade etmeyin.

Umarım işleriniz istediğiniz şekilde yolunda gider ve çok daha güzel bir hayatınız olur, sevgiler.

Her şeyin en iyisini yemek zorunda değil dedim diye saldım çayıra mevlam kayıra gibi bir düşünceyi savunmuş mu oldum? Sonraki mesajlarımda da belirttim kimi insan anne olmamalı, maddi manevi bakmalılar vs. Ben konu sahibinin yazdıklarına göre yorumladım. Bana çocuk yapıp bir kenara geçecek bir kadın izlenimi vermedi.
Benim okulumda doğurup doğurup atan çok veli var onları da eleştiriyorum bakamayacaksan yapma çocuğu.

Benim burda insanlarla sürekli zıt düştüğüm bir nokta insanlarda kimin kaç çocuk yapacağına karışma haddini görmemem. Ben de diyorum bakmayacaksan yapma diye, ama üç çocuk var diye bakılmayacak diye bir şey yok. Yani konu sahibinin maddi manevi bir beklentisi olmamasına karşın bu tarz yorumları hadsiz buluyorum. Kimisi hiç çocuk tercih etmiyor kimisi çok çocuk kimisi tek çocuk. Baktıkları ilgilendikleri sürece hiiiç sorun yok, herkesin kendi hayatı.

Bu düşüncelerimden dolayı mı benim öğretmenliğime laf atıyorsunuz?
Öğretmenliğini sorguladığım kısmı okumadın sanırım, bunu sorduğuna göre. Şu düşüncelerine ben de katılıyorum dedim zaten, katılmadığım kısma yorum yaptım. Ama o kısımları da cevapsız bıraktın, neyse. 🫠 Üç çocuğun “asgari” düzeyde dengeli ve sağlıklı beslenmesi bile bu dönemde büyük bir maliyet. Bu en basiti örneği. Daha neler var masraf olarak karşımıza çıkan. Yaşadıkça görürsün sen de.

Bir öğretmen, ailenin çocuğa emek vermesiyle vermemesi arasında pek bir fark yok diyorsa, eğitimde çevrenin rolünü es geçiyorsa ben de doğal olarak uzaktan eğitimle mi öğretmen olmuş diye düşünürüm. Mesela bu ülkenin iyi üniversitelerindeki iyi bölümlerin kontenjanını o bahsettiğin istisna örnekler doldurmuyor. Çoğunluğu emek, zaman ve para döken ailelerin çocukları.

Umarım bu sefer anlatabilmişimdir.

100000 yıllık insanlık tarihinde kardeşleri açlıktan yoksulluktan ölecek kadar aç olup büyüyünce bütün dünyayı olumlu yönde degistirmiş 10 kişi sayar mısınız?
Dostoyevski, aziz nesin, aziz Sancar, van gogh... ünlüler ve sanat dünyasının hemen hepsi böyledir yani şu an tüm dünyanın kabullendiği.bunu inkar etmenin anlamı yok ki.zenginlerden sadece bilinen Tolstoy var.sorun şu ki çocuk yapmak için sadece maddiyat gerekmiyor.daha derin ve çok açılı bir konu.ve bence evet maddiyat abartılıyor.sanki bu kişiler her gün özel hocalarla, vitamin mineral destekleriyle mi büyümüş? Şunu demek istiyorum o kadar da kırılgan ve bıçaksırtı bir dengemiz ve ihtiyaçlarımız yok insanlar olarak.evet abartılıyor.hayat bu kadar basit bir denklem değil.

Son düzenleme:
Bir öğretmen, ailenin çocuğa emek vermesiyle vermemesi arasında pek bir fark yok diyorsa, eğitimde çevrenin rolünü es geçiyorsa ben de doğal olarak uzaktan eğitimle mi öğretmen olmuş diye düşünürüm. Mesela bu ülkenin iyi üniversitelerindeki iyi bölümlerin kontenjanını o bahsettiğin istisna örnekler doldurmuyor. Çoğunluğu emek, zaman ve para döken ailelerin çocukları.
Okuldaki öğrencilerimin iyi olanlarından birçoğu ilgili velilere sahip olan öğrenciler. Tabii ki gerizekalı değilim bu durumun gayet de farkındayım ama kaçırdığınız nokta benim ekstrem şeylerden bahsediyor oluşum. Bir insan evladına her gün bilmem kaç lira harcamadan da onunka ilgilenebilir. En önemli ilgi manevi ilgi burda. Ben çocukla ilgilenilse de ilgilenilmese de aynı oluyor derken bunu kastetmedim. Sen çocuğuna binbir takviyeler şunlar bunlar verirsin sonra okula gider ekmek soğan yiyen çocuk kendisinden derslerde daha başarılı olabilir. Ben ekstrem ilgiden ve bu çocuğun diğer çocuklardan farklı olmadığından söz ettim. Tabii ki ailelerinin ilgilendiği diğer çocukları kastediyorum burda da. Yani ilginin dozu. Tabii ki çocuklarla ilgileneceğiz ve bu başarılı olmalarında kilit noktalardan. Ama en büyük ilgi manevi ilgi vermek burda.

Okuldaki öğrencilerimin iyi olanlarından birçoğu ilgili velilere sahip olan öğrenciler. Tabii ki gerizekalı değilim bu durumun gayet de farkındayım ama kaçırdığınız nokta benim ekstrem şeylerden bahsediyor oluşum. Bir insan evladına her gün bilmem kaç lira harcamadan da onunka ilgilenebilir. En önemli ilgi manevi ilgi burda. Ben çocukla ilgilenilse de ilgilenilmese de aynı oluyor derken bunu kastetmedim. Sen çocuğuna binbir takviyeler şunlar bunlar verirsin sonra okula gider ekmek soğan yiyen çocuk kendisinden derslerde daha başarılı olabilir. Ben ekstrem ilgiden ve bu çocuğun diğer çocuklardan farklı olmadığından söz ettim. Tabii ki ailelerinin ilgilendiği diğer çocukları kastediyorum burda da. Yani ilginin dozu. Tabii ki çocuklarla ilgileneceğiz ve bu başarılı olmalarında kilit noktalardan. Ama en büyük ilgi manevi ilgi vermek burda.
Bir de herkesin çocuğu bakımla aşırı başarılı olacaksa geri kalan akademik başarı gerektirmeyen işleri kimlerin çocuğu yapacak.insanların kapasite ve ilgi alanı farkları olması gerektiğini kabullenemiyor buradaki üyeler.herkes bilim adamı olursa kim elektrik teknisyeni olacak.neden bu tarz meslekler bizim ülkemizde bu kadar aşağılanır anlamıyorum.çok başarılı olmama şansı neden olmasın ki bir çocuğun.çok başarılı olmayanların yaşama hakki yok mu yani? gerçi bence başarısızlık da değil alan farkı ama genel kanıya göre yazıyorum.

10000 yıllık insanlık tarihinde kardeşleri açlıktan yoksulluktan ölecek kadar aç olup kendisi nasılsa hiç desteksiz hayatta kalıp, büyüyünce bütün dünyayı olumlu yönde degistirerek tarihe geçmis 10 kişi sayar mısınız?
Viktor frankl örneğini verip toplama kamplarından da prof çikiyor diyelim

Bir de herkesin çocuğu bakımla aşırı başarılı olacaksa geri kalan akademik başarı gerektirmeyen işleri kimlerin çocuğu yapacak.insanların kapasite ve ilgi alanı farkları olması gerektiğini kabullenemiyor buradaki üyeler.herkes bilim adamı olursa kim elektrik teknisyeni olacak.neden bu tarz meslekler bizim ülkemizde bu kadar aşağılanır anlamıyorum.çok başarılı olmama şansı neden olmasın ki bir çocuğun.gerçi bence başarısızlık da değil alan farkı ama genel kanıya göre yazıyorum.
ben şu anda hamileyim, eşimle de konuştum bu konuyu elimizden gelenin en iyisini yapacağız ama çocuk akademik anlamda başarılı değilse sırf üniversite okumuş olsun diyerek iş bulması imkansız olan boş bir bölümde okutmayacağız. Düz liseye de değil meslek lisesine vereceğiz çocuk meslek öğrensin diye.
Benim yeğenim tıp okuyor 6.yılında şu an. Hayatımın 6 yılı çalındı diyor, Keşke dedemle birlikte döner kesseydim hiç okumasaydım diyor. Evet bu çocuk doktor olacak ama çok mutsuz bir doktor olacak. Annesi de pişman çocuğun halini görünce.
Mutlu, saygılı, işinin en iyisini yapan nesiller yetiştirmemiz gerekiyor herkes tıp okumak zorunda değil başka da berber olsun.

ben şu anda hamileyim, eşimle de konuştum bu konuyu elimizden gelenin en iyisini yapacağız ama çocuk akademik anlamda başarılı değilse sırf üniversite okumuş olsun diyerek iş bulması imkansız olan boş bir bölümde okutmayacağız. Düz liseye de değil meslek lisesine vereceğiz çocuk meslek öğrensin diye.
Benim yeğenim tıp okuyor 6.yılında şu an. Hayatımın 6 yılı çalındı diyor, Keşke dedemle birlikte döner kesseydim hiç okumasaydım diyor. Evet bu çocuk doktor olacak ama çok mutsuz bir doktor olacak. Annesi de pişman çocuğun halini görünce.
Mutlu, saygılı, işinin en iyisini yapan nesiller yetiştirmemiz gerekiyor herkes tıp okumak zorunda değil başka da berber olsun.
Döner kesenin mutlu olduğunu yeğeninize kim söyledi ? Asgari ücretlilerin mutlu olduğunu?

Viktor frankl örneğini verip toplama kamplarından da prof çikiyor diyelim
Ben birkaç isim sayabilirim ama size desem ki zengin aileden gelip tüm dünyanın tanıdığı bir isim.tolstoy dan başkasını sayabilecek misiniz? Aynı şey değil.zengin çocuğu ne yapıyor allah aşkına.sanki mucit mi oluyor? Ke dine göre herkes bir meslek tutturup gidiyor işte.zengininki de standart meslek fakirinki de.mucit olmayı geç orada burada araçla gezerken milleti ezip, öldürüyorlar.fazla rahatlık da insan doğasına aykırı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X