çok acı ki haklısınböylece weissin Atatürk düşmanlığı da tescillenmiş oldu.
bundan gayrı yorma kendini, bu topikte kimse seni ciddiye aldığı için yazmaz artık. anca boş zamanı vardır, bir iki kelam edip eğlenmek için yazar.
ben gayette mantıklı düşünüp yazdım ama sizler çok düz mantık yürütüp bunlara cvp vermişsiniz!!
ben ne dedim başkası gelse yemicekmi?
adamlar daha başa gelmeden yiyorlar!!
kimse bunun tersini iddia edemez.. kim başa gelse yer!!!!
bari yerken ülkeyi bir yerlere getirebilsin dedim ben!!!
yol yaptı bilmem ne yaptı yapması gerekenler demiş birisi
başka olağan üstü ne bekliyordu acaba yapılması gerekn!!
bataktan alınan bir ülkeyi sihirli değneyi olsa eminim daha iyi bir yerlere getirirdi ama
hayatın gerçekleriyle bu kadar olyor!!!
ya da şöyle sormalıyım daha önce gelenler neden yapmadı bunlarıı yapılması gereknelrii
ben iğrenç bir eğitim sisteminde ilkokul ortaokul hayatımı geçirmek zorunda değildim...
şoktayım. yesin diyorsunuz resmen..
yok ben okuduğumu yanlış anlıyorum. biri beni çimdikleyebilirmi ricitsem
şoktayım. yesin diyorsunuz resmen..
yok ben okuduğumu yanlış anlıyorum. biri beni çimdikleyebilirmi ricitsem
hem yesin, hem çalışsın diyor. yazar burda aç aç çalışılmaz demek istemiş, açlığını doyursun, gözünü doyursun manasında. :)))
ee o zaman hapislerde yatan dolandırıcıların,hırsızların günahı ne.hem yesin, hem çalışsın diyor. yazar burda aç aç çalışılmaz demek istemiş, açlığını doyursun, gözünü doyursun manasında. :)))
ee o zaman hapislerde yatan dolandırıcıların,hırsızların günahı ne.
nerde kaldı demokrasi.
çıkaralım onlarıda hapisten. bu suç değilse hırsızlıkta suç değil doğal olarak. hırsızlara özgürlük o zaman.
o değil de, şimdi bu bakanlar istifa etti ya, oy oy oy anacığım burdan bir mağduriyet çıkar, bir mağduriyet çıkar, aklın şaşar.
"benim pür-i ak bakanlarım" diye başlayacak cümleler bekliyorum kendisinden.
hımm. hırsızdan hırsıza fark var demek.. anladım şimdiokycim o dediğin olmaz yavrimum. şimdi "senin hırsızın, benim hırsızımı" ayrıştırmak lazım. "biiiiz bu milletin hırsızlarını yedirtmeyiiiiik"
: öteki hırsızlar bizden değil hacı....
özetle yani :)
o değil de, kknın sevgili muhalif grupları..
dini dilinize dolamasanız..
o değil de, kknın sevgili muhalif grupları..
dini dilinize dolamasanız..
iktidar dolayınca bişey olmuyor da, muhalifler dolayınca mı oluyor?
abdestli hırsızlara laf yok yani.
muhalif derken kime muhalif, neye muhalif
muhalif gruplar derken???
sana düşman bana düşman
düşünen insana düşman....
...
Önemli olan bir lidere körü körüne bağlanmak değil, asıl mesele ülkenin gerçekten kalkınabilmesini ve ileriye gitmesini sağlayabilmektir. Elimden geldiğince bütün yorumları okumaya çalıştım buradaki. Her şey yazılıp çizildi, hükümetin başta ekonomi politikası olmak üzere diğer politikaları eleştirildi, karşıt görüşler ileri sürüldü. Ben de naçizane kendi gözlemlerim ve çıkarımlarımı paylaşmak istiyorum...
2002 senesinden önce bana göre de yolunda gitmeyen şeyler vardı. O dönem de düşünmüştüm, Türkiye'nin ileriye gidebilmesi için belki de koalisyon hükümetleri yerine artık tek partili iktidar dönemi gelmeliydi...Yaş itibarıyla şahit olabildiğim ilk tek partili dönem olan Özal döneminde böyle bir süreç geçirmiş, ve nispeten başarılı olduğunu da görmüştük. Nispeten diyorum; çünkü elbette o dönemin de eleştirilecek pek çok yönü vardı. Geçmişe dönüp hükümetleri incelediğimizde, zaten hangi devir için "tamamdır" diyebiliyoruz? Muhalefetler de bunun için var, çoğulcu demokrasinin bir gereği olarak; farklı seslerin de parlamentoda var olabilmesi gerek elbette. Ama muhalefet demek her şeyi eleştirmek değil, o da başka bir yazının konusu...
Konumuza dönersek; 2002 döneminde, yani akp'nin ilk seçildiği dönem, yakın arkadaşlarımdan bazıları -görüşleri uymasa bile- tepki oyu kullanıp akp'ye oy attı. Ben hiçbir dönem akp'ye oy atmadım, hem politik görüşlerim uyuşmadığı için, hem de "denenmeyeni denemek" fikrinin bu kadar önemli bir mecrada uygulanmasını doğru bulmadığım için. Aşırı uçta olmayan, "muhafazakar" bir parti modeliyle akp, aslında halkın pek çok kesimine hitap ediyordu. Neticede tek başına iktidar oldu. Ülkeyi ileri götürmek için, kalkındırmak için, çok önemli fırsatlar geçti eline. Ama yaşanan bu 11 yıllık süreçte önce "bütün ülkeyi kucaklıyoruz" dan, "benim seçmenim"e; "bütün haksızlıkların önüne geçeceğiz"den, "yedirmeyiz"e doğru bir eğilim oldu. Üstüne ekonominin yüzeyde her şey yolunda gösterilip derinden derine çöküşü, kamu mallarının satışı, halkın artık gitgide sesini yükseltmemesi için verilen çabalar ve son olarak patlak veren bu yolsuzluk ve rüşvet olayı siyasi partinin ya da siyasi görüşün değil, liderin ön planda ve önemli olduğunun bizlere kanıtıydı.
Akp, bunca sene alınan oylara güveniyor, önümüzdeki yerel ve genel seçimleri de cumhuriyet mitinglerinin hemen akabinde kazandığı seçimler gibi kazanacağına inanıyor. Çünkü bunca senenin yatırımı aslında partiye değil, lidere oldu. İnsanları bir lidere bağlamak, partinin görüşüne bağlamaktan hem daha kolay hem de daha etkili. Bugün Erdoğan yanlısı çoğu kimse lafa akp diye başlamıyor.
Peki, Erdoğan neden başkanlık sistemini getirmek istedi ya da istiyor? Sebebi bence çok açık; partisinin kuralları gereği bir sonraki seçimde koltuğu bırakması gerekirse, gidebileceği makam cumhurbaşkanlığı. Ancak ülkemizin mevcut düzeninde başbakanlık idare, cumhurbaşkanlığı ise onay makamı. Erdoğan; her iki gücün de elinde olmasını istiyor. Bu modelle birlikte, hem idare hem de onama mekanizmalarını kontrol altına almış olacak. Gücü; her yönüyle bu kadar ısrarla elinde tutmayı istemek doğru mudur, bu da yine ayrı bir tartışma konusu...
Son soruşturmaya gelirsek; bugün yaşanan istifalar kesinlikle ilk gün verilmesi gereken istifalardı. Soruşturmanın selameti, şeffaflığı gereği, kamu vicdanını rahatlatmak için lazımdı. Hukuk elbette herkes için var ve olmalı. Bu soruşturmanın kararına yargı, ülke yönetiminde kimin söz sahibi olacağına da seçimlerde halk karar verecek. Herkes sağduyulu ve doğruyu eğriden ayırt etme kararlığında olmalı. Çünkü ilk cümlemde belirttiğim gibi aslolan lider değil, ülkeyi ileri götürecek hamlelerdir...
Uzun oldu farkındayım, buraya kadar sabredip okuyan arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?