Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
konuya nasıl bir başlık yazacağımı bulamadım çok saçma oldu ama 3. ay kontrolü için sağlık ocağına gittiğimizde hemşire kanepede koltukta artık yalnız bırakma düşebilir dedi. kanepeye koyduğumda kızım koyduğum şekliyle duruyor sadece ayaklarını havaya kaldırıyor. sağa sola dönmüyor. 3. ayda böyle dönmelerinin başlamasımı gerekiyor. yoksa bi problemmi var. cevaplarınızı bekliyorum
benim kızım 2 buçuk aylık henüz
koyduğum yerden sağa sola dönüyor, yetmiyor yüzüstü de dönüyor
ama doğduğundan beri böyle hareketliydi
eminim senin bebeğin de yakında bunları yapar canım, hiç üzülme her bebeğin gelişimi farklıdır
benimki erken döner seninki daha çabuk oturur,emekler fln
doğumdan sonra o kadar takıntılı pimpirikli biri oldum ki kendimi tanıyamıyorum. yok bebeğim kilo almıyo yok doymuyo. hemşire öyle söyleyince ve kızımdadediği gibi yapmayınca kötü oldum. kızım yatmayı hiç sevmiyor sürekli kalkmaya ve oturmaya çalışıyor. inşallah yakında yuvarlanmayada başlar.
oturmaya ,kalkmaya çalışıyorsa daha ne istiyorsun canım:)) başını dengede tutamayan bebekler var
benim kızım bi anda döndü ,senin kızın da öyle yapar şaşırırsın
doğumdan sonra o kadar takıntılı pimpirikli biri oldum ki kendimi tanıyamıyorum. yok bebeğim kilo almıyo yok doymuyo. hemşire öyle söyleyince ve kızımdadediği gibi yapmayınca kötü oldum. kızım yatmayı hiç sevmiyor sürekli kalkmaya ve oturmaya çalışıyor. inşallah yakında yuvarlanmayada başlar.
3 aylık oldu hemen şunu yapmalı demek yanlış olur. farklılıklar olacaktır. kimi bebek 3 aylık döner kimi 5. ayında ikisi de normal. hemşirenin dediği ise sen tedbirini al her an dönebilir. evet gerçekten de öyle oluyor. hiç beklemediğin anda pat diye dönüyorlar. ve yine hiç ummadığın anda bir bakıyorsun emekliyor.
benim kızım 4.5 aylıkken döndü.Bende senin gibi kafama takıyordum .Koltuklar yumuşak olduğu için hemen dönmeyi öğrenemiyorlar zaten.Yere bi örtü serip yere yatırdığımda döndü benim kızım .Her bebeğin gelişimi farklı oluyor.Demekki seninkininde canı daha dönmek istemiyor annesi takma kafana
benim kızım 4 aylıkken sol tarafına dömeye başladı ama kolunu kurtaramıyodu 5.ayı bitirirken her iki tarafada dönmeye başladı şimdi 6,5 aylık her iki tarafınada rahatça dönüyo geri geri emekliyo kollarının üzerine vücudunu baya bi kaldırıyo hiç telaş yapma canım hem bütün bebeklerin gelişimi aynı olmaz
doktor bana da 3 aydan sonra yalnız bırakma dedi ama benim oğlum 6 aydan sonra dönmeye başladı. bence üzerinde çok düşünme herkesin boyu kaşı gözü huyu farklı olduğu gibi bebeklerin gelişimleri de farklı... doktorun bu bir sorun demedikçe endişelenme bence.. anne olmak böyle bişey işte kimse anne olmadan anlamaz. güzel kokulu bebeğinin tadını çıkar
canım benimki de dün üç ayını tamamladı ama benımkıde bırak donmeyı basını anca anca tutuyo acaba bi sorun mu var dersin. Dönmemesi ne gibi bir problemi işaret edermiş bir bilgi verdiler mi??
her bebeğin gelişim süreci farklıdır kimi 3 aylıkken döner kimi 6 aylıkken, endişelenecek bir şey yok bence..bazı bebeklerin motor hareketleri çok iyidir bazılarınında algıları çok iyi olabiliyor.. mesela benim kızım 4,5 aylıktı yan dönmeye başladığında ama algıları daha erken gelişti ayına göre.. şuan 6,5 aylık ama hala yüzüstünden sırüstüne dönemiyor normalde dönmesi gerekir ama ben endişelenmiyorum çünkü bu durum fiziksel bir rahatsızlığıyla değil de kızımın tembelliğiyle alakalı olduğunu biliyorum...
bebeklerde gelişim süreci farklılık gösterebilir.yumuşak yerde dönmekte zorlanıyorlar sert zeminlerde daha rahat dönüyorlar.birde benim oğlum 6 aylık olmasına rağmen üstünde kot pantolon varken dönmekte zorlanıyor ama pantolonunu çıkarttığım zaman veya ince birşey giydirdiğim zaman fırıl fırıl dönüyor
her çocuğun gelişimi farklı öncelikle bunu kabul edelim
anne olmak çok zor her konuda çocuklarımızı kıyaslıyoruz ne yazıkki
ne zamn yürüyecek konuşacak vs vs
benim oğlum tam olarak 4 aylıkken yuvarlanmaya başladı sıkma canını
gelişimini takip et tabiki ama çok pimpiriklenme biraz rahat ol
sen stres yaparsan bu çocuğunuda etkiler
slm zamanında bu konuyu açmıssınız su aralar bebegınız 9 aylık cıvarı olmalı benım kzızım 6 aylık ve dönemıyor. merak ettım sizin kızınız ne zman dönmeyi başardı?