- 6 Aralık 2020
- 71
- 72
- 8
- Konu Sahibi Cicekkkk01
Klzoete geçince 1 hafta boyunca söyledi aslındaPeki tekrar altına yapmaya klozete geçtikten sonra mi başladı?
Size tavsiyem tuvalete sizin götürmeniz. Çişim geldi demesini beklememeniz.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Klzoete geçince 1 hafta boyunca söyledi aslındaPeki tekrar altına yapmaya klozete geçtikten sonra mi başladı?
Size tavsiyem tuvalete sizin götürmeniz. Çişim geldi demesini beklememeniz.
3 ayı doldurmusum.hesapladim ve gercekten unutması lazım çok yiprandikBenim kızım tam 1 ay evin muhtelif yerlerine işemek suretiyle bölgesini belirledi hep. Kolik doğması dışında beni en çok zorlayan şey tuvalet eğitimi olmuştu.
Sonra birden bire söylemeye başladı. Bence pes etme
Ürküyor çocuklar genelde. Iyice yerleşene kadar alışkanlık lazimlikla devame etmenizi tavsiye ediyorum. Ve sıklıkla götürmeniz tatlı liklaKlzoete geçince 1 hafta boyunca söyledi aslında
Bence yaşla alakası yok benim çocuklarım tam 3 yaşına girdiği gün bıraktılar ne ben stres oldum ne cisli kakali yer sildim yani o hazır olsun zaten yapmaz bence anneler bu konuda çok aceleci davranıyor çocukta strese giriyor kolay bir durum değil halılı evde sidik kaka olmuyorsa bekleyin yaza doğru olur .geç olsun güç olmasinMerhaba arkadaşlar yeni üye oldum ve sırf yazacağım bu konu için gerçekten artık zor geliyor bana.
Kızım 31 aylık yaklaşık 3 ay önce tuvalet eğitimine başladık nerdeyse hiç söylemiyordu çok çok az söylüyordu geldiğinde ve hep altına yaptıktan sonra söylüyordu bende bebekli renkli klozet aparatı aldım belki böyle sever söyler diye yaklaşık 1 hafta söyledi dedim alıştık çok şükür sonra yine altına yapmaya başladı inanın çok sakin kalmaya çalışıyorum yumuşak ses tonuyla konuşuyorum ama artık çok yoruldum masaallah herşeyi anlayan bir çocuk neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum yürürken de geç yürümüştü doktora sormuştuk biraz tembelliği den böyle demişti acaba gerçekten tembelmi aranızda tecrübeli bu konuda bilgi sahibi olan hanımlarda yardım istiyorum tekrar bezemi başlatmalıyım bilmiyorum bilmiyorum![]()
Biz nerdeyse 6 aydır deniyoruz , daha bir adım dahi ileri gidemedikTuvalet eğitimi 3 ay sürmez.
Bir hafta denenir, olmuyorsa çocuğu strese sokmamak adına bırakılır ve unutturulur.
Çocuk hazır olduğunda eğitim çok kolay oluyor. Hazır olmasını beklediniz mi?Merhaba arkadaşlar yeni üye oldum ve sırf yazacağım bu konu için gerçekten artık zor geliyor bana.
Kızım 31 aylık yaklaşık 3 ay önce tuvalet eğitimine başladık nerdeyse hiç söylemiyordu çok çok az söylüyordu geldiğinde ve hep altına yaptıktan sonra söylüyordu bende bebekli renkli klozet aparatı aldım belki böyle sever söyler diye yaklaşık 1 hafta söyledi dedim alıştık çok şükür sonra yine altına yapmaya başladı inanın çok sakin kalmaya çalışıyorum yumuşak ses tonuyla konuşuyorum ama artık çok yoruldum masaallah herşeyi anlayan bir çocuk neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum yürürken de geç yürümüştü doktora sormuştuk biraz tembelliği den böyle demişti acaba gerçekten tembelmi aranızda tecrübeli bu konuda bilgi sahibi olan hanımlarda yardım istiyorum tekrar bezemi başlatmalıyım bilmiyorum bilmiyorum![]()
Konuya açıklık getireyim kızım son 1 aydır tuvalete ılımlı ve çişini 2 saat tutabiliyor gün içinde altına yapsada yapmadanda söyleyip tuvalete gidiyor ben aciksasi 3 ayın son 1 ayında yavaş yavaş kavradigini düşünüyorum bu durumda bez baglamakmi doğru yoksa devam etmekmi bu anlattığım son durumda yaniErken çocukluk uzmanıyım.
Muhtemelen çocuğunuz hazır olmadan başlamışsınız tuvalet eğitimine.
Öncelikle çocuğunuzu, takibini yapan çocuk doktoru bir görsün.
Fizyolojik bir sorun olmadığından emin olun.
Bu konuda bir sorun yoksa direnç, eğitime erken başlamaktan veya hatalı ebeveyn yaklaşımından kaynaklı ve psikolojik kökenli demektir.
Bu durumda, tuvalet eğitimine en az iki ay ara verin, konuyu gündeminizden tamamen kaldırın.
Lazımlık veya klozet aparatı banyoda görünür yerde dursun ama kullanmayı teklif etmeyin.
Çocuğunuzun söylemlerini ve tepkilerini dikkatli takip edin.
İnat sebebiniz nedir?Biz nerdeyse 6 aydır deniyoruz , daha bir adım dahi ileri gidemedik![]()
Yo 2.5 yaşından önce başlanması ile tavsiye edilmiyor ayrıca her çocuk farklıdır hazır olma sinyalleri almadıysanız 3.5 yasa kadar bile beklenebilirEvet araştırdım 2 yaşından sonra genelde hazır olduğunu düşündüm ama demekki hazir degilmjs çocuğum
Kaç yaşında bebeğiniz ?? 6 ay çok uzun bir süre işkence değil mi bdbek için demek ki hazır değilmiş işteBiz nerdeyse 6 aydır deniyoruz , daha bir adım dahi ileri gidemedik![]()
4 yasına girecek nerdeyse . Pedagog sıkmadan devam edin dedi ...İnat sebebiniz nedir?
Çocuğa neden sürekli başarısızlığı aşılıyorsunuz ki?
4 yasına girecek. Aslında baskı yapmıyorum. Sadece sık sık tuvalete götürüyorum ve orda cisini yapıyor. Ben sorunca kendisi koşarak gidiyor ve zorlanmıyor cişini yaparken. Ama sormasak söylemiyor ve bezine yapıyor .Kaç yaşında bebeğiniz ?? 6 ay çok uzun bir süre işkence değil mi bdbek için demek ki hazır değilmiş işte
Benim oğlum da 3,5 yaşında aldı eğitimi.4 yasına girecek nerdeyse . Pedagog sıkmadan devam edin dedi ...
Farketmeden bezli gibi yapıyor sonra çişim geldi diyorBenim oğlum da 3,5 yaşında aldı eğitimi.
Yaştan bağımsız gelişimi ve hazır olması önemli.
Acaba yöntemde bir yanlışlık yapmış olabilir misiniz, çocuğunuz da buna direnç geliştirmiş olabilir.
Altına mı kaçırıyor, özellikle mi yapıyor yoksa farketmeden sanki bezli gibi mi yapıyor, bunların hepsi ayrı ayrı sebepleri olan sonuçlar.
Hangisi mevcut sizde?