Tuvalet Eğitimi 3 aya yakınTuvalet eğitiminde zorlanma

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Tutamama sorunu da olabilir , fizyolojik yani.

31 haftalık erken değil eğer her yönden gelişmişse çocuk.

Benim kızım tam 1 ay evin muhtelif yerlerine işemek suretiyle bölgesini belirledi hep. Kolik doğması dışında beni en çok zorlayan şey tuvalet eğitimi olmuştu.
Sonra birden bire söylemeye başladı. Bence pes etme
3 ayı doldurmusum.hesapladim ve gercekten unutması lazım çok yiprandik

Kızımda tam 2 yaşta denemistim ama ne benim sabrım ne onun isteği vardı snrm her yer çiş olmuştu 4 günde vazgeçtik aradan 3 ay geçti tekrar denedik ikimizfe hazırdik bı hafta bile sürmedi inan ben bı hafta on gün evden cikmaya cesaret edemeyiz derken 3 gün sonra gezmeye gitmiştik zamanı vardır ama 3 ay çok uzun olmuyorsa zorlamayın unuttursaydiniz keşke şimdi artık yeniden bez bağlamak iyice ters teper sanki bı an önce alışır insAllah

Erken çocukluk uzmanıyım.
Muhtemelen çocuğunuz hazır olmadan başlamışsınız tuvalet eğitimine.
Öncelikle çocuğunuzu, takibini yapan çocuk doktoru bir görsün.
Fizyolojik bir sorun olmadığından emin olun.
Bu konuda bir sorun yoksa direnç, eğitime erken başlamaktan veya hatalı ebeveyn yaklaşımından kaynaklı ve psikolojik kökenli demektir.
Bu durumda, tuvalet eğitimine en az iki ay ara verin, konuyu gündeminizden tamamen kaldırın.
Lazımlık veya klozet aparatı banyoda görünür yerde dursun ama kullanmayı teklif etmeyin.
Çocuğunuzun söylemlerini ve tepkilerini dikkatli takip edin.

Merhaba arkadaşlar yeni üye oldum ve sırf yazacağım bu konu için gerçekten artık zor geliyor bana.
Kızım 31 aylık yaklaşık 3 ay önce tuvalet eğitimine başladık nerdeyse hiç söylemiyordu çok çok az söylüyordu geldiğinde ve hep altına yaptıktan sonra söylüyordu bende bebekli renkli klozet aparatı aldım belki böyle sever söyler diye yaklaşık 1 hafta söyledi dedim alıştık çok şükür sonra yine altına yapmaya başladı inanın çok sakin kalmaya çalışıyorum yumuşak ses tonuyla konuşuyorum ama artık çok yoruldum masaallah herşeyi anlayan bir çocuk neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum yürürken de geç yürümüştü doktora sormuştuk biraz tembelliği den böyle demişti acaba gerçekten tembelmi aranızda tecrübeli bu konuda bilgi sahibi olan hanımlarda yardım istiyorum tekrar bezemi başlatmalıyım bilmiyorum bilmiyorum 😟
Bence yaşla alakası yok benim çocuklarım tam 3 yaşına girdiği gün bıraktılar ne ben stres oldum ne cisli kakali yer sildim yani o hazır olsun zaten yapmaz bence anneler bu konuda çok aceleci davranıyor çocukta strese giriyor kolay bir durum değil halılı evde sidik kaka olmuyorsa bekleyin yaza doğru olur .geç olsun güç olmasin

Ben büyük oğlumda bez bıraktırma konusunda çok çok cesaretsizdim. 3 yaşını doldurdu bir gün baktı benden hayır yok. Anne çok kaşındırıyor bez takma dedi ve ne büyük ne küçük hiç altına yapmadı. Şimdi küçüğümde de aynı yolda ilerliyoruz. o ne zaman yeter artık der bilmiyorum :) Sizde kendinizi ve çocuğunuzu bu kadar yıpratmayın. nasılsa bırakacak.

Biz kizimla ilk olarak 28 aylikken basladik 3 gunun sonunda ogrenemedigini hazir olmadigini hissettim ve biraktik.32 haftalikken hazir hissettik ve yeniden basladik 2 gunde hic altina kacirmadan ogrendi.suan 5 yasina girecek bi kac defa disinda hic altina kacirmadi.bence cocuklar ogrenmediginde diretmek yerine ara verip sonra tekrardan baslamak.herkes bana cok gec oldu ogret dedi ama erken baslatanlarin hepsi pisman.

bi gece bez almayım unutmuşum yapma kızım sakın tamam mı dedim bi daha hiç yapmadı
bu kadar zor mu bu işler ya gerçekten
bi yerde bi yanlışlık olmalı 3 ay çok uzun

Merhaba arkadaşlar yeni üye oldum ve sırf yazacağım bu konu için gerçekten artık zor geliyor bana.
Kızım 31 aylık yaklaşık 3 ay önce tuvalet eğitimine başladık nerdeyse hiç söylemiyordu çok çok az söylüyordu geldiğinde ve hep altına yaptıktan sonra söylüyordu bende bebekli renkli klozet aparatı aldım belki böyle sever söyler diye yaklaşık 1 hafta söyledi dedim alıştık çok şükür sonra yine altına yapmaya başladı inanın çok sakin kalmaya çalışıyorum yumuşak ses tonuyla konuşuyorum ama artık çok yoruldum masaallah herşeyi anlayan bir çocuk neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum yürürken de geç yürümüştü doktora sormuştuk biraz tembelliği den böyle demişti acaba gerçekten tembelmi aranızda tecrübeli bu konuda bilgi sahibi olan hanımlarda yardım istiyorum tekrar bezemi başlatmalıyım bilmiyorum bilmiyorum 😟
Çocuk hazır olduğunda eğitim çok kolay oluyor. Hazır olmasını beklediniz mi?
Hazır olması için
1.en az üç gün üst üste sabah bezi kuru uyanmalı
2.gün içinde 2-3 saat bezi kuru kalmalı
3.Öncesinde en az bir ay boyunca hazırlık konuşması yapmalısınız
4. Eğitime sabah idrarıyla başlamalısınız
5. Eğitim tamamlanana kadar her tuvaletten sonra pekiştireç vermelisiniz
6. Eğitimi hep aynı kişi vermeli, eğitim bitene kadar ev dışında bir ortama girilmemeli.

Arkadaşım kendi kafasına göre tuvalet eğitimine başladı ve bir yıl boyunca çocuk evin her yerine yaptı. Bir daha bez de taktırmadı. Bir yıl çok eziyet çektirler

Erken çocukluk uzmanıyım.
Muhtemelen çocuğunuz hazır olmadan başlamışsınız tuvalet eğitimine.
Öncelikle çocuğunuzu, takibini yapan çocuk doktoru bir görsün.
Fizyolojik bir sorun olmadığından emin olun.
Bu konuda bir sorun yoksa direnç, eğitime erken başlamaktan veya hatalı ebeveyn yaklaşımından kaynaklı ve psikolojik kökenli demektir.
Bu durumda, tuvalet eğitimine en az iki ay ara verin, konuyu gündeminizden tamamen kaldırın.
Lazımlık veya klozet aparatı banyoda görünür yerde dursun ama kullanmayı teklif etmeyin.
Çocuğunuzun söylemlerini ve tepkilerini dikkatli takip edin.
Konuya açıklık getireyim kızım son 1 aydır tuvalete ılımlı ve çişini 2 saat tutabiliyor gün içinde altına yapsada yapmadanda söyleyip tuvalete gidiyor ben aciksasi 3 ayın son 1 ayında yavaş yavaş kavradigini düşünüyorum bu durumda bez baglamakmi doğru yoksa devam etmekmi bu anlattığım son durumda yani

Evet araştırdım 2 yaşından sonra genelde hazır olduğunu düşündüm ama demekki hazir degilmjs çocuğum
Yo 2.5 yaşından önce başlanması ile tavsiye edilmiyor ayrıca her çocuk farklıdır hazır olma sinyalleri almadıysanız 3.5 yasa kadar bile beklenebilir

Kaç yaşında bebeğiniz ?? 6 ay çok uzun bir süre işkence değil mi bdbek için demek ki hazır değilmiş işte
4 yasına girecek. Aslında baskı yapmıyorum. Sadece sık sık tuvalete götürüyorum ve orda cisini yapıyor. Ben sorunca kendisi koşarak gidiyor ve zorlanmıyor cişini yaparken. Ama sormasak söylemiyor ve bezine yapıyor .

4 yasına girecek nerdeyse . Pedagog sıkmadan devam edin dedi ...
Benim oğlum da 3,5 yaşında aldı eğitimi.
Yaştan bağımsız gelişimi ve hazır olması önemli.
Acaba yöntemde bir yanlışlık yapmış olabilir misiniz, çocuğunuz da buna direnç geliştirmiş olabilir.

Altına mı kaçırıyor, özellikle mi yapıyor yoksa farketmeden sanki bezli gibi mi yapıyor, bunların hepsi ayrı ayrı sebepleri olan sonuçlar.
Hangisi mevcut sizde?

Benim oğlum da 3,5 yaşında aldı eğitimi.
Yaştan bağımsız gelişimi ve hazır olması önemli.
Acaba yöntemde bir yanlışlık yapmış olabilir misiniz, çocuğunuz da buna direnç geliştirmiş olabilir.

Altına mı kaçırıyor, özellikle mi yapıyor yoksa farketmeden sanki bezli gibi mi yapıyor, bunların hepsi ayrı ayrı sebepleri olan sonuçlar.
Hangisi mevcut sizde?
Farketmeden bezli gibi yapıyor sonra çişim geldi diyor

Back