Tuvalet Eğitimi 3 aya yakınTuvalet eğitiminde zorlanma

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Tuvalet eğitimi konusunda benim de bir konum vardı o günler hiç geçmeyecek gibi gelmişti.
Tam öğrendi derken kaç defa başa döndüm bilmiyorum ben de 31 ay civarı öğretmeye başlamıştım .
Önce gece ve gündüzü aynı anda biraktirmaya çalıştım gece altına yapmis ben farkına varmamışım üşütüp hasta oldu. Sonra gece uyuduktan sonra bez bağladım o uyanmadan çıkardım.
Sonra gündüzü oturttuk derken dediginiz gibi tekrar yapmaya başladı en başa döndüm annemi cagirdim. Öyle böyle derken öğrendi ama gece olayını biz de tam çözemedik . Beze başlatmayın daha zor olur sizin için aslında mantığını çözmüş de cocuk inatlasiyor işte Öyle yapıyorlar zor geliyor tuvalete gitmek

Bir de benim şimdiki aklım olsa 3 yaşına geldiğinde başlardım inanın bir ay bile fark ediyor etrafında 3 yaşında öğretenler üç günde tık diye öğretti ben ugrastigimla kaldım ve gece hala yapıyor o da rahatlıktan yapiyor

Merhaba arkadaşlar yeni üye oldum ve sırf yazacağım bu konu için gerçekten artık zor geliyor bana.
Kızım 31 aylık yaklaşık 3 ay önce tuvalet eğitimine başladık nerdeyse hiç söylemiyordu çok çok az söylüyordu geldiğinde ve hep altına yaptıktan sonra söylüyordu bende bebekli renkli klozet aparatı aldım belki böyle sever söyler diye yaklaşık 1 hafta söyledi dedim alıştık çok şükür sonra yine altına yapmaya başladı inanın çok sakin kalmaya çalışıyorum yumuşak ses tonuyla konuşuyorum ama artık çok yoruldum masaallah herşeyi anlayan bir çocuk neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum yürürken de geç yürümüştü doktora sormuştuk biraz tembelliği den böyle demişti acaba gerçekten tembelmi aranızda tecrübeli bu konuda bilgi sahibi olan hanımlarda yardım istiyorum tekrar bezemi başlatmalıyım bilmiyorum bilmiyorum 😟
Bence biraz erken başlamışın çok ısrar etme bu sefer piskolojik olarak etkilenir. Kulozette biraz korkmuş size tavsiyem lazimlik alın ayakları yere bassın daha güvende hisseder ve daha kolay öğrenir.

Tuvalet eğitimi konusunda benim de bir konum vardı o günler hiç geçmeyecek gibi gelmişti.
Tam öğrendi derken kaç defa başa döndüm bilmiyorum ben de 31 ay civarı öğretmeye başlamıştım .
Önce gece ve gündüzü aynı anda biraktirmaya çalıştım gece altına yapmis ben farkına varmamışım üşütüp hasta oldu. Sonra gece uyuduktan sonra bez bağladım o uyanmadan çıkardım.
Sonra gündüzü oturttuk derken dediginiz gibi tekrar yapmaya başladı en başa döndüm annemi cagirdim. Öyle böyle derken öğrendi ama gece olayını biz de tam çözemedik . Beze başlatmayın daha zor olur sizin için aslında mantığını çözmüş de cocuk inatlasiyor işte Öyle yapıyorlar zor geliyor tuvalete gitmek
Gün içinde söylediği oluyor ama altinada yapıyor ben çözemedim alistimi alismadimi

Bence biraz erken başlamışın çok ısrar etme bu sefer piskolojik olarak etkilenir. Kulozette biraz korkmuş size tavsiyem lazimlik alın ayakları yere bassın daha güvende hisseder ve daha kolay öğrenir.
Lazimlik uzun süre kullandik artık onu istemeyince klozet isteyince ona geçiş yaptik

3 ay sürdüğüne.gore 28 aylikken baslamissiniz yani daha 2.5 bile değilken çok erkenmis , acele etmeseydiniz keşke. Erken öğrenmek bir başarı değil. Ben 2.5 yaşında oğlumu pedagog a götürdüm başka birşey için , WC eğitimi de sordum 3 yaşından önce başlama dedi. Hatta sunu dedi şimdi de baslasan 3 yaşında ogrenir 3 yaşında da baslasan 3 yaşında ogrenir. Çocuğu boşuna zorlamayın ben oğluma 1 haftada öğrettim o zaman 3.5 yaşındaydı yani 42 aylık , bide iri bir çocuk olduğu için büyük gösteriyo kocaman çocuk poposunda bezle geziyodu :) canı sağolsun önemli olan onun psikolojisinin bozulmaması siz de bu mantıkta bakın iyice.hazir olmasını bekleyin ve sakin ama.sakin kızmayın

Benim kızım da 33-34 aylıktı sanırım ben hiç konusunu bile yapmıyordum kendi kendine birden bezini çıkardı ve yapmaya başladı. Rahat olun bence kendinizide onuda sıkmayın, illaki bırakacak bir gün.

Bir de benim şimdiki aklım olsa 3 yaşına geldiğinde başlardım inanın bir ay bile fark ediyor etrafında 3 yaşında öğretenler üç günde tık diye öğretti ben ugrastigimla kaldım ve gece hala yapıyor o da rahatlıktan yapiyor
Benim büyük oğlan 3,5 yaşında ve 1 günde bıraktı.
Küçüğe 3 yaşında bıraktırdık ama günlerce kaka yapmadı, reddetti.
Bu çocukta psikolojik bir duruma döndüğü sürekli ağlama halinde olduğu ve kaka gelmesin diye beslenmeyi reddettiği için anında bıraktım, bezi geri taktım.
3,5 yaş olmasını bekliyorum, unutturduk bu süreçte hiç bahsetmedik.
Bakalım ne olacak:)

Benim kızım da 33-34 aylıktı sanırım ben hiç konusunu bile yapmıyordum kendi kendine birden bezini çıkardı ve yapmaya başladı. Rahat olun bence kendinizide onuda sıkmayın, illaki bırakacak bir gün.
Sanki bez taktigimda bir daha alıştırmaya başladığımda sanki daha uzun sürecekmis gibi geliyor bence benimde psikolojim bozuldu :))

Sanki bez taktigimda bir daha alıştırmaya başladığımda sanki daha uzun sürecekmis gibi geliyor bence benimde psikolojim bozuldu :))

Evet siz de sağlıklı düşünmüyorsunuz şuan. Öngörüleriniz çıksaydı şuan öğrenmiş olurdu demek ki tahminleriniz zaten tutmuyor :)

Baskı yapmıyorum anladığını düşünüyordum ama anlasa zaten yapmaz altına diyorum şimdi hazır olsa zaten 3 ayda alışırdi
Benm kizm 23 aylik bir donem kendisi sinyal verdi erken oldugunu bildigim halde sinyal veren cocuk alistirilmali dendigi icin denedim birkac kez yapti ama baktim tam olarak alisacak gibi degil tekrar beze dondum zorlamamak gerek hem.kendinjzj hem kizinizi

İnanın onlar kendileri hazır olduğunda herşeyi yapabiliyorlar. Siz hiç konusunu bile açmayın bence. Ben kızıma bir kere bile çişin var mı diye sormadım her defasında kendi gitti yaptı temizlendi geldi. Onlar çok zeki hazır olduklarında kendileri herşeyi yapabiliyorlar.

Back