Tuvalet Eğitimi 3 aya yakınTuvalet eğitiminde zorlanma

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
İnanın onlar kendileri hazır olduğunda herşeyi yapabiliyorlar. Siz hiç konusunu bile açmayın bence. Ben kızıma bir kere bile çişin var mı diye sormadım her defasında kendi gitti yaptı temizlendi geldi. Onlar çok zeki hazır olduklarında kendileri herşeyi yapabiliyorlar.
Anladım bende büyük ihtimalle beze dönüş yapıp kızımdan tam olarak istemediğini anladığında bezi o zaman denerim diyorum

Oglum 32 aylikken alistirmaya calistim ilk. Bir iki kez actim bezini tuvalete goturmeye calistim baktim ciddi anlamda korkuyor beze gectim tekrar. 34 aylikken tekrar denedim cunku kendi kendine artik bezini cikariyordu takmama musade etmiyordu duşa kabinde yaptirmaya basladim. Ilk 3 gun bir kac kez dusakabinde bir kac kezde altina yapti 4 cü gun alişti. 5 gun dusakabinde yaptirdiktan sonra alaturka tuvalete gectik bir haftada orda yapti sonra klozete gectik. Klozet ilk etapta cok korkutucu gelmisti ogluma. Bunlar benim deneyimlerim. Sizde zaman verin cocugunuza belliki henuz hazir degil. Hazir olunca sinyal verecektir mutlaka. Kendinizi ve cocugunuzu yipratmayin bos yere ikinizede yazik tuvalet egitiminin 36 aya kadar zamani var nasil olsa.

Biz 26 aylıkken bıraktık. Kızım kendi istedi. Sürekli bezini çıkarmak istiyordu. Çocuğa bağlı bu süreç. Bu konuda ben cok zorlanmadım . Bir müddet ara vermeniz daha iyi olur gibi.

3 aydir israr etmeniz yanlis olmus. Yipranmistir cocuk. Simdi tekrar beze donseniz daha iyi. Sonra kendisi cikarip atar zaten. Bu bez birakma meme birakma konularini cocuklara birakmak en guzeli,kendi istekleriyle birakiyorlar bosuna yipratmanin anlami yok

3 aydir israr etmeniz yanlis olmus. Yipranmistir cocuk. Simdi tekrar beze donseniz daha iyi. Sonra kendisi cikarip atar zaten. Bu bez birakma meme birakma konularini cocuklara birakmak en guzeli,kendi istekleriyle birakiyorlar bosuna yipratmanin anlami yok
Meme bırakmada o kadar zorlanmadim bu epey zor oldu

O da geliyor aklıma kaldım ortada
Bu donem alissaydi kiziniz 3 ayda coktan alismisti inanin. Kendinizi ve kizinizi daha fazla yipratmaktan baska bir ise yaramayacak devam etmeniz. Ara vermeniz en dogrusu tuvalet egitimi sorunlu gecen cocuklarin ilerikii yaslarda oz guveninde zedeleme olma olasiligi var. Yapmayin bunu cocugunuza.

Gece takiyorm birde çok mecbur kalırsam yolculuk gibi
Zaten bu komple yanlış.
Bez 1 kere çıkarılır, gecesi gündüzü alıştırma külodu yok bu işin.
Çocukta ikilemi siz yaratmışsınız zaten, gece rahatsız olsa çiş yapınca kendi bunu öğrenir ve yapmazdı.
Ama gece bezli gündüz bezsiz kafası karışmış.

Siz şuan bezi takın ve 2 3 ay bu mevzuyu açmayın, en doğru yapacağınız şey bu.

Zaten bu komple yanlış.
Bez 1 kere çıkarılır, gecesi gündüzü alıştırma külodu yok bu işin.
Çocukta ikilemi siz yaratmışsınız zaten, gece rahatsız olsa çiş yapınca kendi bunu öğrenir ve yapmazdı.
Ama gece bezli gündüz bezsiz kafası karışmış.

Siz şuan bezi takın ve 2 3 ay bu mevzuyu açmayın, en doğru yapacağınız şey bu.
Bez takmaya karar verdim yipratmanin anlamı yok kendi ne zaman isterse

Çok mecbur kalirs gündüz takıyorum birde gece hep takiyorum
demek ki hazir degil yada yanlis uygulama yaptiniz bezi bir kez cikardiysaniz geceyide bir kac gune cikarmaniz lazimdi gunduz egitimi bitince.
tekrar bezleyin 1 2 ay tuvalet egitimini rafa kaldirin.
bu surectede teonun kaka kitabi falan var onu okuyun.
lazimlik alip bebekleriyle cise oturma oyunu oynayin.
melis bebek var altini islatan.
ama kizinizi hic zorlamayin onu tuvalete oturma fikrini rafa kaldirin.
tuvalet egitiminde 3 gun kuralina bakin vs.

Tekrar beze dönmeyin. Uzmanlara göre tuvalet eğitimi 1,5 ile 3 yaş arasında olmalı. Daha zamanınız var 3 yaşa kadar, sabırla devam edin.
evet zamani var ama ayni uzamanlar bezi cikarin cocugu buna zorlayin demiyorlar 3 gun deneyeceksin cocuk istemiyorsa zorlamayip bezi takip 1 2 ay bekleyin diyorlar.
yani 1.5 yasinda bezi cikar 3 yasina kadar boyle devam et demiyorlar

En zorlandığım konulardan biri olduğu için görünce hemen yazmak istedim.
Bende artik hazırdır duye yaz ayı diye 2.5 yaşında başladım ilk 3 gun hic kazamiz bile olmadı ama sonrasında kakasindan korktu gittikçe kötüye gitmeye başladık devamli kaçırmaya başladı cok araştırdım hep 1 ayda ali-şir diyorlardı tam 1 ay boyunca neler denedim olmadi dedim ben niye ugrasiyorum hem kendime hem çocuğa eziyet ve birakmaya karar verdim kendi istemeden bir daha baslamicam dedim. Kendisini cok net ifade edebilen bir çocuktu çünkü. 3 yaşına bir ay kala tekrar onunda isteğiyle deneyelim dedim son 1 bezi kalmıştı bu son bezimiz dedik ve bitirdik bir günde kakaya 3 4 günde çise alıştı. Boş boşuna kendini o kadar yormuşum dedim. 3 ayda uğraşmış olsanız bırakın ve bıraktığınız icin sakin kendinizi kotu hissetmeyin çünkü bu bie başarısızlık degil cocuk hazir degil inanın hazir olunca en fazla 1 haftada alışıyorlar

bezi taktiktan sonra da cocugunuza bir aciklama yapin.
özürde dileyin ki zorlama yapilan bir olay aranizda ki guvenli baglanmayi zedelemesin.
kendisini hazir hissettigin de tekrar denersiniz.
tuvalet egitimi almayan cocuk yok bu hayatta merak etmeyin eninde sonunda birakacak.
önemli olan dogru zamanda yıpranmadan ve yiortamadan halletmeye calismak

Bence erken başlamışsınız. Her çocuğun zamanı ayrıdır. Benzer bir durumu yaşamıştık. Ben bezden ayırdım, birkaç gün gözlemledim, iyi gitmediğini görünce tekrar bez taktım. Bu arada kreşe başlamıştı, öğretmenimizle birlikte çok kısa sürede hallettik. Bu süreç sizi de çocuğunuzu da ilişkinizi de yıpratır. 3 ay çok uzun bir süre.

Peki tekrar altına yapmaya klozete geçtikten sonra mi başladı?
Size tavsiyem tuvalete sizin götürmeniz. Çişim geldi demesini beklememeniz.

Merhaba arkadaşlar yeni üye oldum ve sırf yazacağım bu konu için gerçekten artık zor geliyor bana.
Kızım 31 aylık yaklaşık 3 ay önce tuvalet eğitimine başladık nerdeyse hiç söylemiyordu çok çok az söylüyordu geldiğinde ve hep altına yaptıktan sonra söylüyordu bende bebekli renkli klozet aparatı aldım belki böyle sever söyler diye yaklaşık 1 hafta söyledi dedim alıştık çok şükür sonra yine altına yapmaya başladı inanın çok sakin kalmaya çalışıyorum yumuşak ses tonuyla konuşuyorum ama artık çok yoruldum masaallah herşeyi anlayan bir çocuk neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum yürürken de geç yürümüştü doktora sormuştuk biraz tembelliği den böyle demişti acaba gerçekten tembelmi aranızda tecrübeli bu konuda bilgi sahibi olan hanımlarda yardım istiyorum tekrar bezemi başlatmalıyım bilmiyorum bilmiyorum 😟
Benim kızım tam 1 ay evin muhtelif yerlerine işemek suretiyle bölgesini belirledi hep. Kolik doğması dışında beni en çok zorlayan şey tuvalet eğitimi olmuştu.
Sonra birden bire söylemeye başladı. Bence pes etmeyin.

Back