Tuvalet Eğitimi 3 aya yakınTuvalet eğitiminde zorlanma

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Koltuk yatak defalarca battı , onu sorun etmedim hatta geçen gün sen gel başka yer bulma direk laptopuma işe 😓 . Yakında müstakil eve taşınacağım havalarda güzel olursa dışarıda vakit geçirir orda devam ederiz diye düşünüyorum ...
Çok çok yanlış olmuş gerçekten, kombine yanlışlar dizisi hatta😂
Bıraksaydınız okul yönetseydi bu süreci, siz sadece size denileni izleseydiniz.
Gerçi hala gidiyor mu bilmiyorum ama bence en iyi yapabileceğiniz şey şuan için askıya almak, konu sahibi de siz de öyle.

Bir sağlık sıkıntısı olmadan 10 yaşında bezli çocuk var mı, yok.
Önemli olan bu süreci hem çocuklar hem bizler için en zararsız bir bağımsızlaşma ile halledebilmek.
Çocuk harap olmuş her kafadan ayrı ses, kıyamam ya.
Siz takın bezi, şubat martta yeniden tek seferde başlarsınız/

Büyük kızımda ben de erken başlamışım üç ay.Sonradan anladım çünkü üç ay sonra yeni başlamış gibi olduk ve toplamda oturması düzene girmesi 6 ayı buldu çok zor bir süreçti kala

Çocuk o üç gün içinde altına yapmaması gerektiğini öğreniyor peki hem oturaga oturmak istemiyor,hem de bezine yapmak istemiyorsa tekrar bezine yap demeli miyiz bilemedim?🙄
oturak diye bahsettiginiz sey klozet adaptorumu yoksa sandalye tipi olan lazimlikmi

Çok çok yanlış olmuş gerçekten, kombine yanlışlar dizisi hatta😂
Bıraksaydınız okul yönetseydi bu süreci, siz sadece size denileni izleseydiniz.
Gerçi hala gidiyor mu bilmiyorum ama bence en iyi yapabileceğiniz şey şuan için askıya almak, konu sahibi de siz de öyle.

Bir sağlık sıkıntısı olmadan 10 yaşında bezli çocuk var mı, yok.
Önemli olan bu süreci hem çocuklar hem bizler için en zararsız bir bağımsızlaşma ile halledebilmek.
Çocuk harap olmuş her kafadan ayrı ses, kıyamam ya.
Siz takın bezi, şubat martta yeniden tek seferde başlarsınız/
Evet hala kreşe gidiyor , ama onlar benden dahada beter 🙈 En azından evde işimin olmadığı zamanlarda bez takmıyorum ama onlar sürekli takıyor . Ayrıca sürekli tuvalete oturttuklarını da sanmıyorum .

biz 23 aylıkta kazandık tuvalet eğitimini 1 hafta falan sürmüştü tabi ki arada kazalar falan oluyordu. evet zor bi dönem .önemli olan erken yada geç olması değil çocuğun ve özellikle senin buna gerçekten hazır hissetmen.

acaba adaptorle tuvalete duserim diyemi korktu mu diye dusundum.
sticker falan alsaniz denediniz mi her cis yaptiginda sticker yapistirsa
Lazimliği sevmedi,klozetten de korktu malesef bugün evin bahçesinde ablasına bakmaya inmistim geri geldiğimde evde babası vardı çok kötü ağlıyordu noldu kızım dedim cisim geldii diyordu ama hıçkırarak ağlayınca eşimle hazır değil bu çocuk dedik bezi taktik ama bezine de yapmıyor her çişi geldiğinde sesleniyor bana o istediği için götürüyorum ama birşey yok bir kere kalkarken bacağından aktı çişi öyle oturttum yaptı yani şimdi bile yatırdım kaç defa anne cisim diye kalktı ama tık yok bezi taktik ama bu rahatsız olma durumunu fırsata mi cevirsem daha geniş zamana yayarak devam mı etsem diyorum ?😕

Benim büyük oğlan 3,5 yaşında ve 1 günde bıraktı.
Küçüğe 3 yaşında bıraktırdık ama günlerce kaka yapmadı, reddetti.
Bu çocukta psikolojik bir duruma döndüğü sürekli ağlama halinde olduğu ve kaka gelmesin diye beslenmeyi reddettiği için anında bıraktım, bezi geri taktım.
3,5 yaş olmasını bekliyorum, unutturduk bu süreçte hiç bahsetmedik.
Bakalım ne olacak:)
Siz tecrübelisiniz halledersiniz bence
Ben her gün annemi arayıp ben yapamıyorum bırakacağım diye ağlıyordum annem en sonunda geldi de sağ olsun yardim etti
Bence annede de çelik gibi sabır olmalı

Lazimliği sevmedi,klozetten de korktu malesef bugün evin bahçesinde ablasına bakmaya inmistim geri geldiğimde evde babası vardı çok kötü ağlıyordu noldu kızım dedim cisim geldii diyordu ama hıçkırarak ağlayınca eşimle hazır değil bu çocuk dedik bezi taktik ama bezine de yapmıyor her çişi geldiğinde sesleniyor bana o istediği için götürüyorum ama birşey yok bir kere kalkarken bacağından aktı çişi öyle oturttum yaptı yani şimdi bile yatırdım kaç defa anne cisim diye kalktı ama tık yok bezi taktik ama bu rahatsız olma durumunu fırsata mi cevirsem daha geniş zamana yayarak devam mı etsem diyorum ?😕
bezede yapmiyor tuvaletede yapmiyor nereye yapiyor 🙄

Siz tecrübelisiniz halledersiniz bence
Ben her gün annemi arayıp ben yapamıyorum bırakacağım diye ağlıyordum annem en sonunda geldi de sağ olsun yardim etti
Bence annede de çelik gibi sabır olmalı
Sağlık sıkıntısına döndüğü için bıraktım zaten.
Acelesi yok, elbet öğrenecek.
Ona işkence olmadan öğreneceği zamana kadar beklerim:)

bezede yapmiyor tuvaletede yapmiyor nereye yapiyor 🙄
İşte yapmıyor öyle çocuk.
Benim küçük yapmadı 5 gün ve çatladı artık.
Ki her öğünden sonra boşaltım yapan, günde 4 5 kere yapan bir canlı kendisi.
Yemekten sonra yapamazsa mutsuz olur.
İkinci günün sonunda karın ağrısı başladı.
7 24 ağladı, uyku uyumadı.
Bezi taktık beş gün bekleyip, ardından yine yapmadı.
O düzeni tekrar sağlaması bile 15 günümüze mal oldu.
Makat çatlağı olacaktı çocuk az daha/

Kızlar benim oğlumda 2016 doğumlu ara ara altına yapıyor napicam bilmiyorum çişi geldiği halde kendini tutmaya çalışıyor gece bazen altını ıslatıyor çok yoruldum artık bide hamileyim ocakta doğumum olucak napıcam ben artık sabrım da kalmadı

Sürekli tuvalete götürüyorum yok gelmiyor diyor çişi geldiği halde ağlıyor gitmek istemiyor

İşte yapmıyor öyle çocuk.
Benim küçük yapmadı 5 gün ve çatladı artık.
Ki her öğünden sonra boşaltım yapan, günde 4 5 kere yapan bir canlı kendisi.
Yemekten sonra yapamazsa mutsuz olur.
İkinci günün sonunda karın ağrısı başladı.
7 24 ağladı, uyku uyumadı.
Bezi taktık beş gün bekleyip, ardından yine yapmadı.
O düzeni tekrar sağlaması bile 15 günümüze mal oldu.
Makat çatlağı olacaktı çocuk az daha/
kakadan mı bahsetti bayan anlamadım ki ☺️
çiş diyince benim aklima direk çiş geldi.
tuvalet egitiminde kaka yapmama durumu çok fazla yaşanıyor evet.
çok eziyet oluyor çocuklara
hoşgeldin 💜

Kızlar benim oğlumda 2016 doğumlu ara ara altına yapıyor napicam bilmiyorum çişi geldiği halde kendini tutmaya çalışıyor gece bazen altını ıslatıyor çok yoruldum artık bide hamileyim ocakta doğumum olucak napıcam ben artık sabrım da kalmadı
Merhabalar, 4 yaşa kadar olan kazalar normal kabul edilir. Ama hem bahsettiğiniz durum ara sıra değil düzenli gibi, hem de 4 yaşı geçmiş olduğunu düşünüyorum.
Tuvalet alışkanlığı sadece gelişimsel süreçte kazanılan bir beceri değil, çocuğun psikolojik durumu ve ilişkiniz hakkında da fikir veren bir durumdur.
Eğer çocuğunuzun altına kaçırmaları sonradan başladıysa ya da yoğunlaştıysa, yolunda gitmeyen bir şey olup olmadığını düşünmek gerekir. Taşınma, okula başlama, ev içi huzursuzluk, hayatında meydana gelen yeni bir değişiklik, kayıp vs. ilk anda aklıma gelen durumlardan birkaçı sadece.
Bunun dışında sizinle olan ilişkisini de gözden geçirmenizde fayda var. Çocuğunuzla çok çatışma yaşıyorsanız ya da çok baskın olduğunuz bir ilişkiniz varsa, sizin kontrol etme şansınız olmayan bu durumla gücünü kanıtlamaya ya da sizi cezalandırmaya çalışıyor olabilir. :)
Ama tabii tüm bunlardan önce fizyolojik bir sorun olmadığından emin olmak gerekir. Bir sağlık sorunundan kaynaklı değilse, belirttiğim noktaları gözden geçirmenizi öneririm.

Merhaba arkadaşlar yeni üye oldum ve sırf yazacağım bu konu için gerçekten artık zor geliyor bana.
Kızım 31 aylık yaklaşık 3 ay önce tuvalet eğitimine başladık nerdeyse hiç söylemiyordu çok çok az söylüyordu geldiğinde ve hep altına yaptıktan sonra söylüyordu bende bebekli renkli klozet aparatı aldım belki böyle sever söyler diye yaklaşık 1 hafta söyledi dedim alıştık çok şükür sonra yine altına yapmaya başladı inanın çok sakin kalmaya çalışıyorum yumuşak ses tonuyla konuşuyorum ama artık çok yoruldum masaallah herşeyi anlayan bir çocuk neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum yürürken de geç yürümüştü doktora sormuştuk biraz tembelliği den böyle demişti acaba gerçekten tembelmi aranızda tecrübeli bu konuda bilgi
3 ay çok uzun bir süre çok üstüne gitmişsiniz, bolca çamaşır alın birakin altına yapsın isterseniz gece külotlarından alıp onu giydirin artık beze dönmeyin bence çünkü çocuklar aslında ne yapması gerektiğini öğrenirler ama uygulamazlar ve uygulamamalarinin nedeni mutlaka vardır bir şekilde yansıtıyor işte çocuğunuz bunu. Birakin altına mi yapar size mi gelir söyler tamamen onun kontrolünde olsun hadi gel çise gidelim demenize artık gerek yok mesela çiş kaka adına ne diyorsanız o kelimeleri tuvaletle ilgili tüm konuşmaları kaldırın. Çocuğu bi rahat bırakın.

Back