3.5 yasindaki kizimin tuhaf halleri. acil yardim ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ins krese yazdridm zaten cok cok istiyo kensisi dort yasina giricek ekimde. kreside hemen evin karsisi. su an zaten zor durumdayim uyuyo simdi ins baya uyur. sastim kaldim niye Boyle bisey oldu nasil oldu. gercekten agriyadabilir yada ilgi istiyo. caresizlik cok kotu cok. esim yardim ediyo tabi. ev islerinden cok bisey yapamiyo. bi supuruyo bulasiklari akitiyo. evin toplamasi gène bana kaliyo ve yemek . ya bunlar ayrintilar ama insan nelerle ugrasiyo. suraya tavsiyesi tecrubesi olanlari okumaya geldm . yokya insanlik olmus aglayani yok

Gerçekten boynunda bir sorun olma ihtimaline karşı önlem alın ama çocuğun savunma mekanizması gibi.
Kendisi çok küçük, bir kardeşi var ve biri de yolda. Bu durum onu strese sokuyor. Kendi ihtiyaçları karşılanmayacak hep kardeşlerinin ön planda olacagini sezip değersiz hissediyor ve bu şekilde yansıtıyor. Diyeceksiniz ki bu yaştaki çocuk ne bilsin, o zaten bu şekilde bilinçli olarak düşünmüyor ama hissiyatı bu yönde.
Kardeşi gelince emekleyen, altına yapmaya başlayan , parmak emen vs çocuklar var. Aileye vermek istedikleri mesaj şu: benimle de ilgilenin ben de burdayım beni unutmayın ,görün beni.
Bence siz en kısa zamanda uzman birinden nasıl davranmaniz gerektiği ile ilgili bilgi alın.

Hiç canınızı sıkmayın. Burda değil 3 çocuk 2. Çocuğu yapana da hemen yapıştırıyorlar erken değil mi niye yaptın diye. Birçok konuda dikkatimi çekti. Kendileri yapmıyor diye kimse yapmasın ya da yapıyorsa asla şikayet etmesin, asla sorun yaşamasın gözüyle bakıyorlar. Çünkü çocuk yapana müstehak hiçbi şekilde of dememeli. Halden anlamaz insanlar ve acımasızlar, başkalarını yargılayarak kendilerini yüceltmeye çalışıyorlar. Genellemek doğru olmaz ama annelerimiz babalarımız 5 kardeş aralarında 2 yaş falan oluyor. Biz şimdiki nesil yapıyoruz 2 tane çocuk. Eskiden 5-6 kardeş olanlar psikolojik olarak daha sağlıklı gibi. Burda bir sürü etken var. 3 çocuk yaptın aralarında çok yaş yok diye suç mu işledin kötülük mü yaptın çocuklarına. Yasak olsun bari kimse yapmasın

2 çocuğum var, yaşları küçük. Doğurursam yetebilir miyim bilmiyorum deseydiniz aynı kişiler ne demek aldırmak diye üstünüze saldırırdı. Çocuğunuzun da önemli bir şeyi yoktur umarım.

Bana da ilgi çekmek için yapıyor gibi geldi fakat yine de ertelemeden doktora götürürdüm ben olsam, yani doktora gidemeyiz diye bi sebepler sunmuşsun ama eğer geçmezse erteleme derim.

stresten boyun kaslari geriliyor olabilir. benim oglum boynum agriyor demiyor ama gergin oldugunda kasiyor boynunu gozle goruyorum. saga sola salliyor ordan anliyorum.

yasi gercekten kucuk ilgiye ihtiyaci var. kavga ettiklerinde onun da tarafinda olun yalniz hissetmesin kendini.

Şu sinir bozucu insanlar her yerde var sanırım..
Kadın size kaç tane doğurmam gerekiyor diye sormamış farkındaysanız.Size ne ? İster 3 tane doğurur ister 5 tane.Buna karar verebilecek olan kendisi ve eşinden başka hiç kimse değil.Aldırmak istiyorum deseydi bunun için taşlardınız kadını.Haddi olmayan işlere burnunu sokmaya bayılan bir toplumumuz var..

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah

Kıyamam ya bence ilgi cekmeye calısıyor ama yine bence bi doktora götürün içiniz rahat olsun riske atmayın.
Millet olarak kimin ne kadar cocugu ne kadar sürede yapması gerektigine de müdahale ediyoruz masallah :)
Bunun bi açıklaması olmasına da gerek yok bakabiliyosanız yapın istediginiz kadar cocuk bunu içinde kimseye açıklama yapmaya çalışmayın. Benim amcamın karısı da ilk cocugu 4 yasındayken 2ciyi dogurmuş beraber büyüsünler diye ikinci 1,5 yasındayken 3. Ye hamile kalmış cok aglamış yapamıcam edemicem aldırcam diye ama sonra dogurmaya karar vermiş Şimdi en büyügü üni sınavına girdi diger ikisi lisede ee kadının yaşıda genc gezip tozuyor kocasıyla rahat rahat iyi ki de öyle olmuş diyor

Bise anladiklarini sanan hadsiz insan asil kendileri bu manada.. bilmeden gormeden sormadan bizim milletimiz saldirmaya alismis.. yoktu eskiden sukunet iyi dil vardi.. simdi herkesin elinde telefon herkeste bir cene konus allah yaldir kuldur.. bide bunlari begenenler.. sizde anneainoz olacaksiniz kadinlarin kadinlari anlamadigi bir toplumda sizce sozden cikacaklar sizi dinlicekler mi?? Bence nefes alin empati yapin dusunun... sizede gelirsek tabikide kokrms kaygilanmissiniz bellki biyere getircek ilk etapta halinizde yokmus ama bunlari sormak sorgulamak bizim isimiz degil.. kardesim uyandiktan sonra hala oyle bi endiseniz varsa bellki bi rahatsizligi vardir. İhmal etmeyinoz bas ustu goturun.. boynu incinmistir.. burda kimse doktorda aramiyo .. fikir verin yol gosterin diyo.. Nolur milletimiz azcik anlayis sahibi olsakkk birazcik yaa ne kafar teror estirmeyi sever olduk anlamiyorum....

Kk da bazıları haddini hiç bilmiyor, bilmeyecekte,,.
Milletin yatak odasına burunlarini sokmaktan zevk alıyorlar, artık kendilerinin hayatları nasıl ilerliyorsa.
Bir dernek falan kurun da bari millet sevisecegi , hamile kalacağı zaman sizden onay alsın.

Şurada bir sürü çirkin, hakaretamiz ve terbiyesiz yorum var konu sahibine karşı. Hamile bir kadını aşağılayacak ve beli bir siyasi hatla bütünleştirecek kadar hadsiz.

Geçtiğimiz haftalarda bu sitenin bir videosunu eleştirirken, “karılar kıskanç olur” önkabulünü besliyor derken, karı kelimesini kullandığım için banlanmıştım. Ama bu yorumları yapanlara bir şey olmuyor. Oysa benimki alıntıydı, buradakiler esas kadına hakaret. Hakikaten site çok kötü yönetiliyor....

Peşinen söyleyeyim: Beğenmiyorum diye gitmeyeceğim. Kadın dayanışması neredeyse biz oradayız, ne olursa olsun.

Oğlumu doğurdugumda kızım 6 yaşındaydı,o bile bir dolu tuhaflık yapti. Bebe pudrasını banyo dolabına mı boca etmedi,duvar mı boyamadı ki benim kızım bebekken bu tip şeyler yapmadı. Hamileyken de bana çok düşkünleşmişti. Dibimden ayrılmazdı.
Siz 3.5 yaş diyorsunuz, zaten bir bebek var evde,bir tane daha gelecek, ilgilenemiyorsanız kendince ilgi çekmeye çalışıyor olabilir bence.
Tabi ki siz yine de doktora götürün ama ilginizi arttırın muhakkak biraz daha. Küçük kardeşiyle babasi ilgilensin bir saatte olsa,oturun kızınızla oynayın,alın parka götürün,ona vakit ayırın.
Yazık oda minicik henüz.
Onunda ilgiye ihtiyacı var.
Zaten kardeşi gelince ister istemez ilgi azalmıştır,şimdi bir kardeş daha geliyor,strese girmesi çok normal zira 1 kez yaşamış bu durumu.

Çocuğun belki ağrısı var ama bir doktora bile götüremiyorsunuz. Hamilesiniz, 1 yaşında bebek var kim uğraşacak değil mi acille.... Sonra da neden peşpeşe 3 çocuk doğurmam eleştiriliyor diyorsunuz. İşte bu yüzden eleştiriliyor.

Once bir pediatriste, sonra da pedagoga goturun cocugunuzu, ama ozellikle pedagog kismini ihmal etmeyin lutfen, 3.5 yasinda cocuk, daha 2.5 yasindayken abla olmus, ve muhtemelen o zamandan beri açık ya da örtülü sekilde sen buyuksun, ablasin yaklasimina maruz kalmis. Bu cocugun bu sureci hic hasar almadan atlatmasi mumkun degil. Evet eskiler hep ust uste 3-4 tane doguruyormus, ama o zamanlar hem kalabalik ve genis aile yasantisindan dolayi cocuklar bu kadar bireysel kalmiyordu, hem de evet kabul edelim mi hicbiri sifir hasarla atlatmiyordu, şöyle bir bakin cevrenize, gercekten ozguvenli, gercekten ayaklari yere saglam bakan insanlar toplumun ne kadarini olusturuyor?

Kardeşiyle ilgili olan tutumunuzdan dolayı böyle bir psikolojiye girmiş. Pedagoga götürün en iyisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…