• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3.5 yasindaki kizimin tuhaf halleri. acil yardim ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
3.5 yaşında ve büyük abla bence bu çok agır ben de ablayım 2.5 yaşımdan beri hep büyüksün ne yapsan sen büyüksün hep bir bocalama çocuk muyum abla mıyım. Kızınız çok duygusal gördüğüm kadarıyla bence biraz daha ilgi gösterebilseniz iyi olur ve mümkünse yanında kimse sen ablasın büyüksün gibi cümleler kurmasın o ne abla ne de büyük 3.5 yaşında anneye muhtaç bir çocuk, boyun için bir doktora götürün belki sadece ilk çekmek için değildir.

Aslında bence Kimse 3 çocuk yaptı diye kızmıyor. Zaten neden kızalım ki rızkını veren Allah,bakacak olan yine konu sahibinin kendisi.
Ama cocugu doktora götürün denildiğinde e 1 yaşında çocuğum var hamileyim acillerin durumu belli kalabalık nasil götüreyim cevabı alınınca haliyle madem bakamayacaktınız neden yaptiniz sorusu geliyor. Yani sizce de haksızlık degil mi bu ?
O yavrunun ne sucu var ki daha 3.5 yasinda ve belki bir yeri ağrıyor/acıyor.
Aile planlaması tam olarak bu işte.

Aynen öyle, bize ne yapsın bir sürü çocuk 🤦🏼‍♀️ Ama o bir sürü çocuğa yeterli ilgi, sevgi, bakım verebilecek miyiz asıl sıkıntı o. Sonuçta insan yetiştiriyoruz, çimadam değil.

belki gercekten agriyordur once agrimadigindan emin ol sonra ustune dusme ona abla oldugunu hissettirmeye devam et bez iste islak mendil iste sende kardeine bakmamda yardim et de sorumluluk alarak buyumesi daha iyi milelti dinleme.

4 yaşında 2 bebeği de o bezlesin, karınlarını o doyursun müthiş.

Aslında bence Kimse 3 çocuk yaptı diye kızmıyor. Zaten neden kızalım ki rızkını veren Allah,bakacak olan yine konu sahibinin kendisi.
Ama cocugu doktora götürün denildiğinde e 1 yaşında çocuğum var hamileyim acillerin durumu belli kalabalık nasil götüreyim cevabı alınınca haliyle madem bakamayacaktınız neden yaptiniz sorusu geliyor. Yani sizce de haksızlık degil mi bu ?
O yavrunun ne sucu var ki daha 3.5 yasinda ve belki bir yeri ağrıyor/acıyor.
Aile planlaması tam olarak bu işte.
isteyen 3 çocuk yapar isteyen 5, kime ne. bakabilen yapsın, hayat o kişinin hayatı.
benim karşı olduğum "çocuğumun şurası burası ağrıyor mu acaba lütfen yorum yapın" diye doktora gitmeden önce burada konu açılması.
doktora git, fiziksel mi psikolojik mi öğren, sonra benzer durumdakilerden yardım iste.
buna neden alınıyor insanlar anlamıyorum.

belki gercekten agriyordur once agrimadigindan emin ol sonra ustune dusme ona abla oldugunu hissettirmeye devam et bez iste islak mendil iste sende kardeine bakmamda yardim et de sorumluluk alarak buyumesi daha iyi milelti dinleme.
bence 3.5 yaşındaki o yavrunun önce çocuk olduğunu hissetmeye ihtiyacı var.

bugun degisik davranmaz basladi. bir yasinda kardesi var ve ben gebeym son aydaym halsizliklerm agrilarm oluyo. kardesiyle kavga edince o daha kucuk kardes vs diyordum. neyse bugun boynunu tutmaya basladi aciyo diye . noldu drdm sacimi toplarken acidi ce elini hala birskmadi oyle uyudu. elimi tut kalkamiyorum diyo. ben kucucugum diyo. boynunu tutmaya devam ediyo ama. kaldiriyorum agliyo aciyo boynum diye. acaba gercekten agrisimi var da oyle yapio yada ilgi cekmek icinmi ??? deneyimi olanlar lutter yazin :KK43: anlayamadim. psikoljimi Boyle davraniyo:KK43:
Gerçekten ağrıyor da olabilir.Bunu muayene edecek doktor bilir biz bilemeyiz.Onun dışında o küçük sen ablasın o bilmem ne sen bilmem nesin diye kardeşleri ayristirmayin.Araya nifak tohumu ekmis olursunuz.Sonra da kıskandı mi söyle mi böyle mi der durursunuz.

siz
4 yaşında 2 bebeği de o bezlesin, karınlarını o doyursun müthiş.
zekanizda bozukluk taa buralardan belli.Islak medili ondan istemek ona buyudugunu anlamasini saglar.Getirdigi zaman aferin dediginde bi isi basarmanin mutlulugunu yasar. Oglum suan 4 yasinda ustunu cikartip giyebiliyor ayakkabisini corabini giyer tuvalete kendi gidip isi bitince beni cagirir aciz bi insan yetistirmek daha mi iyi? Hayat hep bizim yanimizdaki gibi degil cocuklara hayata ozguvenli yetistirmek lazim.

Katılıyorum size. 4 yaşındaki bir çocuğa iyi bakmak demek sınırsız eğlence, oyuncak, ilgi Vs vermek değil. Gerçek hayata hazırlamakta bence iyi eğitimin bir parçası. 1 yaşından itibaren oyuncaklarını toplamayı öğretin diyor uzmanlar,4 yaşında bir çocuğun odasını toplayabilmesi bekleniyor. Annesinin istediği bir şeyleri getirmeside, çocuğun evin içerisinde yararlı bir birey olduğu hissini verir.

siz
zekanizda bozukluk taa buralardan belli.Islak medili ondan istemek ona buyudugunu anlamasini saglar.Getirdigi zaman aferin dediginde bi isi basarmanin mutlulugunu yasar. Oglum suan 4 yasinda ustunu cikartip giyebiliyor ayakkabisini corabini giyer tuvalete kendi gidip isi bitince beni cagirir aciz bi insan yetistirmek daha mi iyi? Hayat hep bizim yanimizdaki gibi degil cocuklara hayata ozguvenli yetistirmek lazim.

Bir işi başarmakla bir abla olarak kardeşinin hizmetçisi gibi hissetmek arasında ince bir çizgi var. Konu sahibi zaten bu çizgiyi koruyamadığı için kızı bu halde. Ayrıca benim 3.5 yaşında oğlum var basit görevler veriyorum zaten kardeşi olmasına gerek yok bunu öğrenmek için. Kimsenin hizmetini de yaptırmıyorum, kendi özbakımıyla ilgilendiriyorum. Özgüven için kendini hizmetçi gibi görmesi pek yardımcı olmaz zaten. Konu sahibinin konusu dolayısıyla görüyoruz...

siz
Kendi özbakimini becerebilmesi hususunda yönlendirilirse dediğiniz dogru.ama kardeşlerinin özbakimina destek olması için biraz erken bence

siz

Terbiyesizliğiniz de her yerden belli oluyor. Çocuğa sorumluluktan önce ahlak eğitimi vermek lazım. Mesela bana ailem vermiş böyle önüme gelene hakaret etmiyorum. Sonradan öğrenin bari....

Çocuğa kendi işini yapmasını öğretmekle de evdeki işi yüklemek aynı değildir. Sapla samanı ayırın o yüksek zekanızla.

Katılıyorum size. 4 yaşındaki bir çocuğa iyi bakmak demek sınırsız eğlence, oyuncak, ilgi Vs vermek değil. Gerçek hayata hazırlamakta bence iyi eğitimin bir parçası. 1 yaşından itibaren oyuncaklarını toplamayı öğretin diyor uzmanlar,4 yaşında bir çocuğun odasını toplayabilmesi bekleniyor. Annesinin istediği bir şeyleri getirmeside, çocuğun evin içerisinde yararlı bir birey olduğu hissini verir.
Zaten uzmanlar da bu sekilde salik veriyor.Kardesinin bezini getirmesi ya da onunla ilgili bir ise yardım etmesi kardeşlik duygusunu da hissetmesini sağlıyor.Dogru olan bu.

Bu platformda konu açan üyelere saldırma,
hatta onları konu açtığına pişman etme timi var.
Bazı üyeler,gerçekten son derece hadsiz.
Hayretle ve üzüntüyle okudum bazı yorumları.
Yardımcı olmayacaksanız gölge etmeyin başka ihsan istemez diyesi geliyor insanın.
Ne insanlık kalmış ne merhamet ne de saygı.
Hepsinin ruhuna el-Fatiha.

Değişik davranmıyor aslında tam olarak olması gereken davranışı göremediği için ilgi çekmek istiyor.
Peşpeşe olan çocuklarda ileri dönemde çok keyifli zamanlar geçireceklerdir ancak şu an durum sebebi ile siz ilginizi adaletli bölemiyorsunuz. Sorumluluk yerine ortak bir sevgi çemberi oluşturursanız ağrılarının olduğunu size söylemeyecektir. Muhtemelen gerçek ağrı değildir.

Yüzlerce yorum yapılmis ama çocuğu dr.a gotürdun mu konu sahibi,sonuç nedir?ayrıca pedogog değil pediatriste götür önce,çocuk boynum ağriyo diyor,neyse bugün banlanmak istemiyorum

Zaten uzmanlar da bu sekilde salik veriyor.Kardesinin bezini getirmesi ya da onunla ilgili bir ise yardım etmesi kardeşlik duygusunu da hissetmesini sağlıyor.Dogru olan bu.

Çocuk ilgi istiyor, kardeşlik duygusunu hissetmek değil farkında mısınız?

Bu platformda konu açan üyelere saldırma,
hatta onları konu açtığına pişman etme timi var.
Bazı üyeler,gerçekten son derece hadsiz.
Hayretle ve üzüntüyle okudum bazı yorumları.
Yardımcı olmayacaksanız gölge etmeyin başka ihsan istemez diyesi geliyor insanın.
Ne insanlık kalmış ne merhamet ne de saygı.
Hepsinin ruhuna el-Fatiha.
Çocuk hasta ve kadın kıskançliktan yapiyor dememiz için başlik açmış, uyarmayalım mı? 35 yaşında kadinin 3,5 yaşındaki bebeye zulmune göz yumunca merhametli mi olucaz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back