• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3.5 yasindaki kizimin tuhaf halleri. acil yardim ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şurada bir sürü çirkin, hakaretamiz ve terbiyesiz yorum var konu sahibine karşı. Hamile bir kadını aşağılayacak ve beli bir siyasi hatla bütünleştirecek kadar hadsiz.

Geçtiğimiz haftalarda bu sitenin bir videosunu eleştirirken, “karılar kıskanç olur” önkabulünü besliyor derken, karı kelimesini kullandığım için banlanmıştım. Ama bu yorumları yapanlara bir şey olmuyor. Oysa benimki alıntıydı, buradakiler esas kadına hakaret. Hakikaten site çok kötü yönetiliyor....

Peşinen söyleyeyim: Beğenmiyorum diye gitmeyeceğim. Kadın dayanışması neredeyse biz oradayız, ne olursa olsun.
Hayatin kk Dan ibaret sanirim nie mi banlanmadim adminlerde insan makina degil normal hayatlarida var ya kinda gelir banlar beni dert degil yani 😂😂😂benim hayatim kk Dan ibaret deil ban kalkiyo neredeyse haftalar gecio sonra aklima geliyo biraz kendi hayatinla ilgilen cicim

Ne sacma yorumlar var ya 3 cocuk yapti diye kinu sahibi tuh kaka denmis resmen. Hayir size ne kadin guzel bir soru sormus demmekki ne oldugunu anlayamamis

Aslında bence Kimse 3 çocuk yaptı diye kızmıyor. Zaten neden kızalım ki rızkını veren Allah,bakacak olan yine konu sahibinin kendisi.
Ama cocugu doktora götürün denildiğinde e 1 yaşında çocuğum var hamileyim acillerin durumu belli kalabalık nasil götüreyim cevabı alınınca haliyle madem bakamayacaktınız neden yaptiniz sorusu geliyor. Yani sizce de haksızlık degil mi bu ?
O yavrunun ne sucu var ki daha 3.5 yasinda ve belki bir yeri ağrıyor/acıyor.
Aile planlaması tam olarak bu işte.

Aslında bence Kimse 3 çocuk yaptı diye kızmıyor. Zaten neden kızalım ki rızkını veren Allah,bakacak olan yine konu sahibinin kendisi.
Ama cocugu doktora götürün denildiğinde e 1 yaşında çocuğum var hamileyim acillerin durumu belli kalabalık nasil götüreyim cevabı alınınca haliyle madem bakamayacaktınız neden yaptiniz sorusu geliyor. Yani sizce de haksızlık degil mi bu ?

👏👏👏

Benim gördüğüm kadarıyla hadsiz ve çirkin yorumlar doktora götürecek vakti olmadığını söylemesinden çok daha evvel başlamış. Durumun bu olduğunu sanmıyorum.

bugun degisik davranmaz basladi. bir yasinda kardesi var ve ben gebeym son aydaym halsizliklerm agrilarm oluyo. kardesiyle kavga edince o daha kucuk kardes vs diyordum. neyse bugun boynunu tutmaya basladi aciyo diye . noldu drdm sacimi toplarken acidi ce elini hala birskmadi oyle uyudu. elimi tut kalkamiyorum diyo. ben kucucugum diyo. boynunu tutmaya devam ediyo ama. kaldiriyorum agliyo aciyo boynum diye. acaba gercekten agrisimi var da oyle yapio yada ilgi cekmek icinmi ??? deneyimi olanlar lutter yazin :KK43: anlayamadim. psikoljimi Boyle davraniyo:KK43:

O daha küçük dememeli hiçbir zaman. Kızınız 5 yaşına geldiğinde 3.5 yaşındaki için ona yine 'o küçük' mu diyeceksiniz. Şu anki şartlarınız eminim çok zordur ama yanlış yaklaşım daha büyük sorunlar doğurur. Alt ıslatmaya kadar bile gidebilir. Evet kızınızın sorunu yok sadece ilgi istiyor. Sen büyüksün deyip omuzlarına yaşından büyük yük yüklemeyin. Bu konuyla ilgili okumalar yapın. Nasıl davranmanız gerektiğini en iyi ordan öğrenirsiniz. Allah kolaylık versin.

Benim gördüğüm kadarıyla hadsiz ve çirkin yorumlar doktora götürecek vakti olmadığını söylemesinden çok daha evvel başlamış. Durumun bu olduğunu sanmıyorum.

Olabilir her yorum bir bakış açısı. Sonuçta buraya konu açıyorsa bunları göze alacak ama ben hala aynı fikirdeyim.
Bir bebek "cocuk" olmadan kardesi olursa psikolojik olarak zor bir surec yasamak cok normal. 3.5 yasindaki cocuk ikinci kez travma yasayacak,1 yasindaki bebeği hiç söylemiyorum bile.:olamaz:

Gözlerime inanamadım ne kadar hadsiz yorumlar böyle. Arkadaşlar siz ne yaşıyorsunuz ya, nasıl bu kadar sevgisiz kalabiliyosunuz ? Herşeyi geçin karşınızda hamile bi kadın var. Yorumların da kalp kırma gibi bi gücü var bilmem bilir misiniz ?

Konuya gelince bence hatalı olduğunuz konu çocuğa sürekli "ama o küçük" diyor oluşunuz. Çocuk da haliyle kardeşlerini taklit amacıyla yardıma ihtiyacı varmış gibi davranıp ağlıyor olabilir. Yine de bi doktora götürün derim hiç bişeyi yoksa bile, onu önemsediğinizi hissetsin. Özellikle bazı kavgalarda bebeğiniz anlamasa dahi haklı olanı gözetip ona göre tavır alabilirsiniz. Mesela kardeşi zorla elinden oyuncak alıyorsa alın oyuncağı büyük kızınıza verin. Bebeğin bi şekilde ilgisini dağıtın. Kızınıza sürekli olgun davranması gereken kişi gibi davranmayın her ne kadar 2 kardeşi olsa da o da karakteri yeni yeni şekillenen toy bi çocuk. Çocuk olmadan büyümek zorunda kalmak ileride de büyük sıkıntılara yol açabilir. Umarım eşiniz yardımcı oluyordur, zira tek başınıza bu kadar yükün altından kalkmak zor olacaktır. Kolaylıklar dilerim.

Daha kendi minicikken ilgi istediği en yogun yaştayken evde"ama o senden küçük " denen bir kardes var,anne hamile ve bir bebek daha geliyo sizce????
insanlarin hayatini sorgulaamak senin ne haddine!!! ister 3 ister 5 cocuk yapar kadinin sorusu bu mu???

bugun degisik davranmaz basladi. bir yasinda kardesi var ve ben gebeym son aydaym halsizliklerm agrilarm oluyo. kardesiyle kavga edince o daha kucuk kardes vs diyordum. neyse bugun boynunu tutmaya basladi aciyo diye . noldu drdm sacimi toplarken acidi ce elini hala birskmadi oyle uyudu. elimi tut kalkamiyorum diyo. ben kucucugum diyo. boynunu tutmaya devam ediyo ama. kaldiriyorum agliyo aciyo boynum diye. acaba gercekten agrisimi var da oyle yapio yada ilgi cekmek icinmi ??? deneyimi olanlar lutter yazin :( anlayamadim. psikoljimi Boyle davraniyo:(
belki gercekten agriyordur once agrimadigindan emin ol sonra ustune dusme ona abla oldugunu hissettirmeye devam et bez iste islak mendil iste sende kardeine bakmamda yardim et de sorumluluk alarak buyumesi daha iyi milelti dinleme.

Mevcut durum hakkında, yapılabilecek en yararlı yorumu/öneriyi yapmak yerine, o haddi nereden buluyorsak yargılamak, aşağılamak ve iki gaz cümle ile beğeni toplamaya kasmak. Kadının kadına desteği(!)

Konu sahibi çok geçmiş olsun. Eminim sizde hamile halinizle iki küçük çocuğa bakarken yeterince yoruluyorsunuzdur. Buradaki çok "empatik" yorumları lütfen ciddiye almayın. Kızınızı bir doktora götürün. Ters bir hareket yapmış ve boynu tutulmuş olabilir.

kadinlarin kadinlara yaptigini kimse yapmiyor.Bunlar nasil yorumlar size giren cika n mi var. Hadsiz ukalalar baska postlara gitsin.2 tane 2 yas arayla evladim var ve en az 5 cocuk istiyoruz genis aile seviyoruz esimle cok asigiz maddi durumumuz iyi kazayla da degil bilerek dogurucam..Ne bu siniriniz siz mutsuzsaniz asik degilseniz aileniz buyumesin istemiyosaniz bizene ;)

Hiç canınızı sıkmayın. Burda değil 3 çocuk 2. Çocuğu yapana da hemen yapıştırıyorlar erken değil mi niye yaptın diye. Birçok konuda dikkatimi çekti. Kendileri yapmıyor diye kimse yapmasın ya da yapıyorsa asla şikayet etmesin, asla sorun yaşamasın gözüyle bakıyorlar. Çünkü çocuk yapana müstehak hiçbi şekilde of dememeli. Halden anlamaz insanlar ve acımasızlar, başkalarını yargılayarak kendilerini yüceltmeye çalışıyorlar. Genellemek doğru olmaz ama annelerimiz babalarımız 5 kardeş aralarında 2 yaş falan oluyor. Biz şimdiki nesil yapıyoruz 2 tane çocuk. Eskiden 5-6 kardeş olanlar psikolojik olarak daha sağlıklı gibi. Burda bir sürü etken var. 3 çocuk yaptın aralarında çok yaş yok diye suç mu işledin kötülük mü yaptın çocuklarına. Yasak olsun bari kimse yapmasın
Degil mi? Sanki üç çocuğu olanlarin çocukları, olmayanların rızkını yiyor. Delirmiş bu millet yaaa.

Lütfen 3.5 yaşındaki çocuğa, sen ablasın kardeşin daha küçük diyip, onun omuzlarına böyle bir yük yüklemeyin. Çünkü o da küçük, bu sorumluluk ilerde anne kız ilişkinizde sorun olabilir ☹ Bence siz bir doktora gidin, ne olur ne olmaz belki gerçekten ağrıyor. Ben çocuğun oturup da şuram buram ağrıyor diye kompleks bir durum yarattığını düşünmüyorum. En fazla ağlar ortalığı dağıtır, ilgi çekmek için kardeşine vurur vb. şeklinde olacağını düşünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back