3+1ev mi,2+1 ev mi kullanisli olur?

Ne kadar az eşya, o kadar az temizlik, o kadar az dağınıklık, o kadar samimi ortam. Büyük evde de oturdum, küçükte de. İkisinin de avantajı var, ama büyükte oturunca dolduruyorsub eşyayı, sonra o eşyaların kölesi oluyorsun.
Evdeki kişi sayısına göre oda yeterli, 2 çocuk var bende, 2sine de oda olsaydı iyi olurdu, o yüzden 3+1 . Ama çocuksuz veya tek çocukta 2+1 süper.

Kesinlikle büyük ev en az 3+1 olsun tatlım gerçekten durumun varsa al gitsin sorma bile

uzaktan davulun sesi hoş gelir olmuş sizinki... büyük evin derdi maalesef hiç bitmiyor.
Nedenki, mesela çocuklar çıkınca sırayla yatak odalarını topluyorum,biri kızımın,biri oğlanların,diğeri bizim.Oturma odamı akşamdan derli toplu bırakıyorum,burada yatılmaması benim için büyük avantaj.Salonumu da misafirim gelince kullanıyorum,çünki kardeşlerim ve yeğenlerimle her bir araya gelişimiz bayram günlerini geçiyor.Kuzenler kendi yaşıtlarıyla birer odaya çekiliyor.Mutfağım da büyük, daha dogrusu normal,13 metrekare filan,her şey kendi yerinde,insan neyi nereye koyacağım diye bunalmıyor.

evim 3+1 arada eşim 2+1 e mi geçsek diyor

bir bize bir oğluma yatak odası bir de çalışma odası var

salon da yaşam alanı

yatıya gelen vs de yok

bir tane küçük kanepe var çalışma odasında orada yatılır bir gece vs.

evde iş yapmak gerekli değilse kütüphanem olsun vs gibi istekler yoksa 2 oda yeter çocuk sayısına göre değişir esasen de bir çocuk kaldırır iki oda rahatça

Tabii,çocuksuz veya tek çocukta 2+1 olur,geniş olması şartıyla.Ama bana 3 çocukla 4+1 ancak yetiyor.3+1de olurdu,salonda otururduk,oturma odam olmazdı.Ama böyle memnunum,kullanışlı buluyorum.

Misafir geldiğinde 2+1 de zorlaniliyor malum..Buna rağmen 3+1 den uzak durmak isteyenler ve nedenleri olan var mi?2+1 daha mi samimi geliyor insana yaşarken evde acaba..?
Salonda oturacaksaniz surekli. 3 kisilik bir aile icin uygun. Ama eve yatili birileri geldiginde cidden zor.

Tabii,çocuksuz veya tek çocukta 2+1 olur,geniş olması şartıyla.Ama bana 3 çocukla 4+1 ancak yetiyor.3+1de olurdu,salonda otururduk,oturma odam olmazdı.Ama böyle memnunum,kullanışlı buluyorum.

ben hep tek salon kullandım, salon büyük olunca her şeye yetiyor.
Büyük salon ve büyük yatak odası seviyorum ben de.

bu aslında sizin kullanımınıza baglı
ben 3+1 deyım
ama salonum ayrı degıl gunluk kullanıyoruz onun yerıne soyunma gıyınme odası yapmayı tercıh ettım rahat rahat
bundan oncekınde salon ve oturma odası ayrı ayrıydı daha cok iş cıkıyordu bana bosu bosuna kullanılmayan oda...

95 m.kare brüt,net 85-88 arasi birsey ev.

Esyasiz ferah ve kıvamında bir genislik gibi dursada,gonul bi oda daha isterdi misafir için.

3+1 tabiki imkan varsa niye 2+1 de oturayımki geniş geniş yaşamak varken e bide çoluk çocuk olursa

Misafir geldiğinde 2+1 de zorlaniliyor malum..Buna rağmen 3+1 den uzak durmak isteyenler ve nedenleri olan var mi?2+1 daha mi samimi geliyor insana yaşarken evde acaba..?
3+1de yaşıyorum, çocuğum yok ve evin iki odası boş gibi bişe. 2+1 daha iyi. Evi boş görünce gözüme batıyor :)

Evim 130 metrekare ve 3+1, salona misafir gelmedikce hic girmiyoruz, ayri bir oturma odamiz var. Digeri yatak odasi malum. Üçüncü oda da, çalışma masasi, fazla esyalar icin dolap ve utu masasi vs duruyor. Ayrıca dev gibi bir kapali balkonum var ivir zivir için. Simdi cocuk odasi yapmak için üçüncü odayi bosaltmak zorundayiz ama sanki elim ayağım kirilacak gibi hissediyorum. Ev ne kadar genisse insan o kadar yayiliyor. Mesela kapali balkon bence bir oda kadar kıymetli, cok ama cok esya alıyor. Mutfak büyük olursa ve bir köşe masa takımı koyulursa mutfak da büyük işlevli bir yer haline gelir. Tabii 3+1 varken kim 2+1 tercih eder ki :) kira için önemli değil ama ev bir kere alınıyor ben 3+1 tavsiye ederim

nefret ettim büyük evden...
eşimin hobi odası 1 - benimhobi odam2
yatak odası3 -mutfak4 - giyinme odası5 - gara6 j- depo7 - misafir odası8 - salon 9- gelde iş yap... bahcesi-terası-balkonları ve cam silme işini saymadım bile..

Onceki evim 120 m2 3+1 di simdiki evim 145 m2 2+1. Ayrica evin altinda 10 m2 depom var evde hic fazla esya yok kisliklari bile indiriyorum. Mutfak da cok buyuk genelde oradayiz zaten. İki oğlum var odaları geniş köşe koltuk bile var rahatca sıgıyorlar. Bence odaların büyüklüğü önemli. İlla3+1 de oturucam diye 8 m2 odaya 100.000 fark vermeyin. Kullanisina bakin.

3+1 deyim 2+1 ama odaları böyle geniş bi ev istiyorum. Çünkü temizliği kolay. Zaten evde gereksiz ne varsa atarım. Hicbir ivir zivir biriktirmem. Büyük ev benim neyime.

Evin metrekaresi yüklük vs gibi dolaplarının olup olmayışı hep bir faktör. Çocuk yok bizim yeni taşındık 3+1 deydik , yüklük vs vardı çıktığımız evde bir oda bomboştu nerdeyse. 2+1 e çıkalım boş oda kalmasın dedik 2+1 de içimize sinen ev bulamayınca 3+1 e çıktık ama yüklük vs yok. O boş kalan oda neredeyse ağzına kadar doldu. Odanın biri öyle küçük ki misafir gelince kanepeleri açıp yatak yapmak için koltuğun tekini odadan çıkarmam lazım. Yüklük olmayan eve mümkün değil sığamazmışım 2+1 de yani. Çocuk varsa zaten kesin 3+1 lazım

Bende sizin gibi düşünüyorum. Evdeki eşyaların çoğu gereksiz. Küçük kutu gibi ev hayalim var. Temizliğide erken biter.

Garaj depo bende de var ama sen sayarken başım döndü,ama bunlar kullanışlı değil mi sence?Mesela kilerim var evde,raflarda kuru yıyeceklerım, bir duvara askıya astığım ütü masam ve camasır kurutma telim var.Yerde de,süpürgem duruyor.3 metrekare ama çok işime yarıyor.

İşte bende bunu kastediyordum. Ozellikle istanbulda sırf adı 3+1 olsun diye 100-110 m2 ye 3+1 yapıyorlar minicik odalar. Heralde benim 145 m2 evimden 4+1 yaparlardı bu mantıkla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…