• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3+1ev mi,2+1 ev mi kullanisli olur?

evim 3+1 ama o kadar küçük ki sanki zorlamışlar odaları küçük yapmışlar. oda sayısı kadar odanın büyüklüğü ve evin planı da çok önemli. ayrıca samimiyet falan o kısımların evin büyüklüğüyle hiç alakası yok. aksine herşeyi üstüste ve iç içe sokuşturmak zorunda kalınca sinir ve yorgunluk ilişkiye de yansıyor.

Cocuk varsa/dusunuluyorsa 3+1 yoksa 2+1
Ayri salon ve oturma odasi hic yapmadim, evde muzelik bir oda bulundurmayi sacma buluyorum. eşyam da cok cok Buna ragmen 2+1 eve gecsek sigamam, en kucuk odada boydan boya bir kitaplik, utu masasi, supurge, çalışma masasi, masaüstü bilgisayar vs atsan atilmaz satsan satilmaz yiginla sey var.

Garaj depo bende de var ama sen sayarken başım döndü,ama bunlar kullanışlı değil mi sence?Mesela kilerim var evde,raflarda kuru yıyeceklerım, bir duvara askıya astığım ütü masam ve camasır kurutma telim var.Yerde de,süpürgem duruyor.3 metrekare ama çok işime yarıyor.
kullanışlı ama yorucu
eve yardımcın al dıyebılırsın. bulundugum yerde hıjyen kurallarına gore temıxleyen bırını henuz bulamadım.
toz aldıgı bez ıle mutfak dolabı sılen
gıydıgı terlik ile wc banyoya gırıp mutfak tezgahına aynı terlik ile cıkan
wc fırcasını lavaboya surtenleri gordukten sonra eve yardımcı almamaya karar verdım.

Misafir geldiğinde 2+1 de zorlaniliyor malum..Buna rağmen 3+1 den uzak durmak isteyenler ve nedenleri olan var mi?2+1 daha mi samimi geliyor insana yaşarken evde acaba..?
Yani 2+1 daha ucuz, bir de temizliği daha kolay. Başka iyi bir yanını göremiyorum. O boş odayı kiler veya ütü vs. odası yapabilirsin kalmasan da. Benim misafirim gelmez. Gelse de misafir gelecek diye misafir odası yapacak biri değilim. Boş odamda gardrobum duruyor, spor aleti, çamaşır askısı, ütü, fazla eşyalar vs. var. O oda olmasa ne yapardık bilemiyorum.

kullanışlı ama yorucu
eve yardımcın al dıyebılırsın. bulundugum yerde hıjyen kurallarına gore temıxleyen bırını henuz bulamadım.
toz aldıgı bez ıle mutfak dolabı sılen
gıydıgı terlik ile wc banyoya gırıp mutfak tezgahına aynı terlik ile cıkan
wc fırcasını lavaboya surtenleri gordukten sonra eve yardımcı almamaya karar verdım.
Ooovv çok kötü,temizliğin olmazsa olmazı,annelerimizden ilk öğrendiğimiz,mutfak banyo ayrımıdır zaten.Çocuklarıma da baştan beri onu aşılamaya çalışıyorum.Güvenmediğim insanı bende olsam,değil temizliğe almak,kapıdan bile baktırmam.Misafirliğe gittiğim bir evde,mutfak lavabosunda diş fırçalayanı da gördükten sonra:KK57:,temizlik anlayışının ne kadar farklı olabildiğini anladım.O zaman kolları sıvayıp iş başına,başka çare yok:temizlik:
Az az ,olduğu kadar.Bari gönül rahatlığıyla içersin bir bardak suyunu...

Ooovv çok kötü,temizliğin olmazsa olmazı,annelerimizden ilk öğrendiğimiz,mutfak banyo ayrımıdır zaten.Çocuklarıma da baştan beri onu aşılamaya çalışıyorum.Güvenmediğim insanı bende olsam,değil temizliğe almak,kapıdan bile baktırmam.Misafirliğe gittiğim bir evde,mutfak lavabosunda diş fırçalayanı da gördükten sonra:KK57:,temizlik anlayışının ne kadar farklı olabildiğini anladım.O zaman kolları sıvayıp iş başına,başka çare yok:temizlik:
Az az ,olduğu kadar.Bari gönül rahatlığıyla içersin bir bardak suyunu...
aynen. az az oldugu kadar yapıyorum. eşim şu an yok zaten kolay- cocugumda yok. sistemli bir şekilde en hızlısından genel temiz. yapıyorum. ama senede 2-3 kere full dip köşe yapıyorum. onda da artık yoruluyorum.

aynen. az az oldugu kadar yapıyorum. eşim şu an yok zaten kolay- cocugumda yok. sistemli bir şekilde en hızlısından genel temiz. yapıyorum. ama senede 2-3 kere full dip köşe yapıyorum. onda da artık yoruluyorum.
Çocuk düşünmüyorsanız daha derli toplu,size yetecek kadar bir yere geçseniz.Eşinde gemi adamıydı sanırım,geçen gün yazmıştın.Çoğu zaman o da yok.Koca bir sorumluluğu neden omuzunda taşıyasın ki...

Çocuk yokken, evimin 3 odası kapalıydı, mutfakya yaşar yatak odasında uyurduk.
Şimdi bebeğim var ve 4+1 eve sığamıyorum, 6 odalı evler araştırıyorum.
Eskiden 1+1 e taşınma hayali kurarken, şimdi döküntümüz binaya taşıyor.
O sebeple geleceği de düşünerek 3+1 diyorum.

Oturma odası ve salonun ayrı olması bana çok saçma geliyor. Bütçeniz neye yetiyorsa o.

Bütçeniz yetiyorsa 3+1 daha iyidir tabş.

Evde neye ihtiyaç duyuyorsunuz onunla ilgili bu. Ben bekarken 2+1 de oturuyordum bana yetiyordu. Bir yatak odam bi de çalışma odam vardı. Evlenince 4+2 aldık. Biz de öyle oturma odası salon ayrı falan olmaz bu devirde var mı hala bilmiyorum zaten. Şimdi bir çalışma odamız, bir misafir odamız, bir hobi odamız, bir de yatak odamız var. Zaten bebişler yolda. Hobi odamız dönüşecek :) bir de iki kedimiz var daracık yer olmaz yani. Ha mutfak ada mutfak açık salonla bir geniş ferah biz öyle yaptırdık. Herkesin tercihleri ihtiyaçları kendine.

Çocuk düşünmüyorsanız daha derli toplu,size yetecek kadar bir yere geçseniz.Eşinde gemi adamıydı sanırım,geçen gün yazmıştın.Çoğu zaman o da yok.Koca bir sorumluluğu neden omuzunda taşıyasın ki...
cocuk dusunmuoruz. bahceli mustekil tek katli ev bulursam gidicem zaten.

Oturma odasi ve salonun ayrı olmasi çocuktan önce banada saçma geliyordu ama o is öyle degilmis koca salonu toplamak cok yorucu:KK33:

Cok tesekkurler fikirlere.

Back
X