• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

28 yaşındayım evlilik icin geç mi kaldım?

Lütfen bu yazdıklarımı yadırgamadan yorum yapın. Bazı yorumlar gerçekten cok kırıcı. Öyle çok evlilik meraklısı olan bir insan değildim. Ama çevrem öyle bir hale getirdi ki beni. İnanılmaz bir şekilde artık uykularım kaçmaya başladı. Calısıyorum 6 yıldır memurum. Aileme de yardım ediyorum. Çocukluk arkadaşlarımın hepsi evli çoluk çocuk sahibi. Ben de oldum olası cocuk Sahibi olmAyı istemisimdir. Ama is hayatım dısında hic bir şey istediğim gibi gitmedi Yani özel hayatım.. Ailem evlilik icin üstüme gelmeye başladı, çevrem güzel de kızsın neden olmuyor ki demeye başladı. Çevreden anneme gelen kızın evli değil mi sorusuna karşın annem de ee olmadı nasip iste diye üzgün cevaplar vermeye başlayınca ben iyice bunalıma girdim. Hele üniversite zamanında bit kız arkadaşım suan hayatında kimse yoksa artık zor demisti öyle üZüldüm ki ve gercekten haklıymıs. Yani öyle cok kısmet de cıkmadı ki değerlendireyim. İsim var ve aileme yardım ediyorum. Anneme geçenlerde artık size yardımcı olamam araba almak istiyorum dediğimde evlen sen de o zmaan demisti. Yani bu benim elimde olan bir şey mi? Kim istemez bir ailesi olsun bir yuvası olsun. Kendine değer veren eşi olsun mutlu olsun. Herkes ister. Bu benim elimde olan bşsey mi? Nasip olayına cok inanıyorum. Belki de zamanı değildir deyip susuyorum ama insan çevreden gelen hala kimse yok mu sorularına gercekten cok üzülüyor. Babam uzun yıllar bizimle değildi, yaklaşık 15 yıl. Başkasıyla evlendi gitti sonra geri döndü annem affetti. Öyle cok güzel bir aile hayatım olmadı. Zor günler geçirdik, yeri geldi okuldan ac geldim. Yeri geldi yoksulluktan dolayı annem üzülüyor diye namazlarda allahtan ölmeyi diledim( 13 14 yaşlarımda) cünkü abim okula ac giderdi, kardeşlerim başkasının eskisini giyerdi. Bu yüzden hep içimde bir aile Özlemi var. Cok istediğim icin mi Allah beni sınıyor diyorum bazen de. Bana ve benim durumumda olan arkadaşlara dua eder misiniz. Lütfen kınamayın. Evlilik delisi değilim. Sadece yoruldum
Bence yaşınızda birşey yok çok gençsiniz hala. İnsanları umursayarak hayat yaşanmıyor 24-25 yaş aralığında da evlenseniz erken oldu diyen olacaktı mutlaka. Kaldı ki yaş insanı olgunlaştırıyor ne istediğini bilen neler verebileceğini gören bir birey olmuş oluyorsunuz. Yaşınızın güzellikleriyle bunlara kafa yormadan çok mutlu olmaya bakın derim :)
Siz her anlamda hazır mısınız evliliğe bunu değerlendirin önce.

Bence yaşınızda birşey yok çok gençsiniz hala. İnsanları umursayarak hayat yaşanmıyor 24-25 yaş aralığında da evlenseniz erken oldu diyen olacaktı mutlaka. Kaldı ki yaş insanı olgunlaştırıyor ne istediğini bilen neler verebileceğini gören bir birey olmuş oluyorsunuz. Yaşınızın güzellikleriyle bunlara kafa yormadan çok mutlu olmaya bakın derim :)
Siz her anlamda hazır mısınız evliliğe bunu değerlendirin önce.
İnsanı biraz çevre etkiliyor

Ben 29 yaşında evlendim.
Kuzenim 42 yaşında evlendi.
Ben 7 yıllık evliyim çocuk yok.
Kuzenim 1 yılın sonunda hamile.
Demem o ki her şeyin bir vakti, zamanı var.
Olursa hayırlısı olsun, olmazsa da hiç olmasın.
İşiniz var, ayaklarınız yere sağlam basıyor mis gibi.
Fırsat yaratın kendinize gezin, dolaşın, sosyalleşin.
Kısmetin ne vesile ile geleceği hiç belli olmaz.
Dilerim hakkınızda en güzeli, en iyisi, en hayırlısı olsun.
Allah razı olsun. Dua ediyorum sadece

Okul bitirip meslek sahibisiniz bir kere bence hiç üzümeyin. Erken evlenip meslek sahibi olmamaktan sa şuanki durumunuz harika. Ayrıca daha 28 yaşındasınız ve bana inanın geç kalmadınız. Ben de 32imde evleniyorum bu sene. Kısmet işi bu. Hayırlısı olsun.
Şnsallah cok mutlu olursunuz

İkizim de bekar 28 yaşındayız sizin gibi. ben evlendim iki buçuk yıldır evliyim çocuğum oldu, çevresinde tüm arkadaşları evli çoluk çocuğa karıştı o da haliyle etkileniyor. Üzülme mis gibi hayatını yaşa bosver dediğim zaman senin tuzun kuru tabi ne guzel ailen var diyor. Yıpratıyor insanı sizi çok iyi anlıyorum. Kardeşime dediğimi size de diyeyim çevrenizdeki insanlara arkadaşlarınıza evlilik düşündüğünüzü laf arasinda söyleyin, kurslara gidin düğünlere katılın insan içine karışın yani bir şekilde olacak inşallah sıkmayın canınızı
İnsallah olur. İnanın insanın elinde olmuyor 😭

Ben de 28 yaşındayım.
Bu yaz nişanım olacaktı ama bil bakalım ne oldu 🤷🏻‍♀️
Seninle aynı şeyleri düşünüyordum ama şuan kendimi toparladıkça biraz daha iyimser bakıyorum.Gerçi şu aralar değil evlenmek bir erkeğe bile tahammülüm yok ama.. Zamanı gelince elbet çıkar doğru insan diyorum.
Çıkmazsa da çıkmasın.
Bize iyi gelecek olan şey insanların içine karışmak, sosyal olmak.
Evlenmek için evlenmem ben mesela.
Bu saatten sonra öyle biri olmalı ki; ben ‘işte bu, bu adam baba da olur beni de bırakmaz’ diyeyim.
Diğer türlü cidden uzak olsunlar.
Bu psikolojiyle çok pis harcarım.

Ben de 28 yaşındayım.
Bu yaz nişanım olacaktı ama bil bakalım ne oldu 🤷🏻‍♀️
Seninle aynı şeyleri düşünüyordum ama şuan kendimi toparladıkça biraz daha iyimser bakıyorum.Gerçi şu aralar değil evlenmek bir erkeğe bile tahammülüm yok ama.. Zamanı gelince elbet çıkar doğru insan diyorum.
Çıkmazsa da çıkmasın.
Bize iyi gelecek olan şey insanların içine karışmak, sosyal olmak.
Evlenmek için evlenmem ben mesela.
Bu saatten sonra öyle biri olmalı ki; ben ‘işte bu, bu adam baba da olur beni de bırakmaz’ diyeyim.
Diğer türlü cidden uzak olsunlar.
Bu psikolojiyle çok pis harcarım.
Ayrıldınız mı

Sürekli bir, evlilik için geç mi kaldım, evde kaldım, evlenemedim konuları almış başını gidiyor. Resmen bu da, insanlara yapılan mahalle baskısının değişik bir türü.
Burada insanların çarpıttığı algılarınızla, genç ve kendini genç hisseden kaç kişinin üzerinde yapay bir mahalle baskısı ve stres hissetmesini sağlıyorsunuz hiç düşünmüyorsunuz. 28 yaşındasınız, insaf yani!!! Cidden çok zarar veriyorsunuz. Kusura bakmayın.

Biz evlenip bosananlar napalim o zaman? Yas 32 ve artik hic bir sey eskisi gibi degil.
valla evlenip boşanmakla hiç evlenmemek arasında pek de bir fark yok inan. çocuk yoksa ve yaş 30 lar ve üstüyse tabi. bekara da zor bu işler boşanana da.

25 yaşında evde mi kaldım diye düşünürdüm, şimdi 28 hala bekar ama evde kaldım mı hayır :)) bence bu iş kafada biter insanlar artık yaşını söylerken utanır oldu cidden hayret ediyorum kime göre geç bu 28 ya da 30 ya da 40 bence sayıdan ibaret saçmalıklar, dünyada geçirdiği yılları saymak fikrini kim buldu merak ediyorum!

Sadece biraz daha sosyal olmalısın
Çoğu genç kız eve misafir geldiğinde odalarına kaçıyorlar yada misafir olduğunda evde bulunmamayı seçiyorlar, e be kızım seni kimse görmese hiç bir yerde lafında geçmez oğluna epey kız arayanlar var, bazı hareketler değişirse şansın açılır gibi bence

Lütfen bu yazdıklarımı yadırgamadan yorum yapın. Bazı yorumlar gerçekten cok kırıcı. Öyle çok evlilik meraklısı olan bir insan değildim. Ama çevrem öyle bir hale getirdi ki beni. İnanılmaz bir şekilde artık uykularım kaçmaya başladı. Calısıyorum 6 yıldır memurum. Aileme de yardım ediyorum. Çocukluk arkadaşlarımın hepsi evli çoluk çocuk sahibi. Ben de oldum olası cocuk Sahibi olmAyı istemisimdir. Ama is hayatım dısında hic bir şey istediğim gibi gitmedi Yani özel hayatım.. Ailem evlilik icin üstüme gelmeye başladı, çevrem güzel de kızsın neden olmuyor ki demeye başladı. Çevreden anneme gelen kızın evli değil mi sorusuna karşın annem de ee olmadı nasip iste diye üzgün cevaplar vermeye başlayınca ben iyice bunalıma girdim. Hele üniversite zamanında bit kız arkadaşım suan hayatında kimse yoksa artık zor demisti öyle üZüldüm ki ve gercekten haklıymıs. Yani öyle cok kısmet de cıkmadı ki değerlendireyim. İsim var ve aileme yardım ediyorum. Anneme geçenlerde artık size yardımcı olamam araba almak istiyorum dediğimde evlen sen de o zmaan demisti. Yani bu benim elimde olan bir şey mi? Kim istemez bir ailesi olsun bir yuvası olsun. Kendine değer veren eşi olsun mutlu olsun. Herkes ister. Bu benim elimde olan bşsey mi? Nasip olayına cok inanıyorum. Belki de zamanı değildir deyip susuyorum ama insan çevreden gelen hala kimse yok mu sorularına gercekten cok üzülüyor. Babam uzun yıllar bizimle değildi, yaklaşık 15 yıl. Başkasıyla evlendi gitti sonra geri döndü annem affetti. Öyle cok güzel bir aile hayatım olmadı. Zor günler geçirdik, yeri geldi okuldan ac geldim. Yeri geldi yoksulluktan dolayı annem üzülüyor diye namazlarda allahtan ölmeyi diledim( 13 14 yaşlarımda) cünkü abim okula ac giderdi, kardeşlerim başkasının eskisini giyerdi. Bu yüzden hep içimde bir aile Özlemi var. Cok istediğim icin mi Allah beni sınıyor diyorum bazen de. Bana ve benim durumumda olan arkadaşlara dua eder misiniz. Lütfen kınamayın. Evlilik delisi değilim. Sadece yoruldum
İnşallah Allah karşına iyi bir insan evladı cıkarır hayırlı bir eş bir baba olur🤲🏻 Bence yaşın geç değil ben de memurum 28 yasıma giricem ve neredeyse arkadaslarımın hepsi bekar ya da yeni nişanlı filan. Bu devirde kariyer yapmak hayat oturtmak zor. Erken evlenmek ise büyük risk. Bir laf vardır oturan kız baht getirir diye. Mesela 5 teyzem var geneli erken evlilik ikisi ise biri 32 biri 30 yasında evlendi en cok o ikisi mutlu uyumlu eşiyle cünkü iki taraf da o yaşlarda ne istediğini evlilikten ne beklediğini daha iyi biliyor.

27 yaşımdayım. Boşanıyorum. Şimdiki aklım olsa 30 lu yaşları beklerdim. Hiçbirşey için geç değil ki 28 bence çok iyi. Bundan sonra zaten sağlam kafayla sağlam ilişkiler kurulup evlenilir. Kafan rahat olsun

Kurslara git'çiler çoktan yazmıştır sanırım.
Ama memur isen 8-5 ev-iş bulamazsın tabi..
Bir toplulugun üyesi olmasın ve eğer gerçekten adaylar var ise istikrarlı devam etmelisin.
Fotoğrafçılık klupleri olur, gezi olur...Özellikle gezilerde kaynaşma olur..
Evlenmek isteyen erkekler genelde gördüğüm kadarıyla dans kurslarına gidiyorlar...Güzel kız bulma maksadıyla..Oralara gidebilirsin...

Hangi şehirdesin bilmem ama korolar da uygun birileriyle tanışmak için...Belediyelerin koroları oluyor..Boyle yerlere takıl baktın pek aday yok ayrıl başka grup dene...
Ya da bir akraba tanıdık vesile olacak yoksa iş.hayatına girdikten sonra cok zor oluyor...İşyerinde cok evlenenler oluyor ama işyerinde de yoksa aday boyle etkinliklere takılacaksın...
Ya da düşük bi ihtimal internetten

27 yaşımdayım. Boşanıyorum. Şimdiki aklım olsa 30 lu yaşları beklerdim. Hiçbirşey için geç değil ki 28 bence çok iyi. Bundan sonra zaten sağlam kafayla sağlam ilişkiler kurulup evlenilir. Kafan rahat olsun

Ya bu mantık mantıklı değil...30u beklesen belki sen de evlenemeyecektin...Yani oyle düz mantık işlemiyor...Erken evlendin diye boşanmıyorsundur zaten

Evlilik şart en azından tecrübe olur ama dikkat etmen gereken hususlar ve ayrıntılar çok önemli ilk önce ailesinden başla, baba önemli faktör annesine nasıl davranışları birde görücü usül mü aşk mı?
Gerçi aşka inanmıyorum, aşk evliliği yapanlar çok beklenti içine girip umduklarını bulamıyorlar, boşanmalar tez oluyor
, insanlar dialoğ içinde ol kaçma onlardan

Back