- Konu Sahibi Marjaltrkmn66
-
Roptan korkma Allahin izni ile benim kesin anladigim bu ,ne olur ne olmaz diye bakacaklar eminim bidakine 15 gun sonra dugerinede 1 ay sonra yada gelme diyecek size, ama aman aman kontrolunu aksatma kesinlikle aksatma ne olur be olmaz ,ama rahat olabilin artik inşallah bitti sayilir sizin rop iṣi,bize rop 3 bundan sonra oksijenden cikti kor olma riski cok cok minik ama gözlúk ihtimali çoooook buyuk dediEvde olmak güzel bir his ama bebek surekli aç gibi sürekli mama istiyor geceleri verince anca susuyor fazlada vernek isetemiyorum zarar verir diye zaten sonra fazlasını kusuyor gece uyumuyor uyku düzeni bozuldu bilemiyorum biraz zor biraz tuhaf kimse dokunsun etsin istemiyorum ben biraz pimpirikli oldum eşimin ailesinde kalıyor illa gelen giden oluyor odadan cukiyorjm elimden geldiği kadar onun dışında o kadar tatlılar ki minicikler çabuk buyuyolar bu gunleride yeri gelir ozleriz benimkide omzuma başını koyuyor bana uzun uzun bakıyor bende hemen susuyor çok güzel bir his Allah bize anne olmayı nasip etti çok şükür pazartesi rop muayemis var uzun zamandir oksijen almıyor oksijen almazsa ilerlemesi duruyormu gerçekten en son rop 1 derece vardı bizde hastane çıkış raporundada 1.evre yazmışlar ama son 5 muayenede bir hafta sonraya kontrol önerildi yazmışlar size birde şey danışmak istiyorum bebeği hangi bölümlere götürmem gerekiyor çıkışta bu konu hakkında doktora danisamadim unutmuşum inşallah beyinsel falan bir sorunla karşılaşmayoz aciksasi biraz korkuyorum herşeyden
Aynen aynen tam olarak dedigi buydu , nörolojik sorunu olmasin yeterki , zihinsel gelisimi iyi olsun , belki bir iki ay geç yürür erken yürür her bebek farkli. Kiloyu bisekil gecde olsa alir büyür gider bi sekil belki 1 yasinda yakalayamaz akranlarini 2 yasda bilemedin 3 yasda oda olmadi okulda yakalar dedigin gibi. Evet biraz ṣansliyiz eve gelmeleri kolaylik ama olsun en kötüsü randevu sira bekleme bide prematurede uzman doktor olmasi en onemlisi,sahsen prematurede uzman deilse benim içime sinmezdi.Turkiyede çok aṣiri geri kalmis deil sadece servis hizmet kismi organizasyon sistem bi tik daha iyi ama mesela teknoloji olarak Turkiyede burdan iyi.artik herseyin hayirlisi , destekleriniz için binlerce kez teṣṣekkur ederim boyle yazmzk okumak cok iyi geldi. Bide senin dedigin aṣiyi sordum , biraz pahali oldugu icin fransa hukumeti gecirmemis onun için ṣuan yok dedi belki kıṣ ayindan hemrn õnce ciksaydinie zorlardik dediDoktorunuz çok güzel şeyler söylemiş çok sevindim. İnşallah daha da erken taburculuk olur. Sizin oradaki imkanlarınız gerçekten çok güzel. Burda o dedikleriniz yok malware eve hizmet vermiyorlar. Ama hastanede öncelikliydi kızım ne zaman gitsek randevu var mı sormadılar yani. Zaten kendileri de çağırdıkları için randevu sorunu yaşamadık. Ama eve hemşire falan gelse hatta eğitim falan veren olsa çok daha güzel olurdu biz hep kendi çabalarımızla yaptık. Kızım 1 yaşında düzeltilmiş 9 aylık. Nörolojik gelişimi 1 yaşla uyumlu yürüyor gibi öyle diyeyim. Ama kilo boy olarak yakalayamadı henüz. Bizim için önemli olan nörolojik gelişim kiloyu elbet alır ya da almaz çok önemsemedim.
Evet burda tek kutusu 15bintl. Kiloya göre yapılıyor biz kaç ay iki kutu kullandık. Martta rsv dönemi bitiyor zaten havalar ısınınca. Seneye kışa söylerler illa ki.Aynen aynen tam olarak dedigi buydu , nörolojik sorunu olmasin yeterki , zihinsel gelisimi iyi olsun , belki bir iki ay geç yürür erken yürür her bebek farkli. Kiloyu bisekil gecde olsa alir büyür gider bi sekil belki 1 yasinda yakalayamaz akranlarini 2 yasda bilemedin 3 yasda oda olmadi okulda yakalar dedigin gibi. Evet biraz ṣansliyiz eve gelmeleri kolaylik ama olsun en kötüsü randevu sira bekleme bide prematurede uzman doktor olmasi en onemlisi,sahsen prematurede uzman deilse benim içime sinmezdi.Turkiyede çok aṣiri geri kalmis deil sadece servis hizmet kismi organizasyon sistem bi tik daha iyi ama mesela teknoloji olarak Turkiyede burdan iyi.artik herseyin hayirlisi , destekleriniz için binlerce kez teṣṣekkur ederim boyle yazmzk okumak cok iyi geldi. Bide senin dedigin aṣiyi sordum , biraz pahali oldugu icin fransa hukumeti gecirmemis onun için ṣuan yok dedi belki kıṣ ayindan hemrn õnce ciksaydinie zorlardik dedi
Yaa ben yeni geldim tekrar hastaneden gece 3 oldu, aglamiyo sakin ama gözlerini kapatiyo tam uyuyacak diyorum gene açiyo,galiba yerini yadirgadi bide yüz üstü yatmayi cok seviyo bizde iyi uyuyo diye U yastigininda alistirdik iyice,suratini bi yere yaslamal istiyo.yeni yataginda sirt üstü uyuyamiyo, kundak deneyecem bende belki yarin , gözü kanlanmis demiṣsin , bugun ilk defa benimde dikkatimi cekti göz bebeginin altinda beyazin üstünde kanlanma gördüm noktadan azicik büyük leke gibi , onlar görmemis gündüz yok gibiydi ,bende ṣansa dikkztimi cekti, cagirdim hatta bakti bakti göremedi göz bebegi yukari kalkinca görünüyor, bildirecem ama büyük ihtimal kontrolden dolayi olmuṣtur dedi, uffffff uffffff gene korku saldi beni yaa , yav tamam derken bisey cikacak diye ödüm kopuyor. Sendedemi ayni oldu bu ṣekil?normalmi dediler?Bence de sizin erken entube den dolayı solunumu bu durumda çünkü bizim.burda çok.kucuk.dogan bebeklere entubeden sonra kan gazı aliyolar o değerlere göre deniyorlar sibab kaldiracakmi diye sibaba takip takip ediolaar eğer solunumu doserse tekrar entube çok gerekli olmadıkça ne sibabi cikariyolar ne de entubeyi önce solunuma odaklaniyolar kademe kademe bebeği solunmdayken yormamaya özen gösteriyor doktor solunum ihtiyacı olan bebek.kilo.almamamli.diyor kilo solunumu zorlaştırıyormus benim çocuk mamayı.kusmayi bıraktığında 30 CC iciyordu bı akşam doktor geldi dedim bu doymuyor 30 CC ile icebilgigi kadar ver dedi şimdi burxakiler de doktor ordakiler de neden tedavi şekilleri çok farklı hemşireler kaç iciyo.die.soruyilar bana 70 cx diyodum o şekilde getiriyolar doktordan doktora cok değişiyor merak etme sen eve çıktığın zaman istediğin kadar beslersin ama şu an bence kilo almadi solunumunu etkiyebilir birde rop muayenesi olduğu gün benimkini oksijeni artitiyolardi rop da yoruluyor Muş çünkü dün 3 defa rop muayenesi oldu gözünün ici kanlanmis resmen bayram tatili olduğu için doktor netleştirmek için bakmış 3 seferde de rop gorememisler bayram sonrasina randevu verdi 9 gün var o 9 gün kafamı rahat koyup yatamicam ilerledi mi ilerlicekmi ne olacak diye aşırı pimpirik oldum doktor yarın çıkarmayi düşünüyor bugjn kansizmis kan takviyedi yaptı enfeksiyon kapar die de yollamak da istemiyor bir yandan bakalım hayırlısı yoğun bakimda hemen yanında bir bebek vefat etti çok piskolojim bozuldu korku panik içerisindeyim Allah prematüre annelerine yardımcı olsun gerçekten çok zor bir süreç ben ki kendime çok güçlü olarak tabir ederdim ama bende deilmisim güçlü ne yapalım Allahtan başka sinicagimiz kimsemiz yok Allah yüzümüze baksın da bir an önce herşey yoluna girsin inşallah merak etmeyin lazer amaliyat sonucu kesin çözüm veriyormuş die okumuştum bol bol dua et ben ne desende seni çok iyi anlayabiliyorum içinde kopan fırtınalari tahmin edebiliyorum Allah yardımcısı olsun meleğin inşallah çok kolay geçer içini ferah tut
Soracam hepsini , rsv aṣisi bildigime ṣaṣirdi doktorEvet burda tek kutusu 15bintl. Kiloya göre yapılıyor biz kaç ay iki kutu kullandık. Martta rsv dönemi bitiyor zaten havalar ısınınca. Seneye kışa söylerler illa ki.
Size tavsiyem özel menenjit aşısı ve rota aşısı varsa orda yaptırın.Rota prematüreleri baya kötü etkiliyor demişti doktorumuz 8-10 gün yoğun bakıma almak zorunda kalabiliyoruz demişti. Siz de danışın belki orda devletin rutin aşısıdır bilemiyorum
Biz de araştıra araştıra öğrenebildik prematüreler çok ayrıntılı gerçektenSoracam hepsini , rsv aṣisi bildigime ṣaṣirdi doktor, ayni labaratuarda onun bi üstü üretildi dedi galiba doz doz vuruluyor ve etki süresi çok daha uzun dedi,belkide siz onu oldunuz,teknik terimler kullandi unuttum biraz.Normalde ben hafiften aṣiga karṣi biriydim zorunlu olmayanlari yaptirmam derdim hep ama premature korkuyorum, risk almak istemem eger onu koruyacaksa. Soracagim hepsini çok saol çok iyi bilgi veriyosun ya, tessekkur ederim.hiç yanildigin olmadi gercekten
Uyandırmak için ıslak mendili yüzüne ayaklarına sürebilirsin. Çenesiyle oynayabilirsin. Benim kızım aventle içemedi. Lansinoh almıştım o gayet güzel bence ağzına tam oturuyor. Hala da onu kullanıyoruz genelde.Benim xoxougunda gözünde kızarıklık olmustu şu an kızarıklık.cok.az kaldı muayene sorarisnda oldu dediler bana canım nasıl acimistir sürekli uyuyor kuzum ellemiyorum besleyip yatırıyorum philisp avent biberon aldım onu da cekenceke akmıyor hiç yavaş akıyor 3 numara denedim oda yavaş akıyor ucunu deldim biraz bu seferde. Hızlı akıyor az içmeye başladı uykusu ağır uyandiramiyirik.ginduzleri ama geceleride asla uyumuyor ben hastanedeki düzeni yapakalayamadim bu aşı.kinusunda bana da yardımcı olun kizlar bir tane hepatit.b.yaprirdim şu an daha yapılmadı gecikiyor baya aşıları gecikmeden bir sorun olur die korkuyorum
Bizimki halen 1 numara ile içiyo ayni biberon ama ilk günki gibi deil , kendiliginde aciliyo ucu biberonlarin. Yikarken parmagini iyice içine sok delik biraz daha açiliyo.kullana kullana akıṣi artar.ilk baṣda 1 numara bile sanki cok geliyodu bize,agzi doluyo yutkunamiyodu. Ṣuan biraz açildi onuda ters cevirince damliyo artik ordan anliyorum,ilk hafta 1 damla akmazdi,önceden yapmiyodu.Size ṣuan 1 numara yetmesi gerek gibime geliyo benim, siz daha iyi anlarsiniz onun ne yapip yapamayacagini ama ben genzine kaçar fln diye korkuyorum ṣuan,hemde cenesi gelissin belki memedende emer boylece.hastanedeki farklimiydi biberon? Philips avent 2 numara var evde , ama ṣuan suavinex 1 numara kullaniyoruz halen,2numarada philips deneyecegim. biraz emzik ucu farkli onun yassi degiṣik,kullana kullana 2 numara oldu oda.fotosunu atiyim,vakkumlu bu icinde ince vakkum var emdikce kuculup gidiyo.Emzik philips in goturmustum onu cok seviyo hastaneninki benim gözüme sanki bire bir ayni gibi ama o anliyo hastaneninkini hemen geri atiyo,philipsinkini yiyecek gibi emiyoBenim xoxougunda gözünde kızarıklık olmustu şu an kızarıklık.cok.az kaldı muayene sorarisnda oldu dediler bana canım nasıl acimistir sürekli uyuyor kuzum ellemiyorum besleyip yatırıyorum philisp avent biberon aldım onu da cekenceke akmıyor hiç yavaş akıyor 3 numara denedim oda yavaş akıyor ucunu deldim biraz bu seferde. Hızlı akıyor az içmeye başladı uykusu ağır uyandiramiyirik.ginduzleri ama geceleride asla uyumuyor ben hastanedeki düzeni yapakalayamadim bu aşı.kinusunda bana da yardımcı olun kizlar bir tane hepatit.b.yaprirdim şu an daha yapılmadı gecikiyor baya aşıları gecikmeden bir sorun olur die korkuyorum
Bu kızarıklık normal Rop muayenesinde olabiliyor geçmesi bazen birkaç haftayı bulabilir.
Içimi daha rahatlattin gerçekten, bizimkide ayni durum galiba 2 haftada geciyomus.Attiginizun aynısı benim bebeğin gözü böle olmuştu şu an çok az kaldı bitmesine ilk başlarda öyleydi rop muayenesinde oluyormuş malesef artık nasil zor ettilerse ben evde bebek.kilo.aldiginj hissediyorum ama az.emmeye başladı avent 3 numara aldım ben hızlı akış mis ama biberondakinsut bir türlü bitmiyor yoksa benmi sabirsizim yavaş yavaş mi icemesi lazım bebekte kucuk sonuçta 1 saat sürüyor 3 numara ile 60 ml icmesi gecede 2 saate bir acikio uyanıyor gündüz çok uyuyor gece uyunmuyor
Onlari bize veren , yaṣatan , bu günleri gösteren mevlama ṣükürler olsun,binlerce kez hamdu senalar olsun,çok çektik çok sabr ettik.bundan sonra güzel olcak inşallahVallla ben 3 numarayı kendim.aldim.magazadan çünkü 1 numara aşırı uzun suruyor hiç azalmıyor nerdeyse ve çok yoruluyor çek çek sonra uykuya dalıyor mama a içmiş. Oluyordu avent gazı gecekten azaltiyor o yüzden avent den devam edeceğim hastanede ucuz deliği büyük biberonlar vardı onlar guzel iciyordu ama aşırı gaz yapıyordu avent gaz en aza inmiş durumda arada yine kusmalari oluyor xunku fazla veriyorum geceleri sanki hiç beslememisim.givi o.kadar açliktan ağlıyor battaniyesi falan ellerini emmeye çalışıyor dayanamayip veriyorum kopmle kusuyor arrik vermemeye karar verdim şu an 3 numarayla rahat ama öle çok akmıyor ben 3 numaradan 2 tane almıştım 3 de yavaş akiyir diye deldim biraz ucunu boğazına genzine kaçtı o yüzden 3 numara ile devam edicem geceleri uykuyu unuttum ama onun bir gulumsemesi dünyaya bedel çok.yirulduk yıprandık ama değer gerçekten inşallah bizleri bu gunelri unutturucak pazartesi rop muayenesi olucaz hep yogun bakımda oluyodu bunsefer kendim Sahit olacağız nöroloji kardiyoloji muayeneleri var işitme testini yaptırdım inşallah bir sorun çıkmadan buyurler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?