28 haftalık doğum süreci

Bugun 4deki doktor randevumuz bununla ilgiliymis. Tecrubeli doktorla odasinda 1.5 saat konustuk, tüm olani biteni anlatti bundan sonra ne olcagini anlatti. Göz ve cigerde sorun var ,baska hic biseyde sorun yok.oksijenden ciktigi için rop ilerlemez ,kendiliginden gecerse gececek ,geçmesse ṣuan retinaya uzak damarlanma onun icin bekleyebildigimiz kadar bekliyecez ameliyati belkide 6 yaṣina kadar belkide 6 ayliga kadar.Cigerde sorun nefes alip verirken , veriṣ aninda hepsini verdigi için alirken çok almasi gerekiyor buda onu cok yoruyon onun icin hava maskesi takacaz emin olun zarari yok onu cok cok rahat ettirecek,gün icinde zinde olacak dedi. Isterseniz 15gün sonra korkarkasaniz makinadqn filan dahada kalabilir dedi.Biz taburculuk istedik direk herseyini zaten simdiden yapabiliyoruz eṣimde makinasindan anliyo kendi acip kapatip ayar yapabiliyo.genede her gün eve hemsire gelcek 1 saat ve cihaz teknisyeni her bir iki güne gelip kontrol edecek ucretsiz.Ayrica eṣim fizik terapisi sporu ve masqji için formasyon istedi ,onun içinde eve bi egitmrn yollucaklar evde egitim olacak profesyonel ucretsiz.bu olayi bilmiyoduk super oldu. Bide inşallah inşallah Turkiyedede aynidir biz her hangi bi kontrol veya acil durumda muayenede randevu onceligimiz olacak , acilde beklemiyecez direk servise cikacaz bize duzene giresiye kadar normal cocuk doktoru bakmiyacak, her konuda kardioloji,göz,norolpji hepsine ayni hastanede premature bebeklerde uzmanlasmis doktorlar takip edecek, dedigim gibi hiç birini bekletmiyecekler , randevu direk olacak her konuda. Biz dedikki bir iki hiç kimseyi eve almiyacagiz gorusturmuyecegiz dedik ,birazda evde cikarmayiz fln dedik, direk çok cok cok yanlis dedi. Beyin gelisimi zeka gelisimi ve ruhsal gelisimi için kesinlikle degisik yüzler gormesi onun için hayati önemi var , sadece opturmeyin, hasta olmasinlar , siz hasta olunca maske takin dikkat edin, ama insanlarla simdiden iletisim kursun sadece opmesinler, dusariya cikin , agac gorsun yol gorsun kuṣlarin sesini ruzgari hissetsin ama ideal giydirin hava sartlarina göre. Banyo ona ve tecrubenizle belirliyeceksiniz sizde oda severse isterseniz gunde iki kez , sevmesse 3gunde bir ,yani cogu ṣeyi artik siz tecrube kazanip ogreneceksiniz,merak etmeyin benim tecrubelerime göre siz cok iyi idare edebilirsiniz dedi. Ekrandan kesinlikle uzat tutun , devamli ama devamli konusun konusurken agzinizida görsün dedi, muzik dinleyin , ona kitap okuyun resimler gosterin , avm ye gitmeyin ilk 6 ay ama hep parklara bahcelere gidin diye tavsiye verdi.gercekten farkli insanlari gormesi tanimasi tanismasi bugün bile cok cok onemli beyin gelisimi için, abartip bunu onun elinden almayin diye tembih etti sadece dikkat edin opturmeyin yuzlerine cok fazla yaklastirmayin yeter dedi. Süt konusunu soyledim direk 10ml daha ekledi, olmassa 3 saatede dusurebiliriz dedi, evdede geceleri aciktiginda vermemizi yoksa uyandirmayin kilo alirsa ,kilo almassa zaten biz sizi uyaririz biraz fazla besleyin diye tembih etti. Ister 3 saat ister 4 saat ister 150ml ister 200ml ,bu bebeginize bagli kilo aliyosaki ilk ay 800gram-1100gram arasi cok iyi zorlamayin ona birakin dedi,her aglamasi ac oldugu manasina gelmiyo bu kilolari aliyosa iyi dedi. Iṣde geceleri makinaya baglicaz ama tüm deil dedigim gibi apne aleti gibi bisey. Benim kendi tecrubem sizinkinde daha agir bi bebek vardi onunki 1 sene surdu , sizinki belki 1 ay belki 6 ay ama dedigim gibi 1 seneden uzun suren ben gormedim yaṣim 58 dedi. Durumu çok kötü deil , keyfinizi maske yuzunden bozmayin diyede tembih etti.ṣuan normal oda kosullarina alisacak, normal besige alisacak, giysilere alisacak o ara sizde 4 gece burda kalzcaksiniz toplamda 15 güne taburcu olursunuz aksilik cikmassa dedi.

Eve gelen hemsire de gerektiginde size tavsiyeler verecek yada akliniza takilan bisey olursa onun tecrubelerinden yararlanabilir fikir alisverisi yaparsiniz,dedigim gibi kontrollere direk bekletmiyecegiz size direk alacaz , doktor aramaniza gerek yok ,burdakinler iṣinde uzmanlar ve bebegin gecmisini bilen kisiler olmasi önemli dedi.bide ayrica cigeri için uzman doktorda evde muayenesini yapacak , hastaneye falan gitmeyecegiz buda cok cok super oldu bizim icin.çok heyecan var çok, inşallah hersey güzel geçer ṣu 15 günde iyi gecer tertemiz evimize geliriz sonunda toplamda 117 gün kalmis olacagiz. Bessste entubeden erken cikti falan konustum sureci uzattimi diye , entubede ne kadar cok kalirsa beyni icin o kadar tehlikeli dedi ,her bebek farkli gelisim hizida farkli,kiyas yapmayin dedi.acikladi guzelce sebeblerini.artik bilemiyorum , ama olsun geç olsun güç olmasin sorun cikmasin inşallah

Roptan korkma Allahin izni ile benim kesin anladigim bu ,ne olur ne olmaz diye bakacaklar eminim bidakine 15 gun sonra dugerinede 1 ay sonra yada gelme diyecek size, ama aman aman kontrolunu aksatma kesinlikle aksatma ne olur be olmaz ,ama rahat olabilin artik inşallah bitti sayilir sizin rop iṣi,bize rop 3 bundan sonra oksijenden cikti kor olma riski cok cok minik ama gözlúk ihtimali çoooook buyuk dedi

Doktorunuz çok güzel şeyler söylemiş çok sevindim. İnşallah daha da erken taburculuk olur. Sizin oradaki imkanlarınız gerçekten çok güzel. Burda o dedikleriniz yok malware eve hizmet vermiyorlar. Ama hastanede öncelikliydi kızım ne zaman gitsek randevu var mı sormadılar yani. Zaten kendileri de çağırdıkları için randevu sorunu yaşamadık. Ama eve hemşire falan gelse hatta eğitim falan veren olsa çok daha güzel olurdu biz hep kendi çabalarımızla yaptık. Kızım 1 yaşında düzeltilmiş 9 aylık. Nörolojik gelişimi 1 yaşla uyumlu yürüyor gibi öyle diyeyim. Ama kilo boy olarak yakalayamadı henüz. Bizim için önemli olan nörolojik gelişim kiloyu elbet alır ya da almaz çok önemsemedim.

Aynen aynen tam olarak dedigi buydu , nörolojik sorunu olmasin yeterki , zihinsel gelisimi iyi olsun , belki bir iki ay geç yürür erken yürür her bebek farkli. Kiloyu bisekil gecde olsa alir büyür gider bi sekil belki 1 yasinda yakalayamaz akranlarini 2 yasda bilemedin 3 yasda oda olmadi okulda yakalar dedigin gibi. Evet biraz ṣansliyiz eve gelmeleri kolaylik ama olsun en kötüsü randevu sira bekleme bide prematurede uzman doktor olmasi en onemlisi,sahsen prematurede uzman deilse benim içime sinmezdi.Turkiyede çok aṣiri geri kalmis deil sadece servis hizmet kismi organizasyon sistem bi tik daha iyi ama mesela teknoloji olarak Turkiyede burdan iyi.artik herseyin hayirlisi , destekleriniz için binlerce kez teṣṣekkur ederim boyle yazmzk okumak cok iyi geldi. Bide senin dedigin aṣiyi sordum , biraz pahali oldugu icin fransa hukumeti gecirmemis onun için ṣuan yok dedi belki kıṣ ayindan hemrn õnce ciksaydinie zorlardik dedi

Evet burda tek kutusu 15bintl. Kiloya göre yapılıyor biz kaç ay iki kutu kullandık. Martta rsv dönemi bitiyor zaten havalar ısınınca. Seneye kışa söylerler illa ki.
Size tavsiyem özel menenjit aşısı ve rota aşısı varsa orda yaptırın.Rota prematüreleri baya kötü etkiliyor demişti doktorumuz 8-10 gün yoğun bakıma almak zorunda kalabiliyoruz demişti. Siz de danışın belki orda devletin rutin aşısıdır bilemiyorum

Yaa ben yeni geldim tekrar hastaneden gece 3 oldu, aglamiyo sakin ama gözlerini kapatiyo tam uyuyacak diyorum gene açiyo,galiba yerini yadirgadi bide yüz üstü yatmayi cok seviyo bizde iyi uyuyo diye U yastigininda alistirdik iyice,suratini bi yere yaslamal istiyo.yeni yataginda sirt üstü uyuyamiyo, kundak deneyecem bende belki yarin , gözü kanlanmis demiṣsin , bugun ilk defa benimde dikkatimi cekti göz bebeginin altinda beyazin üstünde kanlanma gördüm noktadan azicik büyük leke gibi , onlar görmemis gündüz yok gibiydi ,bende ṣansa dikkztimi cekti, cagirdim hatta bakti bakti göremedi göz bebegi yukari kalkinca görünüyor, bildirecem ama büyük ihtimal kontrolden dolayi olmuṣtur dedi, uffffff uffffff gene korku saldi beni yaa , yav tamam derken bisey cikacak diye ödüm kopuyor. Sendedemi ayni oldu bu ṣekil?normalmi dediler?

Soracam hepsini , rsv aṣisi bildigime ṣaṣirdi doktor , ayni labaratuarda onun bi üstü üretildi dedi galiba doz doz vuruluyor ve etki süresi çok daha uzun dedi,belkide siz onu oldunuz,teknik terimler kullandi unuttum biraz.Normalde ben hafiften aṣiga karṣi biriydim zorunlu olmayanlari yaptirmam derdim hep ama premature korkuyorum, risk almak istemem eger onu koruyacaksa. Soracagim hepsini çok saol çok iyi bilgi veriyosun ya, tessekkur ederim.hiç yanildigin olmadi gercekten

Biz de araştıra araştıra öğrenebildik prematüreler çok ayrıntılı gerçekten

Benim xoxougunda gözünde kızarıklık olmustu şu an kızarıklık.cok.az kaldı muayene sorarisnda oldu dediler bana canım nasıl acimistir sürekli uyuyor kuzum ellemiyorum besleyip yatırıyorum philisp avent biberon aldım onu da cekenceke akmıyor hiç yavaş akıyor 3 numara denedim oda yavaş akıyor ucunu deldim biraz bu seferde. Hızlı akıyor az içmeye başladı uykusu ağır uyandiramiyirik.ginduzleri ama geceleride asla uyumuyor ben hastanedeki düzeni yapakalayamadim bu aşı.kinusunda bana da yardımcı olun kizlar bir tane hepatit.b.yaprirdim şu an daha yapılmadı gecikiyor baya aşıları gecikmeden bir sorun olur die korkuyorum

Maşallah doktorlar nasıl ilgili sizinle bizim burda böle deil malesef olmaaini çok isterdim keşke olsaydı bizi doktor yönlendiriyor mesalal.rop.muayenesi için gitmezsen kör.olma.ihtimali sorumluluk bende imza attirdilar doktorda sonra.mutlaka git dedi ama bence randevu konusunda yardımcı oluyolqrdir çünkü gecikmesi olmaz

Uyandırmak için ıslak mendili yüzüne ayaklarına sürebilirsin. Çenesiyle oynayabilirsin. Benim kızım aventle içemedi. Lansinoh almıştım o gayet güzel bence ağzına tam oturuyor. Hala da onu kullanıyoruz genelde.
Aşıları yoğun bakımda yapıyorlardı aslında ama geç olsa da sorun yok. Sadece rota aşısı için bebeğin 12 haftalıktan küçük olması lazım demişlerdi tam çıktığımızda yaptırmıştık. Sağlık ocağına götürün onlar planlıyor size aşı kartı veriyorlar. Özel aşıları da doktorunuza sorarsınız eğer yaptıracaksanız

Bizimki halen 1 numara ile içiyo ayni biberon ama ilk günki gibi deil , kendiliginde aciliyo ucu biberonlarin. Yikarken parmagini iyice içine sok delik biraz daha açiliyo.kullana kullana akıṣi artar.ilk baṣda 1 numara bile sanki cok geliyodu bize,agzi doluyo yutkunamiyodu. Ṣuan biraz açildi onuda ters cevirince damliyo artik ordan anliyorum,ilk hafta 1 damla akmazdi,önceden yapmiyodu.Size ṣuan 1 numara yetmesi gerek gibime geliyo benim, siz daha iyi anlarsiniz onun ne yapip yapamayacagini ama ben genzine kaçar fln diye korkuyorum ṣuan,hemde cenesi gelissin belki memedende emer boylece.hastanedeki farklimiydi biberon? Philips avent 2 numara var evde , ama ṣuan suavinex 1 numara kullaniyoruz halen,2numarada philips deneyecegim. biraz emzik ucu farkli onun yassi degiṣik,kullana kullana 2 numara oldu oda.fotosunu atiyim,vakkumlu bu icinde ince vakkum var emdikce kuculup gidiyo.Emzik philips in goturmustum onu cok seviyo hastaneninki benim gözüme sanki bire bir ayni gibi ama o anliyo hastaneninkini hemen geri atiyo,philipsinkini yiyecek gibi emiyo onlarda çok seçici demekki

biz artik acikinca,aglayinca 110ml veriyoruz , bu aklima daha iyi yatti. Mesela sabah uyanmamis mesela 5 saatde vermisler ,sonra 4 saat sonra ,sonraki 3 saat saat ikindin ben ordaydim ,aksam gene 4 saatde uyandi.110ml 4-5 saat goturuyo ṣuan onu daha rahat hissediyorum. Evdede aynisini yapmayi planliyorum ne zmn acikirsa doyasiya kadar verecem, saat bakmiyacam,uyandirmayi dusunmuyorum 5 saatin öncesi uyanmassa.o zamana ne olur bakalim.Normalde dün 90ml demisti her 4 saat ama bu üç gün 50 gram alinca direk yükseltiler 110ml e , dedim ya burasi kilosuna göre veriyo , 3 günde bir 100 gram üstü aldiysa yukseltme taraftari deiller. Suan 2850 gram.

Kizariklik deilde bizde leke gibi bi yerde kanlanma var göz beyazinin üstünde. Gece benim söyledigim hemsire unuttu galiba sabah soylememis, doktorda bakmamis.ogleden sonra aradik direk hastanede deildi,cikmis, endise etmeyin,sıkınti deil demiṣ, hemsirelerde pekde onemsemedi takmadilar kontrolde olmustur diye.ona yakin bi foto buldum paylasiyim bunun bi tik daha küçügü ,ve cok asagida çok zor gorunuyor, iyice alt goz kapagini elimle indirmem gerek gormek için

Eklentiler

• 1000044785.webp
    10,4 KB · Görüntüleme: 6
  • 1000044786.webp
    18,7 KB · Görüntüleme: 7
Attiginizun aynısı benim bebeğin gözü böle olmuştu şu an çok az kaldı bitmesine ilk başlarda öyleydi rop muayenesinde oluyormuş malesef artık nasil zor ettilerse ben evde bebek.kilo.aldiginj hissediyorum ama az.emmeye başladı avent 3 numara aldım ben hızlı akış mis ama biberondakinsut bir türlü bitmiyor yoksa benmi sabirsizim yavaş yavaş mi icemesi lazım bebekte kucuk sonuçta 1 saat sürüyor 3 numara ile 60 ml icmesi gecede 2 saate bir acikio uyanıyor gündüz çok uyuyor gece uyunmuyor

Içimi daha rahatlattin gerçekten, bizimkide ayni durum galiba 2 haftada geciyomus.

Sen Panik yapma , öyle öyle git gide bitirme süresi kisaliyo , bizim 110ml sonlarda çene yoruluyo yalandan somuruyo sonlari yavas bitiriyo,son 5-10ml mesela dün 15dakkami aldi ,kapagini açtim direk akiṣ olsun diye bu seferde bogazina durdu oksurdu,bidaha yapmiyacagim bunu,çünkü oksurdukten sonra bidaha agzini kapatiyo biberona,acmiyo,korkuyo aynisi olcak diye. Ama 80-90 ml e kadar 5-10 dakika suruyo. Ben dakka tutmustum hiç durmadan içti 17 dakka sürüyodu 60-70 ml içerken önceden. Daha 2kg yeni gecti sizinki,bizimki nerdeyse 3kg ya yaklasti. 2kg iken ayniydik bizde siz gibi. Hem daha iyi bu en azindan iyi biliyo kendine nefes payi birakiyo demekki , aṣiri akis verme bence nefesini ayarlayamaya bilir. Normal yani bazen 40 dakka surdugu oluyodu hastanenin biberonu ile bi 40ml sütü bitirmesi ve ayni biberon hatta hastaneninki daha akiskandi ,benimki hiç akiskan deil ṣuan ayni biberon bitirme süresi çok azaldi. 3 numarayi benim bildigim 6-7 kg üstü bebekler kullaniyo, ama eczaneden aldiysan zaten demistir ,tehlikeli olsa söylerdi.
Bessste daha tecrubeli ,ben şimdi ne desem yanlis olabilir,o daha iyi biliyor.burdaki hemsireler daha geçme 2 numaraya dediler bana,her bebek farkli olabilir. Bide az heyecanlandiriyim seni 2kg ve 3kg arasinda daglar kadar fark oluyo , göreceksin ṣöyle 2-3hafta sonra farki,çok daha sevimli oluyolar , yavas yavas neyi begenip neyi begenmedigini göstermeye basliyolar iyice , sevmedigi emzigi bi atıṣı var agzindan çok komik,arkasina sevdigi emzigi veriyorum bilemiyo almak istemiyo sonra anlayinca emmeye basliyo baya komik oluyolar

Bide uyumasi hakkinda benim ṣahsi fikrim , yanlis olabilir ,benim düṣüncem. Ben isiklari kapattigim zaman odamizda gece direk gözlerini açiyo eger uykuya dalmadiysa fal taṣi gibi acik, karanlikta bisey görebildigini sanmiyorum ama iṣiklari acinca yada gündüz iṣiklar ya gözlerini rahatsiz ediyor yada yoruyor ve belkide sakinlestiriyor bilmiyorum hemen gözlerini kapatiyo , uykuya daha hizli geçiyor. Buda olabilir gündüz aydinlikta uyuyor ama gece karanlikta uyumuyo olabilir.yavas yavas buyuyup gelistikce alisip uyum sagliyacaklardir diye düṣünüyorum

Vallla ben 3 numarayı kendim.aldim.magazadan çünkü 1 numara aşırı uzun suruyor hiç azalmıyor nerdeyse ve çok yoruluyor çek çek sonra uykuya dalıyor mama a içmiş. Oluyordu avent gazı gecekten azaltiyor o yüzden avent den devam edeceğim hastanede ucuz deliği büyük biberonlar vardı onlar guzel iciyordu ama aşırı gaz yapıyordu avent gaz en aza inmiş durumda arada yine kusmalari oluyor xunku fazla veriyorum geceleri sanki hiç beslememisim.givi o.kadar açliktan ağlıyor battaniyesi falan ellerini emmeye çalışıyor dayanamayip veriyorum kopmle kusuyor arrik vermemeye karar verdim şu an 3 numarayla rahat ama öle çok akmıyor ben 3 numaradan 2 tane almıştım 3 de yavaş akiyir diye deldim biraz ucunu boğazına genzine kaçtı o yüzden 3 numara ile devam edicem geceleri uykuyu unuttum ama onun bir gulumsemesi dünyaya bedel çok.yirulduk yıprandık ama değer gerçekten inşallah bizleri bu gunelri unutturucak pazartesi rop muayenesi olucaz hep yogun bakımda oluyodu bunsefer kendim Sahit olacağız nöroloji kardiyoloji muayeneleri var işitme testini yaptırdım inşallah bir sorun çıkmadan buyurler

Onlari bize veren , yaṣatan , bu günleri gösteren mevlama ṣükürler olsun,binlerce kez hamdu senalar olsun,çok çektik çok sabr ettik.bundan sonra güzel olcak inşallah

Yaṣli doktor konusmamizin sonunda biṣey demiṣti artik bundan sonra siz tecrubeleneceksiniz,bebeginizi en iyi siz anlayacak, siz bilecek ve ona göre hareket edeceksiniz demisti. Beslenmesi banyosu uyumasi bunlara siz beraber bebeginizle karar vereceksiniz, biz ve hemsireler ancak denemeniz için fikir verebiliriz eğer yanlis biṣey yapiyorsaniz anca uyarabiliriz, hiç stres yapmayin adim gibi eminim üstesinden geleceksiniz. Aynen dedigi gibi bazen deneme yanilmayla güzelce öğrenip ilerliyecegiz bundan sonra , eğer 3 numarayla daha rahat oldugu hissediyosan daha mutlu hissediyosan devam et , zaten rahatsiz olursa gösterir muakkak. Sadece acelici sabirsiz olmamaya çalisiyorum ben,hemen kilo alsin hemen buyusun diye burnundan getirmek istemiyorum,zaten çok çekti. Varsin yavas olsun güzel saglikli olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…