28 haftalık doğum süreci

Aynen ayni fikirdeyim bende , dedigine göre oksijen yerine sert hava üflüyo ,oksijen yok. Maskenin üstünde delikler var mesela o deliklerden cikan hava yüzüme bile geliyo 30cm den. Nefes aldigindan o hava sayesinden daha derinlere gitsin istiyolar gibi anladim. Ayni ṣey gibi gece abnesi olanlar takiyo ya sadece ufleme yapiyo durmasin nefes alisveriṣi diye.ama gercekten çok sert üflüyo. O alet sayesinde oksijenden daha hizli çikacagini söylüyor.evdede olursa o olacak geceleriki abne gibi nefes almayi unutmasin diye dedi. Ama o kadar rahatsiz ediyoki o , hemde ses yapiyo bilhassa hava kaçirirken. Süt olayi zaten beni deli ediyo , ya her 3 saatte verin yada biraz ekleme yapin deilmi , nerdeyse 2kg700 gram oldu ,ve bagirsak mide bakimindan servisin en saglikli bebegi. Bir kez kusmaz ,doyunca zaten biberonu agzina bile koymuyo.ama doymadiginda ne uyuyo nede huzurlu oluyo. Bellemis doktor en fazla 15 en fazla 15cc extra günde diye. Dün gece gene aynisi oldu biberon bitti ama halen süt istiyo , gogustende hiç ama hiç istemiyo. Kiza dedim bakti 1-2 dakika gercekten aç verelim hemen 15ml dedi , verdik bi 15 daha olsa rahat icerdi ama olsun o 15ml bile rahatlatti uyudu gazini cikardi kakasini yapti altini temizledim gram huzursuz olmadi, melek gibi oldu 2 saat kucagimda uyudu taki o maskeyi takasiya kadar , maske o kadar gozune vuruyoki çocuk uyuyacam diye ölüyo aslinda uyutmuyo bi türlü. Bugun gene öglen durmamis 15ml daha vermisler baska yok , taki ben 4 de süt veresiye kadar uyumadi ,süt verdikten sonra rahatladi azcik uyudu tekrar agzi ile aranmaya basladi ṣansa doktorda orda bak dedim gosterdim, olsun olsun vermeyelim karnina iyi deil dedi kesti atti.delirmem geliyo iyice, bi hemen buyusun diyolar gelissin ayni anda süt vermiyo, her bebek ayni deilki bunlar her bebege aynisini uyguluyo. Diyom onlar bu iṣin uzmani benmi abartiyorum ama inan abartmiyorum. 20ml ekleseler sanki çogu ṣey yoluna girecek. Tutturdular günde 30gram almasina ,30gram aldimi hayatta bi ekleme yapmiyolar.
Sabirli olmam gerekiyor, çok ugrasiyorum bu ara sabirli olmaya ama bu rop olayi mahvetti, cok korkuyorum bu sali apar topar parise yollucaklar gene ameliyat diye. Bu herseyi uzatacakta uzatacak, Allahim yardim etsin bize kafam o kadar doluki kollarimi bile güçsüz hissediyorum kaldiramiyorum kendimi, eṣimde ayni olunca güçde veremiyoruz birbirimize bu sefer😮‍💨🥹
Bir şey diyemiyorum yoğun bakım kuralları hep sert oluyor. 2700çocuk da 80-90cc süt içebilir 3 saatte bir ama çok değil ki. Mama olsa anlarım da anne sütü çabuk sindiriliyor. Emzirme denemeleri nasıl gidiyor emebiliyor mu?

Bir şey diyemiyorum yoğun bakım kuralları hep sert oluyor. 2700çocuk da 80-90cc süt içebilir 3 saatte bir ama çok değil ki. Mama olsa anlarım da anne sütü çabuk sindiriliyor. Emzirme denemeleri nasıl gidiyor emebiliyor mu?
Hiç emmiyor hiç , emse doyasiya kadar kendi birakasiya kadar olcak hiç sorun yasamiyacaktik belkide.biberona alistı tamamen ne yazikki.vazgecmiyecem ama orda çok zor,anca evde ugrasacam çunku Açken çildiriyo resmen cildiriyo , her 4 saatte ya ,bide 4 saat dolmadiysa uyandirmayin diyolar , kendi zaten acliga uyanir uyanmaz cildiriyo altini bile degistiremiyorum nerdeyse, sonra versemde almiyo sadece ciglik atiyo agliyo. Biberonu verir vermez susuyo eger doyarsa direk uyuma moduna geciyo, bu gece sordum burnunun ucundaki oksijeni cikariyim diye çünkü hep 100de oksijeni,cikar dedi hemsire. 40 dakika ,hep oksijeni 94-97 arasinda gitti geldi. Hic dusmedi cok rahatta uyudu. Superdi.80cc yetti Allahtan bu aksam , bazen yetmiyo iṣde o zaman durmuyo , eskisi gibi deil ama oksijeni 88e falan dusuyo o zaman , bide oksijenden deil diyolar bazen sadece huysuz olunca tekmeliyo ya ,o ölçer ayagina takili ölçmüyo yani yalanci saturasyon oluyo tekmelediginde bi anda inip cikiyo direk.ayirt edemiyorum gercekten dusuyomu yoksa o cihazmi ölçemiyor. Bu aksam sütü yetti ,oksijensizde koynumda gaz cikara cikara uyudu bir kez dusmedi,hemsireye dedim ayagindakini degistirdi yeni ölçer takti. Ama bundan sonra hep cikaracam ben oksijeni ama hemen basinin üstünde olacak düṣerse yani saturasyon olursa takacam. 0.1 oksijen veriyolar ondan daha dusugu yok ,gecede o dedigim cihaz var onda hiç oksijen yok. genede 100 oluyo oksijen oda cok fazla,Ropu resmen tetikledikce tetikliyo , tamamen cikarincada huysuz ise kipir kipir dusuyo cikiyo,ama diyorumya eskisi gibi deil 87-88 en az ,ondada belli deil gene kipirdandigi için.gece kakasini yapti biraz doktoru anladim ishal gibi bide ilk defa ufak ufak taneler vardi, ama bana hic bisey demedi belki ondan korktu olabilir.hemsîreyi cagirdim dün aṣi oldu ,bide o tek aṣinin icinde 3-4 tane farkli,oda yapmis olabilir çünkü aṣidan sonra basladi dedi.belkide dedim ondan yukseltmiyo, hemsirelerede demis sert ṣekilde kesinlikle 80cc aṣmiyacak diye.bu haftayi guzelce atlatirsak 6-7 gün , tahminim gunduz oksijenden cikaracaklar,sadece gece ufleyen alet kalacak.ama bende gostermem lazim bak cikardim bisey olmuyo diye.aklimdan öyle geciyo süreci hizlandirmak için,inşallah hersey yolunda gider. Bugün doktora rahatsiz oldugumuzu gostermem iyi olmus, gece o maskeyi çok cok daha dikkatli taktilar, oynama yapmasin diye,heralde uyarmis doktor.
Bessste gercekten çok yakiniz finish cizgisine ama bi türlü ulaṣamiyoruz, bi fenalik olmadan bi ulaṣsak bi ciksa oksijenden tamamen belki hersey bi anda degisecek gök kuṣagi gibi ,günes gibi aydinlanacak , ama iṣde bide o kadar sondayizki eger çabuk olmassa rop 4 de atliyacak ameliyat lazer o kadar yol git gel cok büyük stressler, ameliyat iyi gectimi gecmedimi gözu nasil gorecek belki aylarca surecek bu stresler,ameliyat anestezi yoracak hep sıkıntı. 97 gün çok cok uzadi oksijen iṣi geri hersey maşşallah maşşallah hersey yolunda

Destan yaziyorum ama kusura bakma,cok uzatiyorum hep.ama inanki yasamayan kisiye anlatilmiyo, cokmu abartiyon kafana cokmu takiyon deyince cildirmam geliyo. Nasil takmayim ben ya ,kuzumun cektiklzrine bak,nasil dayaniyim.bide ileriside var bu iṣin bugünle bitmiyoki ,biseymi olcak diye.Elimden geldigince zaten dusunmuyorum ilerisini Allah kerim diyorum sadece.Düṣünki ben ona hayati riskleri anlatiyom ,onun sapa saglam 4 kilo dogmus cocugunun ayyyyy benimkide biraz kusardi bazen diyip ṣikayet etmesi, içim acayip oluyo tuylerim diken diken, diyorum gram ama gram anlamiyo.Ben hiç bi zaman ṣikayet etmedim kuzumdan,etmemde ne hastane zor geliyo bana ne doktoru,sadece onun cektiklerine üzülüyor ve korkuyorum. Yasayan gibi kimse bilemiyo, sen bana abartiyon desende ben sana kizamam dogru diyorsun derim , cunku sende yasadin hepsini,ama disardaki diyince cildirmam geliyo.

Hiç emmiyor hiç , emse doyasiya kadar kendi birakasiya kadar olcak hiç sorun yasamiyacaktik belkide.biberona alistı tamamen ne yazikki.vazgecmiyecem ama orda çok zor,anca evde ugrasacam çunku Açken çildiriyo resmen cildiriyo , her 4 saatte ya ,bide 4 saat dolmadiysa uyandirmayin diyolar , kendi zaten acliga uyanir uyanmaz cildiriyo altini bile degistiremiyorum nerdeyse, sonra versemde almiyo sadece ciglik atiyo agliyo. Biberonu verir vermez susuyo eger doyarsa direk uyuma moduna geciyo, bu gece sordum burnunun ucundaki oksijeni cikariyim diye çünkü hep 100de oksijeni,cikar dedi hemsire. 40 dakika ,hep oksijeni 94-97 arasinda gitti geldi. Hic dusmedi cok rahatta uyudu. Superdi.80cc yetti Allahtan bu aksam , bazen yetmiyo iṣde o zaman durmuyo , eskisi gibi deil ama oksijeni 88e falan dusuyo o zaman , bide oksijenden deil diyolar bazen sadece huysuz olunca tekmeliyo ya ,o ölçer ayagina takili ölçmüyo yani yalanci saturasyon oluyo tekmelediginde bi anda inip cikiyo direk.ayirt edemiyorum gercekten dusuyomu yoksa o cihazmi ölçemiyor. Bu aksam sütü yetti ,oksijensizde koynumda gaz cikara cikara uyudu bir kez dusmedi,hemsireye dedim ayagindakini degistirdi yeni ölçer takti. Ama bundan sonra hep cikaracam ben oksijeni ama hemen basinin üstünde olacak düṣerse yani saturasyon olursa takacam. 0.1 oksijen veriyolar ondan daha dusugu yok ,gecede o dedigim cihaz var onda hiç oksijen yok. genede 100 oluyo oksijen oda cok fazla,Ropu resmen tetikledikce tetikliyo , tamamen cikarincada huysuz ise kipir kipir dusuyo cikiyo,ama diyorumya eskisi gibi deil 87-88 en az ,ondada belli deil gene kipirdandigi için.gece kakasini yapti biraz doktoru anladim ishal gibi bide ilk defa ufak ufak taneler vardi, ama bana hic bisey demedi belki ondan korktu olabilir.hemsîreyi cagirdim dün aṣi oldu ,bide o tek aṣinin icinde 3-4 tane farkli,oda yapmis olabilir çünkü aṣidan sonra basladi dedi.belkide dedim ondan yukseltmiyo, hemsirelerede demis sert ṣekilde kesinlikle 80cc aṣmiyacak diye.bu haftayi guzelce atlatirsak 6-7 gün , tahminim gunduz oksijenden cikaracaklar,sadece gece ufleyen alet kalacak.ama bende gostermem lazim bak cikardim bisey olmuyo diye.aklimdan öyle geciyo süreci hizlandirmak için,inşallah hersey yolunda gider. Bugün doktora rahatsiz oldugumuzu gostermem iyi olmus, gece o maskeyi çok cok daha dikkatli taktilar, oynama yapmasin diye,heralde uyarmis doktor.
Bessste gercekten çok yakiniz finish cizgisine ama bi türlü ulaṣamiyoruz, bi fenalik olmadan bi ulaṣsak bi ciksa oksijenden tamamen belki hersey bi anda degisecek gök kuṣagi gibi ,günes gibi aydinlanacak , ama iṣde bide o kadar sondayizki eger çabuk olmassa rop 4 de atliyacak ameliyat lazer o kadar yol git gel cok büyük stressler, ameliyat iyi gectimi gecmedimi gözu nasil gorecek belki aylarca surecek bu stresler,ameliyat anestezi yoracak hep sıkıntı. 97 gün çok cok uzadi oksijen iṣi geri hersey maşşallah maşşallah hersey yolunda
Seni çok iyi anlıyorum erken doğum öyle zor ki. Biberonla biraz doyurup memeye almanı tavsiye ederim evde de sağım gerçekten zor çünkü. Hafif doymuş olunca güzel tutuyordu kızım da çok çok açken tutamıyor yoruluyordu. Denersin olursa olur olmazsa hiç üzülme.
Bunu yaşamayan bilemez insanlara kolay geliyor. Kızım 1 kg beyin kanaması geçirdi şöyle oldu böyle oldu diye konuştuğumuzda olsun canım bak atlatıyor diyenlere öyle gıcık olurdum ki. Kızım kuş gibi yatardı ne sesini duydum ne kucağıma aldım. Annelik iç güdüm o kadar yara almıştı ki. Hala kızıma çok korumacıyım :)

Bence de sizin erken entube den dolayı solunumu bu durumda çünkü bizim.burda çok.kucuk.dogan bebeklere entubeden sonra kan gazı aliyolar o değerlere göre deniyorlar sibab kaldiracakmi diye sibaba takip takip ediolaar eğer solunumu doserse tekrar entube çok gerekli olmadıkça ne sibabi cikariyolar ne de entubeyi önce solunuma odaklaniyolar kademe kademe bebeği solunmdayken yormamaya özen gösteriyor doktor solunum ihtiyacı olan bebek.kilo.almamamli.diyor kilo solunumu zorlaştırıyormus benim çocuk mamayı.kusmayi bıraktığında 30 CC iciyordu bı akşam doktor geldi dedim bu doymuyor 30 CC ile icebilgigi kadar ver dedi şimdi burxakiler de doktor ordakiler de neden tedavi şekilleri çok farklı hemşireler kaç iciyo.die.soruyilar bana 70 cx diyodum o şekilde getiriyolar doktordan doktora cok değişiyor merak etme sen eve çıktığın zaman istediğin kadar beslersin ama şu an bence kilo almadi solunumunu etkiyebilir birde rop muayenesi olduğu gün benimkini oksijeni artitiyolardi rop da yoruluyor Muş çünkü dün 3 defa rop muayenesi oldu gözünün ici kanlanmis resmen bayram tatili olduğu için doktor netleştirmek için bakmış 3 seferde de rop gorememisler bayram sonrasina randevu verdi 9 gün var o 9 gün kafamı rahat koyup yatamicam ilerledi mi ilerlicekmi ne olacak diye aşırı pimpirik oldum doktor yarın çıkarmayi düşünüyor bugjn kansizmis kan takviyedi yaptı enfeksiyon kapar die de yollamak da istemiyor bir yandan bakalım hayırlısı yoğun bakimda hemen yanında bir bebek vefat etti çok piskolojim bozuldu korku panik içerisindeyim Allah prematüre annelerine yardımcı olsun gerçekten çok zor bir süreç ben ki kendime çok güçlü olarak tabir ederdim ama bende deilmisim güçlü ne yapalım Allahtan başka sinicagimiz kimsemiz yok Allah yüzümüze baksın da bir an önce herşey yoluna girsin inşallah merak etmeyin lazer amaliyat sonucu kesin çözüm veriyormuş die okumuştum bol bol dua et ben ne desende seni çok iyi anlayabiliyorum içinde kopan fırtınalari tahmin edebiliyorum Allah yardımcısı olsun meleğin inşallah çok kolay geçer içini ferah tut

Bence de sizin erken entube den dolayı solunumu bu durumda çünkü bizim.burda çok.kucuk.dogan bebeklere entubeden sonra kan gazı aliyolar o değerlere göre deniyorlar sibab kaldiracakmi diye sibaba takip takip ediolaar eğer solunumu doserse tekrar entube çok gerekli olmadıkça ne sibabi cikariyolar ne de entubeyi önce solunuma odaklaniyolar kademe kademe bebeği solunmdayken yormamaya özen gösteriyor doktor solunum ihtiyacı olan bebek.kilo.almamamli.diyor kilo solunumu zorlaştırıyormus benim çocuk mamayı.kusmayi bıraktığında 30 CC iciyordu bı akşam doktor geldi dedim bu doymuyor 30 CC ile icebilgigi kadar ver dedi şimdi burxakiler de doktor ordakiler de neden tedavi şekilleri çok farklı hemşireler kaç iciyo.die.soruyilar bana 70 cx diyodum o şekilde getiriyolar doktordan doktora cok değişiyor merak etme sen eve çıktığın zaman istediğin kadar beslersin ama şu an bence kilo almadi solunumunu etkiyebilir birde rop muayenesi olduğu gün benimkini oksijeni artitiyolardi rop da yoruluyor Muş çünkü dün 3 defa rop muayenesi oldu gözünün ici kanlanmis resmen bayram tatili olduğu için doktor netleştirmek için bakmış 3 seferde de rop gorememisler bayram sonrasina randevu verdi 9 gün var o 9 gün kafamı rahat koyup yatamicam ilerledi mi ilerlicekmi ne olacak diye aşırı pimpirik oldum doktor yarın çıkarmayi düşünüyor bugjn kansizmis kan takviyedi yaptı enfeksiyon kapar die de yollamak da istemiyor bir yandan bakalım hayırlısı yoğun bakimda hemen yanında bir bebek vefat etti çok piskolojim bozuldu korku panik içerisindeyim Allah prematüre annelerine yardımcı olsun gerçekten çok zor bir süreç ben ki kendime çok güçlü olarak tabir ederdim ama bende deilmisim güçlü ne yapalım Allahtan başka sinicagimiz kimsemiz yok Allah yüzümüze baksın da bir an önce herşey yoluna girsin inşallah merak etmeyin lazer amaliyat sonucu kesin çözüm veriyormuş die okumuştum bol bol dua et ben ne desende seni çok iyi anlayabiliyorum içinde kopan fırtınalari tahmin edebiliyorum Allah yardımcısı olsun meleğin inşallah çok kolay geçer içini ferah tut
Inşallah ya Inşallah ikinizdende Allah razi olsun,çok tessekkur ederim. Bugun ikindin gittik tekrar dayaniyor oksijenden cikarmak istiyorum dedim, beslenmesinden sonra cikarabilirsin dediler.önce banyo yaptirdim 20dakika oksijensiz sonra meme denedim çok minik iciyo hatta icim icmedigi bile belli deil,bi 15 dakika ugrzstim aparatta taktik olmadi, emmiyo istemiyo.biberonu arrtik 5 dakika surmuyo bitiriyo. Sonra oksijeni cikardim 1saat15 dakika bir kez bile saturasyon olmadi,gulumseye gulumseye uyudu, sonra yataga geri koyduk mecbur oksijen nazal taktik burnuna. Uyurken oksijensiz olmuyo ,oksijen nazaldada minimumda olmasina ragmen ayari daha alti yok gene oksijrni 100 e cikiyo🤷‍♀️.ama en azinda gorduler not ettiler 1saat15 dakika sifir takviyesiz idare etti diye. Az sonra geri gidecez aynisini yapacaz.insallah bu sali rop biraz iyi cikarsa sanki gelecek hafta hiç oksijen almiyacak belki rop kendiliginden duzelmeye baslar. Allaha siginacaz sabr edecez baska yapacak bisey yok.azicik kaldi rop ameliyat fln gerekmez ise 2 haftaya taburcu oluruz inşallah gibime geliyo, ama rop buyuk cikar ameliyat derseler daha baya burdayiz ne yazikki

Rop olsa da bebeğinizin yoğun bakım ihtiyacı yoksa taburcu olursunuz.
Çok güzel yol aldınız çok şükür bugğnlere

Biberonla içsin olsun ben hep mama vermek zorundayım en azından annemsutumu verebiliyosun böyle düşün benim sütumu eminim kusmazdi ama mamayı degistirdik kusmasi kayboldu bilmiyorum hayırlısı böyleymiş 2070 kg benim çocuk 90 CC mama içiyor uyuyor sonra kalan zamanlarda nerdeyse uyanık hiç görmüyorum rop muayesinden sonra gözü kan toplamış gerçekten sizin dediginiz gibi ilaçlardan karaciğeri yorulmuş dedimdoktor o yüzden sarılıkndegerleri yüksekmiş rengi de bu yüzden böle dedi inşallah düzelir total bilurubin değeri 5 çok yüksek deil ama uzun zamandır böyle anne sütü icseydi çoktan düşerdi anne sütü tedavi etme gücü var keşke verebilseydim bence alerji mamasi kusuyorken benim süt arada kaynadı bir anne sütü bir mama olarak gidiyorduk yapacak bişi yok bu günlerinize çok şükür bakın burda öyle bebekler varki her halimize şükür etmeliyiz bebeklerimiz iyi erken doğumdan engelli kalan bebekler var ölenler var sakat kalanlar var solunum duzelicek ropta çözümü olan bişi çok şükür kendini yıpratma sen çok güçlü bir annesin senin gibi annesi olduğu için çok şanslı burda bazı anneler bebeğini bırakıp gidiyor yetiştirme yurduna veriyolar bebekleri hastanede xok şey öğrendim büyüdüm resmen tek bildigimmsey bir daha anne olmak istememem cunku çok korkuyorum ayni şeyleri yaşamaktan bebeğimin acı çekmesinden bende hayatım boyunca oğlumun adını Altay koydum bunarada üstüne çok dusucem sizin bebeğin adı neydi oksijeni dediğim gibi bence burdaki yollarında deneyin solunum dan ayrılmasın elinizden geldiği kadar solunumda kalsinncikar tak yapmayın bence süt konusunda sütü 120 CC yapabilirler bence zaten anne sütü çabuk sindiriliyo benimkininde kakasinsa boncuk mercimek gibi oluyo kakası bütün testleri yaptık bişi çıkmadı önemli bişi deildir bence iyiki de çok kalmışız onuda üzülme taburcu olan arkadaşlarım acilden cikmiyolar sürekli onalrda hastanedeler enzindan bizimkiler bakılıyor burda prematüre bebek büyütmek Zor gercekten olabildiğince insan içine xikarmayin ben doktir bayramda çıkarmak iatemiyor enfeksyon kapabilir dio hassas bebekler kalabildigin kadar kal tamam çok zor ama emin ol gözetim altında herşey daha kolay arkadaşlarım keske biraz daha kalsaydık diolar içini ferah tut herşey geçecek ben inanıyorum ilerde onlara anlaticaz boke böle oldu die merak etme

Çok teşekkür ederim geldiğindem veri uyuyor sütte pek içmedi banyo yaptırdım uyuyor şu an biraz korku içindeyim düzeni bozulucak diye
Oyyyyyy hadi maşşallah gözünüz aydin🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳 , alisir alisir hemde daha çok sever.cok sevindim çok gercekten.gercekten mutlu oldum darisi baṣimiza inşallah

Ben biraz baski yapmistimya iki gün önce oksijenden cikarmak için yarim saat denedim saturasyon olmadi derken 1 saat , hatta korkarak yalan bile attim 1 saat kaldiysa ben 1.5 saat oldu dedim sonra dün iki defa derken bi anda pozitife döndü onlarda güvendi bugun sadece süt icerken oksijen taktilar ,sabah 4 saat hic dokunmamislar iyi olunca ogleden sonrada desteksiz devam, çok cok iyi idare etti ,uyudu uyandi sifir oksijen destegi ile, sadece bence yani benim dusuncem ikindin 4de verdikleri süt yetmedi hic uyumadi huysuzdu biraz saat 6 ya kadar bekledik uyumadi halen gozunu bile kapatmadi mecburen 8i bekliyecek 80ml için.iyiki ama iyiki gozlerine sokmusum bugun resmen gunduz hiç oksijene girmedi yaa gecede uyku apnesi makinasinin maskesini takacaklar sadece, inşallah boyle giderse belki bidaha oksijen almaz,bu sekildede belki Rop düṣer.Bugun çok pozitifim gercekten iyi geçti, iyiki baski yaptim biraz aceleci davrandim.bu oksijene bi emin oluyum , sütünede baski yapacam her dakka soracam , salaga yatacam hatta her onume gelen hemsireye soracam süt.bugun biraz basladim her hemsire gelince kac ml diye soruyorum 80 diyince yüzümu eksitip ahhh halen 80mi yapiyom, ikidebir sanki aç gibi bi bakarmisin diyorum 😅😅😅 ne yapim elimden bu geliyo, yoksa bizim iṣ hizlanmiyacak. Artik hissediyorum ben, zaman kaybi zarar getirecek bisey olcak ,hizlanmak gerek göz için oksijenden cikmasi , buyumesi içinde taburcu olmamiz gerek. Kisaca bugün pozitif bi gündü maşşallah, onlar 10 günü daha var tarzi konusurken bugün resmen oksijensiz 1 gün gecirdi maşşallah, inşallah yormaz boyle devam eder

İnsalah yorulmaz insalalh çok cabuk topalranir duaciniZin hastane bitti bide bu çok küçük demeye başlayan tayfa çıktı küçükse küçük aman milletin çenesi durmuyor valla ya inşallah şu an bir sirunum yok ama eve çıkınca dikkat edin biraz fazla usuyorlar bide uyku sorunu başladı geceleri nedense uyumuyor kıyafetlerinden çok ragatszu heralde çıplak yatmaya.alisti alışma sürecinde bakalım

İnsalah yorulmaz insalalh çok cabuk topalranir duaciniZin hastane bitti bide bu çok küçük demeye başlayan tayfa çıktı küçükse küçük aman milletin çenesi durmuyor valla ya inşallah şu an bir sirunum yok ama eve çıkınca dikkat edin biraz fazla usuyorlar bide uyku sorunu başladı geceleri nedense uyumuyor kıyafetlerinden çok ragatszu heralde çıplak yatmaya.alisti alışma sürecinde bakalım
.!.:
Çok duaya ihtiyacimiz var yarin için,Allah razi olsun.
Kiyafetlere cabuk alisiyo bence kiyafetli daha huzurlu oluyo galiba kendini daha guvende hissediyo gibi geldi bana. Bizimki alisti bi bacaksiz bide bacakli zibin giydiriyoruz, artik bugun normal yatagada geçti, ısıtıcı yok yastik vs hiç bisey yok sadece tulumun icinde usumesinde diye uyurken.bizimkide zor uyuyor sanki bana aç oldugundan uyumuyo gibi geliyo, hemsire de ayni dusunmus doktora sormus ama gene 80ml sadece 24saat icinde en fazla 20ml extra demis tekrar, bide ishal oldu bugün bilmiyorum onemli biseymi ama doktor kilo iyi aliyo 3 günde 100 gram aliyo artirmaya gerek yok demis, kan tahlilindede eksik vitamin falan cikmayinca vitaminleri yariya indirdiler,demiride tamamen kestiler. Cok heyecanli yarini bekliyorum hem umut dolu hemde endiṣeli,uyuyamiyorum. Dün biraz uyudum hemen rüya görüyorum bu sefer hep Rop un iyiye gittigini gördüm.oksijensiz 3. Günde iyi gidiyo maşşallah, odamiz degisti yatagimiz degisti, artik alt degistirmeyi tüm kablolari cikarip lavabonun yaninda yapiyoruz. U ṣeklinde yastigi vardi bugune kadar ona yüzünü yaslayip uyuyodu ,o olmayinca çok affalladi ,baṣinin arkasida tam oval hiç uyumazdi öyle, biraz zamana ihtiyaci olacak alismasi için. 1 haftada tamamen aliṣiyormus bebekler öyle dediler, sizinkide 1 haftada tamamen alıṣır. Ben kimsenin dedigini pek takmam, boṣver takma. O ne çilelerden geçti , hepsini yendi hepsini atlatti , çok güçluler maṣṣallah ,gurur duyuyorum ben sonuna kadar. Bugün çok aṣiri fark hissettim ilk defa, gogsume yattirdim kafasini diriyo yüzüme bakiyo beni izliyo, maskede takmiyorum, konusurken dudaklarimi izliyo resmen. Yatiriyorum kafasini hemen tekrar diriyo, omuzuma dogru yatiriyorum gene çeviriyo kafasini beni izliyo anlamli anlamli, bu ilk defa oldu çok degisik oldum,sevgim sanki 10 kat daga artti,o kadar coktuki zaten.hiç bilmiyorum bu normalmi kafasini diremesi ,hiç ben tutmadan kaldiriyo kafasini çenemin altindan yüzüme bakmak için.omuzuma dogru koyuyorum kafasini diger tarafa yatiriyorum kaldiriyo kafasini çok rahat yüzünü bana döndürüp tekrar basini koyuyo omuzuma beni izliyo. Normalmi yoksa bizimkinin direncimi çok iyi bilemedim?
Nasil bi his ya evde olmasi,🥹🥹🥰 kipir kipir çok heyecanlisindir muakkak,maşşallah size,darisi basimiza ,bide sorunsuz gelirsek heralde ben kafayi yerim sevinçten,dusununce bile heyecanlaniyorum😆😆😆

Son düzenleme:
Göz muayenesi bitti , geçen hafta ile ayni ilerleme yada gerileme yok, kötünün iyisi bi haber yani. Gelecek hafta tekrar bakacak , artik oksijen takviyesi yok düzelirmi diye sordum en azindan ilerlemez dedi.Neyse bu haftayida atlattik 1 hafta 1 haftadir,gelecek hafta Allah kerim.

Evde olmak güzel bir his ama bebek surekli aç gibi sürekli mama istiyor geceleri verince anca susuyor fazlada vernek isetemiyorum zarar verir diye zaten sonra fazlasını kusuyor gece uyumuyor uyku düzeni bozuldu bilemiyorum biraz zor biraz tuhaf kimse dokunsun etsin istemiyorum ben biraz pimpirikli oldum eşimin ailesinde kalıyor illa gelen giden oluyor odadan cukiyorjm elimden geldiği kadar onun dışında o kadar tatlılar ki minicikler çabuk buyuyolar bu gunleride yeri gelir ozleriz benimkide omzuma başını koyuyor bana uzun uzun bakıyor bende hemen susuyor çok güzel bir his Allah bize anne olmayı nasip etti çok şükür pazartesi rop muayemis var uzun zamandir oksijen almıyor oksijen almazsa ilerlemesi duruyormu gerçekten en son rop 1 derece vardı bizde hastane çıkış raporundada 1.evre yazmışlar ama son 5 muayenede bir hafta sonraya kontrol önerildi yazmışlar size birde şey danışmak istiyorum bebeği hangi bölümlere götürmem gerekiyor çıkışta bu konu hakkında doktora danisamadim unutmuşum inşallah beyinsel falan bir sorunla karşılaşmayoz aciksasi biraz korkuyorum herşeyden

Evde olmak güzel bir his ama bebek surekli aç gibi sürekli mama istiyor geceleri verince anca susuyor fazlada vernek isetemiyorum zarar verir diye zaten sonra fazlasını kusuyor gece uyumuyor uyku düzeni bozuldu bilemiyorum biraz zor biraz tuhaf kimse dokunsun etsin istemiyorum ben biraz pimpirikli oldum eşimin ailesinde kalıyor illa gelen giden oluyor odadan cukiyorjm elimden geldiği kadar onun dışında o kadar tatlılar ki minicikler çabuk buyuyolar bu gunleride yeri gelir ozleriz benimkide omzuma başını koyuyor bana uzun uzun bakıyor bende hemen susuyor çok güzel bir his Allah bize anne olmayı nasip etti çok şükür pazartesi rop muayemis var uzun zamandir oksijen almıyor oksijen almazsa ilerlemesi duruyormu gerçekten en son rop 1 derece vardı bizde hastane çıkış raporundada 1.evre yazmışlar ama son 5 muayenede bir hafta sonraya kontrol önerildi yazmışlar size birde şey danışmak istiyorum bebeği hangi bölümlere götürmem gerekiyor çıkışta bu konu hakkında doktora danisamadim unutmuşum inşallah beyinsel falan bir sorunla karşılaşmayoz aciksasi biraz korkuyorum herşeyden
Çocuk doktoruna gideceksiniz o size bir liste yapacak. O doktorlara gidebilmeniz için sisteme giriş yapacak bebeğinizi takipli olarak.
Çocuk nöroloji
Çocuk kardiyoloji
Çocuk göğüs hastalıkları
Bu bölümlere gideceksiniz.
Göz doktoruna kontrole gitmeniz lazım zaten randevu ayarlamışlar yine Rop muayenesi olacak.
Bebeğiniz eve çok yabancı yoğun bakımda askeri düzende yaşıyorlar ve sadece küvezi biliyorlar. Koynunuzdan ayırmayın düzene girecek. Bazı günler çok uyuyacak bazı günler hiç uyumayacak. Siz 2-3 saati geçirmeden beslemeye çalışın. Mama verdiğiniz için bence emzik kullanın çünkü aç olmadığı için de emmek isteyecektir. Sizi hiç emmeyecekse emzik tutturun. Yattığı yere sizin giydiğiniz kıyafeti koyabilirsiniz. Hep konuşun. Burayı büyük yazacağım ama kusura bakmayın. BEBEĞİNİZ YENİ DOĞMUŞ GİBİ DÜŞÜNÜP KİMSENİN KUCAĞINA DAHİ VERMEYİN. ASLA ÖPTÜRMEYİN YAKLAŞTIRMAYIN. Onlar doğal ortamı bilmedikleri ve antibiyotik kullandıkları için bağışıklıkları yok. 6 aya kadar kimseyle görüşmeyin zaten doğum yorgunu değilsiniz atlattınız. Ay ne olacak diyen insanları evinize sokmayın direkt yoğun bakıma geri dönüyor bebek. Tekrar ayrılıp güvenli bağlanmayı bozarsınız toparlamak çok zor olur. Lütfen kimseyle görüşmeyin bunlar normal doğmuş bebekler değiller çok zor büyüdüler

Göz muayenesi bitti , geçen hafta ile ayni ilerleme yada gerileme yok, kötünün iyisi bi haber yani. Gelecek hafta tekrar bakacak , artik oksijen takviyesi yok düzelirmi diye sordum en azindan ilerlemez dedi.Neyse bu haftayida atlattik 1 hafta 1 haftadir,gelecek hafta Allah kerim.
Sizin bebeği bir süre daha entübe şekilde büyütselerdi bu kadar kalmazdı yoğun bakımda. Ama önemli olan sağlıklı olması. Haftaya taburculuk konuşulacak bence artık.

Yarım kundak yapmayı deneyin küvezleri sıcak olduğundan o hissi arıyorlar. Giysi güvende hissettirir zamanla düzene girecektir

Back
X