- Konu Sahibi Marjaltrkmn66
Bugun 4deki doktor randevumuz bununla ilgiliymis. Tecrubeli doktorla odasinda 1.5 saat konustuk, tüm olani biteni anlatti bundan sonra ne olcagini anlatti. Göz ve cigerde sorun var ,baska hic biseyde sorun yok.oksijenden ciktigi için rop ilerlemez ,kendiliginden gecerse gececek ,geçmesse ṣuan retinaya uzak damarlanma onun icin bekleyebildigimiz kadar bekliyecez ameliyati belkide 6 yaṣina kadar belkide 6 ayliga kadar.Cigerde sorun nefes alip verirken , veriṣ aninda hepsini verdigi için alirken çok almasi gerekiyor buda onu cok yoruyon onun icin hava maskesi takacaz emin olun zarari yok onu cok cok rahat ettirecek,gün icinde zinde olacak dedi. Isterseniz 15gün sonra korkarkasaniz makinadqn filan dahada kalabilir dedi.Biz taburculuk istedik direk herseyini zaten simdiden yapabiliyoruz eṣimde makinasindan anliyo kendi acip kapatip ayar yapabiliyo.genede her gün eve hemsire gelcek 1 saat ve cihaz teknisyeni her bir iki güne gelip kontrol edecek ucretsiz.Ayrica eṣim fizik terapisi sporu ve masqji için formasyon istedi ,onun içinde eve bi egitmrn yollucaklar evde egitim olacak profesyonel ucretsiz.bu olayi bilmiyoduk super oldu. Bide inşallah inşallah Turkiyedede aynidir biz her hangi bi kontrol veya acil durumda muayenede randevu onceligimiz olacak , acilde beklemiyecez direk servise cikacaz bize duzene giresiye kadar normal cocuk doktoru bakmiyacak, her konuda kardioloji,göz,norolpji hepsine ayni hastanede premature bebeklerde uzmanlasmis doktorlar takip edecek, dedigim gibi hiç birini bekletmiyecekler , randevu direk olacak her konuda. Biz dedikki bir iki hiç kimseyi eve almiyacagiz gorusturmuyecegiz dedik ,birazda evde cikarmayiz fln dedik, direk çok cok cok yanlis dedi. Beyin gelisimi zeka gelisimi ve ruhsal gelisimi için kesinlikle degisik yüzler gormesi onun için hayati önemi var , sadece opturmeyin, hasta olmasinlar , siz hasta olunca maske takin dikkat edin, ama insanlarla simdiden iletisim kursun sadece opmesinler, dusariya cikin , agac gorsun yol gorsun kuṣlarin sesini ruzgari hissetsin ama ideal giydirin hava sartlarina göre. Banyo ona ve tecrubenizle belirliyeceksiniz sizde oda severse isterseniz gunde iki kez , sevmesse 3gunde bir ,yani cogu ṣeyi artik siz tecrube kazanip ogreneceksiniz,merak etmeyin benim tecrubelerime göre siz cok iyi idare edebilirsiniz dedi. Ekrandan kesinlikle uzat tutun , devamli ama devamli konusun konusurken agzinizida görsün dedi, muzik dinleyin , ona kitap okuyun resimler gosterin , avm ye gitmeyin ilk 6 ay ama hep parklara bahcelere gidin diye tavsiye verdi.gercekten farkli insanlari gormesi tanimasi tanismasi bugün bile cok cok onemli beyin gelisimi için, abartip bunu onun elinden almayin diye tembih etti sadece dikkat edin opturmeyin yuzlerine cok fazla yaklastirmayin yeter dedi. Süt konusunu soyledim direk 10ml daha ekledi, olmassa 3 saatede dusurebiliriz dedi, evdede geceleri aciktiginda vermemizi yoksa uyandirmayin kilo alirsa ,kilo almassa zaten biz sizi uyaririz biraz fazla besleyin diye tembih etti. Ister 3 saat ister 4 saat ister 150ml ister 200ml ,bu bebeginize bagli kilo aliyosaki ilk ay 800gram-1100gram arasi cok iyi zorlamayin ona birakin dedi,her aglamasi ac oldugu manasina gelmiyo bu kilolari aliyosa iyi dedi. Iṣde geceleri makinaya baglicaz ama tüm deil dedigim gibi apne aleti gibi bisey. Benim kendi tecrubem sizinkinde daha agir bi bebek vardi onunki 1 sene surdu , sizinki belki 1 ay belki 6 ay ama dedigim gibi 1 seneden uzun suren ben gormedim yaṣim 58 dedi. Durumu çok kötü deil , keyfinizi maske yuzunden bozmayin diyede tembih etti.ṣuan normal oda kosullarina alisacak, normal besige alisacak, giysilere alisacak o ara sizde 4 gece burda kalzcaksiniz toplamda 15 güne taburcu olursunuz aksilik cikmassa dedi.