28 haftalık doğum süreci

Bende ṣimdi gorustum , 1 haftadir 2400-2450 arasi geziyodu son 3 günde 100gram almus 2550 gram olmus. Ben az dedim , hayir tam istedigimiz gibi dediler günde 30-60 arasi almasini istiyoruz , 60 dan fazla almasi günlük çokda saglikli deil dedi doktor. Haftada
200-250 gram istiyorum,ne çok nede az dedi.
Onceki hafta almamisti onu da direk oksijene yordu günde 8 saat maske faydasi olmus demekki dedi. Bende ilk defa hissediyorum artik eve cikmamiz artik onun için daha iyi olcak, artik %100 ben ona evde daha iyi bakarim eminim ,bu haftaya kadar onun için hastanede olmasi daha güvenli olduguna inaniyodum. Artik bu hafta eminim ev daha iyi olcak.1800 gramlarda bizim boy 42cmdi diye hatirliyorum,galiba benim kiz biraz kisa. Baṣ hiç sormadim ama hepsi normal boyutta diyolar pek detay sormuyorum.hayirlisi bi karamsar hissediyorum bu hafta kendimi, toparlanmak zorundayim.maske beni çok uzdü ,bide geceleri çok huzursuz olmasi beni mahvediyo, sütten sonra mayıṣır kalirdi, dün sanki bir gram içmemiṣ gibi gozleri firil firildi,yalvardim biraz daha süt verin diye vermediler, suratina dokununca biberon saniyo saldiriyo parmagima, ama memedende emmiyo sut gelmeyince aninda biberon gibi çildiriyo baṣini atiyo diriyo kendini.
Hayirlisi beklemekten başka yapacak bisey yok, Allah sanada kolayliklar versin, inşallah bi an önce hayirlisi ile alir, hayirlisi ile eve cikarsiniz .burdaki doktor olsaydi 7-8 gün sonra 2kg olmasi lazim derdi size, bazen bi defada 100-150gram kaka yapiyo bizimki sirtina kadar doldurdugu oluyo,inanamiyorum nasil bu kadar yapar bu kaka deil bu baska bisey diyorum, cagirip gosteriyom normalmi diye guluyolar iyi bisey bu dedikleri oluyo.belki yarin 1900 gram diyecekler sizede inşallah, cumayada 2kg geçmiṣ olcak belkide inşallah

İnşallah ben gelişim geriliğindeb yada bir metabolizma rahatsızlığından korkuyorum onun için büyümesi lazım ancak o zaman anlarız dedi doktor ter.testi mi be yapiyoalr mis keşke emzirebilsem bende hala azar.azar sütüm geliyor hemen kendini toplar çıkardık anne.suyu veremedihik için de çok üzülüyorum aka nasibi yokmus yapacak bişi yok bakalım bufun rop oldu kilo alcahini düşünmüyorum ama yinede bir umut inşallah almış olur benimde kaka yapiyo.ama öle 150 Gr falan deil.en fazla 70 genelde az yapıyor sık yapıyor testw gönderdiler temiz çıktı biraz mercimek tanesi gibi kakası vardı suphelendiler inşallah büyüdüğü zaman alerjisi olmaz onu yeme bunu yeme süt alerjisi de iyi bişi deil herşeyde süt var bilemiyorum bekliyoruz işte bana.da doktor sürekli kilo alması iyi bişi deil kansızlık.yapar.dedi günlük 30 40 almasını istiolar Allah'tan çok vermiyor yeni mamaya gectigim günden beri 35 gram verdi hayirlis merak.etmeyin eve cikinca bende daha iyi olucak sizinkide benimkide.ben eve çıktığımda sık.sik.beslemeyi.dusunuyorum burda hemşireler.azar azar veriyor ama çocuk istiyor doktor.alabilfigi.kadar verin diyor neyin kafadini yasiyolar anlamiyorum 50.yeter.diolar 80.icmis.bir.cocuk yani sadece içerken yoruluyor 5.dakka.arayla.dinlenerek.iciyor roptan önce besleme yapmiyolar zaten hayırlısı diyorum bana da dua edin artık evimize gidelim

Bizim de hastanemiz 3 saatte bir beslerdi arada besleme yapmıyorlardı. Bağırsakları mideleri düzene girsin diye. Aslında ben evde bunun faydasını gördüm alıştığı için o saatlerde beslenir ve uyurdu. Askeri düzen gibi alışmış geldi çocuk yani eve. Evet bir an önce kilo alsın büyüsün istiyoruz ama onlar daha kontrollü profesyonelce bakıyorlar. Farkındaysanız sürekli beslenen bebeklerde uyku sorunu çok oluyor. Anne yüreği biliyorum ama yaptıkları yanlış değil bilmenizi istiyorum. Bebeklerinizin boyu da kilosu da çok güzel gidiyor maşallah

haklisin ,çok saol. Endiṣeye bagimlimi oldum nedir, geçti kendimi topladim derken,gene donuyorum o hallere. Elhamdülillah bugün iyi geçti 80ml e cikardilar sütü doymuyo diye.tam son damlalarda doydu geçindi, arkasinada güzelce agizdan gazi atinca ,gulumseyip uyumaya daldi çok güzel,keyfim yerime geldi 3-4 gündür hep sıkìntili halini gorünce doluyorum negatife bagliyorum ,modum çok düṣüyor engel olamiyorum kendime.ona buna suç buluyorum

Onu banada dediler bence butun erken premature bebeklere soyluyolar, ozellikle metebolik bi sorun demedi.ama bi sorun gorunuyomu diye sorunca ṣuan hiç bi sorun gozukmuyor ama buyudukce belli olcak ṣuan gorunurde bisey yok diyolar.buyudukce olabilir olmayabilirde diyip kesin bisey demeden geciyolar. Tek deilsin yani ,inşallah sendede bendede bi sorun cikmayacak ilerdede, dua etmekten baskada yapacak biseyimiz pek yokken onlarida takmayalim kafaya

Kizlar hangi aşıları yaptırdınız bana gecikmiş 5 tane aşısı var dediler dün hepatit aşısı yapıldı malum erken doğdular vücutları kaldırırım o kadarını

Kizlar hangi aşıları yaptırdınız bana gecikmiş 5 tane aşısı var dediler dün hepatit aşısı yapıldı malum erken doğdular vücutları kaldırırım o kadarını
Tabi ki kaldırır aşı kesinlikle yaptırın çünkü bağışıklıkları düşük. Zamanında doğan bir çocukla aynı değil. Ben özel aşıları da yaptırıyorum tavsiye ederim. Size rsv aşısı da yapacaklar erken doğumdan dolayı raporlu olacak bebeğiniz. O aşı çok önemli sakın tarihlerini atlamayın sorun hastanenize. O aşının dozu normalde 15bin ama prematüre bebeklere devlet ücretsiz yapıyor. Rsv diye araştırın o hastalık bizim oksijen desteği almış bebeklerimizi yine yoğun bakıma sokacak kadar zor. Tüm aşıları yaptırın.

Zorunlu 5 aṣi var burda zaten ilk 2 ayliklar için , kanun olarak zorunlu. Bize hepsini vurdularmi bilmiyorum ama ilkinde ben ordaydim biraz ateṣi olabilir ona dikkat edecez sadece demislerdi.birazda yorabilir o kadar. Ama ateṣ fln herhangi bi yan etki olmadi,sizdede olmaz 2kg ya yakinken basliyolar burdada.
Bugun bizimde rop pek iyi geçmedi, rop 1 e kadar gerilemisti ,müthiṣ demisti geçen hafta ama bilmiyorum ne oldu bu hafta geri rop 2 seviyesinde dedi.Büyük hastanedeki profesore verileri yolladi ,belki bugün lazer diyebilir dedi ama ogleden sonra o kadindan haber geldi acil tedavi gerekmiyo gelecek hafta kontrolune göre karar verelim demiṣ. Ne yazikki bu hafta zor geçti her anlamda, haftaya Allah kerim inşallah tekrar düzelir. Yoksa bide 550km ambulans yada helikopter , lazer ameliyati çok yoracak bizi. Hayirlisi dualarinizi eksik etmeyin ne olur, sonuna geldik sonuna ama bitürlü finish i goremedik.ha gördük ha görecez inşallah yakinda.Allah kerim inşallah duzelecek inaniyorum.

Malesef bayramda.gondermiyor.gelen.giden çok olur enfeksiyon kapar falan dedi bende kimseye göstermicem dememe ragmen ikna edemedim hayırlısı.olsun.bayramdan sonra artık çok şükür kilo aldı ama hala ten rengi hafif Sarı gibi esmer gibi rengi bir türlü acilmadi eşimde bende beyaz tenliyiz bilurubin değerleri 6 seviyesinde.cikiyor ama doktorlar bişi yok diolar.surekli bilemiyorum bu karaciğer sorunu yada.safra.sorunu yazıyor.googlexa bütün belirtileri var ultrasonla bakabilirler demekki gerek gormuolar onlardan daha iyi bilecek deilim ama bütün belirtileri var bilemiyorum yani neden sarılık degerleri düşmüyor bir türlü mesela bir ciksam.baska.doktorada mutlaka götüreceğim 9.gun bayram izni verdiler rop muayeside aksayacak insallaj bişi çıkmaz ondan da çok korkuyorum haftada bir mutlaka bakılması lazım rop hızlı ilerleyen bişi hakkim

Hayirlisi olsun üzülme , artik en azindan biliyon ne zaman cikacagini sayili gün hemen geçer.ya hangi bebegi böyle her gün test yapsan illaki bisey çikar, doktorlarida biliyon tehlikeli bisey oldumu dillerini sakınmıyolar hiç, onemli bisey deil dedilerse kesin biṣey yoktur.geçer tek rengide ,cok vitamin takviye aldilar karaciger hafif yorgun olabilir zamanla düzelir oda. Bizim bu son 10 gün acildi rengi,ṣuan 2650gram.sizdede acilir daha erken.
Bizden bebek arabasini istediler uyanik oldugu uyumadigi zaman aliṣṣin dıṣ dunyaya bide beyin fonksiyonlarina iyi geldigi soyleyip biraz serviste tur attiriyolar bebek arabasiyla ,galiba taburculugada alistiriyolar diye düṣündük.
Bizim gözlerde gerçek sorun var ,biliyon enjeksiyonda yaptilar iğne gözlere genede her 7 günde bakiyolar. 9-10 gün inşallah bisey cikmaz ondada, ama haklisin gecen hafta mutis mütiṣ artik boyle giderse tedaviye gerek kalmaz derken bu hafta bi anda hersey tersine döndü,hemen acil bile gidebilir dedi ama sonra baṣlarindaki doktor bi hafta daha bekleyelim dedi, ama sen o kadar kendini strese sokma hem artik oksijen almiyo hemde rop seviyesi cok düṣük.
Bende çok merak ediyorum daha kaç hafta rop kontrolu olacak. Internette 46. Haftaya kadar rop kontrolu yapilmasi gerek diye yaziyo.daha 30 hafta daha var, her hafta hastaneyemi gidip gelecez ,baya zor olacak. Bessste okursan bu mesaji , sizinki nasil olmuṣtu? Cok uzun sürdümü rop kontrolleri

Son düzenleme:
Bebeğe oksijen vermeyi bıraktıkları zaman bebek dış dünyaya alıştığında eğer Rop gerilemiş olursa bir daha Rop muayenesi yaptırmıyorlar. Rop oksijenden oluyor özetle. Küvezde oksijen veriliyor o nedenle risk var. Biz çıktıktan 15 gün sonra Rop muayenesine geleceksiniz dediler gittik Rop tamamen gerilemiş dendi artık Rop muayenesi yok 6.ayında normal göz muayenesi olacak dediler.

inşallah ya bizimkide cikar bir an önce ṣu oksijenden.bi o kaldi bi çikarsa inşallah rahatliyacagiz, dedim bende cikarsak denesek diye, ṣuan oksijen almasi gözünden daha önemli dediler,beyin fonksiyonlari ve diger organ gelisimleri için, inşallah Allahim yardim et inşallah bi an önce hayirlisi ile cikalim , kilo almasi geri geldi maskeyi bari biraksak dedim, bu maske oksijen deil bu baska bişey dediler sadece hava üflüyo nefes alinca derinlere gitsin yormasin diye dediler.ama maske oynuyo bazen kenarlarda hava kaçirdigi oluyo, ben normal maskede bile nefes aldikca burnun ordan gözüme vuran kendi nefesim bile gözlerimi yakiyo kizartiyo. Onlar Evdede kullanirsaniz bunu kullanacaksiniz , oksijen tüpü vesaire deil bu sadece hava üflüyo kuvvetli dediler. Ṣu iki haftayida bi sorunsuz cikarirsak inşallah, aṣiri tedirginim bisey cikiverecek diye. Benim anladigim tek ṣey , organize olma,bakim ,insan degeri, anne baba psikolijisi, gerektiginde aninda destek , bezinden biberonuna emzigine elbisesine kadar sinirsiz destek burda daha iyi , ama Turkiyede ufak tefek ise risk onu göze aliyolar süreci hizlandiriyolar, burda normal hayattada insanlar zaten böyle ufacik minicik dahi risk almiyolar buda süreci uzatiyor. Yani elde bi damarda sorun varsa ,burda risk almayalim ölüm riski %5 var diyip kolu kesiyolar, orda ya %5 risk için kolu kesmeyelim bu riski alalim, kurtarmayi deneyelim bosu bosuna koldan olmasin mantalitesi var.benim ṣahsi düṣüncem , bizim oksijen olayida bu tamam gözleri kötü olabilir ama varsin hayati riski olmasin %1 bile olsa, bilmiyorum belki saçma salak düṣünüyorum.ṣaṣkin ördege döndüm kafamda hep sorular cozumler , ne kadar zor çok zormuṣ bu sinav , evlat baska biseymis.

Bugün doktorla konustuk , Rop 3 seviyeye yukselmis. O gece hava ufleyen aletin rop a etkisi olmadigini savundu , dedim o maske kayiyor resmen gözüne ṣiddetli bide hzva ufluyor gözüne geliyor ,sizin soylediginiz bana tek o degisti ve bu hafta rop 1 den 3 e zipladi, ben onu dusundum dedim, ne dediysem dinletemedim ona geceleri ihtiyaci var ve o oksijen deil sadece hava ufluyo sert dedi. Cabuk gelismesi onemli cigerinin fln dedi, bende o zaman bakin izleyin doymuyo 80cc ile bu seferde dedim. Günlük extra 15cc fazla verebiliyoz onun üstüne cikmasi iyi deil dedi ,bana cabuk buyumesi lazim diyosunuz oksijenden kurtulmasi icin ama süt vermiyosunuz dedim , gene kendini hakli cikardi. Bide psikologuda cagirmis galiba 2 saat yanimizdan ayrilmadi,iyice deli oldum.
Eve ciktimizda ne yapacagimizi anlattilar oda sicakligi 18-20 derece olmasi gerek, 20yi gecmesi iyi deil dediler, tam Turkiyenin zitti diye biliyorum.Asiri moralim bozuk aṣiri kahroldum resmen kendimi hiç iyi hissetmiyorum.

Hayır yüzdünüz yüzdünüz kuyruğuna geldiniz. 3 ay oldu sanırım. Doğum haftasını yakaladı şu an.
Açıkçası ben sizin bebeğinizin entübededen erken ayrıldığını düşünüyorum. Evet güzel bir haberdi ama bence bebeği daha çok yordu. Bizim yoğun bakımdaki doktorumuzun fikri bence daha mantıklıydı entübeden ayrılınca kısa süre oksijen desteği aldı. Sizin bebeğiniz uzun süredir oksijen alıyor Rop ilerlemesi bundan olabilir. Ayrıca sert hava üflemesi ne demek sonuçta oksijen üflemesi gerekmiyor mu solunum için ?
Yoğun bakımda hemşireler 60cc verirdi mesela eğer bebek ağlarsa yine verirlerdi. Kurallar değişiyor ama ne bileyim bunu bildiğim için sanki burası daha mantıklı geldi bana.
Oda sıcaklığı 20-22derece olsun demişlerdi bize ama ben onun ülkenin iklimine göre şekillendiğini düşünüyorum.
Sabırlı olun az kaldı. Rop işi biraz uzatacak ama inşallah geçer bir an önce

Aynen ayni fikirdeyim bende , dedigine göre oksijen yerine sert hava üflüyo ,oksijen yok. Maskenin üstünde delikler var mesela o deliklerden cikan hava yüzüme bile geliyo 30cm den. Nefes aldigindan o hava sayesinden daha derinlere gitsin istiyolar gibi anladim. Ayni ṣey gibi gece abnesi olanlar takiyo ya sadece ufleme yapiyo durmasin nefes alisveriṣi diye.ama gercekten çok sert üflüyo. O alet sayesinde oksijenden daha hizli çikacagini söylüyor.evdede olursa o olacak geceleriki abne gibi nefes almayi unutmasin diye dedi. Ama o kadar rahatsiz ediyoki o , hemde ses yapiyo bilhassa hava kaçirirken. Süt olayi zaten beni deli ediyo , ya her 3 saatte verin yada biraz ekleme yapin deilmi , nerdeyse 2kg700 gram oldu ,ve bagirsak mide bakimindan servisin en saglikli bebegi. Bir kez kusmaz ,doyunca zaten biberonu agzina bile koymuyo.ama doymadiginda ne uyuyo nede huzurlu oluyo. Bellemis doktor en fazla 15 en fazla 15cc extra günde diye. Dün gece gene aynisi oldu biberon bitti ama halen süt istiyo , gogustende hiç ama hiç istemiyo. Kiza dedim bakti 1-2 dakika gercekten aç verelim hemen 15ml dedi , verdik bi 15 daha olsa rahat icerdi ama olsun o 15ml bile rahatlatti uyudu gazini cikardi kakasini yapti altini temizledim gram huzursuz olmadi, melek gibi oldu 2 saat kucagimda uyudu taki o maskeyi takasiya kadar , maske o kadar gozune vuruyoki çocuk uyuyacam diye ölüyo aslinda uyutmuyo bi türlü. Bugun gene öglen durmamis 15ml daha vermisler baska yok , taki ben 4 de süt veresiye kadar uyumadi ,süt verdikten sonra rahatladi azcik uyudu tekrar agzi ile aranmaya basladi ṣansa doktorda orda bak dedim gosterdim, olsun olsun vermeyelim karnina iyi deil dedi kesti atti.delirmem geliyo iyice, bi hemen buyusun diyolar gelissin ayni anda süt vermiyo, her bebek ayni deilki bunlar her bebege aynisini uyguluyo. Diyom onlar bu iṣin uzmani benmi abartiyorum ama inan abartmiyorum. 20ml ekleseler sanki çogu ṣey yoluna girecek. Tutturdular günde 30gram almasina ,30gram aldimi hayatta bi ekleme yapmiyolar.
Sabirli olmam gerekiyor, çok ugrasiyorum bu ara sabirli olmaya ama bu rop olayi mahvetti, cok korkuyorum bu sali apar topar parise yollucaklar gene ameliyat diye. Bu herseyi uzatacakta uzatacak, Allahim yardim etsin bize kafam o kadar doluki kollarimi bile güçsüz hissediyorum kaldiramiyorum kendimi, eṣimde ayni olunca güçde veremiyoruz birbirimize bu sefer

Son düzenleme:
O cihaz galiba oda havasini alip temizleyip maske ile burnuna üflüyor ama baya sert cikiyo hava dedigim gibi o maskenin üstunde 5-6minik delik var taa benim yüzüme bile vuruyo çikan hava. Ama her kipirdandiginda maske oynuyo göz kismindan kaciyor hava gozlerine geliyo, video cektim resmen gostermek kanitlamak için. Doktor gram rop a etkisi yok diye inat etti.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…