Ben hiç düzenli yapamıyorum bugün daha bir kere sabah yaptım şimdi göğüslerim şişmiş ağrıyor hiç cesaret edemiyorum onun için hep erteliyorumAlarm kurup o şekilde sağım yapıyordum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben hiç düzenli yapamıyorum bugün daha bir kere sabah yaptım şimdi göğüslerim şişmiş ağrıyor hiç cesaret edemiyorum onun için hep erteliyorumAlarm kurup o şekilde sağım yapıyordum
Hata yapıyorsun mastit olursun sağmazsan ve de sütün kesilir , sık sık sagman gerekiyor, elektrikli sagma pompası al acilen , sagmadigin için ağrıyor, göğsünü boşaltınca ağrın hafifleyip geçecek...Ben hiç düzenli yapamıyorum bugün daha bir kere sabah yaptım şimdi göğüslerim şişmiş ağrıyor hiç cesaret edemiyorum onun için hep erteliyorum
Haklısın araya zaman girdi mi bir türlü cesaret edemiyorum daha çok ağrıyor hatta dün iki kere bir titreme geldi üşümeye başladım göğüslerim sızlıyordu çok kötüydü. Sağma makinesi almıştım philips awent elektrikli süt sağma makinesi var onu doğumdan önce almıştım el pompasını da aldık ama onu çok kullanamadımHata yapıyorsun mastit olursun sağmazsan ve de sütün kesilir , sık sık sagman gerekiyor, elektrikli sagma pompası al acilen , sagmadigin için ağrıyor, göğsünü boşaltınca ağrın hafifleyip geçecek...
Elektrikli daha iyi gibi pompa mı iyi yoksa elektrikli olan mıHata yapıyorsun mastit olursun sağmazsan ve de sütün kesilir , sık sık sagman gerekiyor, elektrikli sagma pompası al acilen , sagmadigin için ağrıyor, göğsünü boşaltınca ağrın hafifleyip geçecek...
Çift başlıklı elektrikli pompa en iyisi , ben kiwi nin elektrikli pompasını kullandım , trendyoldan aldımElektrikli daha iyi gibi pompa mı iyi yoksa elektrikli olan mı
Elektrikli varsa mutlaka kullan , sağmazsan mastit olursun , unutma bebeğin için süt hayati bisey ...Haklısın araya zaman girdi mi bir türlü cesaret edemiyorum daha çok ağrıyor hatta dün iki kere bir titreme geldi üşümeye başladım göğüslerim sızlıyordu çok kötüydü. Sağma makinesi almıştım philips awent elektrikli süt sağma makinesi var onu doğumdan önce almıştım el pompasını da aldık ama onu çok kullanamadım
Mastitin bütün belirtileri var bende hatta yengem olmuşsun dedi göğüslerim sanki elektriğe verilmiş. Hemen hemen her sağım yaptığımdan sarı katılaşmış süt mü artık iltihap belli değil o geliyorElektrikli varsa mutlaka kullan , sağmazsan mastit olursun , unutma bebeğin için süt hayati bisey ...
Anladım canım teşekkür ederimÇift başlıklı elektrikli pompa en iyisi , ben kiwi nin elektrikli pompasını kullandım , trendyoldan aldım
O sütü bebeğe verme sağ ve dök. İltihap olabilir, göğsün rahatlayınca düzenli bir şekilde sütleri stokla...Mastitin bütün belirtileri var bende hatta yengem olmuşsun dedi göğüslerim sanki elektriğe verilmiş. Hemen hemen her sağım yaptığımdan sarı katılaşmış süt mü artık iltihap belli değil o geliyor
İltihaplı ve kanlı olanı kaldırmıyorum. Aslında diyorum hastaneye gitsem bir iki kere orada makineyi kullansam boşalır bizimkiler ister istemez güçsüz kalıyor hastanedeki makinelere göre ondan hiçbir zaman tam olarak göğüsü boşaltmadığım için birikti bir kere tam anlamıyla boşaltsam belki olmaz artık. Burdan kimsenin başına geldi mi acabaO sütü bebeğe verme sağ ve dök. İltihap olabilir, göğsün rahatlayınca düzenli bir şekilde sütleri stokla...
Hastahanede de yapabilirsinizİltihaplı ve kanlı olanı kaldırmıyorum. Aslında diyorum hastaneye gitsem bir iki kere orada makineyi kullansam boşalır bizimkiler ister istemez güçsüz kalıyor hastanedeki makinelere göre ondan hiçbir zaman tam olarak göğüsü boşaltmadığım için birikti bir kere tam anlamıyla boşaltsam belki olmaz artık. Burdan kimsenin başına geldi mi acaba
benim yigenim de bu haftalarda 750 gr dogdu, yogun bakimda gordugumuzde kalbi sanki disarida atiyor gibiydi öyle zayifti yani.Merhabalar geçtiğimiz cumartesi kızım 28+1 haftalıkken plasenta ayrılması nedeniyle yoğun kanama yaşadım ve acil sezaryene alındım. Kızım doğduğu an nefes almış sonrasında küçük olduğu için entübe edilmiş.
1040 gram doğdu fakat bugün 1005 gram olduğunu söylediler.
Yoğun bakımdaki en küçük bebek şu an. Doğum öncesi de 5,5 hafta EMR yani erken su gelişi nedeniyle susuz bebek olarak hastanede yatıyordum.
Bu süreçte çok bilgisizim okumaya gayret ediyorum ama kendimi henüz toparlayamadım bu süreci yaşamış ya da bilgisi olanlardan destek istiyorum çünkü yoğun bakım doktorumuz sert biri ve tam anlamıyla bilgi almakta zorlanıyoruz.
Bugün görüş günümüzdü kızıma bir haftadır ilk defa dokunma şansım oldu. Ben dokununca ellerini bacaklarını oynattı gözlerini açtı ve o küçük ağzındaki hortumu çiğner gibi hareketler yaptı. Bugün doktorun söyledikleri:
Entübe solunum basıncını düşürdük.
Bu bebekler biliyorsunuz sakat olabilir sizin bebekte de bu durum 3 üzerinden belki 2 gibi.
Süt veriyoruz bağırsaklarında şişme olmadı.
Tansiyonu daha dengeli vücut ısısını sağlamaya çalışıyor.
İdrarını yapıyor.
Beyin kanaması bu bebeklerde görülen bir şey ama sizin bebekte 5 üzerinden 2 ancak diyebiliriz bunun seviyesine.
Evet söylenenler bunlar iyi mi kötü mü inanın tam olarak anlayamıyorum çünkü basıncı düşürdük dediğinde sevindiğimiz an sakat olabilir diyor. Anlıyorum umut verici konuşamaz ama gerçekten bu süreci yaşamış insanlarla konuşmaya ihtiyacım var. Şimdiden herkese teşekkür ederim konuyu görürseniz kızıma dualarınızı eksik etmeyin
Çıktık teyzesi 3 ay oldu çıkalı :)benim yigenim de bu haftalarda 750 gr dogdu, yogun bakimda gordugumuzde kalbi sanki disarida atiyor gibiydi öyle zayifti yani.
dr çok umut vermek istemiyorum hazirlikli olun dedi.
şuan 5 yaşında, drlar her zaman en kotusunu düşünüp bunu hesaplayarak konuşmak durumundalar sanirim meslekleri gereği.
inşallah korrktuğunuza ugramaz sizde saglikla sihhatle çikarsiniz o hastaneden kuzunuzla
Ne kadar kaldı bebeğiniz bizde 28+4 haftalık 28 Ağustos ta acil sezaryene alındım bebeklerim hala yoğun bakımda daha dokunamadım bebeklerime bir tanesinin durumu daha kötü sıkıntıları var bir tanesi daha iyi solunum cihazından kestiler kilo almasını bekliyorlarÇıktık teyzesi 3 ay oldu çıkalı :)
Annesi ikizler daha kolay toparlıyor hep öyle gördüm yoğun bakımda bak bir tanesi daha iyi benim kızım 50 gün entübe kaldı sizinki 1 ayda hemen solunumdan ayrılmış bile maşallah ona benim kızım 83 gün kaldı 1 kg doğmuştu. Sizinkilerin kiloları nasıl ?Ne kadar kaldı bebeğiniz bizde 28+4 haftalık 28 Ağustos ta acil sezaryene alındım bebeklerim hala yoğun bakımda daha dokunamadım bebeklerime bir tanesinin durumu daha kötü sıkıntıları var bir tanesi daha iyi solunum cihazından kestiler kilo almasını bekliyorlar
Benim kızım 1250 gram olarak doğdu oğlumda 1500 gram olarak doğdu ama doğumdan baya düştü kiloları hatta kızım 1090 düştü sonra çok şükür toparladı kendini oğlumunda sıkıntıları var oda atlatsa toparlanır . İnşallah en kısa zamanda bende kucağıma alırım, sizde sağlıkla büyütün evladınızıAnnesi ikizler daha kolay toparlıyor hep öyle gördüm yoğun bakımda bak bir tanesi daha iyi benim kızım 50 gün entübe kaldı sizinki 1 ayda hemen solunumdan ayrılmış bile maşallah ona benim kızım 83 gün kaldı 1 kg doğmuştu. Sizinkilerin kiloları nasıl ?
Tabi ki sıkıntılar olacak sizi çok iyi anlıyorum ama kiloları güzel ikizlerde 2kg olunca çıkarıyorlardı genelde. Hastanenize bağlı tabi ama inşallah bir an önce toparlarlar. Yoğun bakımda onlara çok güzel bakılıyor hiç üzülmeyin kendinizi toparlayın bebekleriniz gelince çok enerjiye ihtiyacınız olacak. Bol bol uyuyup süt sağmaya gayret edin. Bebeklerinizi kucağınızda hayal edin onlar çok güçlüler inanın bana.Benim kızım 1250 gram olarak doğdu oğlumda 1500 gram olarak doğdu ama doğumdan baya düştü kiloları hatta kızım 1090 düştü sonra çok şükür toparladı kendini oğlumunda sıkıntıları var oda atlatsa toparlanır . İnşallah en kısa zamanda bende kucağıma alırım, sizde sağlıkla büyütün evladınızı
İnşallah canm çok teşekkür ederim o kadar çok ihtiyacım vardı ki güzel şeyleri duymaya oğlum için hala endişeliyim. Şuana kadar sıkıntılarım vardı çok ağrılarım vardı halen devam ediyor ama ilk günlere göre daha iyiyim ve mastit oldum bir aydır göğüslerimden dolayı perişan oldum şuan bile o kadar çok ağrıyor ama en azından bir haftadır ateşlenip titremiyorum normalde ateşlenip ısıtmaya giriyordum saatlerce titriyordum kendime gelemiyordum aklıma gelen her şeyi denedim göğüs ağrısı geçmedi şimdi biraz hafifleyince bebeklerim aklımdan çıkmıyor onları yanımda istiyorum dokunmak istiyorum zaman geçmek bilmiyor sizinde baya kalmışlar 83 gün az bir süre değil Allah sabır vermişTabi ki sıkıntılar olacak sizi çok iyi anlıyorum ama kiloları güzel ikizlerde 2kg olunca çıkarıyorlardı genelde. Hastanenize bağlı tabi ama inşallah bir an önce toparlarlar. Yoğun bakımda onlara çok güzel bakılıyor hiç üzülmeyin kendinizi toparlayın bebekleriniz gelince çok enerjiye ihtiyacınız olacak. Bol bol uyuyup süt sağmaya gayret edin. Bebeklerinizi kucağınızda hayal edin onlar çok güçlüler inanın bana.
Evet çok çok uzun ama yanınıza gelince o günleri hafızadan silip onun gülüşüyle dolduracaksınız o zamanları. Üzülmeniz hasretiniz o kadar doğal ki. Bebeklerini alıp dönerdi insanlar ben 83 gün o kapıda hep güzel bir haber bekledim boş döndüm. Allah kimseye yaşatmasın hatırlayınca burnumun direği sızlıyor. Ama geçecek 1 ay dayanmışlar bile. Bebeğimin stabil olması 2 ayı geçmişti benim bakın sizin bebekleriniz daha iyi durumda. Evinizi hazırlayın kendinizi toparlayın gelecekler geldikleri gün kavuştuk diye mesajınızı görüp mutlu olacağızİnşallah canm çok teşekkür ederim o kadar çok ihtiyacım vardı ki güzel şeyleri duymaya oğlum için hala endişeliyim. Şuana kadar sıkıntılarım vardı çok ağrılarım vardı halen devam ediyor ama ilk günlere göre daha iyiyim ve mastit oldum bir aydır göğüslerimden dolayı perişan oldum şuan bile o kadar çok ağrıyor ama en azından bir haftadır ateşlenip titremiyorum normalde ateşlenip ısıtmaya giriyordum saatlerce titriyordum kendime gelemiyordum aklıma gelen her şeyi denedim göğüs ağrısı geçmedi şimdi biraz hafifleyince bebeklerim aklımdan çıkmıyor onları yanımda istiyorum dokunmak istiyorum zaman geçmek bilmiyor sizinde baya kalmışlar 83 gün az bir süre değil Allah sabır vermiş
O günleri sabırsızlıkla bekliyorum o gün güzel haberi sizinle de paylaşacağım ki okuyan insanlara aynı durumu yaşayan annelere umut olsun benim öyleydi hep okuyordum sizin gibi olanları görünce umutlanıyorum benim bebeğim çıkmış gibi mutlu oluyorum . Sıkıntıları bitsin de kiloyu alırlar daha kızıma 23 cc süt veriyorlar ama oğluma bir düşürüp bir yükseltiyorlar en son 20 cc çıkarmışlardı sevindim dün öğrendim ki tekrar 10 cc düşürmüşler ciğerlerde orta derecede kronik rahatsızlığı varmış onun için ilaç tedavisi görüyor buhar veriyorlar şuan tahminimce kızı ondan önce çıkarırlar kilosu ve ayları tamamlanınca daha 18 ekimde 36 haftalık oluyorlar bizim planlı sezaryen günümüzde 36 haftada yani 18 ekimdeydi nasip 28 Ağustostaymış . İki aydan sonra hiç kucağınıza verdiler mi solunum cihazından kestikten sonra dokunabildiniz mi bide ondan sonra kilo almasını beklediniz sadece demiEvet çok çok uzun ama yanınıza gelince o günleri hafızadan silip onun gülüşüyle dolduracaksınız o zamanları. Üzülmeniz hasretiniz o kadar doğal ki. Bebeklerini alıp dönerdi insanlar ben 83 gün o kapıda hep güzel bir haber bekledim boş döndüm. Allah kimseye yaşatmasın hatırlayınca burnumun direği sızlıyor. Ama geçecek 1 ay dayanmışlar bile. Bebeğimin stabil olması 2 ayı geçmişti benim bakın sizin bebekleriniz daha iyi durumda. Evinizi hazırlayın kendinizi toparlayın gelecekler geldikleri gün kavuştuk diye mesajınızı görüp mutlu olacağız