Ahahha ben de senin gibi anladim. Tam yorum yapicaktim ''para varsa nie olmasin'' dieevle yas alımının bağlantısını çözemedim.
Eşime anlatamadığım durumher kentsel dönüşüm kârlı degil ki. ananemlerin yatırımlik bir evi var. tee istanbulda belediyeler degismeden kentsel dönüşüme girecekti. o tarihte o civarda evler 300 binse onlara 200 binlik bir masraf cikarttilar. devlet katkisi da vardi ama cok azdi. hem evinden oluyorsun hem yeni eve ödeme yapiyorsun. zaten cogu kisi katılmadığından baslamadi sonra da belediye degisti vs kaldi öyle.
bizim ev de girecekti (belediye degisince kaldi) ama biz para odemeyecektik tam tersi onlar bize kira destegi yapacakti yeninelenen kadar. oyle anlasmistik. ama iste hepsi farkli farkli. cok büyük risk. bir de guven olmuyor. teeeeee 6-7 sene once imza atti annemler belediye değiştiği gibi kaldi tonlarcasi. olan evin yıkımına baslanana olduEşime anlatamadığım durumkonum iyi diye eski evin diğer hissesini de aldık. Kiraya versek sorun oldu. Kentsel dönüşüme girse keşke diyor. Girse para ile yaptıracağız diyorum. O kısmı bir türlü anlamadı ne alaka diyor. Hayrımıza mı yapacaklar diyorum iş ciddiye binince anlayacak, o günü bekliyorum.
Batıda diyelimHangi şehir ?
Sözleşme yapıldı nişanlım sağolsun bir tek bu konuda beni dikkate almadı deprem bölgesinde değiliz diye5.kat asansörsüz bir bina çok zor direkt cayın
Ahahaha kafam o kadar doluydu ki soruyu şimdi farkediyorum25 yaşında olan ev
Peki ne kadara alıyor?Sözleşme yapıldı nişanlım sağolsun bir tek bu konuda beni dikkate almadı deprem bölgesinde değiliz diye
Ahahaha kafam o kadar doluydu ki soruyu şimdi farkediyorum
Evet kesinlikleBen asansör olmaması sebebiyle almazdım sanırım, alışverişten sonra ellerim dolu çıkamazdım o kadar katı diye düşündüm hemen
2 milyonPeki ne kadara alıyor?
140 metrekare bir ev için içi nasıl bilmiyorum ama uygun yani zaten asansör olmadığı için bu fiyattır asansörsüz 5.kat pek tercih edilmez birçok insanın direkt eleme nedenidir2 milyon
Batıda bir sürü şehir var yahu, hangisi?Batıda diyelim
Dün konu yazıp çıktım bu kadar yorum yapacakları beklemiyordum sizi
Kesinlikle öyle anlatmaya calistim maalesef paralari altina cevir dedim yeni yildan sonra ev fiyatlari tahmin edemiyoruz örnek vereyim 2 sene önce sifir bir ev havuzlu daire 750.000 bin tl iken o ev suan 6 milyon oldu. Sanirim buna göre karar verdi ev tadilati ufak tefek 150bine patlayacak gibi geliyor ama o eve pahali esya aldirmayi da düsünmüyorum ne kadar dogru yapiyorum bilemedim 5-10 sene oturup cikariz kafasinda suan140 metrekare bir ev için içi nasıl bilmiyorum ama uygun yani zaten asansör olmadığı için bu fiyattır asansörsüz 5.kat pek tercih edilmez birçok insanın direkt eleme nedenidir
Katiliyorum maalesefBir arkadaşın dediğine katılıyorum. Kuryeler, asansör yoksa çıkmıyor. Çocuk var mı bilmiyorum ama baston puset değilse hayvan gibi yeni nesil bebek arabası çıkarması, bisikleti, market, su bunlar çok zor. Bunun hastalığı, ameliyatı, yaşlısı var.