• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

25 yaşında annemden dayak yedim...

Cocuk kac yasinda olursa olsun dayagi asla kabul etmiyorum. Ama cocuk ne kadar buyurse buyusun annesinin ve babasinin kendinden buyuk oldugunu unutmasini da kabul etmiyorum. Anneniz herhangi bir sebeple sinirlenmis. Siz ona duzgun konusmayi ogretmeye calisarak(!) onu daha da sinirlendirmissiniz. Neyse ki hatasinin farkina varip ozur dilemis bir sekilde.

İlk yanlista kacip gitmek yerine, belki annenizin bir sorunu vardir diye yaninda kalmaniz daha mantikli olur dusuncesindeyim.

Karşımda bana "o...pu" diye bağıran annem değil de bir başkası olsaydı ona düzgün konuşmayı öğretirdim. Annem olduğu için yalnızca düzgün konuşmasını söyledim, bir hatam olduğunu düşünmüyorum bu konuda.

annen seni mi suçluyor kendi hayatnda bazı yaşadıklarından?

annen seni mi suçluyor kendi hayatnda bazı yaşadıklarından?

"Aslında ben babanla daha evlenmeden boşanacağımı biliyordum. Çünkü sorumsuz ve güvenilmez bir adamdı. Ama ailemin baskısından kurtulmak için baban bir kaçıştı. Sana hamile kaldığımda aldırmak için doktora gittim; fakat bir yıl içerisinde düşük yapmış olduğum için doktor bu işlemin riskli olacağını söyledi. Aslında ben istememiştim seni, annem çok ısrar etti, doğur kızım dedi. Oysa ben hayatımda en azından bir kez aşık olmayı isterdim ve yurtdışında yaşayabilmeyi..."

Eski konumda yazmıştım yukarıdakini. Annemin bana yaklaşık 1 sene evvel söyledikleri bunlar.

Biri size aptal deyince aptal olmazsiniz, veya o...pu deyince o....pu olmazsiniz. Siniriniz bozulur sadece. Keske kelimelere takilip kendinizi uzmeseniz. Onemli olan ofke kontroludur. Gucunuz yetecegi halde siddete siddetle karsilik vermediginiz icin sizi takdir ediyorum.

"Aslında ben babanla daha evlenmeden boşanacağımı biliyordum. Çünkü sorumsuz ve güvenilmez bir adamdı. Ama ailemin baskısından kurtulmak için baban bir kaçıştı. Sana hamile kaldığımda aldırmak için doktora gittim; fakat bir yıl içerisinde düşük yapmış olduğum için doktor bu işlemin riskli olacağını söyledi. Aslında ben istememiştim seni, annem çok ısrar etti, doğur kızım dedi. Oysa ben hayatımda en azından bir kez aşık olmayı isterdim ve yurtdışında yaşayabilmeyi..."

Eski konumda yazmıştım yukarıdakini. Annemin bana yaklaşık 1 sene evvel söyledikleri bunlar.
buradaki tek suçsuz sizsiniz halbuki....:(
evlerinizi ayırın bence de anneniz de kıymetinizi bilsin , özlesin bir sorgulasın derin derin yalnız kalıp düşünsün...
İmkanınız varsa ayrılın bir süre bence de..
Çünkü belli ki sizin üzerinize yıkmak kolayına geliyor ve sorumluluk almayı başarıp hayatın karşısında dikilemiyor...

Biri size aptal deyince aptal olmazsiniz, veya o...pu deyince o....pu olmazsiniz. Siniriniz bozulur sadece. Keske kelimelere takilip kendinizi uzmeseniz. Onemli olan ofke kontroludur. Gucunuz yetecegi halde siddete siddetle karsilik vermediginiz icin sizi takdir ediyorum.

Birileri size o...pu dediğinde kelimelere takılmama hakkınız saklı. Ben 25 yaşına kadar namusuna halel getirmemiş bir genç kız olarak kimsenin bana o kelimeyi kullanmasını istemiyorum.
İstediğim çok büyük bir şey mi, nedir? Düzgün konuşmayan birine de "düzgün konuş" denir, ben eminim burada o kelimeden sonra gözü dönecek pek çok genç kız var. Öfke kontrolünü layıkıyla sağladığıma eminim.

Back
X