Bunun market versiyonu var,bir de misal 1.99 yazarlar ama 2 lira alırlar 1 kuruşu vermezler o üründen günde bir sürü satılsa 1 kuruştan dünya para birikir.Hiç takma kafana kendinide kötü hissetme o şoförler yok muuu 5 kuruşun hesabını yaparlar ama para üstü yollamadınız deyince trip atarlar. O paralardan nasıl birikiyo 3 kuruş 5 kuruş derken iyi kazanıyolar valla. Bende 2,25 veriyorum bindiğimde ve her seferinde tam para hazırlıyorum ne eksik ne fazla. Çünkü bazen 2,50 veriyorum 2,30 alıyo 5 kuruşu kendine bende bişey demiyorum tabii ama ne gerek var öyle almasına.Artık dediğim gibi paramı hazırlayıp bindiğimde veriyorum ücretimi
E daha ne,bak kendinde biliyorsun,eksik para almayacaklarini.niye canini skiyorsun o zaman.bosveerr cokda iyi yapmisin,bircogumuz senin gibi cesaret gosterip isteyemiyoruz bile eksik paramizi..aman ayip olur kalabalikta var zaten diye.bir kere yanlışlıkla 5 kuruş bak tekrar yazıyorum 5 kuruş eksik verdim. Adam o 5 kuruşu almak için 50 tl bozdu
hayır neden yanlış bişe yapasın ki, 25 kuruş eksik versen ama istemeyi biliyorlar eksik gönderdin diye.Kızlar ya bu sabah canım çok sıkıldı. Evden çıkıp minibüse bindim. Gideceğim mesafe ücreti 2,25 ve ben 2,5 uzattım. Sonra ineceğim yere de az kaldı ama para üstüm gelmedi. Ben de uyardım 2,5 göndermiştim ama zam mı geldi ücretlere diye.Çünkü bayadır binmiyordum. Sonra şoför para üstünü uzatırken kinayeli bir şekilde "buyrun hanımefendi 25 kuruşunuz" dedi ama baya kötü dedi yani. Neyse dedim ses çıkarmadım. Arkadan bir kadının sesi geldi. "Cık cık cık şuna bak 25 kuruşun lafını ediyor" dedi. Utancımdan yerin dibine girdim. Ama sonuçta ben bu parayı sokaktan toplamıyorum, alnımın teriyle kazanmak için bir ay çalışıyorum. Dişimden tırnağımdan arttırmaya çalışıyorum. Yanlış birşey mi yaptım ben? Çok utandım, çok bozuldum.
birde benim berketle biraz ütopik inançlarım vardır...ama sonuçta ekonomik olarak çok rahat yaşayabilen bir insan değilim. yeri gelip o 25 kuruşa ihtiyacım olabiliyor. hakkım olanı almak mı sıkıntı. takılmayabilir tabi insanlar herkesin kendi bileceği iş. ama ben kadının ve şoförün tavrına sinir oldum. ayıplamalarına filan...
Şöförden çok kadına sinir oldum. Terbiyesiz fesat, keşke ona bir çift laf deseydiniz.Kızlar ya bu sabah canım çok sıkıldı. Evden çıkıp minibüse bindim. Gideceğim mesafe ücreti 2,25 ve ben 2,5 uzattım. Sonra ineceğim yere de az kaldı ama para üstüm gelmedi. Ben de uyardım 2,5 göndermiştim ama zam mı geldi ücretlere diye.Çünkü bayadır binmiyordum. Sonra şoför para üstünü uzatırken kinayeli bir şekilde "buyrun hanımefendi 25 kuruşunuz" dedi ama baya kötü dedi yani. Neyse dedim ses çıkarmadım. Arkadan bir kadının sesi geldi. "Cık cık cık şuna bak 25 kuruşun lafını ediyor" dedi. Utancımdan yerin dibine girdim. Ama sonuçta ben bu parayı sokaktan toplamıyorum, alnımın teriyle kazanmak için bir ay çalışıyorum. Dişimden tırnağımdan arttırmaya çalışıyorum. Yanlış birşey mi yaptım ben? Çok utandım, çok bozuldum.
Buraya konu açacak kadar büyük bir dert değil yani. Ama ben şahsen inerken öyle seslenip 25 kuruş isteyemezdim tamam her kuruşun hesabını yapıyoruz, minibüsçülerde yeri geliyor istiyor ama ben isteyemezdim öyle inerken seslenip isteyeceksem de yanına gider kısık sesle söylerdim bilmiyorum. İsteyecektiniz madem inmeden isteseydiniz birkaç dk geçince söyleseydiniz para üstüm gelmedi diye.
aynen yaa ona neyse ne karşıyorsa çok bilmiş şeyŞöförden çok kadına sinir oldum. Terbiyesiz fesat, keşke ona bir çift laf deseydiniz.
ya canım, istediğin zaman istersin para senin bunda tuhaf bişe yok ki sen rahat ol. ben de çekinirdim eskiden hatta içten içe senin gibi isteyenleri ayıplardım ne yalan söyleyeyim ama baktım o 25 kuruş olmayınca dolmuşcuların lafından geçemiyorsun bi de 25 kuruş birike birike bi sürü para ediyor ben de istemeye başladım artık nelerle kazanılıyor o paralar nasıl ben kimsenin hakkını yiyip eksik vermiyorsam parasını karşımdankinden de aynı şeyi bekliyorum iştezaten öyle yaptım ki şoförün yanındaydım. ve inmeden önce istedim. bunda tuhaf birşey yok ki.