Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .
Bi video ekleyesim var remiksli ama banlanırım diye eklemiyorum :KK53:
Burada oy kullanmadım, hiçbiri adayım değil. Biri daha çok adayım değil o sebeple daha çok aday olmayanıma en yakın oy alan adayı seçeceğim ki, daha çok adayım olmayan kişinin şeysi değişebilsin.

Kendi kafan gibi karıştırdın kafamın içini :confused:

Umarım öyle olur, yalnız kaç seçimdir iktidarıyla muhalefetiyle ve partilere oy veren seçmenleriyle anlaşılmayan birşey var, ötekileştirme, aşağılama, küçümseme, sen şucusun bucusun demek memleketi bölüyor, halk olmaktan çıkılıp düşman olmaya dönüşülüyor, zamanında yaşanan mağduriyetler ki bu her kesim için geçerli başa geçince diğerlerine zulüm olarak geri dönmemeli, demokrasi, kişisel hak ve özgürlükler, cumhuriyet, laiklik layıkıyla yerine getirilmeli.

Sırf farklı düşünüyor diye kimse bu kadar vatan haini ilan edilmemişti ya da yobaz denmemişti, bu seçimler dilerim partileri biraz düşünmeye iter, umudum yok gerçi ama işte yine de umut etmeye çalışıyorum.

Düşünüp yapıyorlar zaten.Siz bilmeden mi yapılıyor zannediyorsunuz? Amaç böl yönet.

Laik olmaya kalkarlarsa en büyük kozları gider.Neyle kandıracaklar milleti?

Demokrasi zor iştir.Adalet ister.

Bi video ekleyesim var remiksli ama banlanırım diye eklemiyorum :KK53:
Burada oy kullanmadım, hiçbiri adayım değil. Biri daha çok adayım değil o sebeple daha çok aday olmayanıma en yakın oy alan adayı seçeceğim ki, daha çok adayım olmayan kişinin şeysi değişebilsin.
Mesajı Süleyman Demirel yazdı sandım:deli:

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Muharrem İnce’nin adaylığına razı gelmesi zaten gitmesi ile aynı bana göre.
İki seçenek var,
Ya kazanamayacaklarını düşünüyor, ve kendi kaybındansa Muharrem İnce’nin kaybı işine geliyor.
Malum son zamanda destekleyeni çok oldu, yarın öbürü gün aday yaptık olmadı diye ekarte etmesi kolaylaşacak.
Yada gerçekten koltuk sevdası değil derdi, önünü açtı Muharrem İnce’nin.
Ama nedense birinci ihtimal daha kuvvetli geliyor bana. Muharrem İnce’nin adaylığını açıklama şeklini şık bulmadığım icin bu kanıdayım.
Cumhurbaşkanı adayı
‘Muharrem İnce, gel bakalım’ diye takdim edilmez :)

Evet, ben de Kılıçdaroğlu'nun o takdim edişini garip karşılamıştım, geçmiş seçimlerde de olmayacak hamleler yaptı ve bana göre hepsi hatalıydı, mesela ondan başka kimsenin genel başkanlığa aday olamaması, demokrasi bu demek değildir, parti başkanları siyasiler demokrasiyi yanlış biliyor ve seçmene de yanlış yansıtıyor, sonra hdp'yle tokalaşıp nasıl silkeledik söylemleri, Ekmelettin İhsanoğlu adaylığı, insanlar CHP'ye Atatürk için oy veriyor, Atatürk ilke ve İnkilapları için, Kılıçdaroğlu maalesef iyi bir parti başkanı değil, dürüst olabilir, iyi bir insan olabilir ama parti başkanlığı, siyasi adam olmak farklı birşey.

Denebilir ki sanki iktidar çok mu farklı, he onu da belirteyim strateji, ekonomik veriler, söylemler vs memleket meselelerini masaya yatırdığımızda vay laf söyleyemezsin tavrı takınılıyor, eleştiri hakkı yok maalesef, oysa seçim zamanı bizden oy isteniyor, ben seçiyorsam saygı çerçevesinde eleştirebilmeliyim, eleştirince vatan haini olmuyorum, bugüne kadar yapmadıkları bazı şeyleri sanki ilk kez seçileceklermiş gibi seçim vaadlerine koymalarını da doğru bulmuyorum, misal ohal, yeni uzatıldı yapan kendileri, haklı gerekçeler var dediler, mesela düşünüyorum, ohalin olması şart sınırlarımız ne halde, savaştayız (Afrin) denirken ohalin kalkması için ne değişecek 1 günde?
Misal özgürlük ve adalet vaadi, zaten bu bir ülke vatandaşlarının insani haklarıdır gibi, yani seçmen olarak tüm partilerin seçim vaadlerini iyi analiz etmeli, sorgulamalıyız.

O tarihte tatilde olacak olanlar nasıl yol izlemeli oy verebilmek için yazan olursa sevinirm

Siyasette asla anti-x partili olunmaz derken böyle bir hale gelenlerdenim ben de.
Adaylara bakınca içim rahat ve gönülden "Evet benim ülkemi bu yönetmeli." diyemiyorum.. Ne acı...
Ama en azından bu ülke böyle olmamalı diyip en yakın rakibe yönelmek zorunda kalıyorum

Umarım sonucunda ilim ve bilimin değer gördüğü; çocukların ve kadınların değersizlikten kurtulduğu; hak ve hukukun gerçek anlamda yerini bulduğu, kedilerin trafolara kaçmadığı, YSK' nın kararlardan haberi olduğu, plakasız araçların dolaşmaďığı temiz bir seçim ve güneşli bir sonuç olur. Ne ütopik...

O tarihte tatilde olacak olanlar nasıl yol izlemeli oy verebilmek için yazan olursa sevinirm

Yazlıkta olanlar ikametlerini tatil yapacakları yerlere aldırıyor, nüfus müdürlükleri bunu sağlayabilmek için haftasonu bile çalışıyor diye biliyorum, eğer tatile çıkacaksanız bir an önce gideceğiniz yere aldırın ikametinizi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Muharrem İnce’nin adaylığına razı gelmesi zaten gitmesi ile aynı bana göre.
İki seçenek var,
Ya kazanamayacaklarını düşünüyor, ve kendi kaybındansa Muharrem İnce’nin kaybı işine geliyor.
Malum son zamanda destekleyeni çok oldu, yarın öbürü gün aday yaptık olmadı diye ekarte etmesi kolaylaşacak.
Yada gerçekten koltuk sevdası değil derdi, önünü açtı Muharrem İnce’nin.
Ama nedense birinci ihtimal daha kuvvetli geliyor bana. Muharrem İnce’nin adaylığını açıklama şeklini şık bulmadığım icin bu kanıdayım.
Cumhurbaşkanı adayı
‘Muharrem İnce, gel bakalım’ diye takdim edilmez :)
Bende ilk seçeneğin doğru olduğunu düşünüyorum
Muhalefeti dahada güçsüzleştirdi kılıçdaroğlu
Kılıçdaroğlu başkan olduktan sonra chp esas zihniyetinden çookkk uzaklaştı
Atatürk’ün partisi değil artık

Başka yerde oy kullanacaklar
Önce nüfus müdürlüklerinden adres değişikliği yapmanız sonra ilçe seçim merkezine bildirmeniz gerekiyor diye biliyorum
Adres değişikliğini bildirmeyenlere yüklü bir ceza kesileceği söyleniyor

Yazlıkta olanlar ikametlerini tatil yapacakları yerlere aldırıyor, nüfus müdürlükleri bunu sağlayabilmek için haftasonu bile çalışıyor diye biliyorum, eğer tatile çıkacaksanız bir an önce gideceğiniz yere aldırın ikametinizi.
Tamam teşekkür ederim

X