Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .
Sizin izlediginiz kanallar mesela...aksam 19:00 da aciyorsunuz ya bir de sabah versiyonu var, he o iste...he bilmiyorum belki de hic izlemiyorsunuzdur o daha muhtemel.
Sizden çok daha fazla izlediğim , okuduğum , araştırdığım , Türk tarihi , İslam tarihi konusunda araştırmalar yaptığım kesin ama polemiğe girmeyeceğim , her millet hak ettiği şekilde yönetilir ve yaşar , çoğunluk memnunsa halinden biz her ortama uyarız merak etmeyin , kafatasçı değiliz ancak elbette ki insanları aydınlatmak için gerçekleri bıkmadan usanmadan anlatacağız , görürler , anlarla ya da anlamazlar sonucunu hep birlikte bizim evlatlarımız öder....

Geçen gün haberleri izlerken izlediğim bu görüntüler kafama takıldı.
Muharrem İnce Selahattin Demirtaş'a başarılar dilemeye gittiğini söylüyor CHPliler alkışlıyor ,Selo Başkan diye sloganlar atıyor .
Erdoğanı'a gittiğini söylüyor,yuhalamaya başlıyorlar .İnce yuhalamak yok ,emeklilik yaşı gelmiş birini yuhalamak olmaz diyor.Peki Selo başkan diye slogan atılırken neden sesini çıkarmıyor ki,ne Selo başkanı adayınız benim diye kızmıyor,malum kızınca asansör mevzusunda ,basın açıklamasında tavrını koymuştu.
Selahattin Demirtaş konusuna gelince ,O da ayrı bir kafa karışıklığı .Bir iş yerine girerken bile sabıka kaydı isteniyor da ,ülkenin CB adayı nasıl şu an hapishanede iken aday olabiliyor...

Bildigim kadariyla ulkenin su anki cumhurbaskani da hapiste yatmisti , o zaman onunda cumhurbaskani olmamasi lazim degil mi?

E3C8B811-9378-4718-A9DE-3BB5B7C3D290.jpeg

Şunlara ses çıkarma şak şakla sonrada gel işine gelmeyince muhalefeti eleştir...
:kusmuk:

Cevabı Fatih Altaylı versin bu sefer de :)

KEMAL Kılıçdaroğlu’nun adını “SSK’yı batıran adam”a çıkarmak için yıllardır süren ve galiba etkili de olan bir kampanya var.

Kılıçdaroğlu’nun eleştirilecek, beceriksizlikle suçlanabilecek, yanlış bulunacak bin tane icraatı vardır belki ama “SSK’yı Kılıçdaroğlu batırdı”demek, en hafif tabiriyle insafsızlıktır.

Çok açık, çok net söyleyeyim, SSK’yı batıran Kemal Kılıçdaroğlu değildir.

SSK’nın 1990’lı yıllarda çok ciddi açıklar vermeye başlamasının ve batma noktasına gelmesinin nedeni iki kişidir.

Bunlardan birinin adı Süleyman Demirel, diğerinin ise onun ekonomiden sorumlu kişisi Tansu Çiller’dir.

Turgut Özal, Başbakanlığı döneminde, SSK’nın giderek batmakta olduğunu görerek emeklilik yaşı konusunda bazı düzenlemeler yapmıştı.

1991 genel seçimlerinde, Süleyman Demirel liderliğindeki Doğru Yol Partisi’nin seçim vaatlerinden biri de “emeklilik yaşının düşürülmesi”ydi.

O dönemde Özal, bas bas bağırmış ve “Bunlar SSK’yı batıracak” demişti.

Nitekim seçimlerden galip çıkan Demirel DYP’si, hükümeti kurduktan sonra emeklilik yaşını düşürmüş, türlü emeklilik yolları getirmiş ve SSK’nın iki yakasını bir araya getirmesine olanak bırakmamıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun şanssızlığı, bu kararlar alınırken ve SSK siyasi kararlar neticesinde batağa sürüklenirken genel müdürlük koltuğunda oturmasıydı.

Siyaset bu kararı verdikten sonra, o koltukta ister Kemal otursun, ister Ahmet, ister Mehmet, SSK’nın batma noktasına gelmesi kaçınılmazdı.

Demirel ise bu durumu bilmesine rağmen bu kararları almasını, “Sosyal devlet, emeklilik kurumlarına yardım eder” diye savunuyordu.

Bugün de hükümet emeklilik yaşını 35’e çekse, gereken gün sayısını indirse SSK yine batacaktır.

Peki “Sorumlusu genel müdürdür” diyebilir miyiz?

O günleri hatırlamayan gençler, SSK’yı Kemal Kılıçdaroğlu batırdı zannedebilir.

Ama o günleri yaşayanların bunu söylemesi insafsızlıktır.
tontriko tontriko okumani tavsiye ederim , sgk nasil batti guzel bir ozet olmus

Hakikaten yaaa, kadınları her fırsatta aşağılayan bir hükümet ve koşa koşa ona oy veren kadınlar.

Bide bunların “çoçuk tecavüzcüsü ile evlendirilsin” yasası çıkarmaya çalışanları vardı:KK34:
Ayni zamanda kadinlari asagilayan zihniyet (kafasi acik bir bayan olarak soyluyorum) egitim hakki elinden alinan zihniyetti en basta.kapilarda yerlerde herkesin onundr suruklenip okul kapilarindan atilan bayanlardi.onlar icin ne dusunuyorsunuz?sanirim yeni hukumet degerli goruyor ki ayirim yapmadan tum bayanlari alanlara cikardi.hani algi olarak kadin asagilaniyor diyorsunuz ya tam tersi oldu aslinda.

Normal yani Selo ziyareti size gore..ulkede selo yu ziyaret edenin zaten kalmamasi daha hayirli degil mi? Siz ne dediginizin farkinda misiniz
Normal tabi..devlet adaylığını kabul etmişse oda yarışın içindedir.. adaylığını eleştirmek bize düşmez..burada karar mercii biz değiliz..
lakin ben o şahısa asla oy vermem..

Sizden çok daha fazla izlediğim , okuduğum , araştırdığım , Türk tarihi , İslam tarihi konusunda araştırmalar yaptığım kesin ama polemiğe girmeyeceğim , her millet hak ettiği şekilde yönetilir ve yaşar , çoğunluk memnunsa halinden biz her ortama uyarız merak etmeyin , kafatasçı değiliz ancak elbette ki insanları aydınlatmak için gerçekleri bıkmadan usanmadan anlatacağız , görürler , anlarla ya da anlamazlar sonucunu hep birlikte bizim evlatlarımız öder....
Bu kesin yarginiza nerden vardiniz? Sizin dusunmediginiz, desteklemediginiz fikirlere sahip olmamdan mi?sirf su cumleniz bile at gozluklerinizle yasamaya alisik oldugunuz gosteriyor.bence "bidbidididii kesin" diye onyargilarla karsinizdaki dusunceleri kesmek yerine birkac koldan arastirin, farkli gorusler dinleyin, o zaman belki "bu insanlar benim goremedigim su kismi gormus" diyebilirsiniz.umudum bu yonde bu ulkede yasayan tum insanlar icin..

Bu kesin yarginiza nerden vardiniz? Sizin dusunmediginiz, desteklemediginiz fikirlere sahip olmamdan mi?sirf su cumleniz bile at gozluklerinizle yasamaya alisik oldugunuz gosteriyor.bence "bidbidididii kesin" diye onyargilarla karsinizdaki dusunceleri kesmek yerine birkac koldan arastirin, farkli gorusler dinleyin, o zaman belki "bu insanlar benim goremedigim su kismi gormus" diyebilirsiniz.umudum bu yonde bu ulkede yasayan tum insanlar icin..
Ben kimseyi yargılamadan görüşlerimi uzun uzun anlattım ya siz ?

Normal tabi..devlet adaylığını kabul etmişse oda yarışın içindedir.. adaylığını eleştirmek bize düşmez..burada karar mercii biz değiliz..
lakin ben o şahısa asla oy vermem..
Sizin asla oy vermem dediginiz vatan haini teroriste, desteklediginiz lider ve arka plandaki tum o zihniyet sempati duyuyor maalesef...

Bakicam.. bu adamlar kadinlara bu kdr dusmansa neden kadinlara is olanagi sunuyolar madem?

şimdi bu hükümet kadınlara karşı da bundan önce nasıldı?
ben kapalı biri değilim, yeri gelir şort da bikini de giyerim, yani o yüzden yazmıyorum
bu türban meselesi neydi? türban meselesi "din" den çok kadınlara yönelik bir hareket değil miydi? yasası, kanunu bile yokken, aynı zihniyetteki erkeklerin okuyabildiği (şalvarla sarıkla okula gelen vardı) ama kadınların eğitim hakkının elinden alındığı bir dayatma değil miydi?

ha ama AKP de şimdi ne yapıyor? rakam olarak bilmiyorum ama gözlem olarak mesela ismek'lere kadınlara "el vermeyen" erkek hocaları ve türbanlı kadın hocaları alıyor. farklı fikirlerdeki insanları almıyorlar. bu insanlar 16 yaştan 60 yaşa herkese eğitim veriyorlar. oysa seçim kıstası ne kadar bilip ne kadar öğretebildiğin olmalı.
türban meselesi ne kadar yanlış ise bu da o kadar yanlış
.

Sizden cok daha fazla ..... diye baslayan cumle bir onyargidir.daha hangi cumleyle neyi kastettiginizi bilmiyorsunuz.arkasi bos laflarsa yazdiklariniz yazmayin lutfen...

şunu buraya bırakıyorum. yazılıp araştırıldığı zaman önceden de dediğim gibi çoğunun videosuna ulaşılabiliyor.
-Erdoğan
* (Makyaj yapan kadın gazeteciye) Hani var ya, kaportası dökük araçlar olur. Makyaj yaparlar. Boyarlar. Bizim kaporta sağlam, makyaja ihtiyacımız yok. (1996)
* Kadın-erkek eşitliğine inanmıyorum, Kadından anneliği çıkarırsanız geriye kutsal bir şey kalmaz. (2010) n Kadına şiddet abartılıyor. (2011)
* Polis müdahalesi sonucu yaralanan Halkevleri Merkez Yürütme Kurulu üyesi Dilşat Aktaş hakkında: O kadın, kız mıdır kadın mıdır? (2011)
* Kadın-erkek eşitliği fıtrata ters. (2014)
* Anneliği reddeden, evini çekip çevirmekten vazgeçen bir kadın, iş dünyasında istediği kadar başarılı olsun eksiktir, yarımdır. (2016)

Arınç
* (CHP’li Aylin Nazlıaka için) Kürtaj meselesi konuşulurken siz öyle bir söz sarf ettiniz ki benim yüzüm kıpkırmızı oldu. Bir evli, bir bayan, çocuğu olan milletvekili kendisi ile ilgili bir organını nasıl böyle açıkça konuşabilir. (2012)
* Kadın herkesin içerisinde kahkaha atmayacak, bütün hareketlerinde cazibedar olmayacak. (2014)
* Kocasını bırakıp tatile çıkanlar, direği gördüğünde dayanamayıp direğe çıkanlar... Böyle bir hayatın içinde siz olabilirsiniz, size kızmanın ötesinde acıyabilirim. (2014)
* (HDP’li Nursel Aydoğan’a) Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus. (2015)

-
* Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu kendisinden iş isteyen kadınlara: Evdeki işler yetmiyor mu? (2009)
*Melih Gökçek: Kadın ahlaklı olsun kürtaj yapmak zorunda kalmasın. Anası tecavüze uğruyorsa neden çocuk ölsün? Anası ölsün. (2012)
* AKP’li Zeyid Aslan, TBMM kulisinde uyurken çekilmiş fotoğraflarını soran kadın gazetecilere: Ben de sizin bacak aranızı çekip gazeteye bastırsam. (2013)
* AKP Ünye Tanıtım ve Medya Başkanı Süleyman Demirci: Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralıktır. (2011)
* Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün danışmanı Yusuf Müftüoğlu: Yılbaşının ertesi günlerinde gazetelerde kutlamalar sırasındaki taciz haberlerini okumak hoşuma gidiyor. (2011)

Bunlar dışında bu konuşmalardan güç alarak televizyon kanallarında konuşanlar var.
geçen gün devletin resmi kanalında "hiç bir çocuk babasına baba dememelidir. anneye anne demek sorun yaratmaz ama baba denmemeli çünkü babanın kim olduğu belli olmaz, anneniz kandırabilir" dedi. bunu da geçen haftaki yayınlardan bulabilirsiniz.
ben daha ne diyeyim ki?

Ayni zamanda kadinlari asagilayan zihniyet (kafasi acik bir bayan olarak soyluyorum) egitim hakki elinden alinan zihniyetti en basta.kapilarda yerlerde herkesin onundr suruklenip okul kapilarindan atilan bayanlardi.onlar icin ne dusunuyorsunuz?sanirim yeni hukumet degerli goruyor ki ayirim yapmadan tum bayanlari alanlara cikardi.hani algi olarak kadin asagilaniyor diyorsunuz ya tam tersi oldu aslinda.
Türbanlı bacılarımız türbanla okula gidemiyor dediler, türbanlı bacılar sokağa çıkamaz hale geldiler. Etraf salyalı sapıklarla doldu.
Bide yeni doğmuş çocuklarıyla cezaevlerini dolduran türbanlı bacıları var.
Eskiden kimse türban takamıyordu, bunlar gelince türban serbest oldu diyemeyiz. Benim baba tarafım kapalılar ve ben onları bildim bileli hep kapalılardı.
Türbanı siyasi simge haline getirmeselerdi üniversite çağına gelmiş kendi kararını verebilen kadınlar için büyük bir gelişme olarak görürdüm....

X