Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .
öncelikle devletin değil, daha ziyade toplumun İslamileşmesi” stratejisidir.

Sağcı milliyetçi merkez daha da mufazakarlaşırken, muhafazakarlık giderek şeriatçı saiklerle hareket etmeye başlıyor.

Maneviyatsız şeriatçıların bu vicdansız dünyanın vicdanı olmadıkları, eşitlik ve özgürlük maneviyatı sahiplerince ortaya konabilmeli. Çünkü dogmadan maneviyat çıkmaz ama herkesin eşitliği ideali maneviyattan başka ne olabilir ki?

Kaleminize saglik cok guzel yazmissiniz
Ozellikle alintiladigim noktalara yuzde bir milyon katiliyorum
Simdi keske akp yanlilari gelse , sizin acikladiginiz sekilde aciklasalar kendi hukumetlerini , ama sonsuza kadar bekleriz herhalde

Bakış açısı güzel olmakla beraber böyle düşüneceklerini hiç sanmıyorum.
Seçim vaadi olarak kendi koyduğu khk ları kaldırma sözü veren bir parti liderinden bahsediyoruz.
Siz yine de iyi düşünün derim :KK66:
Ben bu filmi daha önce izlemiştim. En sonda vahdettin ingiliz gemisiyle kaçmıştı

Adayların hiçbirini yeterli görmeyenler ne yapmalı peki? İlla oy vereceğim diye aklıma ve mantığıma yatmayan birine de oy vermek istemiyorum.
Adayların hiçbiri yeterli değil ki yeterli görelim.
Lakin...
Vaatlerden çok yapılanlar, geçmiş söylem ve tutumlar önemlidir.
Hangi aday ülkenin temel sorunlarını ele almış, bugüne kadar bunlar için neler yapmış, eğitim ve hitap düzeyi nedir, yaşam biçimi bunlarla örtüşüyor mu, gelecek yapılanmasından çok, geçmişte yapılan hataların günümüze yansımasında ne kadar payı var, sağlık eğitim adalet ve güvenlik temel hak ve eşitliklerden ne kadar fikir sahibi, ne yapmayı hedefliyor?
Bunlar gibi soruların cebaplarını sizin için en yeterli ve aklı selim verene oyunuzu kullanınız.
Ayrıca, bu ülkeyi layığıyla yönetecek, o düzeyde beceri sahibi bir insan ancak bin yılda bir gelir, o da geldi ülkemizi kurdu ve gitti.

akşener ve ince arasında gidip geliyorum ama ikisinden birinden herkesin istediği temel şeylere (eğitim, hukuk, sağlık vb.) ek olarak hayvan hakları konusunda da bir söylem gelirse kararım ondan yana olacak. bu konuda da akşener söylemleriyle bir adım önde gibi duruyor. Muharrem İnce'den henüz bu konuda bir şey duymadım, kaçırdıysam bilmiyorum tabii.

Akp mhp secenlerin kk da bu kadar cok olacagini tahmin etmiyordum. Şaşırdım valla

Hayirksii olsun turkiyeye yakışacak vatan için çalışan hizmet veren. Bugunlerimize şükür diyelim bundan daha ne isteriz herşeyin hayırlısı hakeden alsın.

Malum zata gideceğini bilmesem asla oy kullanmazdım
İşte çocuklarımız gelecekleri için kötünün iyisine evet diyelim bari

Kaleminize saglik cok guzel yazmissiniz
Ozellikle alintiladigim noktalara yuzde bir milyon katiliyorum
Simdi keske akp yanlilari gelse , sizin acikladiginiz sekilde aciklasalar kendi hukumetlerini , ama sonsuza kadar bekleriz herhalde
Teşekkür ederim işim çok yoğun oturup sayfalarca yazasım var da yazamıyorum benim düşüncelerimi ifade eden başka makalelerden alıntılar yaparak izah etmeye çalıştım. Rahat bir vaktim de uzun uzun kendi cümlelerim ile de yazacağım. Gerçekten büyük tehdit altındayız insanlar kabul etmek istemeseler de hükümet çok başarılı algı operasyonu ve kamuflaj konusunda ki Sayın cumhurbaşkanımızın 8 Mart kadınlar günü konuşmasını çok manidar buldum :) Lütfen dinlemediyseniz dinleyin ya da okuyun ne demek istediğimi gayet net anlayacaksınız gerçi zaten siz fazlası ile farkındasınız ama herkesin tarafsız gözle o konuşmayı dinlemesi gerek.. Ensarı soruşturmayan , hamile kadın , şortlu kadın sokakta aleni dövüldüğünde serbest bırakan zihniyet soruşturma istiyor çok ironik ve trajikomik buluyorum ben ve içim acıyarak izliyorum bu ülkeye yapılanları... Ya çok şey var söylenecek TSK dan milli eğitime sağlığa ama işte diyorum biz ne desek boş :KK43:

Teşekkür ederim işim çok yoğun oturup sayfalarca yazasım var da yazamıyorum benim düşüncelerimi ifade eden başka makalelerden alıntılar yaparak izah etmeye çalıştım. Rahat bir vaktim de uzun uzun kendi cümlelerim ile de yazacağım. Gerçekten büyük tehdit altındayız insanlar kabul etmek istemeseler de hükümet çok başarılı algı operasyonu ve kamuflaj konusunda ki Sayın cumhurbaşkanımızın 8 Mart kadınlar günü konuşmasını çok manidar buldum :) Lütfen dinlemediyseniz dinleyin ya da okuyun ne demek istediğimi gayet net anlayacaksınız gerçi zaten siz fazlası ile farkındasınız ama herkesin tarafsız gözle o konuşmayı dinlemesi gerek.. Ensarı soruşturmayan , hamile kadın , şortlu kadın sokakta aleni dövüldüğünde serbest bırakan zihniyet soruşturma istiyor çok ironik ve trajikomik buluyorum ben ve içim acıyarak izliyorum bu ülkeye yapılanları... Ya çok şey var söylenecek TSK dan milli eğitime sağlığa ama işte diyorum biz ne desek boş :KK43:

Şiddet uygulayan öküzleri serbest bırakan hakimlere ne demeli,vicadanları nasıl sızlamıyor acaba.
Kendi ailesinden birinin başına gelse ne yaparlar acaba..
Ülkede hak hukuk kalmamış,zihniyet kötü insanların yaşam stardartı düştü artık..

Algi operasyonu ve toplumu degistirme konusunda inanilmaz basarililar

40 senelik omrumde cok net gozlrmledigim birsey var ise o da geriye gittigimizdir , bunu cok basit bir ornek uzerinden verecegim sizin anlayacaginiza eminim :)

Tv programlari , sosyal medya vs incelediginizde kadinlarin nasil evlilige ozendirildigini gorebilirsiniz , alttan alta pembe evler , mutlu hayatlar vs vs

Ben 20 yasindaykrn derdimiz univ bitirip iyi bir is bulmak , kariyer yapnak iken su anda univ okuyan 20 yasindaki kizlar bile evleniyor

Cunku kadin evlenmeli , evde oturup uremeli
Ama bunun farkinda bile degil kimse
Neden bu kadar geriye gidiyoruz? Nasil gidiyoruz?

Umarım artık değişiklik olur..Seçilirsem eflansyonu düşereceğim diyor..16 yıldır zaten başımızdasın düşürsenize o zaman..
Bazen dalga geçildiğimizi düşünüyorum..

seçilirsem ohal'i kaldıracağım demelerini de düşünürsek kesinlikle dalga geçiyorlar.
şimdi çıkar bana "ohal'den neden rahatsız oldun ki?" derler.
neyse o yüzden.

Algi operasyonu ve toplumu degistirme konusunda inanilmaz basarililar

40 senelik omrumde cok net gozlrmledigim birsey var ise o da geriye gittigimizdir , bunu cok basit bir ornek uzerinden verecegim sizin anlayacaginiza eminim :)

Tv programlari , sosyal medya vs incelediginizde kadinlarin nasil evlilige ozendirildigini gorebilirsiniz , alttan alta pembe evler , mutlu hayatlar vs vs

Ben 20 yasindaykrn derdimiz univ bitirip iyi bir is bulmak , kariyer yapnak iken su anda univ okuyan 20 yasindaki kizlar bile evleniyor

Cunku kadin evlenmeli , evde oturup uremeli
Ama bunun farkinda bile degil kimse
Neden bu kadar geriye gidiyoruz? Nasil gidiyoruz?
Hanfendi tam tersi olmasin.en yakindan acin bdv okuyun evlenemiyorum diye konu acan insanlarla dolu.artik bayanlar icin 30 bile erken evlenme yasi goruluyor.1 cocuktan fazlasina gerek yok gozuyle bakiliyor.tam tersi uremememiz icin yapilan oyunlari gormuyorsunuz bir de aksini yaziyorsunuz.bence sizin yaptiginiz bir algi operasyonudur.su an ozel sektorde calisan biri olarak soyluyorum universite mezunu olmak bile yetmiyor egitim artik universite otesine tasindi
Insanlar yurtici yurtdisi masterlar yapiyor, birkac dil ogreniyor.evet dedikleriniz biz kuccukken dogruyfu herkes en fazla lise mezunu ve erken yasta cocuk sahibiydi siz gecmiste kaldiniz sanirim ya da cok malum kanal haberleri izliyorsunuz

Kuzum bi insan tek basina nasil batirabilir? Bende bunu anlamaya calisiyorum , bu adam basbakan degil cbaskani degil nasil bir basina koskoca sgk yi batirabiliyor?
Cevabı Fatih Altaylı versin bu sefer de :)

KEMAL Kılıçdaroğlu’nun adını “SSK’yı batıran adam”a çıkarmak için yıllardır süren ve galiba etkili de olan bir kampanya var.

Kılıçdaroğlu’nun eleştirilecek, beceriksizlikle suçlanabilecek, yanlış bulunacak bin tane icraatı vardır belki ama “SSK’yı Kılıçdaroğlu batırdı”demek, en hafif tabiriyle insafsızlıktır.

Çok açık, çok net söyleyeyim, SSK’yı batıran Kemal Kılıçdaroğlu değildir.

SSK’nın 1990’lı yıllarda çok ciddi açıklar vermeye başlamasının ve batma noktasına gelmesinin nedeni iki kişidir.

Bunlardan birinin adı Süleyman Demirel, diğerinin ise onun ekonomiden sorumlu kişisi Tansu Çiller’dir.

Turgut Özal, Başbakanlığı döneminde, SSK’nın giderek batmakta olduğunu görerek emeklilik yaşı konusunda bazı düzenlemeler yapmıştı.

1991 genel seçimlerinde, Süleyman Demirel liderliğindeki Doğru Yol Partisi’nin seçim vaatlerinden biri de “emeklilik yaşının düşürülmesi”ydi.

O dönemde Özal, bas bas bağırmış ve “Bunlar SSK’yı batıracak” demişti.

Nitekim seçimlerden galip çıkan Demirel DYP’si, hükümeti kurduktan sonra emeklilik yaşını düşürmüş, türlü emeklilik yolları getirmiş ve SSK’nın iki yakasını bir araya getirmesine olanak bırakmamıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun şanssızlığı, bu kararlar alınırken ve SSK siyasi kararlar neticesinde batağa sürüklenirken genel müdürlük koltuğunda oturmasıydı.

Siyaset bu kararı verdikten sonra, o koltukta ister Kemal otursun, ister Ahmet, ister Mehmet, SSK’nın batma noktasına gelmesi kaçınılmazdı.

Demirel ise bu durumu bilmesine rağmen bu kararları almasını, “Sosyal devlet, emeklilik kurumlarına yardım eder” diye savunuyordu.

Bugün de hükümet emeklilik yaşını 35’e çekse, gereken gün sayısını indirse SSK yine batacaktır.

Peki “Sorumlusu genel müdürdür” diyebilir miyiz?

O günleri hatırlamayan gençler, SSK’yı Kemal Kılıçdaroğlu batırdı zannedebilir.

Ama o günleri yaşayanların bunu söylemesi insafsızlıktır.

Geçen gün haberleri izlerken izlediğim bu görüntüler kafama takıldı.
Muharrem İnce Selahattin Demirtaş'a başarılar dilemeye gittiğini söylüyor CHPliler alkışlıyor ,Selo Başkan diye sloganlar atıyor .
Erdoğanı'a gittiğini söylüyor,yuhalamaya başlıyorlar .İnce yuhalamak yok ,emeklilik yaşı gelmiş birini yuhalamak olmaz diyor.Peki Selo başkan diye slogan atılırken neden sesini çıkarmıyor ki,ne Selo başkanı adayınız benim diye kızmıyor,malum kızınca asansör mevzusunda ,basın açıklamasında tavrını koymuştu.
Selahattin Demirtaş konusuna gelince ,O da ayrı bir kafa karışıklığı .Bir iş yerine girerken bile sabıka kaydı isteniyor da ,ülkenin CB adayı nasıl şu an hapishanede iken aday olabiliyor...

X