Popüler Konu 24 Haziran Başkanlık seçimi anketi ;

Başkanlık seçiminizde oyunuzu kime vereceksiniz ?

• AKP ile MHP ortak adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

OY: 891 37,9%
  • CHP adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce

OY: 1.067 45,4%
  • HDP adayı İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş

OY: 67 2,9%
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

OY: 274 11,7%
  • SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

OY: 42 1,8%
  • VP Genel Başkanı Doğu Perinçek

OY: 8 0,3%

• Ankete Katılan
    2.349
  • Anket Kapalı .
o zaman sizin kaynaklarınızla benimkiler farklı diyeyim, ne diyeyim
bence siz yanılıyorsunuz, sizce ben
benim bildiğim 90-96 yılları şehit sayısı 4,000 e yakın, sivil sayısı da bi o kadar yani 4,000 e yakın (geçenlerde arkadaşlarla birlikteyken konuştuk, o yüzden gayet net hatırlıyorum)
şimdi sizin için google da yaptım, her kaynakta aynı sonuç çıkıyor
bir ayda sadece cizredeki sonuç bu.
Bunun sur’u, Yüksekova’sı , derik’i var. Şemdinli’si var.
6 ayda binlerce şehit vermişi neredeyse. Çok bir fark görüyor musunuz?
Aynı imkanlar , aynı teknolojide değiliz. Buna rağmen kayıplarımız azalmıyor. Ve en üzücü olanı da, kayıplarımız olacak ama mücadele devam edecek demek.
Bunu söylemek yaşayanlar için de keşke bu kadar kolay olabilseydi.
Eşlerini silah arkadaşlarını kaybeden insanlara bir kaç Mehmetçik diye bahsedemezsiniz.
Başına yıkılan hayalleri, yuvaları,
Bozulan psikolojileri,o bölgelerde yapılan kentsel dönüşüm gibi toparlayamazsınız. Tüm söyledikleriniz bunları savunur nitelikte

Son düzenleme:
Bu savas zaten gorunuyor.kim gelirse gelsin olacak birsey.keske olmasa.
İsteyen paranoyak desin, isteyen iyimser.
Belki de bu seçim işte o kirden pislikten tutulacak yeri kalmayan yorganı üzerinden atmak isteyenlerin kaybetmek üzere kurgualdığı bir seçim. Bu kirli yorgana talip olanlar kazanırlarsa da vaziyet vahim, kaybederler de bana göre... hayırlısı diyelim...

ben 43 yaşındayım siz kaç yaşındasınız?

Ben 49 yaşındayım.

kadın cinayetleri vs uçtu diyorsunuz ya 2000 affını hatırlıyor musunuz siz?
2000 affıyla sokaklara tecavüzcüsünden katiline, yamyamından kapkaççısına kimler kimler salıverildi haberiniz var mı?

Şu anda afolmuş olmamış farkı yok.Çocuğa tecavüz et rızası vardı de yırt.Karını öldür erkekliğime

laf söyledi de 2-3 seneyle kurtul.45 çocuğa tecavüz edilsin aileleri sustur bir kereden birşey olmaz de

ört üstünü.

eğitimin hiç bu kadar berbat olmadığına katılmıyorum, eğitim her zaman berbattı

Evet hiç bu kadar berbat olmamıştı .İki çocuğu üniversitede okuyan bir anne olarak söylüyorum

bunu.(uyduruk üniversiteleden bahsetmiyorum.)Ben liseye kadar parayla çocuk okutmadım.

Benim oğulumun sınava girdiği sene 1 tane birinci vardı o da 99 soruyla.Bir sonraki sene

kaç tane vardı???? 1800.Hepsi 100 soru.Nasıl ayıracaksınız bu çocukları?Tam yapan çocuğa

nasıl izah edeceksiniz istediği okula giremediğini?

chp'nin emanet edilemediği bir adaya memleketin emanet edilmeye çalışılması bana göre komik

Bu ülke bir gecede halkın oyuyla seçilmiş başbakanın bir kişinin lafıyla gidişini, belediye başkanı

dahi seçilememiş birinin o makama tepeden inişini gördü.

ben belki de insanlıktan çıktım dediğiniz doğru. 30 yaşındayım, benden büyükmüşsünüz. uslubum asla saygısızlık noktasına gelsin istemezdim hala bakınca öyle hissetmiyorum ama öyle anladınız sanırım... lakin özünde yaşananları anlattım sert bir dille
Aynı imkanlar , aynı teknolojide değiliz. Buna rağmen kayıplarımız azalmıyor. Ve en üzücü olanı da, kayıplarımız olacak ama mücadele devam edecek demek.
Bunu söylemek yaşayanlar için sen keşke bu kadar kolay olabilseydi.
Eşlerini silah arkadaşlarını kaybeden insanlara bir kaç Mehmetçik diye bahsedemezsiniz.
Bozulan psikolojileri,o bölgelerde yapılan kentsel dönüşüm gibi toparlayamazsınız. Tüm söylediklerini bunları savunur nitelikte
Çok acı değil mi burda şehitler için hepimiz üzülüyoruz ama onların temsilcisi olan zat başkanlık için adaylığını koyabiliyor. Ben bu duruma çok üzülüyorum.

Kusura bakmada daha çocuk sayılırsın benim yanımda ne gördün ne anlatıyorsun???Yaşın 25 olsa çık 16

kaldı 9.Benim babam ssk dan başka hastahaneye gitmezdi.Günlerce hastahane kapısnda

beklediğimizi hiç hatırlamıyorum.Ama evet birkaç saat beklenirdi.Ama şu anda da insanlar

telefon başında yaşlanıyor.Randevuyu aldın hadi eczaneye kullandığım 15Tl lik ilaç için

devlet benden 13 TL kesiyor.Sokaklar çöp doluydu çünkü işçiler sendikalıydı.Haklarını

alamadıklarında greve gidiyorlardı.Şimdi sıkıyosa git greve anında kapıdasın.

sanırım ben cevap verebilirim, neticede 2 yaş da olsa sizden büyüğüm
bir kaç saat? ilaçlar için de mi birkaç saat?
12-13 saat kesintisiz ilaç kuyruğu bekleyip alamazdık anneannemin ilaçlarını
bir abimizin annesinin ilaçları için hastane bahçesinde uyuyup uyandığını biliyorum ben

o kadar eskiye gitmeyelim
2000 - 2001 devlet hastanesi doktorlarının hastalara muayenehane kartı vererek oraya gelin dediklerini bizzat yaşadım ben
hastasını hastane odasında bırakıp kahveye, bildiğiniz kahveye gidip kumar oynayan doktorlara bizzat şahidim ben

sadece çöp mü? su? istanbul'da hiç olmayan hiç akmayan su?

ben belki de insanlıktan çıktım dediğiniz doğru. 30 yaşındayım, benden büyükmüşsünüz. uslubum asla saygısızlık noktasına gelsin istemezdim hala bakınca öyle hissetmiyorum ama öyle anladınız sanırım... lakin özünde yaşananları anlattım sert bir dille
Bunu söylemek yaşayanlar için de keşke bu kadar kolay olabilseydi.
Bozulan psikolojileri,o bölgelerde yapılan kentsel dönüşüm gibi toparlayamazsınız. Tüm söyledikleriniz bunları savunur nitelikte

hayır bunları savunmuyorum
fakat siz neyi savunuyorsunuz?
afrinde açılan tünelleri görmediniz mi? sığınakları? adım adım planlananları? ne yapmalıydık? susup kabullenmeli miydik? gerçekten neyi savunduğunuzu anlayamadım? ben memleketin risk altında olduğuna inananlardanım açıkçası

hayır bunları savunmuyorum
fakat siz neyi savunuyorsunuz?
afrinde açılan tünelleri görmediniz mi? sığınakları? adım adım planlananları? ne yapmalıydık? susup kabullenmeli miydik? gerçekten neyi savunduğunuzu anlayamadım? ben memleketin risk altında olduğuna inananlardanım açıkçası
Bence yazdıklarım çok açık ve net.

Bence yazdıklarım çok açık ve net.

o zaman kusura bakmayın demek ki benim algılamam bozulmuş, ne dediğiniz algılayamıyorum çünkü
hani bu "akkoyunlara" tane tane anlatıyorlar ya, öyle anlatmayı deneyin isterseniz, belki anlarım
ama bence sizinki de bozulmuş, yazdıklarımdan "bir kaç Mehmetçik" çıkarımında bulunmuşsunuz

o zaman kusura bakmayın demek ki benim algılamam bozulmuş, ne dediğiniz algılayamıyorum çünkü
hani bu "akkoyunlara" tane tane anlatıyorlar ya, öyle anlatmayı deneyin isterseniz, belki anlarım
ama bence sizinki de bozulmuş, yazdıklarımdan "bir kaç Mehmetçik" çıkarımında bulunmuşsunuz
Benim algılarım gayet açık. Savunduğunuz şeyin, arkasında durduğunuz konuların devamı bu kelimeler, bu cümleler. Kullanan ve bu çıkarımda bulunan sadece ben değilim. Bu cümleyi orjinalinde kullanan da ben değilim. Savunduğunuz siyasi görüşün lideri.

Genç yaşıma rağmen bir konuya değinmek istiyorum müsaadenizle sevgili büyüklerim...
Hiçbirimizin haberi dahi olmadan ne kadar çok yasa kaldırıldı, onaylandı biliyor musunuz?
Mesela Milli Mücadele dönemlerimizde bize ihanet eden belli başlı gruplar vardı.
Mustafa Kemal Paşa o hainleri aramızdan ayıklamak için çaba sarf etmişti. Bakabilirsiniz ilk yıllarımızdaki kanunlarımıza... Şimdi o gruplar serbest... Yanlış anlamayın ama sokakta caddede gördüğünüz cübbeli sarıklı o insanlar pek doğru kişiler değiller (hayır din düşmanlığı yapmıyorum genç bir birey olarak gördüklerimi söylüyorum). Ben korkuyorum... Tahmin edemezsiniz çok korkuyorum. Bir kardeşim var ve onun kanına girmelerinden korkuyorum.
Çocuğumun aklını bulandırmalarından ona zarar vermelerinden korkuyorum. Çünkü aynısı çok kişinin başına geldi, gördüm. Bana kalırsa o yasakların kaldırılması çok büyük bir yanlıştı.
Keşke rakı reklamı yasaklanacağına insanların içini zehirleyen insanlar yasak olarak kalsaydı.
El kadar yavruları okullardan alıp eve kapatmayı destekleyen zihniyeti anlayamıyorum.
Bu ülkede hâlâ kız çocukları 14e varmadan evlendiriliyor... Kabus gibi ama değil , gerçek.
Haberimiz yok yine ekonomi ve kalkınma planlarımızdan... Nihat Erim'i 30 yıllık planımızı ve o dehanın nasıl öldürüldüğünü de araştırınız.
Farkında bile olmadan içimiz boşaltıldı , boşaltılıyor. Sessiz sakin işleyen sinsi bir çark var, sürekli dönüyor. Kalıp mücadele edenler
ya o çarkın dişlileri arasında paramparça oluyor
ya da vazgeçip yeni bir kader seçip ülkenin dışına kaçıyorlar, kurtulmak için.

Son düzenleme:
Ben 49 yaşındayım.

Şu anda afolmuş olmamış farkı yok.Çocuğa tecavüz et rızası vardı de yırt.Karını öldür erkekliğime

laf söyledi de 2-3 seneyle kurtul.45 çocuğa tecavüz edilsin aileleri sustur bir kereden birşey olmaz de

ört üstünü.

Evet hiç bu kadar berbat olmamıştı .İki çocuğu üniversitede okuyan bir anne olarak söylüyorum

bunu.(uyduruk üniversiteleden bahsetmiyorum.)Ben liseye kadar parayla çocuk okutmadım.

Benim oğulumun sınava girdiği sene 1 tane birinci vardı o da 99 soruyla.Bir sonraki sene

kaç tane vardı???? 1800.Hepsi 100 soru.Nasıl ayıracaksınız bu çocukları?Tam yapan çocuğa

nasıl izah edeceksiniz istediği okula giremediğini?

Bu ülke bir gecede halkın oyuyla seçilmiş başbakanın bir kişinin lafıyla gidişini, belediye başkanı

dahi seçilememiş birinin o makama tepeden inişini gördü.

sizinle ben farklı yerlerde yaşamışız, bir önceki mesajınızdan onu anladım ben ama bunu da yanıtlayayım
tecavüzle ilgili yazdıklarınız HEP vardı fakat evet haklısınız bunca yıldır buna bir çözüm bulunmalıydı.

eğitimin berbat olması göreceli bir kavram. bence berbattı. 1800 birinci çıktığı için bu yeni sınav sistemini getirmeye çalışıyorlar zaten. ha yeni sistem nasıl? umutlu değilim

başbakanlık sisteminde seçilenin başbakan değil parti olduğunu düşünüyorum, hükümet istediği gibi değişiklik yapabilir
oysa şimdi direkt isme oy vereceğiz
belediye başkanı dahi seçilememiş biri derken kişiyi çok indirgiyorsunuz bence
ayrıca onu belediye başkanı yapmayan kendi partisi değil, yer izmir, ve bu kişi TC tarihinin en uzun süre görev yapan, tüm çevrelerce başarılı görülen ulaştırma bakanı
ama ince'yi başkan yapmayan, güvenmeyen, beğenmeyen kendisini aday gösteren parti
aynı şey değil bence

Benim algılarım gayet açık. Savunduğunuz şeyin, arkasında durduğunuz konuların devamı bu kelimeler, bu cümleler. Kullanan ve bu çıkarımda bulunan sadece ben değilim. Bu cümleyi orjinalinde kullanan da ben değilim. Savunduğunuz siyasi görüşün lideri.

savunduğum siyasi görüş hangisi?

savunduğum siyasi görüş hangisi?
Mevcut düzeni koruma niyetinde olduğunuz apaçık. Halimden memnunum diye akp li ya da mhp’ li miyim ters köşesine girmeyin, çünkü geri kalan adaylar muhalefet... yani bahsettiklerinizin karşıt görüşü. Bahçeli de Erdoğan ‘ da her konuda aynı fikirde mutabakat sağlamış şu an. Bilmecelere gerek Yok yani.

sizinle ben farklı yerlerde yaşamışız, bir önceki mesajınızdan onu anladım ben ama bunu da yanıtlayayım
tecavüzle ilgili yazdıklarınız HEP vardı fakat evet haklısınız bunca yıldır buna bir çözüm bulunmalıydı.

eğitimin berbat olması göreceli bir kavram. bence berbattı. 1800 birinci çıktığı için bu yeni sınav sistemini getirmeye çalışıyorlar zaten. ha yeni sistem nasıl? umutlu değilim

başbakanlık sisteminde seçilenin başbakan değil parti olduğunu düşünüyorum, hükümet istediği gibi değişiklik yapabilir
oysa şimdi direkt isme oy vereceğiz
belediye başkanı dahi seçilememiş biri derken kişiyi çok indirgiyorsunuz bence
ayrıca onu belediye başkanı yapmayan kendi partisi değil, yer izmir, ve bu kişi TC tarihinin en uzun süre görev yapan, tüm çevrelerce başarılı görülen ulaştırma bakanı
ama ince'yi başkan yapmayan, güvenmeyen, beğenmeyen kendisini aday gösteren parti
aynı şey değil bence

Belediye başkanı diyerek kişiyi çok indirgemek mi?? Kendi lideri dedi profili düşük başbakan diye

Bu adam geldi.Başbakanlık seçiminde de seçilen liderdir.Çoğu kişi milletvekili adayını bilmez

bile lidere oy verilir.Değişikliği hükümet yapmadı Cumhurbaşkanı yaptı.

Söylediğinz gibi İnce'yi parti başkanı yapmayan parti halka sorulsa İnce çoktaaan parti başkanı

olmuştu.

Tüm çevrelerce başarılı olan derken abartıyorsunuz.Sadece itaat eden olduğu için o göreve uygun
görüldü.

.O 1800 birinci de bunların marifeti.Ondan önceki sınavlar da sorun yoktu.Aynı sistem devam edebilirdi.

16 kere sınav sistemi değişti o günden bu güne.Her seferi diğerinden beter oldu.

Mevcut düzeni koruma niyetinde olduğunuz apaçık. Halimden memnunum diye akp li ya da mhp’ li miyim ters köşesine girmeyin, çünkü geri kalan adaylar muhalefet... yani bahsettiklerinizin karşıt görüşü. Bahçeli de Erdoğan ‘ da her konuda aynı fikirde mutabakat sağlamış şu an. Bilmecelere gerek Yok yani.

baya bir hayal gücünüzü çalıştırmışsınız
akp mi mhp mi saçma sapan bir bilmece veya oyun yapmaya çalışmadım
zannettiğiniz gibi akp politikasını savunmuyorum
bence çok ama çok eksik var, yanlışlar var
fakat daha önce de yazdım ısrarla tekrar yazayım
"ben anti-tayyipçiyim o gitsin de kim gelirse gelsin" zihniyetine de karşıyım, hem de çok
bana göre ne ince ne akşener erdoğan'dan daha iyi değildir, hele ki grup danışmanları falan ne desem bilmiyorum
insanların erdoğan'ı eleştirirken diğer taraflara 3 maymunu oynaması bana doğru gelmiyor
benim tepkim buna ki bunu da yazdım daha önce

baya bir hayal gücünüzü çalıştırmışsınız
akp mi mhp mi saçma sapan bir bilmece veya oyun yapmaya çalışmadım
zannettiğiniz gibi akp politikasını savunmuyorum
bence çok ama çok eksik var, yanlışlar var
fakat daha önce de yazdım ısrarla tekrar yazayım
"ben anti-tayyipçiyim o gitsin de kim gelirse gelsin" zihniyetine de karşıyım, hem de çok
bana göre ne ince ne akşener erdoğan'dan daha iyi değildir, hele ki grup danışmanları falan ne desem bilmiyorum
insanların erdoğan'ı eleştirirken diğer taraflara 3 maymunu oynaması bana doğru gelmiyor
benim tepkim buna ki bunu da yazdım daha önce

Yapmayın lütfen.Her yazdığınız bu hükümeti destekler durumda.Öncesinin ne kadar kötü olduğunu

AKP geldikten sonra nasıl düzeldiğini yazıp duruyorsunuz.

Ben yıllarca boş oy attım.Hiçbirini oyuma layık görmedim.Ama şu anda bu gitsinde modundayım.

Beni bu duruma getiren ülkemin hali, çocuklarımın geleceği.

Neye göre İnce ve Akşener kötü ? Bunu 16 senedir görüyoruz.Benim yorumum en kötü.

Bir de onları görelim.Bundan daha kötü olmaz zaten.

Belediye başkanı diyerek kişiyi çok indirgemek mi?? Kendi lideri dedi profili düşük başbakan diye

Bu adam geldi.Başbakanlık seçiminde de seçilen liderdir.Çoğu kişi milletvekili adayını bilmez

bile lidere oy verilir.Değişikliği hükümet yapmadı Cumhurbaşkanı yaptı.

Söylediğinz gibi İnce'yi parti başkanı yapmayan parti halka sorulsa İnce çoktaaan parti başkanı

olmuştu.

Tüm çevrelerce başarılı olan derken abartıyorsunuz.Sadece itaat eden olduğu için o göreve uygun
görüldü.

.O 1800 birinci de bunların marifeti.Ondan önceki sınavlar da sorun yoktu.Aynı sistem devam edebilirdi.

16 kere sınav sistemi değişti o günden bu güne.Her seferi diğerinden beter oldu.

hayır demek istediğim "belediye başkanı seçilememiş" demek çok indirgemek oldu, bu adamın türlü vasıfları var
düşük profilli tabirini kendi lideri değil bir milletvekili söyledi ve çok tepki aldı
başbakanlık seçiminde seçilen tek başına lider değildir, eğer öyle olsaydı bir çok insan Kılıçtaroğlu'nu sevmiyorum ama chp Atatürk'ün partisi diye oy vermezdi

"Söylediğinz gibi İnce'yi parti başkanı yapmayan parti halka sorulsa İnce çoktaaan parti başkanı

olmuştu." işte bu ne kadar kötü.

neden eğitim sistemini TEOG'la sınırlandırıyorsunuz ki? en basiti dayağın haddi hesabı yoktu, her okulda, her sınıf seviyesinde vardı (ki ben en iyi özel okullardan birinde okudum, ona rağmen vardı). bu da eğitim sisteminin bir parçası değil mi mesela? değişik değişik puanlama sistemleri vardı mesela vs vs

X