- 28 Haziran 2017
- 4.716
- 6.148
- 158
- 30
- Konu Sahibi Chivas Regal
-
Gce bez vardı yapmıştı bizimki biraz sabah hemn çıkardım . Kalktıktan 20 dk sonra tuvalete yaptırabildim çişini . Az önce yemek yedi ilk kakasını yapması lZım ama yapmadı daha . Odasında yakaladım baktım kaka yapcak gbi yüz ifadesi tuvalete götürdüm ama yapmadı .Bu adımlarda güzel bence yavaş yavaş alışıyor sanki. Bakalım ben hiç bağlamadım bez arada yapıyor arada altına yapıyor. Bağlayalım mı dedim istemedi ama aklına çişte gelmiyor o yapıyır ben temizliyorum gayret lazım çok
Valla bu konusa baya sabırlıyım galiba altına çiş veya kaka yapınca sanki bezine yapmış gbi bir rahatlık var bndeSabırlı ol lütfen zor günleri atlatmışsın, şuan kaslarını kontrol etmeyi öğreniyor. Tuvalete girince hemen yapıyormuş çişini , yavaş yavaş artık altına yapmicak her götürdüğünde yapicak hemen. 15. Gündem sonra falan da söylemeye başlar. Ama ben diyordum ki ;
Yeter ki her götürdüğümde hemen yapsın çıkalım altına kaçırmasın bu bile yeter diyordum. Zamanla söyler zaten diyordum ve 13 günden sonra falan söylemeye başladı ben de 2. Yaş doğum gününden sonraki gün birden bire başladım
Ben zaten gündüz uykusunda çıkarırdım bezi hava alsın diye.
Gece ve gündüz çıkardım ve asla takmadım.
Ben her yapınca ödül olrak fıstık ya da fındık verirdim severdi :)
Valla bizde bakalım çıktık bi yola . Olucak ama sanki hissediyorum . İlk zamanlar altına çiş yapınca şaşırıyor bu ne diye pijamasını çekiştiriyordu. Şimdi altına yapınca en azından kaka kaka diyorKızım 34 aylık
Ara sıra deniyoruz ama hiç lazimliga yapmadı
Bende ısrar etmiyorum açıkcası temizlemek zoruma gidiyor
Gece de bezine çiş yapiyor hazir degil galiba
Oğlumda 3 yaşından sonra bezini birakmisti
Sabır işiValla bizde bakalım çıktık bi yola . Olucak ama sanki hissediyorum . İlk zamanlar altına çiş yapınca şaşırıyor bu ne diye pijamasını çekiştiriyordu. Şimdi altına yapınca en azından kaka kaka diyor
Sabır işi
Ben pek sabırlı degilim
Bizim için en iyisi şuan bez
Aynen bende karantina başladigin da denemeye başladimbende hiç sabırlı değilim hatta sinirli biriyim . Ama malumvirüs zamanı evde duruyoruz bi deneyeyim bari dedim .
Ya işin komik tarafı bizimki çiş yapınca hep pijamasında kalıyor çorabı bile ıslanmıyor . Ya da öyle koltukta otururken falan yapmıyor .Aynen bende karantina başladigin da denemeye başladim
Oyuncaklar hediyeler övgüler
Yok olmuyor lazimliktan kalkıp halıya çişini yapinca vazgectim
Halilar yıkandi biraz kirlensin yeniden deneriz artik
ah ah annelik ne zor zanaat uğral dur. Böylee böyle aşarız umarım benimki altını bağlamıyor ama söylemiyorda yap gitsin rahat geldi bez olmadanGce bez vardı yapmıştı bizimki biraz sabah hemn çıkardım . Kalktıktan 20 dk sonra tuvalete yaptırabildim çişini . Az önce yemek yedi ilk kakasını yapması lZım ama yapmadı daha . Odasında yakaladım baktım kaka yapcak gbi yüz ifadesi tuvalete götürdüm ama yapmadı .
Acaba bıraksanız mı zorlamadan yani istemiyor sanırım1 kaka bir çiş altına bir çiş de tuvalete yaptı. Şu saat oldu hala uyumadı . Şuan babasıyla tuvalette çiş yapsın diye bekliyoruz uzun zamandır yapmadı
Bir hafta bi denicem olmazsa beze döncem. Burda bir sürü yazışma okudum ilk zamanlar herkesin böyle olmusAcaba bıraksanız mı zorlamadan yani istemiyor sanırım
Bugün durumlar nasıl :)Bugün biraz daha iyi gidiyor sanki . Öğlen ancak kalktı . Kakasını altına yaptı . İki kere tuvalete çiş yaptı . Şuan bnce kakası var ama yapmıyor . Kalayı tuvalete yapma işi biraz daha uzun sürücek galiba .
Valla dün bana göre baya yol katettik . En son yazdığımdan sonra iki kere daha çişi tuvalete yaptık . Yani 4 çiş tuvalete 1 çiş 1 kaka pijamaya oldu . Bugün sbah yedide kalktı . Saat başı tuvalete götürdüm ama yapmadı . Ara ara kaka kaka deyip hadi gidelimdeyince gelmedi . En son da çişini altına yaptı . 4 saat falan tuttu bu arada çişini ki çok su iç esine rağmen . Şuan öğle uykusunda az önce baktığımda altı kuruduydu . Ama kakayı yapmicak galiba en azından donuna yapsa da kabız olmasa bari diyorum . Günde iki kere yapan çocuk en son dün bu saatlerde yapmıştı.Bugün durumlar nasıl :)
6'da 4 bence iyi bir rakam :) Çişini bu kadar tutabilmesi kaslarının hazır olduğunu gösteriyor aslında bu iyiye işaret. Tek sorun güçlerini iyiye kullanmaya ikna etmekte :))))) Ne diyeyim, çocuklar enteresan varlıklar.. İki çocuğum var, geceyle gündüz gibiler.. neyse, sana kolay gelsin annesi :) Ama bir kere karar verirse, zaten bu iş bitmiş olacak.Valla dün bana göre baya yol katettik . En son yazdığımdan sonra iki kere daha çişi tuvalete yaptık . Yani 4 çiş tuvalete 1 çiş 1 kaka pijamaya oldu . Bugün sbah yedide kalktı . Saat başı tuvalete götürdüm ama yapmadı . Ara ara kaka kaka deyip hadi gidelimdeyince gelmedi . En son da çişini altına yaptı . 4 saat falan tuttu bu arada çişini ki çok su iç esine rağmen . Şuan öğle uykusunda az önce baktığımda altı kuruduydu . Ama kakayı yapmicak galiba en azından donuna yapsa da kabız olmasa bari diyorum . Günde iki kere yapan çocuk en son dün bu saatlerde yapmıştı.
Ay sana yazdıktan sonra uyandı .kalk çilimizi yapalım dedim hayır dedi tabi bizimtam konusamıyor . Ih ıh dedi . Ama pijaman ıslanır o zaman dedim . Sonra kaka kaka defi besiğinde yatarken . Bazen kandırıyor böyle beni. Aldım götürdüm tuvalete önce çişini yaptı. Sonra baktım kakasını yapıyor . İlk şaşırdı . Aferin kuzım devam et yap falan dedim alkışladım yaptı kakasını . Nasıl mutlu oldum anlatamam . İlk kez tuvalete yaptı kakayı . Sonra by by falan yaptık kalaya hosuna gitti. İnşallah yine devam eder böyle yapmaya .:)6'da 4 bence iyi bir rakam :) Çişini bu kadar tutabilmesi kaslarının hazır olduğunu gösteriyor aslında bu iyiye işaret. Tek sorun güçlerini iyiye kullanmaya ikna etmekte :))))) Ne diyeyim, çocuklar enteresan varlıklar.. İki çocuğum var, geceyle gündüz gibiler.. neyse, sana kolay gelsin annesi :) Ama bir kere karar verirse, zaten bu iş bitmiş olacak.
Bir de tuvalet eğitimi zamanında kaka düzenleri değişiyor. Mesela oğlum bezliyken günde 4-5 kere kaka yapardı (hunharca yiyen bir çocuk olduğu için normaldi). Bezi bırakıp küloduna yapmaya başlayınca da aynı şekilde devam etti. Izdırabımı sen düşün.. tam bir sene.. Ne zaman tuvalete yapmaya başladı kakasını günde 1 ya da 2 ye düştü, normal insan kıvamına geldi :)
Kızım ise 2-3 sefer kaka yapardı. Arada günde 1 yaptığı da olurdu. Şimdi günde 1 şeklinde sabitledi eğer yeme düzeninde bir değişiklik olmazsa.
Kabiz olmasın da, düzen değişikliği normal.
Ay çok sevindim :) ara ara kaçaklar olabilir, beklentini çok yüksek tutma ama en zor kısımları geride kalıyor yavaş yavaş :) Hadi gözün aydın :)Ay sana yazdıktan sonra uyandı .kalk çilimizi yapalım dedim hayır dedi tabi bizimtam konusamıyor . Ih ıh dedi . Ama pijaman ıslanır o zaman dedim . Sonra kaka kaka defi besiğinde yatarken . Bazen kandırıyor böyle beni. Aldım götürdüm tuvalete önce çişini yaptı. Sonra baktım kakasını yapıyor . İlk şaşırdı . Aferin kuzım devam et yap falan dedim alkışladım yaptı kakasını . Nasıl mutlu oldum anlatamam . İlk kez tuvalete yaptı kakayı . Sonra by by falan yaptık kalaya hosuna gitti. İnşallah yine devam eder böyle yapmaya .:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?