- 28 Haziran 2017
- 4.716
- 6.148
- 158
- 30
- Konu Sahibi Chivas Regal
-
Valla benim annemde bezi tak ger seferinde geri diyor . Yani çile görür yapar veya yapmaz bezi geri tak on bes yirmi dk bi götür siz öyle öğrendiniz diyorAnnelerimizi bir kez daha tebrik ediyorum ya onca çocuk yapmışlar o işlerinin arasında bizleri bunu öğretmişler kendi adıma konuşayım yok ben beceremem diyorum
Valla aldımödül oyuncak gmsterdim verdim yaparsan baska ödülde var dedim . 24 aylık .İlk gün odul gösterseniz eğer yaparsan bu ödül senin olacak diyipçok mu küçük
Ya işte hem kıza erkeğe hemde çocuğa göre durum çok farklı oluyor ben oglanlara 18 aylıkken öğretmeye başladım sonrasında sadece geceleri bezledim yapmiyorlar di ama gittiğim yerlerde falan bezli götürüp tuvalete gidiyorduk :))Ya kızlar başka canım benim yeğen var oda prematüre oğlumla arasında 6 ay var hemen yürüdü anne dedi benim oğlan bana daha yeze diyor ( teyze ) nasıl olacak
8.95 e bimden aldım pembe müzik falan yok sadece üzerinde civciv deseni vardı :))Bende şu lazımlığıda alayım bakalımMinik Duduklu Tencere canım senin lazımlık müzikli miydi yoksa normal mi
Evet doktorlarda aynısını diyor canım 2 yaş sonrası benim oğlan normalde temmuzda doğacaktı mayısta doğdu temmuza kadar alıştırayım sonra direk bezi bırakyım diyorum çünkü yürümeyi bile doğacağı zamankine denk geldi temmuz sonunaYa işte hem kıza erkeğe hemde çocuğa göre durum çok farklı oluyor ben oglanlara 18 aylıkken öğretmeye başladım sonrasında sadece geceleri bezledim yapmiyorlar di ama gittiğim yerlerde falan bezli götürüp tuvalete gidiyorduk :))
Kızda 3 yaşında başlattım tuvalet eğitimine biraz da annenin Sabri ile alakalı
Artık tahammülüm kalmamıştı herşeyi öğrensin anlasin öyle yapacağım dedim kendi kendime
İşte kaka da yapsa Cisde yapsa bezi takmamak lazım zaten bezli iken bile kaka dan rahatSiz oluyor lar bez yokken onlar içinde can sıkıcı oluyorEvet doktorlarda aynısını diyor canım 2 yaş sonrası benim oğlan normalde temmuzda doğacaktı mayısta doğdu temmuza kadar alıştırayım sonra direk bezi bırakyım diyorum çünkü yürümeyi bile doğacağı zamankine denk geldi temmuz sonuna
Başarırsınız tabi kızlar inşallah sizde şöyle yaptık böyle alsitik diye anlatcaksınız :))Seni takip edeceğim C Chivas Regal umarım başarırsınız bizde buraya mutlaka deneyimlerini yaz
Umarım kendi adıma konuşuyorum buraya altın harflerle yazarımBaşarırsınız tabi kızlar inşallah sizde şöyle yaptık böyle alsitik diye anlatcaksınız :))
Umarım canım benimkide rahatsız olurİşte kaka da yapsa Cisde yapsa bezi takmamak lazım zaten bezli iken bile kaka dan rahatSiz oluyor lar bez yokken onlar içinde can sıkıcı oluyor
Çünkü bacağına popusun çiş geliyor sonrasında kendileri razı oluyor gitmeye
Ben bez bitti demiştim mesela kıza öğretirken bez bitmiş kalmamış hadi tuvalete gidelim demistim :))
Sağol canım inşallah . Arada yine bezini çıkartıp deneyeceğimSeni takip edeceğim C Chivas Regal umarım başarırsınız bizde buraya mutlaka deneyimlerini yaz
Olur olur yaparsınız siz :))Umarım canım benimkide rahatsız olur
Tuvalete gidip yaptiginda odul verin ilgisini cekecek seyler yapin sifona bastirin ben stick yapistiriyordum cok hosuna gidiyordu siviyi gecirmeyen kilotlar var onu deneyinAy ben basaramicam galiba az önce sinirlendim taktım bezi . Yani tuvalete gidelim diyorum badka zaman giden çocuk şimdi gitmiyor . Az önce yine kaçırdı altına . Üstünü de değiştirtmiyor. Uzun pijama giydiği için halıya falan gelmiyor çiş ama tuvalete gitmek istememesi beni deli ediyor
Sizinki kaç aylık ben dün taktım bezi oturmak istemiyordu tuvalee . Bugün yine çok sıkmadan denicem bakalımBizde bugün başladık. Başarabilirmiyiz bilmiyorum çıkardım bezi sık sık götürüyorum ama az önce yapmak istemedi mesela oturmadı ne yaparız bilmem takayacağım bez diyprum ama bir taraftan hrp bakıyorum bezebizde 6 aylık kardeşte var eğer yapamazsa bırakacağım çok sonra deneyeceğim konuyu takipteyim,
25 ay 15 günlük şuan. Az önce götürdüm yine hatta çikolata vereceğim yaparsan dedim ama yapmadıSizinki kaç aylık ben dün taktım bezi oturmak istemiyordu tuvalee . Bugün yine çok sıkmadan denicem bakalım
Ne güzel anlamışsınız. Teşekkür ederim kendi adıma. Kızımı bende kesinlikle zorlamayı düşünmüyorum güzel şeylerle oyunlarla öğrenmeli. Bu çok önemli bir r konu çpk hassas olmak lazım. Üniversitede hocamız bu dönem çok önemli, kişilik değişimi huy edinimi için çok etkili. Zorlamayın üzmeyin demişti. Biraz sabır, çok sabır gayret gösterimi lazım. Şuan ben demiyorum bakalım yapamazsa bekleyeceğim sonra deneyeceğim. Bir bebeğim daha var. Kimsenin sinirleri yıprannamalıMerhabalar, biz de şu an tuvalet sürecinden geçiyoruz. Bu sürecin nasıl ilerleyeceğini ya da ilerlemeyeceğini tamamen çocuk belirliyor.
Oğlum 26 aylıkken altını açtım. Yuvaya gidiyordu, ara sıra arladaşlarından görüp tuvalete gitmek istiyormuş okulda ve uykularından kuru kalkıyordu. Ben de hazır olduğunu düşünerek açtım altını. Gece gündüz aynı anda bıraktık bezi. Lazımlık, tuvalet adaptörü, klozet.. Hepsini tamamen reddediyordu. 20 gün oturmaya ikna etmeye çalışmakla geçti. Tabi bu sırada her yer rezalet :) Okulda yapıyordu ama, evde benimleydi derdi. Fakat kaka olayı tam bir kabusa döndü. 1 sene boyunca kakasını altına yaptı ve çamaşırından kaka temizledim. Pes etmedim, takmadım bezi. 3 yaşında girdikten 2 gün sonra geldi, anne kakam var dedi. Tuvalete gittik ve o gün bugündür tuvalet eğitimini bitirdik. Geceleri 1 kere çişe kaldırıyorduk, artık onu da yapmıyoruz. Haziran sonunda 4 yaşında olacak.
Kızım Nisan'da iki yaşına girdi. Onun da altını açtım. İlk gün ne kadar aralıklarla çiş yaptığını anlamak istedim ve 40dk arayla yaptığını gördüm. Alarm kurdum, sesini de pepe tuvalet şarkısı olarak ayarladım. Telefon çalınca dans ederek onu aldım ve lazımlığa oturttum. Çok sorun yaşamadık, çünkü abisini gördüğü için teknik detaylara hakimdi ancak pratik eksikliği vardı :) iki gün böyle devam ettik. Tabi ki bu arada kazalar yaşadık. Sonra kendisi çişim var demeye başladı. Ben de habire oturtmayı bıraktım. Tabi uzun süre ortalarda görünmezse ben oturttum yine.
Kaka saatleri belli. O saatler geldiğinde telefonla, oyuncakla vs uzun süre oturmasını sağlıyorum. Kakasını da yapmaya başladı artık ama kakayı kaçırmadan geldiğini anlamıyor henüz. Zaman ayarını tutturamadı :) Dün altını açalı 10.gündü sanırım. Hiç kazası olmayan ilk gündü.
Geceleri de iki sefer çişe kaldırıyorum. 12,30 - 01,00 arası ve 4,30 - 05,00 arası. Sabaha karşı uyuya kalmışsam altına yapıyor tabi ki. Eğer kaldırmışsam sabaha kuru kalkıyor. Ama gündüz lazımlığa ya da klozete koşarak giden çocuk, gece uyandırınca çok kızıyor ve kıyametler kopuyor. Ama yine de öyle böyle yaptırıyorum. Çişin gece yatağa yapılmaması gerektiğini, uyanıp tuvalete yapması gerektiğini öğrenmek zorunda.
Bizde durumlar böyle, yolun zorunu geçtik. Darısı sizlerin başına :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?