Tuvalet Eğitimi 24 ay tuvalet alışkanlığı

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Bwnimki aslında kakası gelince bazen kaka diyor .18. Aydan beri tuvalete hazırladım . Beni gördü yaparken . Onuda ara ara oturttum . Dün bi kere bile çişini yapsa tamam bu kız yapar artık tuvalete dicektim ama yapmadı . Bugün yine denicem . Çok zormuş . Bizimki memeden ayrılırken fark etmedi bilw ayırdığımı bu da kolay gecer diyodum ama bakalım

Mesele o ilkini tutturmakta zaten :) Bir de çocuklar annenin beklenti içinde olduğunu farkettiklerinde inatlaşıyorlar. O yüzden gerçekten rahat olmak lazım. Bir de hep ayakta yaptıkları için oturarak yapmaktan rahatsız oluyorlar. Ona alışmaları gerek. O yüzden sabır sabır sabır :)

Memeden kesilince kızımda anlamadı hamileydim süt azalmıştı faek etmedi aramadı hiç ama şuam endişeliyim kararlı da olsa insan bilemiyorum benimkisi kakasındam rahatsız olmuyordu hiç aldırmamak için kaçar hatta

Aynen öyle. Çocuk hazırsa anne hazır değilse yine olmaz bu iş. Çünkü cefasını anne çekiyor. Eğer sinirleriniz çiş kaka temizlemeyi kaldırmayacaksa başlamamak lazım. Ya da oturmuyor diye sinirlenecekseniz başlamamak lazım. Kızım ilk gün oturdu yapmadı, kalktı altına yaptı. Biliyordum öyle olacağını zaten, hiç umursamadım :) Oğlanda 1 sene kaka temizlemişim, vız gelip tırıs gitti çiş :))) Sonuçta işin büyük kısmı halloldu.

Kesinlikle çok ciddi sabır lazım. Ben pislettiğinde sorun yapmam gayet genişim bu konuda ama baktım çok zorluyor yapmam yani devam etmem deniyoruz şuan. İkimci bir kızım daha var kimseyi üzmemek lazım

Kesinlikle çok ciddi sabır lazım. Ben pislettiğinde sorun yapmam gayet genişim bu konuda ama baktım çok zorluyor yapmam yani devam etmem deniyoruz şuan. İkimci bir kızım daha var kimseyi üzmemek lazım
Aynen öyle :) Eninde sonunda öğrenecekler. Ben oğlumda hata ettim tecrübesizlikten, hazır olmayan çocuğu zorladım. Tamam kızmadım, hırpalamadım belki ama baskı ve ısrar vardı sonuçta. Oğlumu tekrar bezleyip 3 yaşında doğru tekrar başlamamdı doğru olan. Ama olan oldu, geçti gitti :)

Kesinlikle öyle geçip gidecek ve elbet nşr gün öğrenecekler sanki bende ısrar ediyorum gibi ya 15 20 dk da soruyorum annneeee noo nooo diyor hep vardırda nooo işte

Ya bizim tam bir kaka saati yok aslında ama belli zamanlarda yapıyor saat değilde dilim gibi. Bakalım kaka çok daha zormuş okuduö çok kez çok değerli oluyormuş kakaları
Kahvaltıdan hemen sonra veya uyanır uyanmaz yapar bizimki de . Kac kere tuvlete götürdüm yapmadı . Hatta bezine bike yapmadı. Çocuğun kendi düzenini de bozdum tuvalete yaptırcam diye

Uf ya o ilk çişini yapsa evde parti vericem resmen

Bir programda uzman biri diyordu ki çocuğunuzun kaslarının bez bırakmaya uygun olduğunu bir hafta boyunca akşam taktiginiz bezi kuru aliyorsaniz o çocuk bezi atmaya hazır diyordu

Bence kızınız hazır değil henüz
Çok yorulursunz böyle sizde kızınızda
Ben kızm 27 aylıkken denedim ilk ama yapmadı hiç altına yaptı hep baktım olmicak geri taktım bezini ve bezliykende hergün götürdüm kendisi söylemeye başladı çoğu zaman yine yapmadan kalktı oyun yaptı ama yinede götrdüm öyle öyle bilinç altına girdi ve sonra(29aylıkken)bezi çıkardık çişini yaptı hep ama bu seferde büyükte sıkıntı yaşadık şuan kızm 31 aylık 2 ay boyunca büyüğünü hiç tuvalete yapmadı hep külotuna yaptı çok sabır isteyen bir süreç kızmamanız lazm 1 haftadır büyğünde yapıyor çok şükür

Darısı size inşaAllah ama bence kızınız henüz hazır değil yıpratmayn kendinizide kızınızıda
Bezliyken götürün wc
Özelikle uykudan uyanınca götürün hemen ozaman yapar

Bir programda uzman biri diyordu ki çocuğunuzun kaslarının bez bırakmaya uygun olduğunu bir hafta boyunca akşam taktiginiz bezi kuru aliyorsaniz o çocuk bezi atmaya hazır diyordu
Yani bu da herkes için dopru değil bnce . Bnn arkadaşımın kızı bezi full dolduruyordu hatta yatağa geciyordu . 24 aylıkken bezi çıkarttığı gün alıştı hmn . Benim kızımda çok su içer. Eskisine göre baya azaldı eskiden değiştirnem gerekirdi gece bezi . Şimdi iseyarı kuru halde kalkıyor .

Teşekkür ederim yazın için . Valla benim için kaka veya çişi temizlemek çokta sıkıntı değil. HAni kızmam da yaptığında . Dn şunu fark ettim altına çiş yapıcağı anda bana bakıp duraklıyor. Sonra salıyor altına . Bakışından anlıyorum çiş yapıcağını.

Bugün bezli bi şekilde götürdüm iki üç kere . Bezini çıkarttım . Yine yapmadı . Annemde bizi her tuvaletten sonra bezlemiş . En sonunda alışmışız . Bakalım bugün de böyle bezliyken götüreyim .

Fikir vermek için yazdım doğrudur

Aslinda uzman dogru soylemis. Kuru bezle kalkmasi cisini tutmak icin kaslarinin hazir oldugunun en buyuk gostergesi. Ama baslamak icin ne yazik ki yeterli degil. Oglum kuru kalktigi halde cok uzun ve mesakkatli oldu tuvalet egitimi. Kizimin ise asla kuru kalktigini bilmem ama daha kolay ilerledik.

Bence en dogrusu cocugu izlemek onun ritmine gore ilerlemek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…