- 28 Haziran 2017
- 4.716
- 6.148
- 158
- 30
- Konu Sahibi Chivas Regal
-
Sorma bizimki de kapıyor şekerleri25 ay 15 günlük şuan. Az önce götürdüm yine hatta çikolata vereceğim yaparsan dedim ama yapmadıçikolatayı yedi insan kıyamıyor da
Bwnimki aslında kakası gelince bazen kaka diyor .18. Aydan beri tuvalete hazırladım . Beni gördü yaparken . Onuda ara ara oturttum . Dün bi kere bile çişini yapsa tamam bu kız yapar artık tuvalete dicektim ama yapmadı . Bugün yine denicem . Çok zormuş . Bizimki memeden ayrılırken fark etmedi bilw ayırdığımı bu da kolay gecer diyodum ama bakalımMerhabalar, biz de şu an tuvalet sürecinden geçiyoruz. Bu sürecin nasıl ilerleyeceğini ya da ilerlemeyeceğini tamamen çocuk belirliyor.
Oğlum 26 aylıkken altını açtım. Yuvaya gidiyordu, ara sıra arladaşlarından görüp tuvalete gitmek istiyormuş okulda ve uykularından kuru kalkıyordu. Ben de hazır olduğunu düşünerek açtım altını. Gece gündüz aynı anda bıraktık bezi. Lazımlık, tuvalet adaptörü, klozet.. Hepsini tamamen reddediyordu. 20 gün oturmaya ikna etmeye çalışmakla geçti. Tabi bu sırada her yer rezalet :) Okulda yapıyordu ama, evde benimleydi derdi. Fakat kaka olayı tam bir kabusa döndü. 1 sene boyunca kakasını altına yaptı ve çamaşırından kaka temizledim. Pes etmedim, takmadım bezi. 3 yaşında girdikten 2 gün sonra geldi, anne kakam var dedi. Tuvalete gittik ve o gün bugündür tuvalet eğitimini bitirdik. Geceleri 1 kere çişe kaldırıyorduk, artık onu da yapmıyoruz. Haziran sonunda 4 yaşında olacak.
Kızım Nisan'da iki yaşına girdi. Onun da altını açtım. İlk gün ne kadar aralıklarla çiş yaptığını anlamak istedim ve 40dk arayla yaptığını gördüm. Alarm kurdum, sesini de pepe tuvalet şarkısı olarak ayarladım. Telefon çalınca dans ederek onu aldım ve lazımlığa oturttum. Çok sorun yaşamadık, çünkü abisini gördüğü için teknik detaylara hakimdi ancak pratik eksikliği vardı :) iki gün böyle devam ettik. Tabi ki bu arada kazalar yaşadık. Sonra kendisi çişim var demeye başladı. Ben de habire oturtmayı bıraktım. Tabi uzun süre ortalarda görünmezse ben oturttum yine.
Kaka saatleri belli. O saatler geldiğinde telefonla, oyuncakla vs uzun süre oturmasını sağlıyorum. Kakasını da yapmaya başladı artık ama kakayı kaçırmadan geldiğini anlamıyor henüz. Zaman ayarını tutturamadı :) Dün altını açalı 10.gündü sanırım. Hiç kazası olmayan ilk gündü.
Geceleri de iki sefer çişe kaldırıyorum. 12,30 - 01,00 arası ve 4,30 - 05,00 arası. Sabaha karşı uyuya kalmışsam altına yapıyor tabi ki. Eğer kaldırmışsam sabaha kuru kalkıyor. Ama gündüz lazımlığa ya da klozete koşarak giden çocuk, gece uyandırınca çok kızıyor ve kıyametler kopuyor. Ama yine de öyle böyle yaptırıyorum. Çişin gece yatağa yapılmaması gerektiğini, uyanıp tuvalete yapması gerektiğini öğrenmek zorunda.
Bizde durumlar böyle, yolun zorunu geçtik. Darısı sizlerin başına :)
Ya bizim tam bir kaka saati yok aslında ama belli zamanlarda yapıyor saat değilde dilim gibi. Bakalım kaka çok daha zormuş okuduö çok kez çok değerli oluyormuş kakalarıSorma bizimki de kapıyor şekerlerikaka saati geliyor birazdan kakaya götürcem inşallah yapar
Mesele o ilkini tutturmakta zaten :) Bir de çocuklar annenin beklenti içinde olduğunu farkettiklerinde inatlaşıyorlar. O yüzden gerçekten rahat olmak lazım. Bir de hep ayakta yaptıkları için oturarak yapmaktan rahatsız oluyorlar. Ona alışmaları gerek. O yüzden sabır sabır sabır :)Bwnimki aslında kakası gelince bazen kaka diyor .18. Aydan beri tuvalete hazırladım . Beni gördü yaparken . Onuda ara ara oturttum . Dün bi kere bile çişini yapsa tamam bu kız yapar artık tuvalete dicektim ama yapmadı . Bugün yine denicem . Çok zormuş . Bizimki memeden ayrılırken fark etmedi bilw ayırdığımı bu da kolay gecer diyodum ama bakalım
Memeden kesilince kızımda anlamadı hamileydim süt azalmıştı faek etmedi aramadı hiç ama şuam endişeliyim kararlı da olsa insan bilemiyorum benimkisi kakasındam rahatsız olmuyordu hiç aldırmamak için kaçar hattaBwnimki aslında kakası gelince bazen kaka diyor .18. Aydan beri tuvalete hazırladım . Beni gördü yaparken . Onuda ara ara oturttum . Dün bi kere bile çişini yapsa tamam bu kız yapar artık tuvalete dicektim ama yapmadı . Bugün yine denicem . Çok zormuş . Bizimki memeden ayrılırken fark etmedi bilw ayırdığımı bu da kolay gecer diyodum ama bakalım
Aynen öyle. Çocuk hazırsa anne hazır değilse yine olmaz bu iş. Çünkü cefasını anne çekiyor. Eğer sinirleriniz çiş kaka temizlemeyi kaldırmayacaksa başlamamak lazım. Ya da oturmuyor diye sinirlenecekseniz başlamamak lazım. Kızım ilk gün oturdu yapmadı, kalktı altına yaptı. Biliyordum öyle olacağını zaten, hiç umursamadım :) Oğlanda 1 sene kaka temizlemişim, vız gelip tırıs gitti çiş :))) Sonuçta işin büyük kısmı halloldu.Ne güzel anlamışsınız. Teşekkür ederim kendi adıma. Kızımı bende kesinlikle zorlamayı düşünmüyorum güzel şeylerle oyunlarla öğrenmeli. Bu çok önemli bir r konu çpk hassas olmak lazım. Üniversitede hocamız bu dönem çok önemli, kişilik değişimi huy edinimi için çok etkili. Zorlamayın üzmeyin demişti. Biraz sabır, çok sabır gayret gösterimi lazım. Şuan ben demiyorum bakalım yapamazsa bekleyeceğim sonra deneyeceğim. Bir bebeğim daha var. Kimsenin sinirleri yıprannamalı
Kesinlikle çok ciddi sabır lazım. Ben pislettiğinde sorun yapmam gayet genişim bu konuda ama baktım çok zorluyor yapmam yani devam etmem deniyoruz şuan. İkimci bir kızım daha var kimseyi üzmemek lazımAynen öyle. Çocuk hazırsa anne hazır değilse yine olmaz bu iş. Çünkü cefasını anne çekiyor. Eğer sinirleriniz çiş kaka temizlemeyi kaldırmayacaksa başlamamak lazım. Ya da oturmuyor diye sinirlenecekseniz başlamamak lazım. Kızım ilk gün oturdu yapmadı, kalktı altına yaptı. Biliyordum öyle olacağını zaten, hiç umursamadım :) Oğlanda 1 sene kaka temizlemişim, vız gelip tırıs gitti çiş :))) Sonuçta işin büyük kısmı halloldu.
Aynen öyle :) Eninde sonunda öğrenecekler. Ben oğlumda hata ettim tecrübesizlikten, hazır olmayan çocuğu zorladım. Tamam kızmadım, hırpalamadım belki ama baskı ve ısrar vardı sonuçta. Oğlumu tekrar bezleyip 3 yaşında doğru tekrar başlamamdı doğru olan. Ama olan oldu, geçti gitti :)Kesinlikle çok ciddi sabır lazım. Ben pislettiğinde sorun yapmam gayet genişim bu konuda ama baktım çok zorluyor yapmam yani devam etmem deniyoruz şuan. İkimci bir kızım daha var kimseyi üzmemek lazım
Kesinlikle öyle geçip gidecek ve elbet nşr gün öğreneceklerAynen öyle :) Eninde sonunda öğrenecekler. Ben oğlumda hata ettim tecrübesizlikten, hazır olmayan çocuğu zorladım. Tamam kızmadım, hırpalamadım belki ama baskı ve ısrar vardı sonuçta. Oğlumu tekrar bezleyip 3 yaşında doğru tekrar başlamamdı doğru olan. Ama olan oldu, geçti gitti :)
Kahvaltıdan hemen sonra veya uyanır uyanmaz yapar bizimki de . Kac kere tuvlete götürdüm yapmadı . Hatta bezine bike yapmadı. Çocuğun kendi düzenini de bozdum tuvalete yaptırcam diyeYa bizim tam bir kaka saati yok aslında ama belli zamanlarda yapıyor saat değilde dilim gibi. Bakalım kaka çok daha zormuş okuduö çok kez çok değerli oluyormuş kakaları
Uf ya o ilk çişini yapsa evde parti vericem resmenMesele o ilkini tutturmakta zaten :) Bir de çocuklar annenin beklenti içinde olduğunu farkettiklerinde inatlaşıyorlar. O yüzden gerçekten rahat olmak lazım. Bir de hep ayakta yaptıkları için oturarak yapmaktan rahatsız oluyorlar. Ona alışmaları gerek. O yüzden sabır sabır sabır :)
Kesinlikle öyle geçip gidecek ve elbet nşr gün öğreneceklersanki bende ısrar ediyorum gibi ya 15 20 dk da soruyorum annneeee noo nooo diyor hep vardırda nooo işte
Canım daha önceden iki farklı konuda paylaştığım bazı tecrubelerimi belki işine yarayan bir kısmı olur diye seninle de paylasacagim:
Öncelikle bebeğin tuvalet eğitimine hazır mı? Yani;
Sabah uyandığında bezi kuru kalkıyor mu?
Önümüzdeki en azından 3 ay bebegin duygusal bir süreç (ev değişikliği, tatile gitme, bakıcı değişikliği, yeni kardeş anksiyetesi, anne ya da babadan ayrılık gibi bir süreç) yaşayacak mi?
Diğer taraftan sen hazır misin?
Bebeğin kakasini yapmamak için direndiginde,
Salon halisinin orta yerine yaptığında,
Dışarı çıktığında tuvaletini tutamadiginda,
Tuvalete oturduginda birakamadiginda,
...nebileyim böyle durumlarda onu incitmeden nasıl davranman gerektiğine dair bilgi edindin mi?
Tuvalet eğitimindeki yanlışlar ömür boyu kabizlik problemine sebep olabilecek önemli süreç.
Eğer bebeğinin ve kendinin bu eğitim sürecine hazır olduğunu düşünüyorsan tavsiye edebileceklerim:
Öncelikle sabırlı ol. ...ona sakın kızıp sinirlenme.
Çocuk bezliydi bu zamana kadar.
Çişin ne olduğunu nasıl birşeye benzediğini, nereden geldiğini, neden geldiğini bile endişe ile takip ediyor olabilir.
Hangi saatlerde çişini/kakasını altına kaçırıyor, ya da başarılı olarak söylüyor?
Sadece gözlemleyerek takip ederdim bir süre ben olsam.
O da bir birey, sıkıştığını anlayıp tuvaleti geldiğine karar verecek (en azından böyle olmayı öğrenecek).
Baktın ki kıvranıyor, hareketleri telaşlandı, bir teklif edersin, tuvalete gitmek ister misin annecim?
Yok derse (ama bak kıvranıyorsun hadi gel bir oturalım gibi ısrar etmek yok ama) tekrar devam edersin gözlemlemeye, bir 10 dk sonra aynen yine sorarsın.
bir de (sizde nasıl bilmiyorum ama) lazımlık seyyar dolaşmasın bence.
Yeri belli olsun, çocuk sıkışınca nereye koşacağını bilsin.
Yine yok derse aynen devam.
altına kaçırırsa, olsun annecim, bak geldiğini anladın, bir dahakine böyle olunca tuvalete gelelim tamam mı tatlım vs gibi bir tavır takınabilirsin belki.
Zorlarsan ters teper.
İlk amacın tuvaleti geldiğinde yapmayı öğretmek, ikincisi tuvaleti geldiğinde lazımlığa yapmayı öğretmek, üçüncüsü tuvaleti geldiğinde, tuvalete gidene kadar çişine/kakasını tutmak, gidince de bırakmak.
Ona altına kaçırdığında "(örn.) olabilir annecim, bazen ben de kaçırıyorum.
ama tuvalete yaptığımda rahatlıyorum.
çişimizi tuvalete yapalım rahatlayalım.
bak kediler de çiş yapıyor, kuşlar da kaka yapıyor. ben de yapıyorum. baban da… " gibi konuşarak bu sürecin herkes için geçerli normal bir durum olduğunu anlatmalisin.
Benim kızım (ki 34 aylikti) ilk 9 gün çişini tutmaya çalışmış, hep ağlamıştı, taa ki "evet bu aynı çiş, ben bunu biliyorum" dediğini duyduğum güne kadar. Yavrum benim, her sıkıştığında başka birşey çıkacak diye korkmuş demekki…
Bu çocuk aklı ile neler düşünüyorlar bir bilsen…
Sabırlı ol.
Şefkatle yaklaş.
Sinirlensen bile belli etme.
Annecim altına yapınca da ben seni cicilerim, ama boyle olunca cok yoruluyorum, tuvalete yapsan, ben hiç yorulmuyorum.
Her başarılı denemede, aferin benim kızıma, tuvaletini yaptın rahatladın…
gibi yapıcı davranmak gerek. Fakat asla büyük abartılı kutlamalar değil.
Bir de ilk bir ay ben hiç evden çıkmamıştım.
bu da çocuğu strese sokar, benim kızım 5 yaşına geldiginde, hala dışarı çıkarken sorardı "orada (gideceğimiz yerde) tuvalet var mı?" diye…
Öğrenir, panik yok.
Varsın halılara işesin, kaka yapsın.
Yeterki anne-bebek sizin aranızdaki sonsuz güven ve sevgi zedelenmesin.
Sana kolaylıklar.
Miniğe başarılar
Yani bu da herkes için dopru değil bnce . Bnn arkadaşımın kızı bezi full dolduruyordu hatta yatağa geciyordu . 24 aylıkken bezi çıkarttığı gün alıştı hmn . Benim kızımda çok su içer. Eskisine göre baya azaldı eskiden değiştirnem gerekirdi gece bezi . Şimdi iseyarı kuru halde kalkıyor .Bir programda uzman biri diyordu ki çocuğunuzun kaslarının bez bırakmaya uygun olduğunu bir hafta boyunca akşam taktiginiz bezi kuru aliyorsaniz o çocuk bezi atmaya hazır diyordu
Bugün bezli bi şekilde götürdüm iki üç kere . Bezini çıkarttım . Yine yapmadı . Annemde bizi her tuvaletten sonra bezlemiş . En sonunda alışmışız . Bakalım bugün de böyle bezliyken götüreyim .Bence kızınız hazır değil henüz
Çok yorulursunz böyle sizde kızınızda
Ben kızm 27 aylıkken denedim ilk ama yapmadı hiç altına yaptı hep baktım olmicak geri taktım bezini ve bezliykende hergün götürdüm kendisi söylemeye başladı çoğu zaman yine yapmadan kalktı oyun yaptı ama yinede götrdüm öyle öyle bilinç altına girdi ve sonra(29aylıkken)bezi çıkardık çişini yaptı hep ama bu seferde büyükte sıkıntı yaşadık şuan kızm 31 aylık 2 ay boyunca büyüğünü hiç tuvalete yapmadı hep külotuna yaptı çok sabır isteyen bir süreç kızmamanız lazm 1 haftadır büyğünde yapıyor çok şükür
Darısı size inşaAllah ama bence kızınız henüz hazır değil yıpratmayn kendinizide kızınızıda
Bezliyken götürün wc
Özelikle uykudan uyanınca götürün hemen ozaman yapar
Fikir vermek için yazdım doğrudurYani bu da herkes için dopru değil bnce . Bnn arkadaşımın kızı bezi full dolduruyordu hatta yatağa geciyordu . 24 aylıkken bezi çıkarttığı gün alıştı hmn . Benim kızımda çok su içer. Eskisine göre baya azaldı eskiden değiştirnem gerekirdi gece bezi . Şimdi iseyarı kuru halde kalkıyor .
Aslinda uzman dogru soylemis. Kuru bezle kalkmasi cisini tutmak icin kaslarinin hazir oldugunun en buyuk gostergesi. Ama baslamak icin ne yazik ki yeterli degil. Oglum kuru kalktigi halde cok uzun ve mesakkatli oldu tuvalet egitimi. Kizimin ise asla kuru kalktigini bilmem ama daha kolay ilerledik.Bir programda uzman biri diyordu ki çocuğunuzun kaslarının bez bırakmaya uygun olduğunu bir hafta boyunca akşam taktiginiz bezi kuru aliyorsaniz o çocuk bezi atmaya hazır diyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?