Tuvalet Eğitimi 24 ay tuvalet alışkanlığı

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
En iyisini anneler bilir her çocuğun karekteri huyu başka

Canm öyle kısa sürede olmuyor maalesef mesela 10 gün bezli götürdysem 1 günü bazen yaptı 9 gün beze yaptı zaman geçtikçe wc yapma sayısı artıyor dediğim gibi sabır isteyen bir süreç Allah yardımcın olsun inşaAllah

Kızlar kızım genelde iki bazen üç kez kaka yapar . Bir saat önceye kadar bezliydi ama bezini çıkartıp sık sık tuvalete götürdüm . Bir saattir bezsiz 15 -20 dk arayla tuvalete götürdüm hala hiç çiş yapmadı be tuvalete ne de üstüne . Bu arada kakasını da yapmadı . Bezi varken de yapmadı . Kabız olur mu ki . Bu zamana kadar hiç kabız olmadı . Böyle yapmadıkları oluyor mu tuvalete alıştırırken

Oluyor. Kizim bezini acinca 3 gun kaka yapmadi. 3.gunun sonunda onu lazimliga oturttum ben de klozete oturdum hadi kaka yapalim dedim, oyle yapti.

Oluyor. Kizim bezini acinca 3 gun kaka yapmadi. 3.gunun sonunda onu lazimliga oturttum ben de klozete oturdum hadi kaka yapalim dedim, oyle yapti.
Valla telaşlandım kabız olucak diye . Ve iki kere de aktına kacırınca geri taktık bezi . Kaka yapmadığı için taktım bezi . Dah iki dk önce yaotı kakasını . Ama az önce şunu fark ettim . Altında bez varken bacaklarını actı bana baktı sonra üstünü kontrol etti ıslandı mı diye bezsizken altına yapaken de aynı hareketleri yapıyor . Demek ki o sırada çiş yaptığını anladı . En azı dan çişin ne olduğunu fark etti .

Ben erken olduğunu düşünüyorum ama her çocuk özeldir tabi. Bu durumu çocuğunuza anlatın onunla konuşun. Tuvaleti sevimli hale getirin, bu dönemler için masallar hikaye kitapları alabilirsiniz. Tuvalet eğitimine başlamak için en temel gösterge ise gece kuru kalkmaktır bu varsa ve kendini ifade edebiliyosa başarma ihtimalinjz yüksek. Erken başladığınız için biraz sinirleriniz yipranabilir. Kolaylıklar diliyorum

Kahvaltıdan hemen sonra veya uyanır uyanmaz yapar bizimki de . Kac kere tuvlete götürdüm yapmadı . Hatta bezine bike yapmadı. Çocuğun kendi düzenini de bozdum tuvalete yaptırcam diye
Az önce çok fena oldu bizimde alışamayacak sanırım. Kabız olmuştu zaten hep kabızdır st ve muzdqn dolayı fitil koydum az önce eline ilk kez telefon verdim çünkü asla ve asla kaka yapmak istemedi hatta üstüne yaptı çişini falan ve oturmak istemiyor sanırım bizim kız alışamayacak

Hazir olmayabilir, zorlamayin. Bir kac ay sonra tekrar denersiniz.

Valla canım bugün sabah ben kahvaltıyı hazırlarken altında bezi vardı . Kahvaltı hazırlarken kakasını bezine yapmıs . Bende bugün rahat rahat götürürüm artık kabız olmaz diye bezini çıkarttım . Tam 2.5 saat boyunca çişini tuttu ne altına yaptı ne tuvalete . Zaten tuvalete gitmeyi de istemiyor pek .en son uyudu altını bezledim birazdan uyanır . Yani anlam veremiyorum kırk kere tuvalete götürüyorum bi kere bile çiş yapmadı . Hayır hiç denk de mi gelmez arkadaş

Sanırım hazır değil canım ya ya da çok inat insan bekliyor ama işte olmuyor ben biraz gözleyeeğimm böyle devam ederse üzmem onu

Sanırım öyle yapacağım üzmeye gerek yok.
Aynen oyle, ne siz yipranin ne bebeginiz. Ama lazimlik ortada olsun, cis kaka anlatmaya devam edin. Siz tuvaletteyken gelmesine izin verin. Hatta kendi tuvaletinize bebeginizle beraber bay bay diye el sallayin :) kitap okumaktan hoslaniyorsa teonun kaka kitabini alin. Teorik bilgi yuklemeye devam :) ama pratik icin zamani var belli ki.

Isinize karismak istemem ama hem bezli hem bezsiz olmak cocuklar icin cok kafa karistirici oluyormus. Yani eger altina yaparsa ya da cisini kakasini tutarsa tekrar bez takacagini biliyor ve direniyor. Cunku dogdugundan beri beze alisik, bunu degistirmek istemiyor. Hazir oldugunu dusunmuyorsaniz beze devam, ama illa yapacagiz diyorsaniz o zaman tumden yok edin bezi. Evet ilk bir kac gun cok zor.. 75 milyon kere cis temizlemek, kokuyu takip edip kuytularda cis bulmak, ya da farketmeden bir islakli basmak, bacaklara kadar bulasan kakayi hem bebeginizden hem kulottan temizlemek.. iskence gibi. Ama bu yasta acacagim diyorsaniz bu boyle.

Hazir degil beklerim derseniz, 3 yas civarinda iletisim becerileri de arttigi icin bazi cocuklarda cok daha acisiz oluyormus bu is :) ama onu tecrube etmedim.

Bu ar
Sanırım hazır değil canım ya ya da çok inat insan bekliyor ama işte olmuyor ben biraz gözleyeeğimm böyle devam ederse üzmem onu
Öğlen uykysundan uyanınca ilk kez çişini yaptı tuvalete . Sonra babasına emanet etmiştim altına yaptı . Az önce yemek yerken sordum var dedi . Gittik iki dk da yaptı çilini hatta hoşuna gitti klozetten gelen çiş sesi. Yaptıktan kırk dk sonra dalan altına kakasını yaptı . Gösterdim kakasını hiç korkmadı tuvalete atıp by by yaptık . Bakalım birzdan yine çile götürcem . Yani toplamda 2 kere tuvalete bi kere altına çiş yaptı . Bi kere de altına kaka yapmış oldu. Denemeye devam edicem bakalım

Yukarda yazdım canım bugünün ayrıntısını . Bi kaç gün deneyeceğim yarın öğlen uykusunda altına bez takmcam ama gce takarım alez alamadım çünkü henüz . Asıl eğitime bugün başladığım için sabah belli saat bezliydi yoksa yarın uyanır uyanmaz çıkartıcam bezini . Bu arada öğlen uykusunda hiç çiş yapmamıştı bezine

Günün sonucu 1 kaka ve bir çiş daha altına yaptı . Gece yatmadan önce kendisi kaka kaka dedi . Yine beni kandırıyor herhalde dedim çünkü on dk öncesinde babası götürmüştü be yapmamıştı . Yine de götürdüm ve iki üç dk sonra çişini yaptı . Artık çiş yapmak çok holuna gitmeye basladı . Uyuduktan sonra bezledim . Gece uyanırsa çişe götürcem . Şu gündüz çişini yola koyunca gce de yapmaz diye düşünüyorum . Çünkü gece çişini baya azalttı .

Yaklaşık 3 aydır sürekli teorik bilgi verdim. 2 aylık bebekken daha beraber girdik wc ye durmadı pek kitabı düşünebiliriz çok seviyor kitapları bakalım faydası olur elbet

Bu adımlarda güzel bence yavaş yavaş alışıyor sanki. Bakalım ben hiç bağlamadım bez arada yapıyor arada altına yapıyor. Bağlayalım mı dedim istemedi ama aklına çişte gelmiyor o yapıyır ben temizliyorum gayret lazım çok

Yaklaşık 3 aydır sürekli teorik bilgi verdim. 2 aylık bebekken daha beraber girdik wc ye durmadı pek kitabı düşünebiliriz çok seviyor kitapları bakalım faydası olur elbet
Kitabi seviyorsa faydasi olur. Kizim 3 gun kakasini tuttugunda bu teonun kaka kitabini 737484. sefer okuduk. Sonra benim kakam geldi, beraber yapalim mi dedim, nasil yani der gibi bakti. Ben buyuk tuvalete yapayim sen kucuge yap ne dersin dedim, tamam dedi :) oturduk karsilikli, bi kahvemiz eksikti :))))) ben ikindim o guldu. Resmen 3.cocugumu dogurabilirdim, oscarlik performansti :) o da bana sarki soylerken bi anda durdu, bakislari sabitlendi ve gol :) ondan sonra kaka sorunu yasamadik.

Bugun ilk defa kendi haber verdi kakasini ve yapti lazimliga.

Anne olmak nasıl farklı bir durum işte ne hallere düşüyoruz bizdr şuan çiş durumu o çişim geldi beni tuvalete götür olur mu diyorum evetiiiiii diyor gidiyoruz ve beraber yapıyoruz bakalım kaka ne olacak o kitaba bakacağım aslında vazgeçtim brn ama bez bağlamıyor şuan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…