• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 24 ay tuvalet alışkanlığı

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Aynen insan istemiyor o kadar uğraşıpta beze dönmek . Vala dalma işe güce .benimki gelince söylüyor ama yalnız bırakmıyorum yine de . Kaka kaka diyor ama hiç yalnız bırakmadıpım için bıraksam yanıma gelip söyler mi bilmiyorum .
Ya bir bebeğim daha var 6 aylık ya onunla ilgili bir şey oluyor oluyor sürekli birde temizlik lazım derken işte ama yapmayacağım öğrensin artık çok zaman geçti ya 14 mayısta başladık gidip çişte yapmak istemiyor harbi zor geliyor. At çiftliğine gideceğiz bak öğrenirsen dedim başladı çiş vs demeye ama az önce götürdüm yapsın die yapmak istemiyor var ya da çişi yoktu bilmiyorum ama tutmaya çalışırken düştü banyoda kafası şişti. Takayım bezi diyorum valla ya bezdim cidden ki çok sabırlıyım normalde

Ya bir bebeğim daha var 6 aylık ya onunla ilgili bir şey oluyor oluyor sürekli birde temizlik lazım derken işte ama yapmayacağım öğrensin artık çok zaman geçti ya 14 mayısta başladık gidip çişte yapmak istemiyor harbi zor geliyor. At çiftliğine gideceğiz bak öğrenirsen dedim başladı çiş vs demeye ama az önce götürdüm yapsın die yapmak istemiyor var ya da çişi yoktu bilmiyorum ama tutmaya çalışırken düştü banyoda kafası şişti. Takayım bezi diyorum valla ya bezdim cidden ki çok sabırlıyım normalde
Seni cok iyi anliyorum canim. Ben ogluma tuvaleti ogretmeye calisirken kizim 4.5 aylikti.. devamli gozun uzerinde olamiyor.. istiyorsun ki bir an evvel ogrensin, en azindan ufaklik emeklemeye baslamadan asgari hijyen kosullari olussun :)

Kimi cocuk gec kimi cocuk erken ogrenir, biz bunu hizlandirmak adina pek bisey yapamiyoruz ne yazik ki. Eger bu surecte ilerleyeceksen acil durum planlarin olsun, gerilmezsin en azindan. Mesela kizim bebekken, oglum altina yaptiysa kizimi park yataga oyuncakla beraber park yataga birakip oglumu ve etrafi temizliyordum. Aglarsa seslenip sarki soyluyordum falan.. boylece ne yapacagimi bilince elim ayagima dolanmiyordu, sakin kaliyordum.

Ya da oglumla kizim ayni anda tuvalete gitmek istedigi ilk seferde na yapacagimi bilemedim. Lazimlik yakinda yoktu, kizimi tuvalete oturttum, oglumu da tek elle soyup gir dusa orda yap dedim 🙈

Simdi, lazimligi hep banyoda tutuyorum evde yalnizsam :))) bana ders oldu.

Gibi gibi..

Oglumun okulu acilinca kizimi da baslatacagim. Ikisini beraber birakip okuldan ben alacagim. Kim bilir ne cisli kakali zamanlar gecirecegiz :)))))

Oglum oto koltuguna az isemedi.. sok yika kurut tak..

Bazen esim arabayi mi degistirsek diyor. Yok diyorum, su isemeli sicmali gunler bitene kadar dokunma arabaya :)

Ay çok zır valla iki bebekle haklısın ne diyeyim inşallah düzene girer hemn

Seni cok iyi anliyorum canim. Ben ogluma tuvaleti ogretmeye calisirken kizim 4.5 aylikti.. devamli gozun uzerinde olamiyor.. istiyorsun ki bir an evvel ogrensin, en azindan ufaklik emeklemeye baslamadan asgari hijyen kosullari olussun :)

Kimi cocuk gec kimi cocuk erken ogrenir, biz bunu hizlandirmak adina pek bisey yapamiyoruz ne yazik ki. Eger bu surecte ilerleyeceksen acil durum planlarin olsun, gerilmezsin en azindan. Mesela kizim bebekken, oglum altina yaptiysa kizimi park yataga oyuncakla beraber park yataga birakip oglumu ve etrafi temizliyordum. Aglarsa seslenip sarki soyluyordum falan.. boylece ne yapacagimi bilince elim ayagima dolanmiyordu, sakin kaliyordum.

Ya da oglumla kizim ayni anda tuvalete gitmek istedigi ilk seferde na yapacagimi bilemedim. Lazimlik yakinda yoktu, kizimi tuvalete oturttum, oglumu da tek elle soyup gir dusa orda yap dedim 🙈

Simdi, lazimligi hep banyoda tutuyorum evde yalnizsam :))) bana ders oldu.

Gibi gibi..

Oglumun okulu acilinca kizimi da baslatacagim. Ikisini beraber birakip okuldan ben alacagim. Kim bilir ne cisli kakali zamanlar gecirecegiz :)))))

Oglum oto koltuguna az isemedi.. sok yika kurut tak..

Bazen esim arabayi mi degistirsek diyor. Yok diyorum, su isemeli sicmali gunler bitene kadar dokunma arabaya :)
Ya işte annelik her şeye katlanıyoruz. Ben dediğim gibi normalde çok aşırı sabırlıyım dağılmış kirlenmiş umrumda olmaz takmam yeterki kızlarım iyi olsun mutlu olsun ama bu süreçte harbi yoruldum kızasım var mesela ona tutuyorum kendimi ama ağlıyorum sürekli bu seferde. Tabi hemen çiş kaka yaptı diye değilde akşama öhüüü falan. İkinci bir bebek sorun zaten 6 aylık kızım şuan vr hiç öi durmaz hiç durmuyor sürekli ağlar hep ağlar. Anakucağından attı kendini dün kaç sefer. Bugün bir karar aldım ama temizlik aşırı yok olduğu kadar bu kez stres yapıyorum evim zaten büyük çok her yeri değilde görüneni hatta daha da görüneni temzilicem hatta görüneni bile şu süreçte temizlemeyeceğim😂🤣 ama çiş kaka olunca da olmuyor işte namaz kılıyorum sinmiyor içime. Belki zaman alacak ama bugün daha iyiydik eğer bu gece yatakları sulamazsa😂

Dün çok gec yattı gece iki de . Bir buçukta çiş yapmıştı. Gce dörtte çişe kaldırcaktım uyuya kalmışım beste kalktım altını ıslatmıştı. Saat yedide kaldırayım dedim götürdüm ama çişim yok dedi. Huysuzlanınca yatırdım geri. Saat on bir buçukta kaldırdım tuvalete götürdüm çişini yaptı . Uykusu vardı geri uyudu birde kalktı . Demek ki uyuduktan iki üç saat sonra kaldırmam şart

Dün çok gec yattı gece iki de . Bir buçukta çiş yapmıştı. Gce dörtte çişe kaldırcaktım uyuya kalmışım beste kalktım altını ıslatmıştı. Saat yedide kaldırayım dedim götürdüm ama çişim yok dedi. Huysuzlanınca yatırdım geri. Saat on bir buçukta kaldırdım tuvalete götürdüm çişini yaptı . Uykusu vardı geri uyudu birde kalktı . Demek ki uyuduktan iki üç saat sonra kaldırmam şart
Gece bizde durum aynı oldu yaomak istemedi uyandı aslında çişi olduğu için uykusu bölünüyor sonra sal gitsin 😂 inşallah yabal yavaş öğreneceğiz

Kızlar biz tuvalet eğitimini tamamladık. Gündüz zaten okeydi . Gecede 4-5 gündür altını ıslatmıyor . Şuan iki kere kaldırıyorum gece . Yakında bire düşürücem . Gece bir kere kaldırmam gerekicek çünkü çok su içen bi çocuk . Darısı eğitim veren tüm arkadaşların başına

Kızlar biz tuvalet eğitimini tamamladık. Gündüz zaten okeydi . Gecede 4-5 gündür altını ıslatmıyor . Şuan iki kere kaldırıyorum gece . Yakında bire düşürücem . Gece bir kere kaldırmam gerekicek çünkü çok su içen bi çocuk . Darısı eğitim veren tüm arkadaşların başına
Merhaba , tuvalet eğitimini bitirmene çok sevindim. Henüz tüm mesajları okuyamadım sabrım bitmiş gibi direk sonuca bakayım dedim;) benim kizimda 1 mayıs doğumlu dün sabah başladım ama 1 kere tuvalette ağlarken yaptı bir kerede biraz önce yarim saat durduk öyle yaptı. Acaba anlamıyor mu diyorum. Ilk kızım böyle değildi , her çocuk farklı gerçekten. O kadar çok altına yaptı ki basim zonkluyor yanlış birşey yapmayayım diye ;(

Sağıl canım inşallah darısı başımıza☺️

Merhaba , tuvalet eğitimini bitirmene çok sevindim. Henüz tüm mesajları okuyamadım sabrım bitmiş gibi direk sonuca bakayım dedim:KK66: benim kizimda 1 mayıs doğumlu dün sabah başladım ama 1 kere tuvalette ağlarken yaptı bir kerede biraz önce yarim saat durduk öyle yaptı. Acaba anlamıyor mu diyorum. Ilk kızım böyle değildi , her çocuk farklı gerçekten. O kadar çok altına yaptı ki basim zonkluyor yanlış birşey yapmayayım diye ;(
Biraz gec oldu cevap yazmam kusura bakma . Valla bnde anlamaz sanıyodum ama galiba anlıyolar . Belki daha erken başlasak bile yapabilirdi . Şuan ne durumdsın bilmiyorum . Kaka çiş olayını öğrendiğimizden beri maşallah gündüz hiç kaçırma olmadı . Gce arada sırada oluyor ama çok degil . Hatta memlekete gittik 8-10 saatlik yol yaptık hiç kaçırmadı molalarda yaptı hep . Yer yadırgar dedim ama gittiğimiz yerde 15 güne yakın kaldık orda tutma olayını çok dha iyi çözdü . Şuan hala gce iki kere kaldırıyorum . Bi yattıktan 2 saat sonra ikinci de pnfan 4-5 saat sonra . Bir iki kere uyuyakaldım ikinci için altına yapmamıştı . Ama ilk çişini bazen iki saat olsun diye bekliyorum bi bakıyorum altına yapmış . Bazen de 2 saat sonra kaldırıyorum uğraşıyorum ağlıyor yapmıyor . Şu ilk çişi 3-4 saat sonra kaldırmya çıkarabilsem rahatlicam ana buna da çok şükür 🙏

Ne yaptın canım tamam mısınız sizde 😊
Çok şükür tamamladık. Hani çok sıkışırsa çişim geldi diyor ama ben belli zamanlarda soruyorum varsa çişi evettiiii diyor yoksa hayır diyor. Klozete yapmaya başladık istemiyordu. Geçen gün bir kaçırdı o da evde yoktum annemde gidelim dememiş o da var demedi derken oldu. Söylemiyor geldi diye ama bakalım aşarız onu da umarım

Biraz gec oldu cevap yazmam kusura bakma . Valla bnde anlamaz sanıyodum ama galiba anlıyolar . Belki daha erken başlasak bile yapabilirdi . Şuan ne durumdsın bilmiyorum . Kaka çiş olayını öğrendiğimizden beri maşallah gündüz hiç kaçırma olmadı . Gce arada sırada oluyor ama çok degil . Hatta memlekete gittik 8-10 saatlik yol yaptık hiç kaçırmadı molalarda yaptı hep . Yer yadırgar dedim ama gittiğimiz yerde 15 güne yakın kaldık orda tutma olayını çok dha iyi çözdü . Şuan hala gce iki kere kaldırıyorum . Bi yattıktan 2 saat sonra ikinci de pnfan 4-5 saat sonra . Bir iki kere uyuyakaldım ikinci için altına yapmamıştı . Ama ilk çişini bazen iki saat olsun diye bekliyorum bi bakıyorum altına yapmış . Bazen de 2 saat sonra kaldırıyorum uğraşıyorum ağlıyor yapmıyor . Şu ilk çişi 3-4 saat sonra kaldırmya çıkarabilsem rahatlicam ana buna da çok şükür 🙏
Ben alıştıramadım. Ağlama krizlerine giriyordu. Ara ver dediler . Daha çok etkilenirmis. Kakasi gelince ağlamaya başlıyor . Biraz ara verip tekrar başlıyacağım. Ama nasıl olacak bilmiyorum. Tekrar beslemeseydim iyiydi ama gece uyurken bile ağlıyordu . Ne yapsam bilemedim. ;(

maşallah size :)

Ben buyuk oglumu 2 yasında alıstırmıstım Masallah hıc zorlanmadım hemen alısmıstı. Mesela Bı ornek vereyım bır arkadasım cocugun da cok zorlanmıstı lazımlıga oturduğunda cocuk kakasının koktuğunu ve mıdesının bulandıgını soyluyormus bagıra bagıra aglardı tuvaletı gelınce. Cok zorlanmıstı cok cok uzun bır surec aldı ogrenmesı.

Back