Seni cok iyi anliyorum canim. Ben ogluma tuvaleti ogretmeye calisirken kizim 4.5 aylikti.. devamli gozun uzerinde olamiyor.. istiyorsun ki bir an evvel ogrensin, en azindan ufaklik emeklemeye baslamadan asgari hijyen kosullari olussun :)
Kimi cocuk gec kimi cocuk erken ogrenir, biz bunu hizlandirmak adina pek bisey yapamiyoruz ne yazik ki. Eger bu surecte ilerleyeceksen acil durum planlarin olsun, gerilmezsin en azindan. Mesela kizim bebekken, oglum altina yaptiysa kizimi park yataga oyuncakla beraber park yataga birakip oglumu ve etrafi temizliyordum. Aglarsa seslenip sarki soyluyordum falan.. boylece ne yapacagimi bilince elim ayagima dolanmiyordu, sakin kaliyordum.
Ya da oglumla kizim ayni anda tuvalete gitmek istedigi ilk seferde na yapacagimi bilemedim. Lazimlik yakinda yoktu, kizimi tuvalete oturttum, oglumu da tek elle soyup gir dusa orda yap dedim
Simdi, lazimligi hep banyoda tutuyorum evde yalnizsam :))) bana ders oldu.
Gibi gibi..
Oglumun okulu acilinca kizimi da baslatacagim. Ikisini beraber birakip okuldan ben alacagim. Kim bilir ne cisli kakali zamanlar gecirecegiz :)))))
Oglum oto koltuguna az isemedi.. sok yika kurut tak..
Bazen esim arabayi mi degistirsek diyor. Yok diyorum, su isemeli sicmali gunler bitene kadar dokunma arabaya :)