• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

23 yaşından sonra yeni üniversite

delibirselvi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2021
1.813
1.934
83
26
Merhaba hanımlar başlıktan da anlayacağınız üzere 23 yaşındayım ve Allahın izniyle birkaç gün sonra tüm derslerimi vermiş olarak endüstri mühendisliğinden mezun olacağım. Fakat lafı uzatmadan sorunuma geçmek istiyorum, bölümümü isteyerek okumadım. Hayalim her zaman başarılı bir avukat olmaktı fakat babam avukatların yalan söyleyerek(?) para kazandıklarını düşündüğü için izin vermedi hatta lisede eşit ağırlık bölümünü seçmeme dahi müsade etmedi ve sevmediğim halde sayısal okudum. Sonrası endüstri mühendisliğiyle devam etti. Fakat kendimi cüppeyle mahkeme salonlarında hayal etmekten alamıyorum.. Benim yaşlarımda yeni üniversiteye başlayan var mı? Sizce mesleğime bir şans vermeli miyim yoksa her şeyi sıfırlayıp hukuk kazanmaya mı odaklanmalıyım?

sonradan eklenen not: erkek arkadaşıma konuyu açtığımda hukuku kazanmak ve okumakla kaybedeceğim 5 seneyi yüksek lisans ve dil eğitimine ayırarak endüstri mühendisliğinde ilerleyebileceğimi ve kendmi geliştirebileceğimi söyledi. Biraz güvenimi kırdı açıkçası yani tamam kimsenin cesaretlendirmesine ihtiyacım yok ama insan sevdiği kişiden de destek görmek istiyor..

Son düzenleme:
Suan bir mesleğiniz var. Ama bu devirde insanlar ikinciyi üçüncüyü edinmeye çalışıyor bence hayalinizden isteğinizden vaz geçmeyin. Hem yaşınızda gayet normal.
Ben hiç unutmuyorum üniversitede sınıfımızda bir ablamız vardı 40 yaşından sonra 5 yıllık bir bölüm okudu ve bir çoğumuzdan önce atandı mesleğini yapıyor.

Sınıf arkadaşlarımdan biri 50 yaşındaydı, hepimizden daha da azimliydi, hiçbir şey için geç değil :) Kaldı ki çok gençsiniz. Bence hiç düşünmeyin, hayallerinizin peşinden koşun. Umarım bir gün o cübbeyi giyersiniz :KK200:
Yaa harikasınız çok teşekkür ederim🙃

Suan bir mesleğiniz var. Ama bu devirde insanlar ikinciyi üçüncüyü edinmeye çalışıyor bence hayalinizden isteğinizden vaz geçmeyin. Hem yaşınızda gayet normal.
Ben hiç unutmuyorum üniversitede sınıfımızda bir ablamız vardı 40 yaşından sonra 5 yıllık bir bölüm okudu ve bir çoğumuzdan önce atandı mesleğini yapıyor.
Benim üniversiteden arkadaşım sizin yaşınızda mühendislikten mezun oldu daha sonra da tıp okumaya başladı. Hiçbir şey için geç değil <3
Benim de bi tanıdığım 50 yaşından sonra diş hekimi oldu
Üstelik çalıştığı bi mesleği de vardı o arada
Hatta sonra 1 bölüm daha okudu sanırım
Yani neden olmasın
23 yaş nedir ki? 😏
Teşekkür ederim hepinize. Sanırım hazırlanacağım sınavlara😃 beni sanırım o süreçten daha çok babamın tepkisi ürkütüyor

Hukuk fakültesinin devam zorunluluğu yok. Şu an ki mesleğinizi yaparken aynı anda hukukta okuyabilirsiniz. Sadece sınavlarına gidip gelirsiniz. Üniversite sınavına bir girip şansınızı denemenizi öneririm.
Devam zorunluluğu yok derken okula sadece sınavlara bile gitsem devamsızlıktan kalmaz mıyım?

Teşekkür ederim hepinize. Sanırım hazırlanacağım sınavlara😃 beni sanırım o süreçten daha çok babamın tepkisi ürkütüyor
Sizi çok yormayarak mesleğinizle ilgili çalışabileceğiniz bir iş bakının. Hem çalışır hem sınava hazırlanırsınız. Belki babanızın da bir tepki göstermez.
birde şu durum var siz onu kırmamak adına istediklerini yapmışsınız en azından suan kendi istediğinizi yapmanız gerektiğinden bahsedin. Ömür boyu istemediğiniz bir meslekte çalışmanın zulümden farkı olmacagını anlatın

23 yaş geç bi yaş değil okumanında yaşı yok zaten o ayrı. Ama avukatlık mesleğini yapmak içinde mezun olduktan sonra geç olmayacak. 23 başlasan 27 28 mezunsun 30 yaşında genç bi avukat olmuş olursun ✌👍👍👍

Galiba sen bensin:) Ben de seneye mezun olup sıfırdan bölüm okuyacağım asla geç değil o mesleği en az 35 40 yıl yapacağız birkaç sene kaybımız olmuş çok mu😄

Sizi çok yormayarak mesleğinizle ilgili çalışabileceğiniz bir iş bakının. Hem çalışır hem sınava hazırlanırsınız. Belki babanızın da bir tepki göstermez.
birde şu durum var siz onu kırmamak adına istediklerini yapmışsınız en azından suan kendi istediğinizi yapmanız gerektiğinden bahsedin. Ömür boyu istemediğiniz bir meslekte çalışmanın zulümden farkı olmacagını anlatın
Evet elimi taşın altına sokmam gerekiyor artık haklısınız
Galiba sen bensin:) Ben de seneye mezun olup sıfırdan bölüm okuyacağım asla geç değil o mesleği en az 35 40 yıl yapacağız birkaç sene kaybımız olmuş çok mu😄
böyle düşününce de rabbim ömür verirse 35-40 yıl istemediğim bir işi yapacak olmanın düşüncesi bile fenalaştırıyor beni 😅

Merhaba hanımlar başlıktan da anlayacağınız üzere 23 yaşındayım ve Allahın izniyle birkaç gün sonra tüm derslerimi vermiş olarak endüstri mühendisliğinden mezun olacağım. Fakat lafı uzatmadan sorunuma geçmek istiyorum, bölümümü isteyerek okumadım. Hayalim her zaman başarılı bir avukat olmaktı fakat babam avukatların yalan söyleyerek(?) para kazandıklarını düşündüğü için izin vermedi hatta lisede eşit ağırlık bölümünü seçmeme dahi müsade etmedi ve sevmediğim halde sayısal okudum. Sonrası endüstri mühendisliğiyle devam etti. Fakat kendimi cüppeyle mahkeme salonlarında hayal etmekten alamıyorum.. Benim yaşlarımda yeni üniversiteye başlayan var mı? Sizce mesleğime bir şans vermeli miyim yoksa her şeyi sıfırlayıp hukuk kazanmaya mı odaklanmalıyım?
Bir universiteyi daha fonlayabilecek maddi bir imkanin varsa,yas okumak icin engel teskil etmez..

En azından bir sene kendi işinizle ilgili çalışsanız olmaz mı? Yani aynı zamanda mühendislikle ilgili de iş tecrübeniz olur diye söyledim. Benim bir arkadaşım iyi bir üniversitede mühendislik okudu son sene tıp kazanınca bıraktı okulu. Hayaliniz olan bir şey ise geç değil, çoğu kişi 18 yaşında istediği şeyi biraz zaman geçince istemiyor. Ben çevremden böyle görüyorum en azından. Maddi imkanları babanız sağlayacaksa her türlü onayını almanız gerekiyor.

Hayır derslerde yoklama alınmıyor. Hem mesleğini yapıp hem de hukuk okuyan derslere gitmeyip sadece sınavlara giderek okulu bitiren çok kişi gördüm. Siz de yapabilirsiniz.
Kalmazsın ama zorlanirsin bayağı devam zorunluluğu kağıt üstünde yok ama gelmeyen pek olmuyor az oluyor öyle yapan da var ama bence normal okuman daha iyi
Devam zorunluluğu olmaması bir yandan çalışıyor olursam büyük fırsat olur. Bu harika bilgiyle cesaretlenmiş oldum biraz daha. Çok sağolun

En azından bir sene kendi işinizle ilgili çalışsanız olmaz mı? Yani aynı zamanda mühendislikle ilgili de iş tecrübeniz olur diye söyledim. Benim bir arkadaşım iyi bir üniversitede mühendislik okudu son sene tıp kazanınca bıraktı okulu. Hayaliniz olan bir şey ise geç değil, çoğu kişi 18 yaşında istediği şeyi biraz zaman geçince istemiyor. Ben çevremden böyle görüyorum en azından. Maddi imkanları babanız sağlayacaksa her türlü onayını almanız gerekiyor.
Zaten çalışacağım yani rabbim kısmet eder de bir iş bulursam bir yandan da sınava hazırlanırım diyordum. Ama kendi kendimi finanse etsem bile bizim ailede anne babadan onay almadan hareket edilmez o yüzden çekincelerim var işte

Back