- 16 Nisan 2021
- 1.813
- 1.934
- 83
- 26
- Konu Sahibi delibirselvi
Merhaba hanımlar başlıktan da anlayacağınız üzere 23 yaşındayım ve Allahın izniyle birkaç gün sonra tüm derslerimi vermiş olarak endüstri mühendisliğinden mezun olacağım. Fakat lafı uzatmadan sorunuma geçmek istiyorum, bölümümü isteyerek okumadım. Hayalim her zaman başarılı bir avukat olmaktı fakat babam avukatların yalan söyleyerek(?) para kazandıklarını düşündüğü için izin vermedi hatta lisede eşit ağırlık bölümünü seçmeme dahi müsade etmedi ve sevmediğim halde sayısal okudum. Sonrası endüstri mühendisliğiyle devam etti. Fakat kendimi cüppeyle mahkeme salonlarında hayal etmekten alamıyorum.. Benim yaşlarımda yeni üniversiteye başlayan var mı? Sizce mesleğime bir şans vermeli miyim yoksa her şeyi sıfırlayıp hukuk kazanmaya mı odaklanmalıyım?
sonradan eklenen not: erkek arkadaşıma konuyu açtığımda hukuku kazanmak ve okumakla kaybedeceğim 5 seneyi yüksek lisans ve dil eğitimine ayırarak endüstri mühendisliğinde ilerleyebileceğimi ve kendmi geliştirebileceğimi söyledi. Biraz güvenimi kırdı açıkçası yani tamam kimsenin cesaretlendirmesine ihtiyacım yok ama insan sevdiği kişiden de destek görmek istiyor..
sonradan eklenen not: erkek arkadaşıma konuyu açtığımda hukuku kazanmak ve okumakla kaybedeceğim 5 seneyi yüksek lisans ve dil eğitimine ayırarak endüstri mühendisliğinde ilerleyebileceğimi ve kendmi geliştirebileceğimi söyledi. Biraz güvenimi kırdı açıkçası yani tamam kimsenin cesaretlendirmesine ihtiyacım yok ama insan sevdiği kişiden de destek görmek istiyor..
Son düzenleme: