Fakulteyi bitirseniz bile, 1 yil zorunlu staj var. Calisirken staj yapamazsınız sanırım. Bir de, benim tecrübem stajın yetmedigi yönünde. Yani cok cok calisarak bitirseniz bile, pratikle teorik biraz farkli oluyor. O yuzden stajdan sonra en az 2 sene, sizi iyi yonlendirecek, birseyler öğretecek bir yerde çalışmanız lazım. Insanlar genelde tecrübeli avukat çalıştırmayı tercih ediyor. Yeni mezunlar birkac yil hala stajyer muamelesi görüyor.Memurken sınavlara gitmekte sıkıntı yaşamam çünkü alternatifim var ama haklısınız hem uzaktan hem çocuk olursa ya uzatır yahut bırakırım ama şunu da kabul ediyorum . Birilerinin poposundan ter akıp her dersi takip ederken ben keyfimi çatıp onunla aşık atacak hale gelemem. Fakülteyi bitirsem de belki sağlık bakanlığında kalırım zira maaşları arasında zannediyorum bir fark yok
Kurum avukatlığı icin sanirim kpss gerekiyor. Ona da calismak, kazanmak vs. bir surec gerektirecek.
Yasim 31, cocuk da dusunuyorum diyorsunuz. Bilemedim bana sigmaz gibi geldi. Ama bi kere kazanmissiniz bence okuyun. En azindan bi deneyin. Bakalim sevecek misiniz, bitirmek isteyecek misiniz, bitirince calisacak misiniz