- 10 Aralık 2020
- 32
- 14
- 34
- Konu Sahibi Gokyuzumunsiyah
Merhabalar. Ben bu yıl hemşirelik fakültesinden mezun oldum. İğrenç ailemin iğrenç baskısı sebebiyle okuduğum bir bölümdü. Yeniden üniversite okumak istiyorum. Bu yıl eşit ağırlıktan elli bin sıralama yaptım, seneye tekrar hazırlanıp hukuk kazanmak istiyorum. Hemşirelik yaparken bir yandan hukuk fakültesine devam etmek istiyorum. Kısmet olur mu, Allah bilir tabi. Ama ileride pişman olmamak için denemek zorundaymışım gibi hissediyorum. Fakat sabah kardeşim "Beş yıl okul, bir yıl staj, otuz yaşına anca mezun olursun seneye kazansan bile. Ne ara evleneceksin, ne ara çocuğun olacak?" diye bir cümle kurdu. Doğrusu çok evlilik meraklısı biri değilim ama birlikte yaşadığım bu ailemden nefret ediyorum ve 27'li yaşlarda sevdiğim bir insanla kendime yeni bir aile kurmayı ben de isterim. Ortada kazandığım bir fakülte veya hazırda bir sevgilim yok dolayısıyla şimdiden bunları düşünmek saçmalık gibi gelebilir. Ama nasıl desem geleceği planlamadan da edemiyorum maalesef ki. Otuzlu yaşlarda evlensem ilk birkaç sene çocuk yapmasam benim için tehlike çanları çalmaya başlayacak çünkü kadınların ideal bir doğurganlık yaşı var. Bu yüzden merak ettim, okuyup çalışırken evlenen ve hem iş hayatını, hem okul hayatını, hem de evlilik hayatını başarı ile devam ettiren var mı acaba? İkinci üniversiteyi okumak istemem evlenmeme engel midir?