23 gün önce bende kaybettim yavrumu... 33+5 haftalıktık.. Karnımda kalbi durmuş... Bize kromozom testini ve hemofili testini yaptırmamızı söylemişti doktor...Öncelikle herkese geçmiş olsun rabbim sağlıklı bebekler nasip etsin benimde 22haftalıkken sonlandırma sürecim oldu benim sormak istediğin bu gibi riskli durumlar İçin sonrasında ne gibi yol izlediniz hangi testlerin yapılması gerekir böyle acılar yaşamamak İçin paylaşırsanız sevinirim
Ah canım basın sağolsun23 gün önce bende kaybettim yavrumu... 33+5 haftalıktık.. Karnımda kalbi durmuş... Bize kromozom testini ve hemofili testini yaptırmamızı söylemişti doktor...
Doktorun söylediği her testi yaptım hiç Bi sorun yoktu....Ah canım basın sağolsunallah sabır versin ne söylicegimi bilmiyorum, zaten hiçbi söz de kalbini soğutmayacak gebelik süresince testlerini yapmıs mıydın
Neden olurmus peki kusura bakma soruyorum bende böyle amaDoktorun söylediği her testi yaptım hiç Bi sorun yoktu....
Pıhtı atmış dedi doktor hiç bişeyim yoktu herşey gayet normaldi...Neden olurmus peki kusura bakma soruyorum bende böyle ama28 haftalık hamileyim bende tekrar içim bi kötü oldu
Amin inşallah teşekkür ederim, sizinde allah gönlünüze ferahlık versin tez zamandaMerhaba ben de 1 ay önce sizle çok benzer şekilde yaşadım bu durumu. Ben de İzmir’de yaşıyorum hatta. Siz tekrar hamile kaldınız sanırım tebrik ederim sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Detaylı ultrasona gittiniz mi?
Çok teşekkür ederim. Evet şuanki gebeliğiniz için. Birdahaki aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum açıkcası. Detaylı ultrasona gidip bir sorun çıkmadıysa bana umut olacaksınız.Amin inşallah teşekkür ederim, sizinde allah gönlünüze ferahlık versin tez zamandaŞuanki gebelik için mi soruyorsunuz
28. Haftadayımm ve her sey yolunda gidiyor çok şükür hiç sıkıntı yok ne ayrıntılıda ne nipt testinde korkmayın hep şöyle düşünün bu sefer sağlıklı bir gebelik olacak o farklı bu farklı olarakÇok teşekkür ederim. Evet şuanki gebeliğiniz için. Birdahaki aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum açıkcası. Detaylı ultrasona gidip bir sorun çıkmadıysa bana umut olacaksınız.
Bendede öyleydi 8 ay sonra gebe kaldımNe kadar beklemiştiniz acaba siz doktorla konuştum 6 ay sonra planlayabiliriz dedi..
İnşallah allah isteyen herkese nasip etsinİnşallah Hayırlısıyla darısı başıma..
Geçmiş olsun rabbim sabır versin testleri yaptırdınızmı bizde bebeğin dna sına wes ekzom test yaptırdık23 gün önce bende kaybettim yavrumu... 33+5 haftalıktık.. Karnımda kalbi durmuş... Bize kromozom testini ve hemofili testini yaptırmamızı söylemişti doktor...
Geçmiş olsun rabbim sabır versin testleri yaptırdınızmı bizde bebeğin dna sına wes ekzom test yaptırdık dedikleri testleri yaptırdım…
Siz kaçıncı haftada kaybettiniz? Başınız sağolsun tabbim sabır versin..Geçmiş olsun rabbim sabır versin testleri yaptırdınızmı bizde bebeğin dna sına wes ekzom test yaptırdık
Rabbim sabr versin acı geçmiyor zamanla azalıyor ama hatirladikca hem kanıyor o yara ben 4 sene oldu hala aglayabiliyorum kızımın ikizini ani bir kalp durması ile 36.haftada yitirdim beyninden kaynar sular boşaldı nasıl girdim ameliyathaneye nasıl çıktım Allah bilir ağlaya ağlaya herkes beni ikna etmeye çalışıyordu belki hasta doğacaktı engelli olacakti vs ama detaylı ultrason vs temizdi özel hastaneye gidiyordum bı Dr da şu problem var demedi riskin yok 38 i bekleyelm dedi ve bekledik sonuç ölüm mekonyum yapmış bebek ve 3 gün sonra farkedilip kızımı aldılar böyle işte ne yaşanırsa yaşansın evlat aramızda duygusal bağ var ismine özel kapı süsleri tulumlar hala hatiramda mavi hurcunda bekler battaniyeleri vs şimdi tekrar gebeyim 11 haftalık hep endişe dolu geçiyor günlerim psikolojik olarak zorlanıyorum rabbim sizede tekrar sağlıklı tastamam kusursuz evlat nasip etsin inşallah hepimize Allah'ımHerkese merhaba sizinle yaşadığım kötü bir tecrübeyi paylaşmak için aranıza katıldım. İzmir de yaşıyorum. Eylül ayında bebeğimizin olacagını öğrendik tabi sevinçten havalara uçtuk. Sonrasında özel bir hastanede ismi çok duyulan bir doktora gitmeye karar verdik. 2li tarama testimiz riskli çıktığında kabus bizim için başlamıştı. Doktorumuz bizi yaşımız 28 olduğu için amniyosentez önermeyip yurtdısına gönderilen Serenitiy nipt testine yönlendirdi. Sonuçların %98 oranında güvenilir olduğundan bahsetti bizde İzmir genetikte testi yaptırdık. Yılbaşı vs derken test sonucunun gelmesi 3 haftayı buldu. Sonuc geldiğinde her şey temiz çıktı. Doktor gelmeme gerek olmadıgını 17. Haftamda gelebileceğimi söyledi. 17. Haftada gittiğimde bizi bir süpriz daha bekliyordu malesef.Bebeğin bağırsaklarının bir kese içerisinde vücudun dısında kaldığını bu konunun kendisini aştığını söyleyerek bizi Barış Büke adlı riskli gebelik uzmanına yönlendirdi. Gittiğimizde bu durumun bebek doğunca cerrahi operasyon ile düzeltilebildiğini çocukta bir hasar kalmadığını ama buna neyin sebep olduğunu görmemiz için amniyosentez ve microarray testi yapılması gerektiğini söyledi. Bizde hemen yaptırdık. Bu süreçte durum riskli gebeliğe döndüğü için biz arastırma hastanesinde takibini yapılmasını istediğimizden Ege üniversitesine geçiş yaptık. Amniyosentez sonucumuz 2 hafta sonra cıktı. Doktor aradığında anne ile bebeğin kanı karıştığı için microarray testi çalışmadı fakat zaten sizin nipty testiniz temiz çıktığı için biz ön çalışma yapmadık bence tekrar sıvı alınmasına gerek yok detaylı ultrasonla bakalım dedi. Bu arada tabiki bu söylediğim test ücretleri çok yüksek ücretler. Ben şok oldum nasıl olabilir ben şimdi nasıl güvenicem ya bebeğimde bir sıkıntı varsa diye ege üniversitesi profesörü Sermet hocama gittim. İyiki gitmişim. Plasentamın görüntüsü kistik yapıdaydı her şeye şüpheci yaklaştı ve kesinlikle tekrar amniyosentez yapılması gerektiğini söyledi. Ege üniversitesinde ücretsiz bir şekilde tekrar sıvı alındı. Ege genetik 3 gün içerisinde ön sonuç çıkardı ve çıkan sonuç Mozaik yapıda Triploidi. Bebeğimin 69 kromozomu vardı. Yaşamsal olmayan bozukluk olarak geçen bu durumda normal sartlarda bebegimin bu haftalara gelememesi tutunaması gerekiyormuş. Ya doğumda ya doğduktan birkaç gün sonra ölüm ile sonuçlanacağını yaşamasının imkanı olmadığını söylediler. Benim dünyam başıma yıkıldı zaten hamileliğimin 3. Ayından itibaren her doktor kontrolunden sonra ağlamaktan ölmüş bir biçimde geçiyordu günlerim. Benim savaşçım her şeye rağmen tutunmuştu. Tüm bunları duyduktan sonra eşimle gebeliği sonlandırma kararı almak zorunda kaldık. Hayatımda daha kötü bir gün asla yaşamadım 23 haftalık olduğu için suni sancı ile normal doğum olarak düşük yapmak zorundaydım. Bebeğim canlı olduğu için ilk önce bir iğne ile onun kalbini durdurdular en kötü kısmı buydu. Çok hareketliydi sürekli hareketlerini hissettiğim için bir anda iğne yapıldıktan sonra hareketleri kesildi ben onun gittiğini anladım. Zaten işlem yapılırken sürekli ağladığım için çok zorlandılar. Sonrasında ilk önce vajinadan 4 saat sonrada ağızdan suni sancı verilmeye başladı. Devlet hastanesinde yaptıkları için bağırma seslerimi duymamak için kapıları kapattılar. 8 saatin sonunda doğum gerçekleşti. Bunları burada anlatmamın sebebi özel doktorlar ücretlerini aldıktan sonra sonucun peşine düşmüyorlar mutlaka problemli bir gebelikse araştırma hastanesine gidilmesi gerekiyor. Ben o kadar çok çare aradım ki bir şeylere yaşatmak istedim iyi olduğuna emin olmak istedim peşine düştüm ama yaşatamadım. Üzerinden 3 ay geçmesine rağmen hala ilk günkü gibi sürekli ağlıyorum bu acı zamanla azalır mı onuda bilmiyorum. Sonrasında öğrendiğim kadarıyla genetikten triploidi başımıza gelen vaka dünya üzerinde 100 örneği varmış. Gerçekten bir ara isyan ettim neden benim başıma geldi diye. Burada anlatmak istedim bir nebze bile olsa rahatlamak adına. Eğer böyle bir süreç yaşayan varsa yazabilir yardımcı olmak isterim.