Tuvalet Eğitimi 22ay da tuvalet eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Her gün de değişiyor ki çiş saati.. büyük belli zaten onu kestiriyorum az çok.. ama çiş 🤦🏻‍♀️yok hiç belli değil bi bakıyorum 3 saat kuru bir bakıyorum bir saat geçiyor yapmış..içimden bir ses de bana az daha sık dişini diyor.. bugün oyun yapıyor abana ben ona tut tut tut koş koş anne çiş şeklinde oyun öğrettim onu oynuyor 😂ama tut ne demek çakamadı 😂
Benimki de anne ak ak diye söylüyor daha tam konuşamıyor. Yani akıyor diyecek çiş falan diyemiyor 😂😂

Oğlum 3 yaşını doldurdu büyük tuvaletini yapmak için tuvalet e gitmeyi sevmiyor hareketlerinden anlıyorum hadi olum git yap diyorum gidiyor he çişini de oyuna dalıp salmışlığı da var bazende kimse görmesin dye saklanıp yapmıslığıda var koltuk arkalarına kapı arkalarına yapacak birşey yok sabırla yıkayıp temizliyorum hasta oldu bez bağladım anne çişim geldi beze yapayım mı diye sordu yapma dersem cıkardı bezi yap dersem yaptı zamanla alışır soğuktan sıcaktan da altına yapıyor olabilir

tamam iste bence erken. doktorum 3 yasini doldursun derdi hep
Çocuktan çocuğa değişebiliyor ben iki kızımı da 20 aylık da bırakırdım çok şükür 15 sürdü ama kendileri de rahat etti yaza denk geldi çünkü hep pişik problemimiz vardı. Çocuğun ve annenin hazır olması önemli

Bu süreç sabır gerektirir derlerdi de.. bu kadar mı olur du h tahmin etmiyordum...bna akıl verin anneler öyle yoruldum ki..
İlk çocuğum olduğu için çok tecrübesizim kfam karışık şu an da iyi durumda mıyız kötü mü anlamıyorum...

10 günü geçti tuvalet eğitimi vermeye çalışıyorum...2 ileri bir geri şekilde ilerliyor evden ne zaman çıksam hep bir vukuat yaşadık eve geri döndük.. evde durmaktan da bunaldım artık sabır falan kalmadı...
Anne çiş şeklinde kelimeleri yanyana kurabiliyor sadece bunu çişi varken yapmıyor.. ne zaman sorsam annecim çiş var mı diye ı ı yok diyor.. hadi WC gidelim dediğim de çişi varsa geliyor yoksa gelmiyor.. gece ıslatma yok öğlen uykusunda da ıslatma yok.. kas kontrolü var mesela çiş yapmaya başladı dur tut diyorum tutuyor hemen WC götürüyorum orada devam edebiliyor.. WC korkusu sifon korkusu vs vs hiç bir şey yok.. sadece şu anne çiş kelamını yaptıktan sonra söylüyor 🤦🏻‍♀️ her daim dipdibe olup çişi varmış gibi hareket edince hadi WC demem lazım.. o da bazen olunuyor arkadmı dönüyorum yapmış bile..🤷🏻‍♀️ küçük başladım farkındayım.. hata mı ettim geri mi sarsam napsam
Biraz erken başlamışsınız ama başlamışken geri adım atmak daha sıkıntı ayrıca baya ilerleme kaydetmişsiniz. Yani bırakmayın ama çocuk söylemeyi öğrenene kadar belli aralıklarla tuvalete götürüp o söylemeden yaptırın yani iyice sıkışıp altına yapmasına fırsat vermeyin. Çocuk bu şekilde zamanla öğrenecek. Ayrıca dışarı çıkarken yada uyumadan önce yada sabah uyanınca gibi belli vakitlerde çişe götürürseniz kazaları da önlemiş olursunuz

Arkadaşlar tavsiyeler için çok saolun.. ben burada mesaj okurken bile çödğ büyük WC sini yaptı 🤦🏻‍♀️oof valla taktım bezi şimdi hiç umru olmadı senln de istemem diye kaçmıştı bi de.. anlamıyor hala sanırım ben ne için uğraşıyorum falan 🤷🏻‍♀️😂yok idrak yok sanırım ben de anlamadım artık

Wc den kotkmuyor ki gitmemek için diretmiyorda.. çişi geldiğinde hadi gidelim desem hemen geliyor.. sadece o bana anne çiş demiyor olduğu yere alıyor sonra anne çiş diyor 🤦🏻‍♀️ büyük WC sini de yapıyor sabah akşam zaten onun bir rutini oluştu.. yarım saatte bir vs vs olayını denedim onda daha da kızdı bana o zmama gitmek istemedi çişi geldiğini anladığım da götürdüm geldi..

Acele etmeyin

Daha 10 gün olmuş

Şimdi ortasında söylüyor

Haftaya geldiğinde söyleyecek yolda kaçıracak öbür hafta ne kadar dolunca söylemesi gerektiğini öğrenecek

Sabredin

Dışarı da çişini yapıp çıkın bir daha gelinceye kadar da dönün uykuda tutanın çişi çok sık gelmiyordur

İki gün daha saat tutarak denicem bu sefer saat başı götürücem olmazsa Bağlıcam artık..
Çok yoruldum artık yani anlatamadım o da küçük anlamadı tabii bir türlü yapmadan önce söylemiyor.. bir kere kaçırma benlm bütün moral alt üst oluyor tüm gün sonra onada kötü bana da kötü geçiyor..

Çocuk değil siz hazır değişsiniz

Az salın

Hep yapacak diye düşünün arada hatırlatın ama kendisinin takibine izin verin

Şu an tam geldiği anı hissedemiyor dalıyor ve geldiğinde geç kalıyor bir süre sonra öğrenecek

Lakin kaçırınca neden moraliniz bozuluyor üstündekileri atın makinaya yeri de silin oldu bitti

İlk çocuğum bir gün tuvaletin önüne gitti bezi cikardi bir daha ne kaçırdı ne de bez kullandı ikinci çocuğum öldürdü beni ne bez takmama izin verdi nede tuvalete gitti koltuk takımından tut yatağına yatağıma kadar değiştirmek zorunda kaldım ve bir sene hiç bir yere gidemedim bazı çocuklar çok zorlar ama elinde sonunda öğrenir o yüzden sabır en önemli faktör..Allah kolaylık versin demeye gelmiştim geçmişimi de deldim☺️

Bu süreç sabır gerektirir derlerdi de.. bu kadar mı olur du h tahmin etmiyordum...bna akıl verin anneler öyle yoruldum ki..
İlk çocuğum olduğu için çok tecrübesizim kfam karışık şu an da iyi durumda mıyız kötü mü anlamıyorum...

10 günü geçti tuvalet eğitimi vermeye çalışıyorum...2 ileri bir geri şekilde ilerliyor evden ne zaman çıksam hep bir vukuat yaşadık eve geri döndük.. evde durmaktan da bunaldım artık sabır falan kalmadı...
Anne çiş şeklinde kelimeleri yanyana kurabiliyor sadece bunu çişi varken yapmıyor.. ne zaman sorsam annecim çiş var mı diye ı ı yok diyor.. hadi WC gidelim dediğim de çişi varsa geliyor yoksa gelmiyor.. gece ıslatma yok öğlen uykusunda da ıslatma yok.. kas kontrolü var mesela çiş yapmaya başladı dur tut diyorum tutuyor hemen WC götürüyorum orada devam edebiliyor.. WC korkusu sifon korkusu vs vs hiç bir şey yok.. sadece şu anne çiş kelamını yaptıktan sonra söylüyor 🤦🏻‍♀️ her daim dipdibe olup çişi varmış gibi hareket edince hadi WC demem lazım.. o da bazen olunuyor arkadmı dönüyorum yapmış bile..🤷🏻‍♀️ küçük başladım farkındayım.. hata mı ettim geri mi sarsam napsam
canim bana henüz erken gibi geldi ama sen iyisini bilirsin annesi.

Benim oglanda çok inatlasti şuan aşırı üzülüyorum ama elimden bir şey gelmiyor😥her turlu ödül vaadimi bile reddediyor.utanıyorum artik kimseye söyleyemiyoruz altına yaptigini ...
Insanlar ne der kaygısı zaten bizi esas geren.
Erkek çocukları zor kesilir bezden derdi kaynanam hep. Kendisi hem okul öncesi ögretmenidir hem de özel eğitim öğretmeni.. bilgisine ve tecrübesine inanırım.. Erkek çocuğu madem, onun da etkisi vardır..

Insanlar ne der kaygısı zaten bizi esas geren.
Erkek çocukları zor kesilir bezden derdi kaynanam hep. Kendisi hem okul öncesi ögretmenidir hem de özel eğitim öğretmeni.. bilgisine ve tecrübesine inanırım.. Erkek çocuğu madem, onun da etkisi vardır..
Bende zaten anne olduktan sonra hep bu eğitimden korkuyordum başıma geldi düşüncelerim...hayır kacirsa kızmak ama bile isteye haber vererek yapıyor ....saskinim üzgünüm cozumsuzum😵

Erken baslamissiniz farkındasınız devam etmek ya da bırakmak size kalmış . Erken başlamak hem sizi çok yorar hem de çocuğunuzu

Bende zaten anne olduktan sonra hep bu eğitimden korkuyordum başıma geldi düşüncelerim...hayır kacirsa kızmak ama bile isteye haber vererek yapıyor ....saskinim üzgünüm cozumsuzum😵
Sizi anlıyorum. Tamamen aynıydı durumumuz. Erken belli ki, ısrar etmeyin.. Kendi başına atacak bezi..

Sizi anlıyorum. Tamamen aynıydı durumumuz. Erken belli ki, ısrar etmeyin.. Kendi başına atacak bezi..
Bezli değil ki çişini 6aydır kendi tuvalete yapıyor...elini yıkıyor sifonu çekiyor...hiç sorun yok hiç kaçırmıyor gece ya da gündüz.sorun kakada.anne kakam geldi deyip kiloduna yapıyor..kiloda yapmak istiyorum diyor🙄

Bezli değil ki çişini 6aydır kendi tuvalete yapıyor...elini yıkıyor sifonu çekiyor...hiç sorun yok hiç kaçırmıyor gece ya da gündüz.sorun kakada.anne kakam geldi deyip kiloduna yapıyor..kiloda yapmak istiyorum diyor🙄
Anladım şimdi.. Bir pedagogdan destek almanız sağlıklı olur mutlaka..

Anladım şimdi.. Bir pedagogdan destek almanız sağlıklı olur mutlaka..
Götürdüm ama onun önerdiği oyunları yapmamıza izin vermiyor.genel manada çok inatçı bir çocuk zaten..bu konuda inadı tavan yaptı...çözümsüz bıraktı beni.bu karakterde çocuğu olan yok mu yaaa ...bide niye illaki kilot diye tutturuyor onu anlamadım .bez bağlamamada izin vermiyor...ben büyüdüm diyor😬

Götürdüm ama onun önerdiği oyunları yapmamıza izin vermiyor.genel manada çok inatçı bir çocuk zaten..bu konuda inadı tavan yaptı...çözümsüz bıraktı beni.bu karakterde çocuğu olan yok mu yaaa ...bide niye illaki kilot diye tutturuyor onu anlamadım .bez bağlamamada izin vermiyor...ben büyüdüm diyor😬
Çok zor cidden. Allah yardımcınız olsun..

başlanmış iş bitmiş iştir biraz daha uğraş bakalım oyuna ödüle dönüştürmeyi denesen biraz daha

Oyunlar ödüller... Şarkılar masallar 😂..oğlum henüz ödül rüşvet işlerini anlamıyor 😂...
Altında bez olup olmadığını bile anlamıyor 🙈.. beze geri döndüm fakat yine gün içinde uyku öncesi sonrası vs gibi rutinler de klozete gidiyoruz.. arada denk geliyorsa yapıyor yoksa zaten oturmak istemiyor.. dışarı da da WC götürüyorum park öncesi gibi varsa yapıyor yoksa zaten ortalığı yıkıyor 🙈.. bez olsa da yine klozete götürüyorum.. gece de sabaha karşı bir kez tutuyorum wc ye sabah kuru kalkıyor ....
Ama benlm anladığım altın da bez mi var kilot mu bu kilot ne için bu bez ne için pek anlamıyor.. çişi gelip yapınca anne çiş diyor.. pırt pırt çıkınca hadi WC gidelim diyorum geliyor arada yakalasakta çoğunlukla sadece gaz çıkarmış oluyor 😂

Yani biz WC eğitiminin sonuna varamadım arkadaşlar ama anladığım kadarıyla bu en başı.. bu rutinleri ben 15 aylık gibi başlasa idim belki o zmaan şu an için tamamen bırakabilme olurdu.. ama şu an biz daha en başında gibiyiz 🙈öyle 3 günde öğrendi bezi attı olayı biz de yok kim de var ki.. yani böyle yavaş yavaş hiç göstermeden laps diye kim öğretti... İnşallah Nisan Mayıs gibi tamamen bırkabilme olur.. şu an tek isteğim bezine yaptığı kakadan rahatsız olması.. h rahatsız olmuyor.. sadece pişik gibi yakmaya başlayınca söylüyor öbür türlü ben anlayana kadar kalıyor öyle..

Hanımlar merhabalar 2 yasindaki kızım kakasını yapacagini anladığımda goturursem tuvalete yapiyordu çiş için de oturtuyordum ama yapmıyordu bugün bezini cikartiyim dedim 2 defa da çişimizi tuvalete yaptık 1 defa da kaka yaptik 1 kere de altimiza cis yaptik henuz cisi gelince cis vs diyemiyor cok sık goturursem uzun oturmak istemiyor ne kadar sure oturtulup beklenilmeli ve sizce ben bu konunun uzerine gideyim mi yoksa iyice dillendigi zamani mi beklemeliyim

Back