Tuvalet Eğitimi 22ay da tuvalet eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Çocugun hazır olması çok önemli. Benimki 24 aylıktı öğrendiğinde. Hiç sorun yaşamadan öğrendi sadece bir kere yere yaptı o kadar.
Bir mi maşallah.. dışarı çıkınca da söyledi mi park da falan oyuna dalınca öişi varsa da gelmedi benim ki

ayni yaslardaydo benimki de. ilk xamanlar cisi gelince soylemezdi. 1, 1.5saat ara ile biz otuttururduk tuvalete oyle yapardi. zamanla soylemeye basladi. yataktan kalkinca otutturun yapsin. saat kurun 1.5saat sonra tekrar otutturun. duzen kurun boyle cocuk icin. biraz daha evden cikarmayin. surec oturana kadar bekleyin ya da disarida da potette deniyir galiba icine poset koyulan lazimliklar var, onlqrdan kullanin.

Erken başlamışsınız ama olmuş bir kere. En azından mevsim yaz. Halıları falan kaldırın ortadan.

Wc yi falan reddetmiyor. Siz götürün başlarda yarım saatte bir. 2 hafta önce yeğenime ben öğrettim. Her yarım saatte götürdüm akşamına teyze çişim geldi demeye başladı. Ertesi gün annemle gitmek için reddetti sonra tekrar ben geldim falan. O şekilde alıştı. Şimdi gelse bile tutuyor. 2.5 yaşında ama yeğenim. Bir de dediğim gibi bir kaç gün yarım saatte bir götürün. Baktınız olmuyor hazır değil demek ki dersiniz

Söylediğinizden daha fazlası 30 aylıkken kızımda vardı ama klozetten ,poposunun bi açıklığa denk gelmesinden çok rahatsız oldu ve çığlık çığlığa ağladı. İki ay öteledik üç günde öğrendi.

Persentil değerleri 90 un üzerinde değilse ki bu bile her zaman ölçü olamayabiliyor küçük tuvaletini tutmak için gerekli olan kasları henüz gelişmemiş olabiliyor. Yani fiziksel olarak hazır değildir belki. Örneğin dil becerisi çok iyi bile olsa minyon bebelerde geç başlatıyorum ben wc eğitimine gibi.

Çişini tutabiliyır.. açıkçası ben bile onun gibi tutamam.. misal dün bi baktım ıslanöaga başladı şortlu tesadüf gördüm hemen dur dedim tut tut dedim tuttu.. başlamış bir çiş nasıl tutulur yani .. ı tuttu.. hemen WC oturttum kaldığı yerden devam.. bu kaslarının geliştiğini göstermez mi? Gece ve öğle uykusuna da da ıslatma yok gece bir defa çile götürüyorum klozete geldiğini uykusunda nasıl anlıyor da anlıyor oraya oturunca slaıyor

Hanımlar benim oğlum 3.5yasinda ama hala kanadını kiloduna yapıyor.. denemediğim yol kalmadı..güzel konuştum ödül ceza psikoloğun önerdiği yöntemleri kabul etmiyor..bezi bıraktığından beri altına hic CIS yapmadı ama makamı kiloda yapmak istiyorum diye açıkça söylüyor.inatlasti resmen napacagimi şaşırdım. Benim gibi olup çözüm bulabilen var mi ?zor durumdayım...

Ben kizimi 27 aylikken alistirmaya calistim 3 gun denedim olmayinca biraktim zorlamadim.32 aylikken tekrar denedim 2 gunde ogrendi simdi 4 yasinda bi kez bile kacirmadi.hazir degilse zorlamayin

Çocuğu strese sokmayın. Tuvalet eğitimi karakterinin şekillenmesinde çok büyük rol oynuyor. Pedagoji ile ilgilenenler mutlaka duymuştur. Çok baskılarsanız cimri fazla gevşek bırakırsanız savurgan ve dağınık özellikler gelişiyor. Hassas dengelere dikkat etmenizi öneririm

İki gün daha saat tutarak denicem bu sefer saat başı götürücem olmazsa Bağlıcam artık..
Çok yoruldum artık yani anlatamadım o da küçük anlamadı tabii bir türlü yapmadan önce söylemiyor.. bir kere kaçırma benlm bütün moral alt üst oluyor tüm gün sonra onada kötü bana da kötü geçiyor..

Teşekkürler canım inşallah dikkat etmişimdir.. ama solması olmuyor gibi gidişat

Tecrübemi paylaşmak istedim. Geçen yazın sonunda, 28 aylikta denedik. 1 hafta sürdü denememiz. Havalar soğumaya başlamıştı. Çocuk ateşlendi. Devam ettiremedik zaten.
Bu yazın başında, açıkçası daha hazır hissettim. Kas kontrolü ve bilinç vardı. Deneyelim dedik iş inada bindi. Hiç istemedi. Çok moralim bozuldu. 3 yaşında çocuk ve wc ye gitmek istemezdi. Pedagogla konuştum sakın ısrar etme dedi. 1 ay sonra kendi başına kesti... ip gibi..

Benim oglanda çok inatlasti şuan aşırı üzülüyorum ama elimden bir şey gelmiyorher turlu ödül vaadimi bile reddediyor.utanıyorum artik kimseye söyleyemiyoruz altına yaptigini ...

Bende 23 aylıkken başladım ama benim bebeğim prematüre düzeltilmiş yaşı 21 aylık 1 ay önce başladım eğitime 20 haftalık oluyor yani gece yapması yok öğlen uykusunda yok ama oyuna daldığında yapıyor ama hep parkeye gidip yapıyor halı koltuk vs. Yapmıyor yani yaptığının yanlış olduğunun farkında benim avantajı ablası var 4 yaşında onunla birlikte gidiyor küçük lazımlığa büyük klozete yapıyor heveslendi ablası yaparken. Alıştı şu anda çok şükür ama uzun yolculukta parkta vs. Sıkıntı oluyor çünkü farklı tuvalete girmek istemiyor eve dönmek zorunda kalıyoruz. Bence bu kadar gelmişken dönmeyin. Gece ve öğlen yapmaması büyük avantaj azıcık sabır görümceni kızı 8 yaşında hala geceleri gündüz okulda falan yapıyor altına. Yani miniğin baya yol almış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…