Bir mi maşallah.. dışarı çıkınca da söyledi mi park da falan oyuna dalınca öişi varsa da gelmedi benim kiÇocugun hazır olması çok önemli. Benimki 24 aylıktı öğrendiğinde. Hiç sorun yaşamadan öğrendi sadece bir kere yere yaptı o kadar.
ayni yaslardaydo benimki de. ilk xamanlar cisi gelince soylemezdi. 1, 1.5saat ara ile biz otuttururduk tuvalete oyle yapardi. zamanla soylemeye basladi. yataktan kalkinca otutturun yapsin. saat kurun 1.5saat sonra tekrar otutturun. duzen kurun boyle cocuk icin. biraz daha evden cikarmayin. surec oturana kadar bekleyin ya da disarida da potette deniyir galiba icine poset koyulan lazimliklar var, onlqrdan kullanin.Bu süreç sabır gerektirir derlerdi de.. bu kadar mı olur du h tahmin etmiyordum...bna akıl verin anneler öyle yoruldum ki..
İlk çocuğum olduğu için çok tecrübesizim kfam karışık şu an da iyi durumda mıyız kötü mü anlamıyorum...
10 günü geçti tuvalet eğitimi vermeye çalışıyorum...2 ileri bir geri şekilde ilerliyor evden ne zaman çıksam hep bir vukuat yaşadık eve geri döndük.. evde durmaktan da bunaldım artık sabır falan kalmadı...
Anne çiş şeklinde kelimeleri yanyana kurabiliyor sadece bunu çişi varken yapmıyor.. ne zaman sorsam annecim çiş var mı diye ı ı yok diyor.. hadi WC gidelim dediğim de çişi varsa geliyor yoksa gelmiyor.. gece ıslatma yok öğlen uykusunda da ıslatma yok.. kas kontrolü var mesela çiş yapmaya başladı dur tut diyorum tutuyor hemen WC götürüyorum orada devam edebiliyor.. WC korkusu sifon korkusu vs vs hiç bir şey yok.. sadece şu anne çiş kelamını yaptıktan sonra söylüyorher daim dipdibe olup çişi varmış gibi hareket edince hadi WC demem lazım.. o da bazen olunuyor arkadmı dönüyorum yapmış bile.. küçük başladım farkındayım.. hata mı ettim geri mi sarsam napsam
Söyledi evet sanırım bizimki biraz şans oldu.Bir mi maşallah.. dışarı çıkınca da söyledi mi park da falan oyuna dalınca öişi varsa da gelmedi benim ki
Öyle zaten halı mı dayanır yoksaErken başlamışsınız ama olmuş bir kere. En azından mevsim yaz. Halıları falan kaldırın ortadan.
Hazır olup olmadığına emin olamadım işte.. bir çok olumlu yan var tek bir tane olumsuz yer var.. geceleri kuru kalması çişini isteyerek tutması büyük bir şey değil mi? WC yı sevmesi gitmesi elini yıkayabilmesi vs vs.. her şey tam.. sadece çişini yaptıktan sonra söylüyor onu kavrayamadı.. zorlamadan ayrıca bugün bezini gösterdim gel geri takım dedim kaçtı istemedi kilodunı alıp giydi
Çişini tutabiliyır.. açıkçası ben bile onun gibi tutamam.. misal dün bi baktım ıslanöaga başladı şortlu tesadüf gördüm hemen dur dedim tut tut dedim tuttu.. başlamış bir çiş nasıl tutulur yani .. ı tuttu.. hemen WC oturttum kaldığı yerden devam.. bu kaslarının geliştiğini göstermez mi? Gece ve öğle uykusuna da da ıslatma yok gece bir defa çile götürüyorum klozete geldiğini uykusunda nasıl anlıyor da anlıyor oraya oturunca slaıyorSöylediğinizden daha fazlası 30 aylıkken kızımda vardı ama klozetten ,poposunun bi açıklığa denk gelmesinden çok rahatsız oldu ve çığlık çığlığa ağladı. İki ay öteledik üç günde öğrendi.
Persentil değerleri 90 un üzerinde değilse ki bu bile her zaman ölçü olamayabiliyor küçük tuvaletini tutmak için gerekli olan kasları henüz gelişmemiş olabiliyor. Yani fiziksel olarak hazır değildir belki. Örneğin dil becerisi çok iyi bile olsa minyon bebelerde geç başlatıyorum ben wc eğitimine gibi.
Teşekkürler canım inşallah dikkat etmişimdir.. ama solması olmuyor gibi gidişatÇocuğu strese sokmayın. Tuvalet eğitimi karakterinin şekillenmesinde çok büyük rol oynuyor. Pedagoji ile ilgilenenler mutlaka duymuştur. Çok baskılarsanız cimri fazla gevşek bırakırsanız savurgan ve dağınık özellikler gelişiyor. Hassas dengelere dikkat etmenizi öneririm
22 aylık22 ay erken
Benim oglanda çok inatlasti şuan aşırı üzülüyorum ama elimden bir şey gelmiyorTecrübemi paylaşmak istedim. Geçen yazın sonunda, 28 aylikta denedik. 1 hafta sürdü denememiz. Havalar soğumaya başlamıştı. Çocuk ateşlendi. Devam ettiremedik zaten.
Bu yazın başında, açıkçası daha hazır hissettim. Kas kontrolü ve bilinç vardı. Deneyelim dedik iş inada bindi. Hiç istemedi. Çok moralim bozuldu. 3 yaşında çocuk ve wc ye gitmek istemezdi. Pedagogla konuştum sakın ısrar etme dedi. 1 ay sonra kendi başına kesti... ip gibi..
Bende 23 aylıkken başladım ama benim bebeğim prematüre düzeltilmiş yaşı 21 aylık 1 ay önce başladım eğitime 20 haftalık oluyor yani gece yapması yok öğlen uykusunda yok ama oyuna daldığında yapıyor ama hep parkeye gidip yapıyor halı koltuk vs. Yapmıyor yani yaptığının yanlış olduğunun farkında benim avantajı ablası var 4 yaşında onunla birlikte gidiyor küçük lazımlığa büyük klozete yapıyor heveslendi ablası yaparken. Alıştı şu anda çok şükür ama uzun yolculukta parkta vs. Sıkıntı oluyor çünkü farklı tuvalete girmek istemiyor eve dönmek zorunda kalıyoruz. Bence bu kadar gelmişken dönmeyin. Gece ve öğlen yapmaması büyük avantaj azıcık sabırBu süreç sabır gerektirir derlerdi de.. bu kadar mı olur du h tahmin etmiyordum...bna akıl verin anneler öyle yoruldum ki..
İlk çocuğum olduğu için çok tecrübesizim kfam karışık şu an da iyi durumda mıyız kötü mü anlamıyorum...
10 günü geçti tuvalet eğitimi vermeye çalışıyorum...2 ileri bir geri şekilde ilerliyor evden ne zaman çıksam hep bir vukuat yaşadık eve geri döndük.. evde durmaktan da bunaldım artık sabır falan kalmadı...
Anne çiş şeklinde kelimeleri yanyana kurabiliyor sadece bunu çişi varken yapmıyor.. ne zaman sorsam annecim çiş var mı diye ı ı yok diyor.. hadi WC gidelim dediğim de çişi varsa geliyor yoksa gelmiyor.. gece ıslatma yok öğlen uykusunda da ıslatma yok.. kas kontrolü var mesela çiş yapmaya başladı dur tut diyorum tutuyor hemen WC götürüyorum orada devam edebiliyor.. WC korkusu sifon korkusu vs vs hiç bir şey yok.. sadece şu anne çiş kelamını yaptıktan sonra söylüyorher daim dipdibe olup çişi varmış gibi hareket edince hadi WC demem lazım.. o da bazen olunuyor arkadmı dönüyorum yapmış bile.. küçük başladım farkındayım.. hata mı ettim geri mi sarsam napsam
22 aylık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?