- 15 Ağustos 2013
- 419
- 1.166
- 113
- Konu Sahibi Diamondheart
-
Neden eşimle yaşıyorum da kendim yaşayamıyorum ki? Belki evlenmeyi düşünmüyorum hiç mi yasamayacagim? Ömrümü annemin ya da eşimin ya da başka birinin kurallarına göre geçirmek istemiyorum ben.ustelik de ayda bir kere bile olmayan bı olay hakkinda
Cikicam zaten ilerde fakat birlikte yaşamamız onun dediği her şeye uyacagim anlamına gelmiyor.biz aileyiz ben onun boyunduruğu altında yaşamıyorum.Yasadigimiz evde babamın da payı var ve ona bakarsan babamın da anneme mi baskı kurması lazım sonuçta ev onun.Bu ne saçma bı bakış acisiZaten arada böyle şeyler güzel diyorum ama annen razı değilse yapı itibari ile evinde yaşiyorsan ben 22 yaşındayım böyle olmaz diye huzursuzluk çıkaracağına idare et mesajı vermiştim . Ha eşimle değil mecbur değilim diyorsan zaten mecbursun demedim madem 22 yaşında kocaman birisin ayrı eve çık senin kuralların geçerli olsun
Teşekkür ederim bundan sonra böyle yapmayı düşünüyorum.bu yaşıma kadar hep izin alarak ve sakince yaşadım ama yine de yaranamadım.her türlü azar yiceksem bari istediğimi yapmis oluyim.hem belki alışır ve normal olduğunu anlar.ekonomik özgürlüğe kavuştuğumda birikim yapıp kendi evini tutmayı düşünüyorum eger o zamanlar hala kavgalar tartışmalar devam ederse.tekrar teşekkür ederim:)Anneler merak eder endişelenir korumacı olur bunda herkes hemfikir.
Ama bubenim evimde akşam evde ol evlenince ne istersen yap. Yani ben paketi hasarsız sahibine teslim edeyim zihniyeti bu.
Konu sahibi dışarı çıktığında gayet sorumlu davranıp haberli ve saatli geliyor zaten. Yani anneyi telaşlandıracak bir durum yok.
Ya iş hayatına başlayana kadar bu şekilde devam eder ya da biraz çatışmayı göze alıp izin almak yerine durum bildirir.
Ben sinemaya gidiyorum 8 de başlıyor 11 de evdeyim gibi.
Sakince geri adım atmadan, kendinizi açıklayarak güvence vererek yavaş yavaş bu durumu aşmaya çalışın. Hakkınızda hayırlısı olsun.Teşekkür ederim bundan sonra böyle yapmayı düşünüyorum.bu yaşıma kadar hep izin alarak ve sakince yaşadım ama yine de yaranamadım.her türlü azar yiceksem bari istediğimi yapmis oluyim.hem belki alışır ve normal olduğunu anlar.ekonomik özgürlüğe kavuştuğumda birikim yapıp kendi evini tutmayı düşünüyorum eger o zamanlar hala kavgalar tartışmalar devam ederse.tekrar teşekkür ederim:)
Gerçekten de gece yapılacak şeyleri gündüzde yapablyrm sinemaya gündüz yada haftasında gideblyrm hatta sabah bile gidebilirim. Arkadaşlarımda gündüz goruseblyrm. Eee akşam dokuzda evde olunca ne olabilir ki bu kişiye göre değişir ben evimde daha huzurluyum halada öyle gündüz saatlerini daha çok sevyrm Aksaray'da üni okudum saat altıdan sonra kış mevsimindeotobüs bulunmaz düşünün saat altı diyorm ve o karda kışta usuye usuye rezillik çekiyorsun. Bu yüzden de unidede hep gündüz saatlerii tercih ettm soru soemussunuz ondan cvp verdm hiç bişey kaybetmedim.acikcasi ve cocugumuda aks geç saatlere kdr dsarda olmasina izin vermicem sanırım kız erkek farketmezŞu "ailem beni hicbiyere gondermezdi iyi ki gondermemişler" diyenler neden "iyi ki" diyor cok merak ediyorum.
16 yaşimdan sonra gayet serbest buyudum. Geç saatlerde de geldim, arkadaslarla tatile de gittim, başka şehirlere gezmeye de gittik, birbirimizin evlerinde de kaldik. (Geç saatte toplu taşima hiç kullanmadim ya da yalniz yurumek zorunda olmadim, ailem arkadaslarimi taniyordu)
Fazla baskilanmadan buyudum çok güzel anılar biriktirdim, çok eglendim ve buna iyi ki yapmişim diyorum.
Kadin cinayetleri çok artti artik, her hafta haberlerde...
Ailelerin korkusunu anliyorum ama saat 9 çook geç ve bagirip cagiracak bir saat degil bence. Karsilikli güven sağlamanin bir yolu bulunmali. Gerekirse tum arkadaslarinla tanissinlar hep iletişimde olun, arada goruntulu konuşun vs...
Başima bir iş gelir diye evlenene kadar hicbiyere gonderilmemenin neresi " İYİ Kİ" anlamiyorum. Aksine oldukça üzücü bir durum.
Cikicam zaten ilerde fakat birlikte yaşamamız onun dediği her şeye uyacagim anlamına gelmiyor.biz aileyiz ben onun boyunduruğu altında yaşamıyorum.Yasadigimiz evde babamın da payı var ve ona bakarsan babamın da anneme mi baskı kurması lazım sonuçta ev onun.Bu ne saçma bı bakış acisi
22 yaşında oğlunuz mu varBüyük oğlum 22 yaşında ve ben hâlâ ona karışırım annesiyim
Bende 24 yaşındayım ama pekte karışılmıyor. Şöyle ki sizi bilemem ama güvenlerini kıracak bir hareket yapmadım hiç belki ondandır. Hep nereye kimle gittiğimi söyledim her ikisine de. (erkek arkadaşım hariç. Onu sadece annemeMerhaba arkadaşlar..Sorunum şu 22 yaşıma geldim bu sene üniversiteden mezun olcagim fakat annem hala eve gelme saatime kızıyor.tam olarak 10 dakika önce eve girdim saat dokuzdu ve birden bağırmaya başladı işte bu saate kadar niye disardasin bu saate kadar napar insan dışarıda hava karardı falan diye yaşadığımız yer tenha bı yer değil ve eve her akşam dokuzda gelen biri degilim.fakat ayda bir böyle olduğunda hemen bağırıyor kızıyor bı daha bu saatte gelemezsin bu saate kalmazsın diyor.arkadaslarimla disardaykeb saat geç oldu mu acaba diye düşünmekten eglenemiyorumsekizi geçse eve geliş saatim kızıyor neden diye soruyorum bı şey demiyor bu saatte gelinmez hava karanlık artık yoruldum nolur bı akıl verin arkadaşlarım arasında eve dönüş saatini düşünen bı benim
Yazdiginiza cevap bile vermicem iyi aksamlarPeki bakalım 22 yaşında kocaman kız ayrı eve ileride çıkınca daha büyük olursun "onun"dediğin anneni dinlemezsin. Haa ileride evlenirsen mecbur değilsin tabi şimdi mecburmuyum vari açıklama da gelir ,her neyse çocukların olursa sen özgür birakirsin bakalım birakabilicekmisin?
O kadar ergence cevaplar veriyorsun ki yazdığım yazıda annen seni düşünüyor ,arada gitsen iyi ama idare et onun kuralları diyorum. Babamın da evi ne saçma bakış açısı diyosun . Komik komik cevaplar veriyorsun ama ben bir anne olarak annenin degismeyeceğini düşündum ve huzursuzluk çıkmaması açısından da orta yol fikir verdim anneni de kırma diye ..
Evlenince gidersin eşinle dedim mecburmuyum evlenmeye diyorsun. Onu söylede dusunebilirdin ayrı eve cikicakmisin ya güya ozaman yaparım gibilerinden. Burada ayrı eve cikabiliceğı imajı vermediğin için bulunduğun şartlara göre fikir verdim gayet güzel bir dille..
Ancak görüyorum ki tavırlarından annen 22 yaşında olgunlukta görmüyorki diretiyor. İyilikle birsey söylendiğinde dahi saçma komik cevap verebilecek ergen tavrı sergiliyorsun. Ne yaparsan yap kabahat annenle arada sorun çıkmadan orta yolu bulmaya çalışan bende te Allahım ya..
Eşimin ilk evliliğinden ben evlendiğimde üç yaşında idi22 yaşında oğlunuz mu var37 yaşında olduğunuz yazılı. 15 yaşında mı doğum yaptınız
Anladım, biyolojik çocuğunuz değil yaniEşimin ilk evliliğinden ben evlendiğimde üç yaşında idi
Biyolojik olan çocuklarımdan hiç bir farkı yok tırnağına taş deyse ortalığı ayağa kaldırırım dört evladimi da hiç ayirmam onlar benimAnladım, biyolojik çocuğunuz değil yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?