• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

22 yaşındayım annem hala eve gelme saatime karisiyor

Kendimi bildim bileli kimse karışmaz bana. Sadece eve geç gittiğimde annemin ve kediciğimin benı özlediğini onlara vakit ayıramadığımı farkettim.. o yüzden dikkat etmeye çalışıyorum.

Mesela ne kaybettim. Eğlence mekanı gormedim bar görmedim alkole alısmadım. ondan hariç gundüz yapabileceğim aktiveteleri de yaptım gezebilecegim yeri de gezdim. Kaybettiğim bar diskoysa iyi ki kaybetmişim.
Ben işten sonra tekvando antrenmanına gidiyorum. Eve gelmem 10 u buluyor. Bu konu sahibi hanımın annesiyle yaşamış olsaydım. Sporcu olamazdım. Herkes alkol ya da diskodan gelmiyor. (Ayrıca alkol kullanan insanlar kötü değildir)

34 yasında evlendim..
İşten geç çıksam arkadaşlarımla bir yere gitsem anneme hep verdim eğer saatim 10 nu geçecekse mutlaka arayıp geç geleceğimi belirttim. o bana saat sınırı koymadan ben böyle alıştırdım istediğim her yere de gittim. daha yaşınız ufak bence...

Konu sahibi alıntıladığınız üye değil😂😂
O cevabı veren üye de benim.
Kimlik tanımlaması yaptığımıza göre cevabıma geçeyim.

Büyük küçük vs, bunların sizcesi bencesi yok.
22 asla büyük değil buna katılmakla beraber, sizin savunduğunuz büyük değil ibaresini, o aileler ne için kullanıyoru anlattım ben.
Siz ya da ben gibi düşünmüyor, yalnız gezmesi için küçük, kocaya vermek için büyük diyorum.

Bunu siz yaptınız demedim, o ailelerin bakış açısını sundum ama içselleştirip, suçladığımı düşünüp, avrupa yaşından girdiniz.

Çok basitti, kadın bir tek kendi için bir şey yaparken ne aileden ne de kocadan yeterli olgunluk, doygunluk ya da bilirlik seviyesinde görülmüyor.

O kadar uykum vardı ki valla konu sahibi sandım. Sizin cevabınız üzerine zan altında hissettim çünkü asla savunmam ben öyle genç kızlarımıza yapılacak herhangi bir sömürücü muameleyi. Kendimi ifade etmek istedim.

22 yas cok kucuk hata yapmani istemiyor sadece simdiki yasadiklarin normal geliyor ama on sene sonra ne sacma dusunmusum diyeceksin hepimiz gectik o yollardan 😅annen sadece senin iyiligini dusunuyor
İyiliği düşünmek uyarmak olur. Ama bağırıp çağırıp telefonla taciz etmek biraz fazla. 23 yaşındayım. Genç ve toy bir yaş. Fakat insanlar hata yaparak öğrenir. Buna da fırsat vermek gerekir.

Bazılarına etki etmiyor. Mesela bir arkadaşım var, ailesi baskıcı değil erkek kardeşi yok. Ablalarının ya çok iyi bir mesleği var ya da cok iyi mesleği olan birileriyle evliler. Enisteleri de ablaları da rahat insanlar. Ama bizimki bir şey yapacak olsa hep ablasina sorar. Cok özgüvensiz. En basitinden bir kıyafete güzel mi diyorum ben bunu ablama bi sorayım diyor. İleride bir gelecek planini konusuyoruz ailen izin verir mi diyor 🤷 Ağzım açık bakıyorum her defasında.
Öyle arkadaşların insanları tembelleştirdiği kanaatindeyim. Zira benim eski bir arkadaşım öyleydi. Ne zaman onunla arkadaşlığını bitirdim. Bana enerji yüklenmişcesine kendi yolumu çizdim. Erkek arkadaşımla tanışıp yaz okulu için gittiğim şehrin gezmedik yerini bırakmadık. En sevdiğim spora başladım. 2 senedir onda uzmanlaşıyorum. Daha bir sürü şey yaptım. Ama beni yargılayan ve tembelleştiren arkadaşım hayatımda olsaydı bunları da yapamazdım

Merhaba arkadaşlar..Sorunum şu 22 yaşıma geldim bu sene üniversiteden mezun olcagim fakat annem hala eve gelme saatime kızıyor.tam olarak 10 dakika önce eve girdim saat dokuzdu ve birden bağırmaya başladı işte bu saate kadar niye disardasin bu saate kadar napar insan dışarıda hava karardı falan diye yaşadığımız yer tenha bı yer değil ve eve her akşam dokuzda gelen biri degilim.fakat ayda bir böyle olduğunda hemen bağırıyor kızıyor bı daha bu saatte gelemezsin bu saate kalmazsın diyor.arkadaslarimla disardaykeb saat geç oldu mu acaba diye düşünmekten eglenemiyorum :KK43: sekizi geçse eve geliş saatim kızıyor neden diye soruyorum bı şey demiyor bu saatte gelinmez hava karanlık artık yoruldum nolur bı akıl verin:KK43: arkadaşlarım arasında eve dönüş saatini düşünen bı benim:KK43:
Ben de çok yaşadım uzaklaşmadan çözülmüyor malesef. Ya evleneceksiniz ya da işinizi gücünüzü edinip kendi düzeninizi kuracaksınız uzakta. Konuşup da bu konuyu çözebilen hiç görmedim ben.

Teşekkür ederim sanırım böyle yapicam.Burada esip kukredigime bakmayın şu ana kadar bı kere bile ne istersem yaparım bana karışma diye karşılık vermedim ona.onu kırmayı istemiyorum çünkü ama onu kırmamak için hep ben kiriliyorum ve fedakarlık yapmak zorunda kaliyorum.cok yorucu geliyor
Ben de istediğim konsere gidemememin üzüntüsünü yaşadım. Lise hayatım güzel geçmedi. Güç bela şehir dışında okumaya başladım. Kavgayla birşeyleri aldım. İnsan ailenin dışındaki Amazon ormanlarında yaşayınca ailenin veremeyeceği eğitimi veriyor. Mesela tütün sarmayı,diskoda dans figürleri öğrendim(!) Bu işin şakası tabi. İyi ve kötü arkadaşlıkları, gönül ilişkilerimi rahatça yaşadım. Onlardan ders çıkardım. İstediğim konsere,tiyatroya gittim. 2 senedir sevdiğim sporu yapıyorum.

Ben yaşadığımdan örnek vermek istiyorum. Eski erkek arkadaşımla ailemle yaşadığım şehirde tanıştım. Babam ne der,annem ne der diye onu söyleyemedim,en basitinden evimizin oradaki kafede bile oturamadım. İster istemez bağlarımız koptu. Ayrıldıktan sonra büyük bir özgüvensizlik ile kaldım. Kendisi tabi iyi bir insan değildi ama bu durum kendimi suçlamama sebep oldu

ortalık katil sapık dolu aıleler endıselı
daha gecen gun bır kızı erkek arkadası once darp edıp sonra evının penceresınden asagı atarak öldürdü antepde ustelık cok ıyı tanıdıgımız bır aıle .

aılenızın endısesını kız evlat sahıbı bırı olarak anlıyorum

Merhaba arkadaşlar..Sorunum şu 22 yaşıma geldim bu sene üniversiteden mezun olcagim fakat annem hala eve gelme saatime kızıyor.tam olarak 10 dakika önce eve girdim saat dokuzdu ve birden bağırmaya başladı işte bu saate kadar niye disardasin bu saate kadar napar insan dışarıda hava karardı falan diye yaşadığımız yer tenha bı yer değil ve eve her akşam dokuzda gelen biri degilim.fakat ayda bir böyle olduğunda hemen bağırıyor kızıyor bı daha bu saatte gelemezsin bu saate kalmazsın diyor.arkadaslarimla disardaykeb saat geç oldu mu acaba diye düşünmekten eglenemiyorum :KK43: sekizi geçse eve geliş saatim kızıyor neden diye soruyorum bı şey demiyor bu saatte gelinmez hava karanlık artık yoruldum nolur bı akıl verin:KK43: arkadaşlarım arasında eve dönüş saatini düşünen bı benim:KK43:
Ailenizle konuşun durumu hislerinizi anlatın ama onları da anlamaya çalışın haberlerde her gün asılan kesilen dövülen doğranan kadınlar var . Anne babalar napsinlar çocuklarını korumanın tek yolunu onları gözlerinin önünde tutmak olarak görüyorlar. Yaptıkları doğru demiyorum ama onların hissettikleri de kolay değil.
Açıkçası başıma bişey gelmesi benim de korkum o yüzden en az bir kişi neredeyim ne yapıyorum falan bilir. Söylediğim saatte evde olurum . Annem babam arada arayıp nasılsın kızım derdi. Arkadaslarimlayim şu saatte gelicem demiştim ya size derdim. Şimdi bir evladım var onları o zaman da anlardım ama şimdi yaşıyorum. Hasta olsa bile en az 3 doktora götürüyorum çünkü haberlerde izlediğim bebeğe yanlış teşhis konuldu konulu olumsuz haberler başıma gelsin istemiyorum. Aileniz Gözlerinin içine bakarak büyüttüğü meleklerinin başına bişey gelmesinden korkuyo. Hepsi bu. Bence onları anladığınızı hissettirin söyleyin ,onların sizi istedikleri zaman aramasına müsade edin ve telefonlarına cevap verin, hangi arkadaşlarınızla olacağınızı söyleyin falan .hesap verir gibi değil tabiki

Bu yazdıklarınızı beğenmemeleri bana göre saygısızlık o kadar mantıklı bir yere değinmişsiniz ki , güvenli yerde güvenli insanlarla birlikte olduktan sonra cidden insan dilediğini yapmalı yaşamalı asıl bunu yaşamayanlar çok şey kaybeder zaten burda neyi beğenmemişler çözemedim.
Güvenli insan güvenli yer mi kaldı?

Annen hakli ben evlenmeme az bi zaman kala alışveriş işlerini halletmemeden avmlerde eve 10 doğru gelirdim annem suratını eğerdi. Annenin himayesindesin o ne diyorsa o 😁😀

Back