• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

22 yaşındayım annem hala eve gelme saatime karisiyor

Annende iletişim bozukluğu var . Kendini ifade etmek yerine bağırması şunun Göstergesi değil mi? Giriş yapmadan Direk Sonuç a varıyor? (Sonucu Şu) : benim dediğim olacak. Diyorum ya Kuşak farkı var arada Cahilliğine ver takılma.
Evet öyle açıkçası haklısın.aslinda onu kirmak istemiyorum.uzulsun,meraklansin,kötü hissetsin istemiyorum .arkadaşlarım bazen diyor ki nolcak bunun için senle konuşmayı birakcak hali yok ya istediğini yap.Fakat benim için el vermiyor .yoksa ben de bilirim eve sekizde dokuzda onda artık istediğim hangi saatse o zaman gelmeyi ve bagirdiginda kulaklığı takip odama geçip hiç duymam bile onu.fakat ben onun da gönlü olsun istiyorum ki zaten çok nadir olan bı şey.ama olmuyor işte bundan sonra öteki türlü yapmayı düşünüyorum .baktım derdimi anlamıyor gecicem odama.belki saygısızlık olcak ama ben çoğu yasitim insanın ugrasmayacagi kadar uğraştım gönlünü yapmaya.en çok da size yazdım sanırım öyle denk geldi :D teşekkür ederim size de yine de

Bu arada keşke cahil olsa.derim ki o da ailesinden öyle görmüş onu doğru sanıyor falan.universite okumuş bir kadın yıllarca bankada calismis bir kadın.giydigim seylere falan karışmaz mesela ama dışarı çıkmama bı takık.hep boyleydi

yorumlari tek tek okumasamda cogunu okudum, hanimlar manyagi sapigi sadece gece yok gunduz de var. Siz kendinizi korumak icin hic sokaga cikmamayi mi tercih edeceksiniz boyle boyle, kizlariniza dogru olanin bu oldugunu mu soyleyeceksiniz? ya da gece sokaga cikan kizlar baslarina bir sey gelmesini kabul etmis mi olacak dogrudan? Bahsettigimiz saatler de aksam 9-10. Konu sahibesi simdi ogrencisiniz, ise basladiniz bir tiyatro izlemeye gitmek isteseniz 8 matinesine gitmeniz gerekir, 10da cikarsiniz. Bunda acayip ne var? Ya da dil kursuna gitmek istiyorsunuz, calisan insanlarda goz onune alinarak cogu kurs aksam saatine konur. Yukarida bazi hanimlarin aksine ben bunlara katilmazsaniz cok sey kaybedeceginizi dusunuyorum. Sevdiginiz bir arkadasinizin dogum gununde surekli saate bakarak o anda kalamadiginizda cok sey kaybedeceginizi dusunuyorum. Annenizin tutumu umarim siz ise baslayinca degisir. Fakat burada bunu normal karsilayan cogu kadin ayni zamanda anne onlarin cocuklari buyuyunce ne olacak ona da uzuldum acikcasi.

Merhaba arkadaşlar..Sorunum şu 22 yaşıma geldim bu sene üniversiteden mezun olcagim fakat annem hala eve gelme saatime kızıyor.tam olarak 10 dakika önce eve girdim saat dokuzdu ve birden bağırmaya başladı işte bu saate kadar niye disardasin bu saate kadar napar insan dışarıda hava karardı falan diye yaşadığımız yer tenha bı yer değil ve eve her akşam dokuzda gelen biri degilim.fakat ayda bir böyle olduğunda hemen bağırıyor kızıyor bı daha bu saatte gelemezsin bu saate kalmazsın diyor.arkadaslarimla disardaykeb saat geç oldu mu acaba diye düşünmekten eglenemiyorum :KK43: sekizi geçse eve geliş saatim kızıyor neden diye soruyorum bı şey demiyor bu saatte gelinmez hava karanlık artık yoruldum nolur bı akıl verin:KK43: arkadaşlarım arasında eve dönüş saatini düşünen bı benim:KK43:
Eve kaçta geleceğini ve nerede olacağını önceden söyle de geç kalmışsın hissi olmasın annende.

Hani Türkiyede yaşıyoruz da evinin kapısının önünde bile insanları öldürüyolar ya, ondan şey yapmış olmasın annen?

Evlenene kadar benim ailem de öyleydi sizin gibi üzülüyordum ama şimdi kızım var ailem haklıymış diyorum.
Ortalık kötü. Kimseye güven yok artık. Kaçta geleceğinizi ve mekanı bildirirseniz sıkıntı olmaz. Anneniz haklı güzellikle konuşursanız orta yolu bulursunuz. Bunda kötü bir şey yok yani

En azından bunun bilincindesiniz. Bence hazır çocuklarınız çok küçük, geç olmadan bir psikolog seansina başlayabilrisiniz. Çünkü ebeveynlik öyle bir şey ki, yaptığınız/hissettirdiğiniz her şey çocuğun hayatını şekillendiriyor,bakış açısını etkiliyor.
Mesela annem bizi evde tek bıraktığında kapıyı kimseye açmayalım,dikkat edelim diye eski bir foto makinasını koridora koyar 'ben sizi izliyorum buradan' derdi. Ya da onlu yaslarin başinda bir yere giderken Bir bakardık ki peşimizden gelmiş (karşıdan karşıya geçebiliyor muyuz diye gizli gizli izlemeye).
Kendince iyi ve düşünceli bir anne. Ama onun yüzünden yıllarca hep içimde izlendiğim hissi oldu. Yıllarca Bu huzursuzlukla yaşadım.
Ve daha nice şeyler... Mahalleye salmaya korkardı mesela (90lar çocuğuyum..benim zamanımda herkes sokakta büyürdü) . Haliyle mahalleden arkadaşımız yoktu,dişlanirdik. Bunun bir sonucu olarak ablam ergenliğinde arkadaşlığa kutsal değer atfeden, bir arkadasi ona küsse sanki 3 çocukla ortada kalmış gibi yoğun hislerle üzülen biri olmuştu (neyse ki zamanla geçti bu durumu).
Ya da bu yasimdayim, onlarca kez tek seyehate çıktım. Hayatimin normali bu. Ama hala her yolculuktan önce stres oluyroum . O gece asla uyuyamıyorum,midemi bozuyorum ve içimde kötü bir his oluyor. Ki yolculuk benim dünyada enn mutlu olduğum şeydir. Ama işte annemin anksiyeteleri, Her seferinde ısrarla "kızım içime kotu bir his doguyor, gitme lütfen" demesi beni de etkiliyor (kalacağım yere varinca anca yeniden neşe doluyorum)
Yani çocuklarınızı seviyorsanız değişmeye çalışın.
Ben mesela size önerdim ya psikologa gidin diye. Kendim başladım bu sene ve ilk seanstan o kadar çok 'annem,annem ,annem,annem' dedim ki psikologum bile üzerine egilmemiz gereken şeyin annem olduğuna karar verdi,ödevler falan verdi onla ilgili :) yani diyeceğim o ki,ertelemeyin. Zaten öyle asiri pahalli şey de değil psikolog. Aile huzurundan kıymetli hele,hiç değil...
Yazdığınız her şeye sonuna kadar katılıyorum, psikolojik destek en iyi çözüm sanirim dediğiniz gibi. Anneniz bayağı uç noktaymış ama gerçekten, bir şey olacak korkusu yaşamak ve bu yüzden sürekli kısıtlamak ,karşıdaki kişinin de psikolojisini bozup, özgüvenini zedeliyor.

Ben 27 yaşımda evlendim o yaşa kadar dışarıdayken annemi sürekli nerede ve kiminle olduğum konusunda haberdar ettim. Ancak öyle saat aralığını biraz gevşetebildim. O kadın evde akşama kadar ne haberler izliyor ne olaylar duyuyor. Siz geç kalınca kadının aklına kimbilir ne senaryolar geliyor. Bir de benim gibi yapmayı deneyin nerede kimlerlesiniz anneniz bilsin.

yorumlari tek tek okumasamda cogunu okudum, hanimlar manyagi sapigi sadece gece yok gunduz de var. Siz kendinizi korumak icin hic sokaga cikmamayi mi tercih edeceksiniz boyle boyle, kizlariniza dogru olanin bu oldugunu mu soyleyeceksiniz? ya da gece sokaga cikan kizlar baslarina bir sey gelmesini kabul etmis mi olacak dogrudan? Bahsettigimiz saatler de aksam 9-10. Konu sahibesi simdi ogrencisiniz, ise basladiniz bir tiyatro izlemeye gitmek isteseniz 8 matinesine gitmeniz gerekir, 10da cikarsiniz. Bunda acayip ne var? Ya da dil kursuna gitmek istiyorsunuz, calisan insanlarda goz onune alinarak cogu kurs aksam saatine konur. Yukarida bazi hanimlarin aksine ben bunlara katilmazsaniz cok sey kaybedeceginizi dusunuyorum. Sevdiginiz bir arkadasinizin dogum gununde surekli saate bakarak o anda kalamadiginizda cok sey kaybedeceginizi dusunuyorum. Annenizin tutumu umarim siz ise baslayinca degisir. Fakat burada bunu normal karsilayan cogu kadin ayni zamanda anne onlarin cocuklari buyuyunce ne olacak ona da uzuldum acikcasi.
Çok güzel yazmışsınız ama maalesef ki ülkede yaşananlar korkutuyor hepimizi, 9da eve dönen Özgecanın başına gelen, minibüsten indiğinde arkasından gelen kişi tarafından taciz ve tecavüz edilen kişiler ve daha niceleri, ya benim ya da sevdiğim birinin başına gelirse korkusu böyle davranmaya itiyor bir çok kişiyi. Benim karşı olduğum şey, kız başına bu saatte ne işin var, kız dediğin hava kararmadan eve girer, elaleme karşı dışarıda olunmaz, mantığıyla yapılan kısıtlamalar.
Ama bu konuyu açan arkadaşı ben takdir ettim, annesine geç geleceğini ,nerede olduğunu haber veriyor, minibüse bindiğinde arıyor ve tenha olmayan bir yerde yaşadığını söylüyor, yine de annesi bağırıyor, annesinin 22 yaşında birine bağırması hiç doğru değil, belki de az önce anlattığım olaylar zihnimize kazınıyor ve sevdiklerimize bir şey olmasin diye farklı şekillerde tepkiler veriyoruz, konu sahibinin annesi de bağırarak yapıyor bunu

Erkek evladım olsada tedirgin olurdum daha dün, yan bakma konusunda birini bıçaklamışlar 17 yaşındaki delikanlı ölmüş,

Hayretler içindeyim şuan.
Büyükler her ne kadar saygı istiyorsa, gençlerin de saygı görmeye ihtiyacı var bence. Belli bir yaşa gelmiş yetişkin evlat kendi kararlarını verebilecek olgunluğa erişmiştir bence ve saygıyı hakediyordur.
kaldı ki 9 gayet erken bir saat.
Hadi 11’i 12’yi anlarım ama hangi devirde yaşıyoruz, bu kadar baskı ile yetişmiş gençler ilerde hangi hatalara karışıyor görüyoruz.

Çok güzel yazmışsınız ama maalesef ki ülkede yaşananlar korkutuyor hepimizi, 9da eve dönen Özgecanın başına gelen, minibüsten indiğinde arkasından gelen kişi tarafından taciz ve tecavüz edilen kişiler ve daha niceleri, ya benim ya da sevdiğim birinin başına gelirse korkusu böyle davranmaya itiyor bir çok kişiyi. Benim karşı olduğum şey, kız başına bu saatte ne işin var, kız dediğin hava kararmadan eve girer, elaleme karşı dışarıda olunmaz, mantığıyla yapılan kısıtlamalar.
Ama bu konuyu açan arkadaşı ben takdir ettim, annesine geç geleceğini ,nerede olduğunu haber veriyor, minibüse bindiğinde arıyor ve tenha olmayan bir yerde yaşadığını söylüyor, yine de annesi bağırıyor, annesinin 22 yaşında birine bağırması hiç doğru değil, belki de az önce anlattığım olaylar zihnimize kazınıyor ve sevdiklerimize bir şey olmasin diye farklı şekillerde tepkiler veriyoruz, konu sahibinin annesi de bağırarak yapıyor bunu
Ben sizi anliyorum elbette ama gunduzde aynilari olabilir, yani korkuyoruz evet ama eve kapanip kendi hayatlarimizi kisitlamak ne kadar cozum olabilir? Bence olamaz. Dusunun cok kalabalik saatlerde toplu tasimada bir cok kadin tacize ugruyor. O zaman bu kadinlar ise gitmemeli mi? Bircok meslek grubundan kadin gece nobet tutuyor bu kadinlar islerinden mi ayrilsin? Yani bunun sonu yok. Sizi cok iyi anliyorum, ben isimden dolayi gec vakitte evime donerken korkarak yururdum bazen ama isimi mi yapmayayim yani? Malesef kendimizi korkutarak bir yere varamayiz. Onun yerine kendimizi korumayi ogrensek daha verimli olur. Ayrica kendimizi bir sekilde sosyal hayattan kisitlamakta psikolojik etkileri olan diger bir mesele. Konu sahibesinin konusunu dagittim belki kendisinden ozur dilerim.

Ben sizi anliyorum elbette ama gunduzde aynilari olabilir, yani korkuyoruz evet ama eve kapanip kendi hayatlarimizi kisitlamak ne kadar cozum olabilir? Bence olamaz. Dusunun cok kalabalik saatlerde toplu tasimada bir cok kadin tacize ugruyor. O zaman bu kadinlar ise gitmemeli mi? Bircok meslek grubundan kadin gece nobet tutuyor bu kadinlar islerinden mi ayrilsin? Yani bunun sonu yok. Sizi cok iyi anliyorum, ben isimden dolayi gec vakitte evime donerken korkarak yururdum bazen ama isimi mi yapmayayim yani? Malesef kendimizi korkutarak bir yere varamayiz. Onun yerine kendimizi korumayi ogrensek daha verimli olur. Ayrica kendimizi bir sekilde sosyal hayattan kisitlamakta psikolojik etkileri olan diger bir mesele. Konu sahibesinin konusunu dagittim belki kendisinden ozur dilerim.
Yok dagitmadiniz aslında mesele tam da bu bence.ki çoğu insan kadın cinayetleri sokakta yürürken kafasına esiyor ve adam geliyor kadını bicakliyor seklinde yazmış.fakat ülkemizdeki cinayetlerin çoğu kıskanç erkek arkadaş ya da eş tarafından işleniyor .veya namus cinayetleri var o da mesela aile tarafından.ve ben şuna inanıyorum o saatte kadının dışarda ne işi var diyorlar mesela kadın da erkek gibi istediği saatte dışarda olabilmeli .insanlara bunun normal olduğunu kanıtlamak için biz kadınlar olarak kendimize bı kısıtlama koymamaliyiz.evet tenha olduğu zamanlar bir risk var .fakat öyle zamanlara kadar kalmayıp ya da öyle zamanlarda taksi vb tercih edip ya da yürürken telefonda konuşmak gibi güvenliğimizi arttircak şeyler tercih edebiliriz

Merhaba arkadaşlar..Sorunum şu 22 yaşıma geldim bu sene üniversiteden mezun olcagim fakat annem hala eve gelme saatime kızıyor.tam olarak 10 dakika önce eve girdim saat dokuzdu ve birden bağırmaya başladı işte bu saate kadar niye disardasin bu saate kadar napar insan dışarıda hava karardı falan diye yaşadığımız yer tenha bı yer değil ve eve her akşam dokuzda gelen biri degilim.fakat ayda bir böyle olduğunda hemen bağırıyor kızıyor bı daha bu saatte gelemezsin bu saate kalmazsın diyor.arkadaslarimla disardaykeb saat geç oldu mu acaba diye düşünmekten eglenemiyorum :KK43: sekizi geçse eve geliş saatim kızıyor neden diye soruyorum bı şey demiyor bu saatte gelinmez hava karanlık artık yoruldum nolur bı akıl verin:KK43: arkadaşlarım arasında eve dönüş saatini düşünen bı benim:KK43:

cok normal be yavrucugum..
42 yi de gelsen annen vaktiyle evinde olmani ister gözler.
yarin anne olunca seninde yapacagin bu..
benim üst düzey yönetici son derece elit cocuklarina yurt dışı egitimi aldırmış arkadasim saat 6 yı gecirtmez cocuklarina..

29 yaşında evli ve bir çocuğum var. Annem kendi evime bile geç gittiğimde kızıyor. Çünkü annem hep iyiliğimi düşünür.

Ben 27 yaşımda evlendim o yaşa kadar dışarıdayken annemi sürekli nerede ve kiminle olduğum konusunda haberdar ettim. Ancak öyle saat aralığını biraz gevşetebildim. O kadın evde akşama kadar ne haberler izliyor ne olaylar duyuyor. Siz geç kalınca kadının aklına kimbilir ne senaryolar geliyor. Bir de benim gibi yapmayı deneyin nerede kimlerlesiniz anneniz bilsin.
Biliyor zaten.her zaman nereye kimlerle gideceğimi soylerim.ben disardayken aradığında her zaman açıyorum .ve dönüş için dolmuşa ,metroya bindiğimde her zaman ben bindim dönüyorum bı şey ister misin falan diye haber veriyorum.buna rağmen bana gösterilen tavır ağır geliyor.mesela böyle bı durumda bana karisamazsin istediğimi yaparım kaç yaşıma geldim ben diye bağıran saygısızlık diceksiniz biliyorum fakat başka bı çarem kalmiyor şu durumda.ancak dediklerini umursamayarak ve isyankar kalarak hakkımı savunabilirim artık.karsimda sakin sakin anlattigimda beni dinleyen biri yok ki ancak bağırıyor bağırarak üste çıkmaya çalışıyor malesef

İ
29 yaşında evli ve bir çocuğum var. Annem kendi evime bile geç gittiğimde kızıyor. Çünkü annem hep iyiliğimi düşünür.
İyiligimizi tabiki düşünür buna lafım yok ama kısıtlamalar mantik çerçevesinde olmali.ozellikle ben ona hep haberdar edip kendimi sakin anlatırken onun bana davranis şekli bana iyilikten çok kotuluk yapıyor.cunku kalbimi kırıyor ve cocukmusum gibi davranıyor oysaki ben artık genç bı birey yarın öbür gün çalışmaya baslicam.ve ayda bir kere olan bı şey ayda bir arkadaşlarımla tiyatroya gitsem akşam esintisinde kahve icsem ve bunu tolere etse nolur ki sonuçta her akşam olan bı şey degil.ben evden ayrılmayı hiç düşünmezdim böyle ve benzeri tartışmalar evden soğuttu beni çalışsam da eve çıksam diye düşünüyorum bazen.

cok normal be yavrucugum..
42 yi de gelsen annen vaktiyle evinde olmani ister gözler.
yarin anne olunca seninde yapacagin bu..
benim üst düzey yönetici son derece elit cocuklarina yurt dışı egitimi aldırmış arkadasim saat 6 yı gecirtmez cocuklarina..
Bana mantıklı gelmiyor üzgünüm.bahsettigim saat gece 12 1 değil.dokuz.yasadigim yerde herkes dışarda.ve her gün eve dokuzda donmuyorum.ayda bir kere belki oluyor.merak etmesini anlıyorum fakat ben ona her şeyini haber veriyorum.boyle yapa yapa ancak çocukları kendinizden sogutursunuz .her insanın arada biraz daha fazla eğlenmeye ihtiyacı vardır.sosyal ilişkileri etkileyen bı durum bu.

Bana mantıklı gelmiyor üzgünüm.bahsettigim saat gece 12 1 değil.dokuz.yasadigim yerde herkes dışarda.ve her gün eve dokuzda donmuyorum.ayda bir kere belki oluyor.merak etmesini anlıyorum fakat ben ona her şeyini haber veriyorum.boyle yapa yapa ancak çocukları kendinizden sogutursunuz .her insanın arada biraz daha fazla eğlenmeye ihtiyacı vardır.sosyal ilişkileri etkileyen bı durum bu.

vaktiyle annem ile ayni cekismeleri yasayip birbirimizi cok kırdık.
3 sene oncesine kadar..
onlar bizim stres atmak, arkadas dost sohbetine ihtiyac duydugumuzu anlamiyor bizde onlarin en guvenli yer ailenin yanıdır inancını anlamıyoruz.
şuan kabul etmemen mantiksiz bulman cok doğal diyorum ya ileride anlaşılıyor 😊
herkes dışarıda ben niye evdeyim deme benim annem diğerlerinin ailesinden daha cok düşünüyor beni başıma buyruk bırakmıyor diye sevin bence..zaten cok sonra annene teşekkür edeceksin.
en azindan ben ettim..iyiki diyorum.

Back